单选题Which of the following is the mysterious area of music and brain facing scientists?A The difference between people with musical ancestors and tin-eared people in evolution.B The working mechanics of music and musical instrument.C The function of music

题目
单选题
Which of the following is the mysterious area of music and brain facing scientists?
A

The difference between people with musical ancestors and tin-eared people in evolution.

B

The working mechanics of music and musical instrument.

C

The function of music in the area of neurology and biology.

D

The difference between people with mental illness and people with deaf ear to music.


相似考题

4.It has been thought and said that Africans are born with musical talent.Because music is so important in the lives of many Africans and because so much music is performed in Africa, we are inclined to think that all Africans are musicians.The impression is strengthened when we look at ourselves and find that we have become largely a society of musical spectators (旁观).Music is important to us, but most of us can be considered consumers rather than producers of music.We have records, televisions, concerts, and radios to fulfil many of our musical needs.In most situations where music is performed in our culture it is not difficult to distinguish the audience from the performers, but such is often not the case in Africa.Alban Ayipaga, a Kasena semiprofessional musician from northern Ghana, says that when his flute (长笛) and drum ensemble (歌舞团) is performing, "Anybody can take part".This is true, but Kasena musicians recognize that not all people are equally capable of taking part in the music.Some can sing along with the drummers, but relatively few can drum and even fewer can play the flute along with the ensemble.It is fairly common in Africa for there to be an ensemble of expert musicians surrounded by others who join in by clapping, singing, or somehow adding to the totality of musical sound.Performances often take place in an open area (that is, not on a stage) and so the lines between the performing nucleus and the additional performers, active spectators, and passive spectators may be difficult to draw from our point of view.1、The difference between us and Africans, as far as music is concerned, is that().A、most of us are consumers while most of them are producers of musicB、we are musical performers and they are semiprofessional musiciansC、most of us are passive spectators while they are active spectatorsD、we are the audience and they are the additional performers2、The author of the passage implies that().A、all Africans are musical and therefore much music is performed in AfricaB、not all Africans are born with musical talent although music is important in their livesC、most Africans are capable of joining in the music by playing musical instrumentsD、most Africans perform. as well as professional musicians3、The word "nucleus" probably refers to().A、musicians famous in AfricaB、musicians at the centre of attentionC、musicians acting as the core in a performanceD、active participants in a musical performance4、The best title for this passage would be().A、The Importance of Music to African PeopleB、Differences Between African Music and Music of Other CountriesC、The Relationship Between Musicians and Their AudienceD、A Characteristic Feature of African Musical Performances

更多“单选题Which of the following is the mysterious area of music and brain facing scientists?A The difference between people with musical ancestors and tin-eared people in evolution.B The working mechanics of music and musical instrument.C The function of music ”相关问题
  • 第1题:

    In Paragraph 2, the author uses jazz an example to

    A. compare it with rock music

    B. show music identifies a society

    C. introduce American musical traditions

    D. prove music influences people’s lifestyles


    正确答案:A

  • 第2题:

    共用题干
    Musical Chairs
    Do you know how to play a game called"Musical Chairs"?It is easy to play and most people enjoy it. All you need are some chairs,some people and some way of making music.You may use a piano or any other musical instrument,if someone can play it. You may use a tape recorder. You can even use a radio.
    Put the chairs in a row.The chairs may be put in twos,back to back.A better way is to have the chairs in one row with each chair facing in the opposite direction to the chair next to it.
    The game is easy.When the music starts,the players walk round the chairs.Everyone goes in the same direction,of course,they should walk in time to the music .If the music is fast they should walk quickly .If the music is slow,they should walk slowly.
    The person playing music cannot see the people in the game.When the music stops,the play-ers try to sit on the chairs.If a person cannot find a chair to sit on,he drops out. Then,before the music starts again,one chair must be taken away.When the music stops again,one more player will be out.
    At last,there will be two players and one chair. The one who sits on the chair when the music stops is the winner.

    When the music starts,the players must_____.
    A: run about the room
    B: get down
    C: walk around the chairs
    D: sit on the chairs

    答案:C
    解析:
    因为在第四段有这样一句If a person cannot find a chair to sit on , he drops out.那么肯定是椅子比人数少,这样才会有人没地方坐,故选A。


    在第一段中提到了A、B、C三种可以播放音乐的器具,而D项没有,因为一般来说电话是不能播放音乐的,故选D。


    第二段的 Put the chairs in a row就是“把椅子排成一排”之意。故选D。


    由第三段中的句子When the music starts, the players walk round the chairs.故选C。


    本题可用排除法,由第一段第二句It is easy to play,A项正确;由最后一句The one who sits on the chair when the music stops is the winner. C项正确;由第四段的句子The person playing music cannot see the people in the game. D项正确。故选B。

  • 第3题:

    共用题干
    Musical Chairs
    Do you know how to play a game called"Musical Chairs"?It is easy to play and most people enjoy it. All you need are some chairs,some people and some way of making music.You may use a piano or any other musical instrument,if someone can play it. You may use a tape recorder. You can even use a radio.
    Put the chairs in a row.The chairs may be put in twos,back to back.A better way is to have the chairs in one row with each chair facing in the opposite direction to the chair next to it.
    The game is easy.When the music starts,the players walk round the chairs.Everyone goes in the same direction,of course,they should walk in time to the music .If the music is fast they should walk quickly .If the music is slow,they should walk slowly.
    The person playing music cannot see the people in the game.When the music stops,the play-ers try to sit on the chairs.If a person cannot find a chair to sit on,he drops out. Then,before the music starts again,one chair must be taken away.When the music stops again,one more player will be out.
    At last,there will be two players and one chair. The one who sits on the chair when the music stops is the winner.

    Which of the following statements is NOT true?
    A: The game"Musical Chairs"is not difficult to learn.
    B: The last one can sit on the last chair.
    C: The winner can sit on the chair.
    D: If the person plays music,he cannot be the winner.

    答案:B
    解析:
    因为在第四段有这样一句If a person cannot find a chair to sit on , he drops out.那么肯定是椅子比人数少,这样才会有人没地方坐,故选A。


    在第一段中提到了A、B、C三种可以播放音乐的器具,而D项没有,因为一般来说电话是不能播放音乐的,故选D。


    第二段的 Put the chairs in a row就是“把椅子排成一排”之意。故选D。


    由第三段中的句子When the music starts, the players walk round the chairs.故选C。


    本题可用排除法,由第一段第二句It is easy to play,A项正确;由最后一句The one who sits on the chair when the music stops is the winner. C项正确;由第四段的句子The person playing music cannot see the people in the game. D项正确。故选B。

  • 第4题:

    共用题干
    Music Used as a Healing Therapy
    1 .Music has long been used to treat patients suffering from different problems.In 400 BC,its healing properties were documented by the ancient Greeks. More recently,in both world wars in the last century, medical workers used music therapy(疗法)with people suf-fering from trauma(外伤).Currently, it is used as a treatment for many diseases, such as cancer,and it has also been used with patients with long-term pain and learning disabilities.
    2 .There is growing evidence that music can caused physical changes to the body which can im-prove our health. In the Welcome Trust study,which took place over three years at the Chelsea and Westminster hospital in London,patients were asked to listen to musical perform-ances. As a result,it was found that stress levels were significantly reduced,recovery times were improved,and fewer drugs were needed.
    3. These very positive results are partly due to general well-being(良好的健康状况).It is already accepted that when people feel happy and have a positive approach to life,they are more likely to feel better and recover from disease quickly. Music increases this feeling of joy and adds to the recovery process.
    4 .However,not all these benefits can be attributed to an increase in general well-being. Music has other effects which have not yet been understood. According to Professor Robert-son,a scientist and musician,some effects of music are mysterious and are,therefore,being investigated further. It has been suggested that the sounds and rhythms of music help stimu-late the brain and send electrical messages to the muscles.
    5 .Science,however,demands facts and hard evidence. Many in the medical profession have not yet recognized the healing benefits of music,since reports have been based mainly on various stories of evidence. These new studies could provide proof to doctors that music is a suitable treatment for many conditions. One day doctors may even “prescribe”(开处方) music,but that could be a long time in the future.

    Paragraph 3______
    A: Potential Dangers of Music Therapy
    B: Increase in General WellBeing
    C: History of Music Therapy
    D: Other Mysterious Effects of Music
    E: Positive Physical Changes Caused by Music
    F: Music and Your Body

    答案:B
    解析:
    文章第一段第一句是主题句,意为:长期以来,音乐都被用于治疗不同疾病 的患者。C项History of music therapy(音乐疗法的历史)与主题句意思相符,故选C。
    文章第二段第一句是主题句,意为:越来越多的证据表明,音乐能引起一些 身体变化,这些变化可以改善我们的健康状况。E项Positive Physical Changes Caused by Music(音乐引起的积极的身体变化)与主题句意思相符,故选E。
    文章第三段主要讲这些正面结果的部分原因来自于总体幸福感。当人们感到高兴并且生活态度积极时,人们自身的感觉会更好,并且能很快地从疾病中恢复过来,而音 乐能增加这样的愉悦感。B项Increase in General Well-Being(提高总体幸福感)符合本段主题,故选B。
    文章第四段主要讲,音乐疗法的益处并不都来自于幸福感的提升,音乐的其他作用到现在还没有被弄明白,罗伯森教授说,音乐的一些作用是很神秘的。D项Other Mysterious Effects of Music(音乐的其他神秘作用)符合本段主题,故选D。
    题干意为“研究人员已经发现,当病人收听音乐表演的时候,他们的压力水平会下降。”文章第二段最后一句指出,病人的压力水平明显减低,恢复的时间缩短,需要的药物减少。E项listen to musical performances(收听音乐表演)与原句意思相符,故选E。
    题干意为“音乐能够治疗患者的部分原因是因为它能提高总体幸福感。”文章第三段第一句指出,这些正面结果的部分原因来自于总体幸福感。最后一句指出,音乐能增强人的愉悦感,加快恢复进度。D项it improves general well-being(它能提高总体幸福感)与原句意思相符,故选D。
    题干意为“那些总是看到生活中积极一面的人更有可能从疾病中很快地恢复过来。”文章第三段第二句指出,当人们感到高兴以及生活态度积极时,人们自身的感觉会更好,并且能很快地从疾病中恢复过来,A项recover from disease quickly(从疾病中快速地恢复过来)与原句意思相符,故选A。
    题干意为“很多医生不相信音乐可以治疗疾病是因为没有真凭实据。”文章第五段前两句指出,然而科学需要真凭实据,医学界的很多人并不认可音乐的治疗作用,因为相关报告主要是基于各种不同的故事。B项there is not enough hard evidence(没有真凭实据)与原句意思相符,故选B。

  • 第5题:

    共用题干
    Music Used as a Healing Therapy
    1 .Music has long been used to treat patients suffering from different problems.In 400 BC,its healing properties were documented by the ancient Greeks. More recently,in both world wars in the last century, medical workers used music therapy(疗法)with people suf-fering from trauma(外伤).Currently, it is used as a treatment for many diseases, such as cancer,and it has also been used with patients with long-term pain and learning disabilities.
    2 .There is growing evidence that music can caused physical changes to the body which can im-prove our health. In the Welcome Trust study,which took place over three years at the Chelsea and Westminster hospital in London,patients were asked to listen to musical perform-ances. As a result,it was found that stress levels were significantly reduced,recovery times were improved,and fewer drugs were needed.
    3. These very positive results are partly due to general well-being(良好的健康状况).It is already accepted that when people feel happy and have a positive approach to life,they are more likely to feel better and recover from disease quickly. Music increases this feeling of joy and adds to the recovery process.
    4 .However,not all these benefits can be attributed to an increase in general well-being. Music has other effects which have not yet been understood. According to Professor Robert-son,a scientist and musician,some effects of music are mysterious and are,therefore,being investigated further. It has been suggested that the sounds and rhythms of music help stimu-late the brain and send electrical messages to the muscles.
    5 .Science,however,demands facts and hard evidence. Many in the medical profession have not yet recognized the healing benefits of music,since reports have been based mainly on various stories of evidence. These new studies could provide proof to doctors that music is a suitable treatment for many conditions. One day doctors may even “prescribe”(开处方) music,but that could be a long time in the future.

    Many doctors don't believe that music can treat diseases because______.
    A: recover from disease quickly
    B: there is not enough hard evidence
    C: use their minds actively
    D: it improves general well-being
    E: listen to musical performances
    F: it brings many other benefits

    答案:B
    解析:
    文章第一段第一句是主题句,意为:长期以来,音乐都被用于治疗不同疾病 的患者。C项History of music therapy(音乐疗法的历史)与主题句意思相符,故选C。
    文章第二段第一句是主题句,意为:越来越多的证据表明,音乐能引起一些 身体变化,这些变化可以改善我们的健康状况。E项Positive Physical Changes Caused by Music(音乐引起的积极的身体变化)与主题句意思相符,故选E。
    文章第三段主要讲这些正面结果的部分原因来自于总体幸福感。当人们感到高兴并且生活态度积极时,人们自身的感觉会更好,并且能很快地从疾病中恢复过来,而音 乐能增加这样的愉悦感。B项Increase in General Well-Being(提高总体幸福感)符合本段主题,故选B。
    文章第四段主要讲,音乐疗法的益处并不都来自于幸福感的提升,音乐的其他作用到现在还没有被弄明白,罗伯森教授说,音乐的一些作用是很神秘的。D项Other Mysterious Effects of Music(音乐的其他神秘作用)符合本段主题,故选D。
    题干意为“研究人员已经发现,当病人收听音乐表演的时候,他们的压力水平会下降。”文章第二段最后一句指出,病人的压力水平明显减低,恢复的时间缩短,需要的药物减少。E项listen to musical performances(收听音乐表演)与原句意思相符,故选E。
    题干意为“音乐能够治疗患者的部分原因是因为它能提高总体幸福感。”文章第三段第一句指出,这些正面结果的部分原因来自于总体幸福感。最后一句指出,音乐能增强人的愉悦感,加快恢复进度。D项it improves general well-being(它能提高总体幸福感)与原句意思相符,故选D。
    题干意为“那些总是看到生活中积极一面的人更有可能从疾病中很快地恢复过来。”文章第三段第二句指出,当人们感到高兴以及生活态度积极时,人们自身的感觉会更好,并且能很快地从疾病中恢复过来,A项recover from disease quickly(从疾病中快速地恢复过来)与原句意思相符,故选A。
    题干意为“很多医生不相信音乐可以治疗疾病是因为没有真凭实据。”文章第五段前两句指出,然而科学需要真凭实据,医学界的很多人并不认可音乐的治疗作用,因为相关报告主要是基于各种不同的故事。B项there is not enough hard evidence(没有真凭实据)与原句意思相符,故选B。

  • 第6题:

    共用题干
    The Biology of Music
    Humans use music as a powerful way to communicate.It may also play an important role in love.But what is music,and how does it work its magic?Science does not yet have all the answers.
    What are two things that make humans different from animals?One is language,and the other is music.It is true that some animals can sing(and many birds sing better than a lot of people).However,the songs of animals,such as birds and whales,are very limited.It is also true that humans,not animals,have developed musical instruments.
    Music is strange stuff.It is clearly different from language.However,people can use music to communicate things-especially their emotions.When music is combined with speech in a song,it is a very powerful form of communication.But,biologically speaking,what is music?
    If music is truly different from speech,then we should process music and language in different parts of the brain.The scientific evidence suggests that this is true.
    Sometimes people who , suffer brain damage lose their ability to process language.However,they don't automatically(自动地)lose their musical abilities.For example , Vissarion Shebalin , a Russian composer , had a stroke(中风)in 1953.It injured the left side of his brain.He could no longer speak or understand speech.He could,however,still compose music until his death ten years later.On the other hand,sometimes strokes cause people to lose their musical ability,but they can still speak and understand speech.This shows that the brain processes music and language separately.
    By studying the physical effects of music on the body,scientists have also learned a lot about how music influences the emotions.But why does music have such a strong effect on us?That is a harder question to answer.Geoffrey Miller,a researcher at University College,London,thinks that music and love have a strong connection.Music requires special talent,practice,and physical ability.That's why it may be a way of showing your fitness to be someone's mate.For example,singing in tune or playing a musical instrument requires fine muscular control.You also need a good memory to remember the notes(音符).And playing or singing those notes correctly suggests that your hearing is in excellent condition.Finally,when a man sings to the woman he loves(or vice versa),it may be a way of showing off.
    However,Miller's theory still doesn't explain why certain combinations of sounds influence our emotions so deeply.For scientists,this is clearly an area that needs further research.

    Music can NOT be used______.
    A:as an efficient way to communicate
    B:as an effective tool to perform magic tricks
    C:to successfully seek after a lover
    D:to influence the emotions of humans

    答案:B
    解析:
    根据第一段第一句可知,音乐可以作为高效的交流方式;根据第六段第六、十句可知,音乐可以作为一种有用的求爱工具;根据第六段第一句可知,音乐可以影响情绪。虽然第一段第三句出现了“magic”这个词,但并没有提到音乐可以用来表演魔术,故选B项。
    根据第二段第一、二句可知,导致动物与人类不同的因素有两个,分别是语言和音乐。
    根据第五段第一、二句可知,丧失处理语言能力的人不会自动丧失音乐才能,所以A项错误;根据第五段第三、四、五、六句可知,Vissarion Shebalin在1953年患了中风,中风损伤了他的左脑,他便不能说话或理解话语了,却依然能够作曲,可知BC两项错误。根据第五段最后一句可知,大脑对音乐和语言分别进行处理,D项正确,故选D项。
    根据第六段第五句可知,作者认为学习音乐需要特殊的天赋、练习以及体能。文章中并没有提到学习音乐需要某种心理素养。
    文章第一段提出了什么是音乐这个问题,然后指出音乐是人与动物区别的因素之一。第三段最后一句又再次提出了从生物学上来说音乐是什么这个问题,然后对此进行了分析。由此可知,本篇文章主要讲的是如何从生物学的角度来理解音乐。

  • 第7题:

    共用题干
    The Biology of Music
    Humans use music as a powerful way to communicate.It may also play an important role in love.But what is music,and how does it work its magic?Science does not yet have all the answers.
    What are two things that make humans different from animals?One is language,and the other is music.It is true that some animals can sing(and many birds sing better than a lot of people).However,the songs of animals,such as birds and whales,are very limited.It is also true that humans,not animals,have developed musical instruments.
    Music is strange stuff.It is clearly different from language.However,people can use music to communicate things-especially their emotions.When music is combined with speech in a song,it is a very powerful form of communication.But,biologically speaking,what is music?
    If music is truly different from speech,then we should process music and language in different parts of the brain.The scientific evidence suggests that this is true.
    Sometimes people who , suffer brain damage lose their ability to process language.However,they don't automatically(自动地)lose their musical abilities.For example , Vissarion Shebalin , a Russian composer , had a stroke(中风)in 1953.It injured the left side of his brain.He could no longer speak or understand speech.He could,however,still compose music until his death ten years later.On the other hand,sometimes strokes cause people to lose their musical ability,but they can still speak and understand speech.This shows that the brain processes music and language separately.
    By studying the physical effects of music on the body,scientists have also learned a lot about how music influences the emotions.But why does music have such a strong effect on us?That is a harder question to answer.Geoffrey Miller,a researcher at University College,London,thinks that music and love have a strong connection.Music requires special talent,practice,and physical ability.That's why it may be a way of showing your fitness to be someone's mate.For example,singing in tune or playing a musical instrument requires fine muscular control.You also need a good memory to remember the notes(音符).And playing or singing those notes correctly suggests that your hearing is in excellent condition.Finally,when a man sings to the woman he loves(or vice versa),it may be a way of showing off.
    However,Miller's theory still doesn't explain why certain combinations of sounds influence our emotions so deeply.For scientists,this is clearly an area that needs further research.

    What is the main idea of the passage?
    A:What are the differences of human music and animal music.
    B:What are the differences of human language and animal language.
    C:What is music in the aspect of biology.
    D:What is music in the aspect of zoology.

    答案:C
    解析:
    根据第一段第一句可知,音乐可以作为高效的交流方式;根据第六段第六、十句可知,音乐可以作为一种有用的求爱工具;根据第六段第一句可知,音乐可以影响情绪。虽然第一段第三句出现了“magic”这个词,但并没有提到音乐可以用来表演魔术,故选B项。
    根据第二段第一、二句可知,导致动物与人类不同的因素有两个,分别是语言和音乐。
    根据第五段第一、二句可知,丧失处理语言能力的人不会自动丧失音乐才能,所以A项错误;根据第五段第三、四、五、六句可知,Vissarion Shebalin在1953年患了中风,中风损伤了他的左脑,他便不能说话或理解话语了,却依然能够作曲,可知BC两项错误。根据第五段最后一句可知,大脑对音乐和语言分别进行处理,D项正确,故选D项。
    根据第六段第五句可知,作者认为学习音乐需要特殊的天赋、练习以及体能。文章中并没有提到学习音乐需要某种心理素养。
    文章第一段提出了什么是音乐这个问题,然后指出音乐是人与动物区别的因素之一。第三段最后一句又再次提出了从生物学上来说音乐是什么这个问题,然后对此进行了分析。由此可知,本篇文章主要讲的是如何从生物学的角度来理解音乐。

  • 第8题:

    共用题干
    The Biology of Music
    Humans use music as a powerful way to communicate.It may also play an important role in love.But what is music,and how does it work its magic?Science does not yet have all the answers.
    What are two things that make humans different from animals?One is language,and the other is music.It is true that some animals can sing(and many birds sing better than a lot of people).However,the songs of animals,such as birds and whales,are very limited.It is also true that humans,not animals,have developed musical instruments.
    Music is strange stuff.It is clearly different from language.However,people can use music to communicate things-especially their emotions.When music is combined with speech in a song,it is a very powerful form of communication.But,biologically speaking,what is music?
    If music is truly different from speech,then we should process music and language in different parts of the brain.The scientific evidence suggests that this is true.
    Sometimes people who , suffer brain damage lose their ability to process language.However,they don't automatically(自动地)lose their musical abilities.For example , Vissarion Shebalin , a Russian composer , had a stroke(中风)in 1953.It injured the left side of his brain.He could no longer speak or understand speech.He could,however,still compose music until his death ten years later.On the other hand,sometimes strokes cause people to lose their musical ability,but they can still speak and understand speech.This shows that the brain processes music and language separately.
    By studying the physical effects of music on the body,scientists have also learned a lot about how music influences the emotions.But why does music have such a strong effect on us?That is a harder question to answer.Geoffrey Miller,a researcher at University College,London,thinks that music and love have a strong connection.Music requires special talent,practice,and physical ability.That's why it may be a way of showing your fitness to be someone's mate.For example,singing in tune or playing a musical instrument requires fine muscular control.You also need a good memory to remember the notes(音符).And playing or singing those notes correctly suggests that your hearing is in excellent condition.Finally,when a man sings to the woman he loves(or vice versa),it may be a way of showing off.
    However,Miller's theory still doesn't explain why certain combinations of sounds influence our emotions so deeply.For scientists,this is clearly an area that needs further research.

    Which of the following statements is true?
    A:People who lose their ability to process language also lose their musical abilities.
    B:People who injure the left sides of their brains can speak and understand music.
    C:People who injure the left sides of their brains can't compose music.
    D:People use different parts of their brains to process music and language.

    答案:D
    解析:
    根据第一段第一句可知,音乐可以作为高效的交流方式;根据第六段第六、十句可知,音乐可以作为一种有用的求爱工具;根据第六段第一句可知,音乐可以影响情绪。虽然第一段第三句出现了“magic”这个词,但并没有提到音乐可以用来表演魔术,故选B项。
    根据第二段第一、二句可知,导致动物与人类不同的因素有两个,分别是语言和音乐。
    根据第五段第一、二句可知,丧失处理语言能力的人不会自动丧失音乐才能,所以A项错误;根据第五段第三、四、五、六句可知,Vissarion Shebalin在1953年患了中风,中风损伤了他的左脑,他便不能说话或理解话语了,却依然能够作曲,可知BC两项错误。根据第五段最后一句可知,大脑对音乐和语言分别进行处理,D项正确,故选D项。
    根据第六段第五句可知,作者认为学习音乐需要特殊的天赋、练习以及体能。文章中并没有提到学习音乐需要某种心理素养。
    文章第一段提出了什么是音乐这个问题,然后指出音乐是人与动物区别的因素之一。第三段最后一句又再次提出了从生物学上来说音乐是什么这个问题,然后对此进行了分析。由此可知,本篇文章主要讲的是如何从生物学的角度来理解音乐。

  • 第9题:

    问答题
    For a very long period of historical development, mankind could only pass on music through performance and oral instruction. When mankind invented musical scores, music started to break away from the boundaries of being merely a performing art, and develop into a system of “written symbols” that can be recorded and spread. Undoubtedly, however, it was the scientists who should be crowned as the founders of the real revolutionary milestone of human musical communication. Scientists invented marvelous means of music transmission, beginning from the earliest mechanical “record turntable” to today’s many kinds of “electronic media”.

    正确答案:
    在一个极为漫长的历史阶段中,人类只能通过音乐表演和口授来传播音乐。当人类发明了乐谱后,音乐便开始脱离表演而演变成“文字”得以记录和传播。然而,人类音乐传播的真正革命性里程碑(milestone)的建立者无疑是科学家们。他们创造了令人叹为观止的音乐传播手段,从最早的机械“留声机”( milestone)到今天五花八门的“电子媒体”。
    解析: 暂无解析

  • 第10题:

    单选题
    According to the passage, which of the following is NOT true?
    A

    Some people with mental illness can become musical masters.

    B

    Some parts of the brain are closely related to music.

    C

    Some people are born with disability of music.

    D

    Some parts of the brain are closely related to disease.


    正确答案: C
    解析:
    是非题。第一段最后两句提到有孤独症状的人mentally deficient, yet most are proficient musicians,因此选项A表述正确。该段第二句指出“刺激大脑两边颞叶能唤醒癫痫病人的‘音乐记忆’”。而颞叶的损伤可能导致所谓的musicogenic epilepsy(音乐性癫痫),由此可知大脑中的某些部分(即颞叶)与音乐相关,因此选项B正确。第二段收据提到有1%的人suffer from amusia, or true tone deafness,可知某些人生来就对音乐完全不懂。只有选项D的内容没有提及。

  • 第11题:

    单选题
    Today, many cultures divide music()art music and music of the people.
    A

    from

    B

    into

    C

    over

    D

    beneath


    正确答案: A
    解析: 暂无解析

  • 第12题:

    问答题
    In this section, there is one passage followed by a summary. For Answers 1 to 5, please read the passage carefully and complete each space in the summary, using a maximum of three words from the passage. Remember to write the answers on the Answer Sheet.  Answers 1 to 5 are based on the following passage.  Around the world, music therapy is being used to treat different medical conditions and illnesses. Some of the ways people use music therapy are to reduce pain, such as childbirth or during cancer treatments, or to stimulate brain activity after an injury or memory loss. Music therapy has also been successful in aiding children to overcome disabilities.  Classical music is most typically used for therapies due to its complex sounds and patterns. Although rap or pop might be fun to listen to, it’s unlikely that such styles of music would produce the same kind of therapeutic effect. Playing a musical instrument rather than simply listening to music can also be therapeutic for some people, helping relieve stress and anxiety.  Have scientists been able to prove that music can heal diseases? Music has been shown to reduce pain in cancer patients by increasing the release of endorphins. Endor-plains are the body’s natural painkillers, and when we listen to music, our brains respond by releasing these natural painkillers. It has also been known to contribute to the brain development of new born babies and even babies still in the mother’s womb. Currently, music therapy is used in a variety of settings such as hospitals, rehabilitation centers, nursing homes, day care centers, and schools.Summary:  There appears to be some evidence that music is helpful  1 some medical conditions. Therefore, doctors and patients are turning to music to treat various  2 and disabilities. Doctors believe that music with  3 and patterns is more effective. This kind of music seems to  4 more activity in the brain. Although it may be fun to listen to rap or pop or dance music, doctors prefer to use  5 to treat patients.

    正确答案:
    1.for treating 由第一句“音乐疗法被用来治疗不同的身体异常状况和疾病”可知音乐可以帮助治愈一些身体的异常状况。be helpful for doing sth.对…有益/有帮助。
    2.medical conditions 由第一段第一句“music therapy is being used to treat different medical conditions and illnesses“可知关键词为medical conditions和illnesses。第二句列举了medical conditions的例子;第三句列举了illnesses的例子,即disabilities。因此答案为medical conditions。
    3.complex sounds 由第二段首句可知古典音乐在音乐疗法中使用最多的原因是其complex sounds and patterns.
    4.stimulate 文中第一段第二句提到音乐可以用来stimulate brain activity。
    5.classical music 由第二段可知古典音乐比说唱乐或流行音乐更适合用来进行治疗。
    解析: 暂无解析

  • 第13题:

    共用题干
    Musical Chairs
    Do you know how to play a game called"Musical Chairs"?It is easy to play and most people enjoy it. All you need are some chairs,some people and some way of making music.You may use a piano or any other musical instrument,if someone can play it. You may use a tape recorder. You can even use a radio.
    Put the chairs in a row.The chairs may be put in twos,back to back.A better way is to have the chairs in one row with each chair facing in the opposite direction to the chair next to it.
    The game is easy.When the music starts,the players walk round the chairs.Everyone goes in the same direction,of course,they should walk in time to the music .If the music is fast they should walk quickly .If the music is slow,they should walk slowly.
    The person playing music cannot see the people in the game.When the music stops,the play-ers try to sit on the chairs.If a person cannot find a chair to sit on,he drops out. Then,before the music starts again,one chair must be taken away.When the music stops again,one more player will be out.
    At last,there will be two players and one chair. The one who sits on the chair when the music stops is the winner.

    The chairs should be put______.
    A: with the desks
    B: before the winner
    C: all over the room
    D: in a line

    答案:D
    解析:
    因为在第四段有这样一句If a person cannot find a chair to sit on , he drops out.那么肯定是椅子比人数少,这样才会有人没地方坐,故选A。


    在第一段中提到了A、B、C三种可以播放音乐的器具,而D项没有,因为一般来说电话是不能播放音乐的,故选D。


    第二段的 Put the chairs in a row就是“把椅子排成一排”之意。故选D。


    由第三段中的句子When the music starts, the players walk round the chairs.故选C。


    本题可用排除法,由第一段第二句It is easy to play,A项正确;由最后一句The one who sits on the chair when the music stops is the winner. C项正确;由第四段的句子The person playing music cannot see the people in the game. D项正确。故选B。

  • 第14题:

    共用题干
    Musical Chairs
    Do you know how to play a game called"Musical Chairs"?It is easy to play and most people enjoy it. All you need are some chairs,some people and some way of making music.You may use a piano or any other musical instrument,if someone can play it. You may use a tape recorder. You can even use a radio.
    Put the chairs in a row.The chairs may be put in twos,back to back.A better way is to have the chairs in one row with each chair facing in the opposite direction to the chair next to it.
    The game is easy.When the music starts,the players walk round the chairs.Everyone goes in the same direction,of course,they should walk in time to the music .If the music is fast they should walk quickly .If the music is slow,they should walk slowly.
    The person playing music cannot see the people in the game.When the music stops,the play-ers try to sit on the chairs.If a person cannot find a chair to sit on,he drops out. Then,before the music starts again,one chair must be taken away.When the music stops again,one more player will be out.
    At last,there will be two players and one chair. The one who sits on the chair when the music stops is the winner.

    If ten people are playing musical chairs,you must begin with______.
    A: nine chairs
    B: ten chairs
    C: eleven chairs
    D: one chair

    答案:A
    解析:
    因为在第四段有这样一句If a person cannot find a chair to sit on , he drops out.那么肯定是椅子比人数少,这样才会有人没地方坐,故选A。


    在第一段中提到了A、B、C三种可以播放音乐的器具,而D项没有,因为一般来说电话是不能播放音乐的,故选D。


    第二段的 Put the chairs in a row就是“把椅子排成一排”之意。故选D。


    由第三段中的句子When the music starts, the players walk round the chairs.故选C。


    本题可用排除法,由第一段第二句It is easy to play,A项正确;由最后一句The one who sits on the chair when the music stops is the winner. C项正确;由第四段的句子The person playing music cannot see the people in the game. D项正确。故选B。

  • 第15题:

    共用题干
    Musical Chairs
    Do you know how to play a game called"Musical Chairs"?It is easy to play and most people enjoy it. All you need are some chairs,some people and some way of making music.You may use a piano or any other musical instrument,if someone can play it. You may use a tape recorder. You can even use a radio.
    Put the chairs in a row.The chairs may be put in twos,back to back.A better way is to have the chairs in one row with each chair facing in the opposite direction to the chair next to it.
    The game is easy.When the music starts,the players walk round the chairs.Everyone goes in the same direction,of course,they should walk in time to the music .If the music is fast they should walk quickly .If the music is slow,they should walk slowly.
    The person playing music cannot see the people in the game.When the music stops,the play-ers try to sit on the chairs.If a person cannot find a chair to sit on,he drops out. Then,before the music starts again,one chair must be taken away.When the music stops again,one more player will be out.
    At last,there will be two players and one chair. The one who sits on the chair when the music stops is the winner.

    Which of the following is not suitable for playing musical chairs?
    A: A piano.
    B: A radio.
    C: A tape recorder.
    D: A telephone.

    答案:D
    解析:
    因为在第四段有这样一句If a person cannot find a chair to sit on , he drops out.那么肯定是椅子比人数少,这样才会有人没地方坐,故选A。


    在第一段中提到了A、B、C三种可以播放音乐的器具,而D项没有,因为一般来说电话是不能播放音乐的,故选D。


    第二段的 Put the chairs in a row就是“把椅子排成一排”之意。故选D。


    由第三段中的句子When the music starts, the players walk round the chairs.故选C。


    本题可用排除法,由第一段第二句It is easy to play,A项正确;由最后一句The one who sits on the chair when the music stops is the winner. C项正确;由第四段的句子The person playing music cannot see the people in the game. D项正确。故选B。

  • 第16题:

    共用题干
    Music Used as a Healing Therapy
    1 .Music has long been used to treat patients suffering from different problems.In 400 BC,its healing properties were documented by the ancient Greeks. More recently,in both world wars in the last century, medical workers used music therapy(疗法)with people suf-fering from trauma(外伤).Currently, it is used as a treatment for many diseases, such as cancer,and it has also been used with patients with long-term pain and learning disabilities.
    2 .There is growing evidence that music can caused physical changes to the body which can im-prove our health. In the Welcome Trust study,which took place over three years at the Chelsea and Westminster hospital in London,patients were asked to listen to musical perform-ances. As a result,it was found that stress levels were significantly reduced,recovery times were improved,and fewer drugs were needed.
    3. These very positive results are partly due to general well-being(良好的健康状况).It is already accepted that when people feel happy and have a positive approach to life,they are more likely to feel better and recover from disease quickly. Music increases this feeling of joy and adds to the recovery process.
    4 .However,not all these benefits can be attributed to an increase in general well-being. Music has other effects which have not yet been understood. According to Professor Robert-son,a scientist and musician,some effects of music are mysterious and are,therefore,being investigated further. It has been suggested that the sounds and rhythms of music help stimu-late the brain and send electrical messages to the muscles.
    5 .Science,however,demands facts and hard evidence. Many in the medical profession have not yet recognized the healing benefits of music,since reports have been based mainly on various stories of evidence. These new studies could provide proof to doctors that music is a suitable treatment for many conditions. One day doctors may even “prescribe”(开处方) music,but that could be a long time in the future.

    Those who always look on the bright side of life are more likely to______.
    A: recover from disease quickly
    B: there is not enough hard evidence
    C: use their minds actively
    D: it improves general well-being
    E: listen to musical performances
    F: it brings many other benefits

    答案:A
    解析:
    文章第一段第一句是主题句,意为:长期以来,音乐都被用于治疗不同疾病 的患者。C项History of music therapy(音乐疗法的历史)与主题句意思相符,故选C。
    文章第二段第一句是主题句,意为:越来越多的证据表明,音乐能引起一些 身体变化,这些变化可以改善我们的健康状况。E项Positive Physical Changes Caused by Music(音乐引起的积极的身体变化)与主题句意思相符,故选E。
    文章第三段主要讲这些正面结果的部分原因来自于总体幸福感。当人们感到高兴并且生活态度积极时,人们自身的感觉会更好,并且能很快地从疾病中恢复过来,而音 乐能增加这样的愉悦感。B项Increase in General Well-Being(提高总体幸福感)符合本段主题,故选B。
    文章第四段主要讲,音乐疗法的益处并不都来自于幸福感的提升,音乐的其他作用到现在还没有被弄明白,罗伯森教授说,音乐的一些作用是很神秘的。D项Other Mysterious Effects of Music(音乐的其他神秘作用)符合本段主题,故选D。
    题干意为“研究人员已经发现,当病人收听音乐表演的时候,他们的压力水平会下降。”文章第二段最后一句指出,病人的压力水平明显减低,恢复的时间缩短,需要的药物减少。E项listen to musical performances(收听音乐表演)与原句意思相符,故选E。
    题干意为“音乐能够治疗患者的部分原因是因为它能提高总体幸福感。”文章第三段第一句指出,这些正面结果的部分原因来自于总体幸福感。最后一句指出,音乐能增强人的愉悦感,加快恢复进度。D项it improves general well-being(它能提高总体幸福感)与原句意思相符,故选D。
    题干意为“那些总是看到生活中积极一面的人更有可能从疾病中很快地恢复过来。”文章第三段第二句指出,当人们感到高兴以及生活态度积极时,人们自身的感觉会更好,并且能很快地从疾病中恢复过来,A项recover from disease quickly(从疾病中快速地恢复过来)与原句意思相符,故选A。
    题干意为“很多医生不相信音乐可以治疗疾病是因为没有真凭实据。”文章第五段前两句指出,然而科学需要真凭实据,医学界的很多人并不认可音乐的治疗作用,因为相关报告主要是基于各种不同的故事。B项there is not enough hard evidence(没有真凭实据)与原句意思相符,故选B。

  • 第17题:

    共用题干
    Musical Training Can Improve Communication Skills
    American scientists say musical training seems to improve communication skills and language retardation (延迟).They found that developing musical skill involves the______(51)process in the brain as learning how to speak.The scientists believe that could______(52)children with learning disabilities.
    Nina Krauss is a neurobiologist at Northwestern University in Illinois.She says musical training______(53)putting together different kinds of information,such as hearing music,looking at musical notes,touching an instrument and watching other musicians.This______(54)is not much different from learning how to speak.Both involve different senses.
    She further explains musical training and learning to______(55)each make us think about what we are doing.She says speech and music______(56)through a structure of the nervous system called the brain stem.The brain stem______(57)our ability to hear.Until recently,experts have thought the brain stem could not be developed or changed.______(58)Professor Krauss and her team found that musical training can improve a person's brain stem activity.
    The study involved individuals with different levels of musical______(59).They were asked to wear an electrical device that measures______(60)activity.The individuals wore the electrode while they watched a video of someone speaking and a person playing a musical instrument-the cello(大提琴).Professor Krauss says cellos have sound qualities similar______(61)some of the sounds that are impor-tant with speech.The study found that the more years of training people had,the more______(62)they were to the sound and rhythm of the music.Those who were involved in musical activities were the same people in whom the______(63)of sensory events was the strongest.It shows the importance of musical training to children with learning______(64).She says using music to improve listening skills could mean they______(65)sentences and understand facial expressions better.

    _________65
    A:read
    B:write
    C:hear
    D:change

    答案:C
    解析:
    前一句提到音乐训练可以提高沟通技巧和改善语言障碍,可见他们发现的应该是提升音乐技能与学习说话有着相同的(same)大脑活动过程。the same as…与……相同。unique独特的;different不同的;strange奇怪的。
    这项发现应该能够帮助在学习上有障碍的儿童。help帮助;tell告诉;remind提醒;entertain娱乐。
    这个句子的意思是:她说音乐训练与整合不同的信息相关,比如聆听音乐、看音符、触碰乐器,以及观察其他音乐演奏者等。shape塑造;relate关于;enhance加强,增强。只有 involve能够表示“涉及,与……相关”的意思。
    空格前一句讲的是音乐训练的过程,因此应该选择能表示过程的词汇,即D项。form 形式;step步骤;point观点;process过程。
    结合语境可知,本篇文章讲的是音乐训练与学习说话之间的关系,因此选择C项。play 玩耍;sing歌唱;speak说话;think思考。
    pass through是常用表达,意思是“经过,通过”的意思,用在空格处表明说话和音乐都通过脑干这个神经系统组织。没有use through这个短语。look through仔细查阅;put through 完成。
    由常识及语境可知,大脑控制着我们讲话的能力。develop发展,开发;control控制; assess评判;observe观察,遵守。
    空格前一句表明专家的观点,认为脑干不能被改善或改变;空格后一句表明Krauss及其团队的观点,即音乐训练可以改善脑干活动。两者是转折关系,故选择转折连词but。
    这个研究涉及的应该是具有不同音乐能力的个人。instrument乐器;ability能力;type 类型;contact接触。本篇文章并没有对乐器和音乐类型进行探讨。
    根据上文可知,音乐训练与学习说话涉及相同的大脑活动过程,由此可知这些电子设备观测的是大脑活动。physical体力的;musical音乐的;speech演讲,说话;brain大脑。
    similar to的意思是“与……相似”,是英语中的习惯表达。
    这个句子的意思是:人们接受音乐训练的时间越长,他们对音乐的声音和节奏就会越敏感。familiar熟悉的;inactive不活跃的;critical讽刺的,批判的;sensitive敏感的。
    这个句子的意思是:那些接受过音乐训练的人在感官测试中取得的进步也最大。re-duction减少;improvement改善,提升;interference干扰;implication蕴含。
    第一段最后一句提到,音乐训练能够帮助在学习上有障碍的儿童,因此选择B项。style 风格;disability残疾,无能;interest兴趣;approach方法,通道。
    空格前表示的是利用音乐改善听力,选项中表示听见的hear与听力相关。read阅读; write写;hear听见;change改变。

  • 第18题:

    共用题干
    Musical Training Can Improve Communication Skills
    American scientists say musical training seems to improve communication skills and language retardation (延迟).They found that developing musical skill involves the______(51)process in the brain as learning how to speak.The scientists believe that could______(52)children with learning disabilities.
    Nina Krauss is a neurobiologist at Northwestern University in Illinois.She says musical training______(53)putting together different kinds of information,such as hearing music,looking at musical notes,touching an instrument and watching other musicians.This______(54)is not much different from learning how to speak.Both involve different senses.
    She further explains musical training and learning to______(55)each make us think about what we are doing.She says speech and music______(56)through a structure of the nervous system called the brain stem.The brain stem______(57)our ability to hear.Until recently,experts have thought the brain stem could not be developed or changed.______(58)Professor Krauss and her team found that musical training can improve a person's brain stem activity.
    The study involved individuals with different levels of musical______(59).They were asked to wear an electrical device that measures______(60)activity.The individuals wore the electrode while they watched a video of someone speaking and a person playing a musical instrument-the cello(大提琴).Professor Krauss says cellos have sound qualities similar______(61)some of the sounds that are impor-tant with speech.The study found that the more years of training people had,the more______(62)they were to the sound and rhythm of the music.Those who were involved in musical activities were the same people in whom the______(63)of sensory events was the strongest.It shows the importance of musical training to children with learning______(64).She says using music to improve listening skills could mean they______(65)sentences and understand facial expressions better.

    _________60
    A:physical
    B:musical
    C:speech
    D:brain

    答案:D
    解析:
    前一句提到音乐训练可以提高沟通技巧和改善语言障碍,可见他们发现的应该是提升音乐技能与学习说话有着相同的(same)大脑活动过程。the same as…与……相同。unique独特的;different不同的;strange奇怪的。
    这项发现应该能够帮助在学习上有障碍的儿童。help帮助;tell告诉;remind提醒;entertain娱乐。
    这个句子的意思是:她说音乐训练与整合不同的信息相关,比如聆听音乐、看音符、触碰乐器,以及观察其他音乐演奏者等。shape塑造;relate关于;enhance加强,增强。只有 involve能够表示“涉及,与……相关”的意思。
    空格前一句讲的是音乐训练的过程,因此应该选择能表示过程的词汇,即D项。form 形式;step步骤;point观点;process过程。
    结合语境可知,本篇文章讲的是音乐训练与学习说话之间的关系,因此选择C项。play 玩耍;sing歌唱;speak说话;think思考。
    pass through是常用表达,意思是“经过,通过”的意思,用在空格处表明说话和音乐都通过脑干这个神经系统组织。没有use through这个短语。look through仔细查阅;put through 完成。
    由常识及语境可知,大脑控制着我们讲话的能力。develop发展,开发;control控制; assess评判;observe观察,遵守。
    空格前一句表明专家的观点,认为脑干不能被改善或改变;空格后一句表明Krauss及其团队的观点,即音乐训练可以改善脑干活动。两者是转折关系,故选择转折连词but。
    这个研究涉及的应该是具有不同音乐能力的个人。instrument乐器;ability能力;type 类型;contact接触。本篇文章并没有对乐器和音乐类型进行探讨。
    根据上文可知,音乐训练与学习说话涉及相同的大脑活动过程,由此可知这些电子设备观测的是大脑活动。physical体力的;musical音乐的;speech演讲,说话;brain大脑。
    similar to的意思是“与……相似”,是英语中的习惯表达。
    这个句子的意思是:人们接受音乐训练的时间越长,他们对音乐的声音和节奏就会越敏感。familiar熟悉的;inactive不活跃的;critical讽刺的,批判的;sensitive敏感的。
    这个句子的意思是:那些接受过音乐训练的人在感官测试中取得的进步也最大。re-duction减少;improvement改善,提升;interference干扰;implication蕴含。
    第一段最后一句提到,音乐训练能够帮助在学习上有障碍的儿童,因此选择B项。style 风格;disability残疾,无能;interest兴趣;approach方法,通道。
    空格前表示的是利用音乐改善听力,选项中表示听见的hear与听力相关。read阅读; write写;hear听见;change改变。

  • 第19题:

    共用题干
    Musical Training Can Improve Communication Skills
    American scientists say musical training seems to improve communication skills and language retardation (延迟).They found that developing musical skill involves the______(51)process in the brain as learning how to speak.The scientists believe that could______(52)children with learning disabilities.
    Nina Krauss is a neurobiologist at Northwestern University in Illinois.She says musical training______(53)putting together different kinds of information,such as hearing music,looking at musical notes,touching an instrument and watching other musicians.This______(54)is not much different from learning how to speak.Both involve different senses.
    She further explains musical training and learning to______(55)each make us think about what we are doing.She says speech and music______(56)through a structure of the nervous system called the brain stem.The brain stem______(57)our ability to hear.Until recently,experts have thought the brain stem could not be developed or changed.______(58)Professor Krauss and her team found that musical training can improve a person's brain stem activity.
    The study involved individuals with different levels of musical______(59).They were asked to wear an electrical device that measures______(60)activity.The individuals wore the electrode while they watched a video of someone speaking and a person playing a musical instrument-the cello(大提琴).Professor Krauss says cellos have sound qualities similar______(61)some of the sounds that are impor-tant with speech.The study found that the more years of training people had,the more______(62)they were to the sound and rhythm of the music.Those who were involved in musical activities were the same people in whom the______(63)of sensory events was the strongest.It shows the importance of musical training to children with learning______(64).She says using music to improve listening skills could mean they______(65)sentences and understand facial expressions better.

    _________61
    A:as
    B:of
    C:to
    D:at

    答案:C
    解析:
    前一句提到音乐训练可以提高沟通技巧和改善语言障碍,可见他们发现的应该是提升音乐技能与学习说话有着相同的(same)大脑活动过程。the same as…与……相同。unique独特的;different不同的;strange奇怪的。
    这项发现应该能够帮助在学习上有障碍的儿童。help帮助;tell告诉;remind提醒;entertain娱乐。
    这个句子的意思是:她说音乐训练与整合不同的信息相关,比如聆听音乐、看音符、触碰乐器,以及观察其他音乐演奏者等。shape塑造;relate关于;enhance加强,增强。只有 involve能够表示“涉及,与……相关”的意思。
    空格前一句讲的是音乐训练的过程,因此应该选择能表示过程的词汇,即D项。form 形式;step步骤;point观点;process过程。
    结合语境可知,本篇文章讲的是音乐训练与学习说话之间的关系,因此选择C项。play 玩耍;sing歌唱;speak说话;think思考。
    pass through是常用表达,意思是“经过,通过”的意思,用在空格处表明说话和音乐都通过脑干这个神经系统组织。没有use through这个短语。look through仔细查阅;put through 完成。
    由常识及语境可知,大脑控制着我们讲话的能力。develop发展,开发;control控制; assess评判;observe观察,遵守。
    空格前一句表明专家的观点,认为脑干不能被改善或改变;空格后一句表明Krauss及其团队的观点,即音乐训练可以改善脑干活动。两者是转折关系,故选择转折连词but。
    这个研究涉及的应该是具有不同音乐能力的个人。instrument乐器;ability能力;type 类型;contact接触。本篇文章并没有对乐器和音乐类型进行探讨。
    根据上文可知,音乐训练与学习说话涉及相同的大脑活动过程,由此可知这些电子设备观测的是大脑活动。physical体力的;musical音乐的;speech演讲,说话;brain大脑。
    similar to的意思是“与……相似”,是英语中的习惯表达。
    这个句子的意思是:人们接受音乐训练的时间越长,他们对音乐的声音和节奏就会越敏感。familiar熟悉的;inactive不活跃的;critical讽刺的,批判的;sensitive敏感的。
    这个句子的意思是:那些接受过音乐训练的人在感官测试中取得的进步也最大。re-duction减少;improvement改善,提升;interference干扰;implication蕴含。
    第一段最后一句提到,音乐训练能够帮助在学习上有障碍的儿童,因此选择B项。style 风格;disability残疾,无能;interest兴趣;approach方法,通道。
    空格前表示的是利用音乐改善听力,选项中表示听见的hear与听力相关。read阅读; write写;hear听见;change改变。

  • 第20题:

    Life gets noisier every day and very few people can free from noise of some sort or another.It doesn′t matter where you live--in the middle of a modem city,or a faraway village--the chances that you will be disturbed by jet aero planes,transistor radios,oil powered engines,etc.,are almost everywhere.We seem to be getting used to noise,too.Some people feel quite lonely without background music while they are working.
    Scientific tests have shown that total silence can be very frightening experience for human beings.However,some people enjoy listening to pop music which is very loud,and this can do harm to their eardrums(耳鼓).The noise level in some disco is far above the usual safety level for heavy industrial areas.
    One recent report about noise and concentration(专心)suggested that although a lot of people say that any noise disturbs their concentration,what really affects their ability to concentrate is a change in the level of noise.It goes on to say that a background noise,which doesn′t change too much(music,for example)may even help people to concentrate.

    "Background music"in the passage means

    A.music played in the concert
    B.a kind of noise coming into your ears
    C.music which helps people to concentrate
    D.music played while people are working

    答案:D
    解析:
    考情点拨:词义猜测题。应试指导:从第一段最后一句可知,background music是人们工作时听的音乐。

  • 第21题:

    单选题
    Specific brain disorders can ______.
    A

    affect the understanding of music in almost every possible way

    B

    stimulate the memorizing of music he/she knew before

    C

    hinder musical understanding of the brain in some special ways

    D

    restrain the memorizing of music he/she knew before


    正确答案: C
    解析:
    细节题。第一段第一句指出“Specific brain disorders can affect the perception of music in very specific way.”,由此可知有些大脑功能失调会以非常特殊的方式影响人们对于音乐的理解。该句中的perception of music对应选项C中的musical understanding。

  • 第22题:

    单选题
    Obviously, “John in the Morning” is a broadcasting program that can be described by any of the following EXCEPT.
    A

    mixing musical works of various types

    B

    having a variety of musical productions

    C

    airing different styles of songs and music

    D

    being independent with only mainstream music


    正确答案: C
    解析:
    是非题。第三段第二句指出KEXP无法播客“John in the Morning”一类的节目,接着破折号之间的内容其进行了解释和说明“各种独立和主流音乐的混合”,因此选项D(仅仅独立于主流音乐)与原文不符。

  • 第23题:

    单选题
    The Recording Industry Association of America
    A

    persuaded people to download its music from the Internet.

    B

    is trying to stop people stealing their music stored in the computer.

    C

    started suing people playing their music to the public.

    D

    has taken effective measures to dissuade people downloading music from the Internet.


    正确答案: C
    解析:
    录音中指出去年年中以来美国唱片工业协会开始控诉那些使大量歌曲在网上能被下载的人,结果在网上交换音乐文件的人数降低了一般,从网上下载歌曲的人也减少了75%,因此选项D符合录音内容。dissuade劝阻,劝止。
    【录音原文】
    The number of people swapping music files online has dropped by half, and the number of people downloading files on any given day has dropped 75 percent since the middle of last year, when the Recording Industry Association of America started suing people accused of making large numbers of songs available for downloading.