多选题Consider each of the choices separately and select all that apply.  Which of these can be inferred from the fact that the French built orangeries for certain tropical plants?AGreenhouses may be used to keep plants at a moderate temperatureBThe climate

题目
多选题
Consider each of the choices separately and select all that apply.  Which of these can be inferred from the fact that the French built orangeries for certain tropical plants?
A

Greenhouses may be used to keep plants at a moderate temperature

B

The climate of France is unsuited to growing tropical plants outdoors.

C

Louis ⅩⅣ was a frequent and enthusiastic traveler to Africa and Asia


相似考题

1.CPlants can’t communicate by moving or making sounds, as most animals do. Instead, plants produce volatile compounds, chemicals that easily change from a liquid to a gas. A flower’s sweet smell, for example, comes from volatile compounds that the plant produces to attract insects such as bugs and bees.Plants can also detect volatile compounds produced by other plants. A tree under attack by hungry insects, for instance, may give off volatile compounds that let other trees know about the attack, In response, the other trees may send off chemicals to keep the bugs away- or even chemicals that attract the bugs’ natural enemies.Now scientists have created a quick way to understand what plants are saying: a chemical sensor(传感器) called an electronic nose. The “e-nose” can tell compounds that crop plants make when they’re attacked. Scientists say the e-nose could help quickly detest whether plants are being eaten by insects. But today the only way to detect such insects is to visually inspect individual plants. This is a challenging task for managers of greenhouses, enclosed gardens that can house thousands of plants.The research team worked with an e-nose that recognizes volatile compounds. Inside the device, 13 sensors chemically react with volatile compounds. Based on these interactions, the e-nose gives off electronic signals that the scientists analyze using computer software.To test the nose, the team presented it with healthy leaves from cucumber, pepper and tomato plants, all common greenhouse crops. Then the scientists collected samples of air around damaged leaves from each type of crop. These plants had been damaged by insects, or by scientists who made holes in the leaves with a hole punch (打孔器).The e-nose, it turns out, could identify healthy cucumber, pepper and tomato plants based on the volatile compounds they produce. It could also identify tomato leaves that had been damaged. But even more impressive, the device could tell which type of damage – by insects or with a hole punch – had been done to the tomato leaves.With some fine tuning, a device like the e-nose could one day be used in greenhouses to quickly spot harmful bugs, the researchers say. A device like this could also be used to identify fruits that are perfectly ripe and ready to pick and eat, says Natalia Dudareve, a biochemist at Purdue University in West Lafayette, Ind. who studies smells of flowers and plants. Hopefully, scientists believe, the device could bring large benefits to greenhouse managers in the near future.49. We learn from the text that plants communicate with each other by______.A. making some sounds B. waving their leavesC. producing some chemicals D. sending out electronic signals

参考答案和解析
正确答案: C,A
解析:
有原文可知,法国人修建“orangeries”(温室)是为了保护热带植物,所以A和B选项都是合理的推测,但这没有暗示Louis X IV亲自寻找过异域的水果,C选项排除。
更多“多选题Consider each of the choices separately and select all that apply.  Which of these can be inferred from the fact that the French built orangeries for certain tropical plants?AGreenhouses may be used to keep plants at a moderate temperatureBThe climate ”相关问题
  • 第1题:

    29. Why are green plants and grass helpful?

    A. Because they can hold the water.

    B. Because they can stop the wind from blowing the earth away.

    C. Because they can keep the earth wet.

    D.All the above.


    正确答案:D
    29.D【解析】从第二段可知A、B、C三项内容全都包括,故选D。

  • 第2题:

    共用题干
    第三篇

    Only special plants can survive in the terrible climate of a desert,for these are regions where the annual range of the soil temperature can be over 75℃.Furthermore,during the summer there are few clouds in the sky to protect plants from the sun's ray.Another problem is the fact that there are frequently strong winds which drive small-sharp particles of sand into the plants,tearing and damaging them.The most difficult problem for all forms of plant life,however,is the fact that the entire annual rainfall occurs during a few days or weeks in spring.
    Grasses and flowers in desert survive from one year to the next by existing through the long, hot,dry season in the form of seeds.These seeds remain inactive unless the right amount of rain falls.If no rain falls,or if insufficient rain falls,they wait until the next year,or even still the next.
    Another factor that helps these plants to survive is the fact that their life cycles are short.By the time that the water from the spring rains disappears—ust a few weeks after it falls一such plants no longer need any.
    The perennials(多年生植物)have special features which enable them to survive as plants for several years. Thus,nearly all desert perennials have extensive root systems below ground and a small shoot system above ground.The large root network enables the plant to absorb as much water as possible in a short time.The small shoot system,on the other hand,considerably limits water loss by evaporation(蒸发).
    Another feature of many desert perennials is that after the rainy season they lose their leaves in preparation for the long,dry season,just as trees in wetter climates lose theirs in preparation for the winter. This reduces their water loss by evaporation during the dry season.Then,in the next rainy season,they come fully alive once more,and grow new branches,leaves and flowers,just as the grasses and flowers in desert do.

    According to the passage,spring is the best time for plants in desert_________.
    A:to find a shady place
    B:to get water for their growth
    C:to reduce water loss
    D:to enjoy the sunshine

    答案:B
    解析:
    细节题。第一段前三句分别列举了影响植物在沙漠中生长的三个因素: soil temperature(选项D) ,sun's rays(选项B ) , strong winds(选项A)。只有选项C没有提及。
    推理判断题。可根据第二段前三句推断出答案。选项A无原文依据,选项B前半句不对,选项D则有悖常理。
    细节题。本题解题的关键是注意题干是关于shoot system的提问,而不是 root system。在第三段最后一句可找到相关信息,并由此可确定选项D为正确选项。
    推理判断题:第一段的最后一句谈到降雨量集中在春天,第二段第二句谈到种子在下雨季节才发芽生长,由此可推断出选项B正确。其余三项均无原文依据。
    主旨大意题。第四段第一句通过Another feature引出本段的主题句,本句的中心词是perennials和leaves,据此可以判断选项D正确。其他选项均没有关注这两个中心词。

  • 第3题:

    共用题干
    第三篇

    Only special plants can survive in the terrible climate of a desert,for these are regions where the annual range of the soil temperature can be over 75℃.Furthermore,during the summer there are few clouds in the sky to protect plants from the sun's ray.Another problem is the fact that there are frequently strong winds which drive small-sharp particles of sand into the plants,tearing and damaging them.The most difficult problem for all forms of plant life,however,is the fact that the entire annual rainfall occurs during a few days or weeks in spring.
    Grasses and flowers in desert survive from one year to the next by existing through the long, hot,dry season in the form of seeds.These seeds remain inactive unless the right amount of rain falls.If no rain falls,or if insufficient rain falls,they wait until the next year,or even still the next.
    Another factor that helps these plants to survive is the fact that their life cycles are short.By the time that the water from the spring rains disappears—ust a few weeks after it falls一such plants no longer need any.
    The perennials(多年生植物)have special features which enable them to survive as plants for several years. Thus,nearly all desert perennials have extensive root systems below ground and a small shoot system above ground.The large root network enables the plant to absorb as much water as possible in a short time.The small shoot system,on the other hand,considerably limits water loss by evaporation(蒸发).
    Another feature of many desert perennials is that after the rainy season they lose their leaves in preparation for the long,dry season,just as trees in wetter climates lose theirs in preparation for the winter. This reduces their water loss by evaporation during the dry season.Then,in the next rainy season,they come fully alive once more,and grow new branches,leaves and flowers,just as the grasses and flowers in desert do.

    Ordinary plants can not survive the desert weather as a result of the following except for_________.
    A:the strong winds
    B:the strong sun's ray
    C:the long summer days
    D:the high soil temperature

    答案:C
    解析:
    细节题。第一段前三句分别列举了影响植物在沙漠中生长的三个因素: soil temperature(选项D) ,sun's rays(选项B ) , strong winds(选项A)。只有选项C没有提及。
    推理判断题。可根据第二段前三句推断出答案。选项A无原文依据,选项B前半句不对,选项D则有悖常理。
    细节题。本题解题的关键是注意题干是关于shoot system的提问,而不是 root system。在第三段最后一句可找到相关信息,并由此可确定选项D为正确选项。
    推理判断题:第一段的最后一句谈到降雨量集中在春天,第二段第二句谈到种子在下雨季节才发芽生长,由此可推断出选项B正确。其余三项均无原文依据。
    主旨大意题。第四段第一句通过Another feature引出本段的主题句,本句的中心词是perennials和leaves,据此可以判断选项D正确。其他选项均没有关注这两个中心词。

  • 第4题:

    共用题干
    Plants in Desert
    Only special plants can survive the terrible climate of a desert,for these are regions where the annual range of the soil temperature can be over 75℃.Furthermore,during the summer there are few clouds in the sky to protect plants from the sun's ray.Another problem is the fact that there are frequently strong winds that drive small,sharp particles of sand into the plants,tearing and damaging them.The most difficult problem for all forms of plant life,however,is the fact that the entire annual rainfall occurs during a few days or weeks in spring. Grasses and flowers in desert survive from one year to the next by existing through the long,hot,dry season in the form of seeds.These seeds remain inactive unless the right amount of rain falls.If no rain falls,or if insufficient rain falls,they wait until the next year,or even still the next.Another factor that helps these plants to survive is the fact that their life cycles are short.By the time the water from the spring rains disappears-just a few weeks after it falls-such plants no longer need any.
    The perennials(多年生植物)have special features that enable them to survive as plants for several years.Thus,nearly all desert perennials have extensive root systems below ground and a small shoot system above ground.The large root network enables the plant to absorb as much water as possible in short time. The small shoot system,on the other hand,considerably limits water ioss by evaporation(蒸发).
    Another feature of many perennials is that after the rainy season they lose their leaves in preparation for the long,dry season,just as trees in wetter climates lose theirs in preparation for the winter.This reduces their water loss by evaporation during the dry season.Then,in next rainy season,they come fully alive once more,and grow new branches,leaves and flowers,just as the grasses and flowers in desert do.

    Grasses and flowers in the desert whose life cycles are short show their ability to adapt to the quick disappearance of rainwater there after it falls in spring.
    A:Right
    B:Wrong
    C:Not mentioned

    答案:A
    解析:
    根据第一段第一句可知,只有特殊的植物才能在沙漠中存活,这是因为沙漠中土壤的温度过高,每年的温度能达到75℃以上,而并不是因为沙漠中的气候变化多端。
    根据线索词“Grasses and flowers”和“see1seects",可以很快把第二段第一句确定为答案相关句。这个句子的大意是:沙漠里的花草年复一年以种子的形式度过漫长、炎热,而又干燥的季节。可见题干的说法与原文的说法一致,所以选择A项。
    题干的大意是:沙漠里春季的雨水很快会消失,而沙漠里生命周期短的花草能够适应这一环境特点。利用题干中的“life cycles”作为线索词,可以很快把第二段第四、五句确定为答案相关句,这两句话表明,生命周期短能帮助植物在沙漠中存活,因为春季的雨水消失后,这些植物将不再需要雨水。可见题干的说法与原文的说法一致。
    本篇文章并未提到冬天里花草最难生存,所以选择C项。
    利用题干中的“The shoot system”作为线索词,可以把第三段最后一句确定为答案相关句。这句话表明,茎轴系统极大地限制了蒸发所造成的水分损失,而不是说茎轴系统能减少植物对太阳光线的吸收。可见题干与原文的说法不符。
    倒数第二段的主题句是第一句,讲述的主要是沙漠多年生植物能生存的原因。题干表述正确,所以选择A项。
    根据题干中的线索词“1ose t 1ir 1iose tneir ieaves",不难把最后一段第一、二句确定为答案相关句。这两句话表明,沙漠多年生植物和较湿润地区的树木落叶的原因是一样的,都是为了减少水分的蒸发。题干与原文表述不符,所以选择B项。

  • 第5题:

    共用题干
    Plants in Desert
    Only special plants can survive the terrible climate of a desert,for these are regions where the annual range of the soil temperature can be over 75℃.Furthermore,during the summer there are few clouds in the sky to protect plants from the sun's ray.Another problem is the fact that there are frequently strong winds that drive small,sharp particles of sand into the plants,tearing and damaging them.The most difficult problem for all forms of plant life,however,is the fact that the entire annual rainfall occurs during a few days or weeks in spring. Grasses and flowers in desert survive from one year to the next by existing through the long,hot,dry season in the form of seeds.These seeds remain inactive unless the right amount of rain falls.If no rain falls,or if insufficient rain falls,they wait until the next year,or even still the next.Another factor that helps these plants to survive is the fact that their life cycles are short.By the time the water from the spring rains disappears-just a few weeks after it falls-such plants no longer need any.
    The perennials(多年生植物)have special features that enable them to survive as plants for several years.Thus,nearly all desert perennials have extensive root systems below ground and a small shoot system above ground.The large root network enables the plant to absorb as much water as possible in short time. The small shoot system,on the other hand,considerably limits water ioss by evaporation(蒸发).
    Another feature of many perennials is that after the rainy season they lose their leaves in preparation for the long,dry season,just as trees in wetter climates lose theirs in preparation for the winter.This reduces their water loss by evaporation during the dry season.Then,in next rainy season,they come fully alive once more,and grow new branches,leaves and flowers,just as the grasses and flowers in desert do.

    The shoot system of perennials can help the plants absorb less of the sun's ray.
    A:Right
    B:Wrong
    C:Not mentioned

    答案:B
    解析:
    根据第一段第一句可知,只有特殊的植物才能在沙漠中存活,这是因为沙漠中土壤的温度过高,每年的温度能达到75℃以上,而并不是因为沙漠中的气候变化多端。
    根据线索词“Grasses and flowers”和“see1seects",可以很快把第二段第一句确定为答案相关句。这个句子的大意是:沙漠里的花草年复一年以种子的形式度过漫长、炎热,而又干燥的季节。可见题干的说法与原文的说法一致,所以选择A项。
    题干的大意是:沙漠里春季的雨水很快会消失,而沙漠里生命周期短的花草能够适应这一环境特点。利用题干中的“life cycles”作为线索词,可以很快把第二段第四、五句确定为答案相关句,这两句话表明,生命周期短能帮助植物在沙漠中存活,因为春季的雨水消失后,这些植物将不再需要雨水。可见题干的说法与原文的说法一致。
    本篇文章并未提到冬天里花草最难生存,所以选择C项。
    利用题干中的“The shoot system”作为线索词,可以把第三段最后一句确定为答案相关句。这句话表明,茎轴系统极大地限制了蒸发所造成的水分损失,而不是说茎轴系统能减少植物对太阳光线的吸收。可见题干与原文的说法不符。
    倒数第二段的主题句是第一句,讲述的主要是沙漠多年生植物能生存的原因。题干表述正确,所以选择A项。
    根据题干中的线索词“1ose t 1ir 1iose tneir ieaves",不难把最后一段第一、二句确定为答案相关句。这两句话表明,沙漠多年生植物和较湿润地区的树木落叶的原因是一样的,都是为了减少水分的蒸发。题干与原文表述不符,所以选择B项。

  • 第6题:

    多选题
    The ratio of two quantities is 4 to 5. If each of the quantities is increased by 3, which of the following could be the ratio of these two new quantities? (Indicate all answer choices that apply.)
    A

    7/8

    B

    11/13

    C

    23/28


    正确答案: C,B
    解析:
    由于题目中两个数字的具体数值不确定,因此任何符合题干条件的数值都可以,经验算,选项A, B, C均符合题意。

  • 第7题:

    多选题
    Consider each of the choices separately and select all that apply.  According to the passage, which word or words might describe Rohmer’s style?
    A

    Dynamic

    B

    Dialogue-driven

    C

    Philosophical


    正确答案: A,C
    解析:
    根据“all featured his typical style and theme—long takes focused on facial features, long conversations about moral issues, temptation and its denial”可知本题选B、C两项。

  • 第8题:

    多选题
    Consider each of the choices separately and select all that apply.  Which of the following inferences can be made the information given in the passage?
    A

    Leonard Fuchs probably never actually saw a fuchsia plant.

    B

    Charles Plumier was a student of Fuchs’s at Tubingen.

    C

    Plumier’s book of plants included species from the Caribbean.


    正确答案: A,C
    解析:
    Leonard Fuchs是153-1566的德国医学家,而fuchsia是1703年才出现在欧洲大陆上,所以A项是正确的。由于Hispaniola是加勒比海的一部分,所以C项也是正确的。

  • 第9题:

    多选题
    For Question 2, consider each of the choices separately and select all that apply.  Which of the following statements about the portrait is supported by the passage?
    A

    The portrait is the subject of ongoing controversy.

    B

    The portrait was of a single unidentified woman.

    C

    The portrait’s model was smiling as the picture was painted.


    正确答案: B,C
    解析:
    本段主要谈及人们对于蒙娜丽莎这幅画的女主角的身份仍存在争议,因此选项A正确;专家们也对女主角的身份各执一词,因而其身份还无法确定,B项也是正确的。对于女主人公是否在画画时正在微笑,文章中没有提及,所以不选C项。

  • 第10题:

    多选题
    Consider each of the choices separately and select all that apply.  According to the author, what did Giovanni Riccioli do wrong?
    A

    Named moon structures for bodies of water

    B

    Mistook lava flows for marine features

    C

    Renamed objects on Grimaldi’s lunar map


    正确答案: C,A
    解析:
    根据Geographic labels for lunar features often suggest, wrongly, that the moon is covered with bodies of water…Primarily to blame is probably Giovanni Riccioli…,可知本题应选A、B两项。

  • 第11题:

    单选题
    Consider each of the choices separately and select all that apply.  The author implies which of the following about Lord Curzon?
    A

    He was a descendent of Sir Edward Dalyngrigge.

    B

    His love of architecture assisted British tourism.

    C

    He lived in Bodiam Castle from 1917 until his death.


    正确答案: C
    解析:
    原文中并没有提及Lord Curzon 与城堡原有主人的关系,排除A选项;原文也没有说Lord Curzon曾经在Bodiam Castle 居住过,排除B选项;从文中最后三行,可以推断出是Curzon 对建筑的热爱使他致力于保存这座古城堡,并将它遗赠给公众,使它成为一个广受喜爱的旅游景点。

  • 第12题:

    多选题
    For questions 2 and 3, consider each of the choices separately and select all that apply.  Which fact or facts about purple loosestrife add to its power of endurance?
    A

    It has a great ability to cross-pollinate.

    B

    It easily adapts to environmental change.

    C

    It has spiky stems and flowers.


    正确答案: B,A
    解析:
    根据文章第一段第一句可知,三个选项都是有关“purple loosestrife”的正确事实,但是只有A项和B项能够表明这种植物的持久性和忍耐力,因而选择A、B。

  • 第13题:

    共用题干
    第三篇

    Only special plants can survive in the terrible climate of a desert,for these are regions where the annual range of the soil temperature can be over 75℃.Furthermore,during the summer there are few clouds in the sky to protect plants from the sun's ray.Another problem is the fact that there are frequently strong winds which drive small-sharp particles of sand into the plants,tearing and damaging them.The most difficult problem for all forms of plant life,however,is the fact that the entire annual rainfall occurs during a few days or weeks in spring.
    Grasses and flowers in desert survive from one year to the next by existing through the long, hot,dry season in the form of seeds.These seeds remain inactive unless the right amount of rain falls.If no rain falls,or if insufficient rain falls,they wait until the next year,or even still the next.
    Another factor that helps these plants to survive is the fact that their life cycles are short.By the time that the water from the spring rains disappears—ust a few weeks after it falls一such plants no longer need any.
    The perennials(多年生植物)have special features which enable them to survive as plants for several years. Thus,nearly all desert perennials have extensive root systems below ground and a small shoot system above ground.The large root network enables the plant to absorb as much water as possible in a short time.The small shoot system,on the other hand,considerably limits water loss by evaporation(蒸发).
    Another feature of many desert perennials is that after the rainy season they lose their leaves in preparation for the long,dry season,just as trees in wetter climates lose theirs in preparation for the winter. This reduces their water loss by evaporation during the dry season.Then,in the next rainy season,they come fully alive once more,and grow new branches,leaves and flowers,just as the grasses and flowers in desert do.

    We can learn from the passage that the shoot system of the perennials_________.
    A:can help the perennials absorb less of the sun's ray
    B:decides the appearance of the perennials in desert
    C:limits the function of the perennials' branches
    D:may prevent the perennials from losing much water

    答案:D
    解析:
    细节题。第一段前三句分别列举了影响植物在沙漠中生长的三个因素: soil temperature(选项D) ,sun's rays(选项B ) , strong winds(选项A)。只有选项C没有提及。
    推理判断题。可根据第二段前三句推断出答案。选项A无原文依据,选项B前半句不对,选项D则有悖常理。
    细节题。本题解题的关键是注意题干是关于shoot system的提问,而不是 root system。在第三段最后一句可找到相关信息,并由此可确定选项D为正确选项。
    推理判断题:第一段的最后一句谈到降雨量集中在春天,第二段第二句谈到种子在下雨季节才发芽生长,由此可推断出选项B正确。其余三项均无原文依据。
    主旨大意题。第四段第一句通过Another feature引出本段的主题句,本句的中心词是perennials和leaves,据此可以判断选项D正确。其他选项均没有关注这两个中心词。

  • 第14题:

    共用题干
    第三篇

    Only special plants can survive in the terrible climate of a desert,for these are regions where the annual range of the soil temperature can be over 75℃.Furthermore,during the summer there are few clouds in the sky to protect plants from the sun's ray.Another problem is the fact that there are frequently strong winds which drive small-sharp particles of sand into the plants,tearing and damaging them.The most difficult problem for all forms of plant life,however,is the fact that the entire annual rainfall occurs during a few days or weeks in spring.
    Grasses and flowers in desert survive from one year to the next by existing through the long, hot,dry season in the form of seeds.These seeds remain inactive unless the right amount of rain falls.If no rain falls,or if insufficient rain falls,they wait until the next year,or even still the next.
    Another factor that helps these plants to survive is the fact that their life cycles are short.By the time that the water from the spring rains disappears—ust a few weeks after it falls一such plants no longer need any.
    The perennials(多年生植物)have special features which enable them to survive as plants for several years. Thus,nearly all desert perennials have extensive root systems below ground and a small shoot system above ground.The large root network enables the plant to absorb as much water as possible in a short time.The small shoot system,on the other hand,considerably limits water loss by evaporation(蒸发).
    Another feature of many desert perennials is that after the rainy season they lose their leaves in preparation for the long,dry season,just as trees in wetter climates lose theirs in preparation for the winter. This reduces their water loss by evaporation during the dry season.Then,in the next rainy season,they come fully alive once more,and grow new branches,leaves and flowers,just as the grasses and flowers in desert do.

    Some grasses and flowers can survive in the desert because__________.
    A:they need little water for their survival
    B:they bear long roots and the seeds are fit for dry weather
    C:they stay in the form of seeds to wait for the right armiount of water
    D:with long roots,they do not depend on the rain to get enough water

    答案:C
    解析:
    细节题。第一段前三句分别列举了影响植物在沙漠中生长的三个因素: soil temperature(选项D) ,sun's rays(选项B ) , strong winds(选项A)。只有选项C没有提及。
    推理判断题。可根据第二段前三句推断出答案。选项A无原文依据,选项B前半句不对,选项D则有悖常理。
    细节题。本题解题的关键是注意题干是关于shoot system的提问,而不是 root system。在第三段最后一句可找到相关信息,并由此可确定选项D为正确选项。
    推理判断题:第一段的最后一句谈到降雨量集中在春天,第二段第二句谈到种子在下雨季节才发芽生长,由此可推断出选项B正确。其余三项均无原文依据。
    主旨大意题。第四段第一句通过Another feature引出本段的主题句,本句的中心词是perennials和leaves,据此可以判断选项D正确。其他选项均没有关注这两个中心词。

  • 第15题:

    共用题干
    Plants in Desert
    Only special plants can survive the terrible climate of a desert,for these are regions where the annual range of the soil temperature can be over 75℃.Furthermore,during the summer there are few clouds in the sky to protect plants from the sun's ray.Another problem is the fact that there are frequently strong winds that drive small,sharp particles of sand into the plants,tearing and damaging them.The most difficult problem for all forms of plant life,however,is the fact that the entire annual rainfall occurs during a few days or weeks in spring.
    Grasses and flowers in desert survive from one year to the next by existing through the long,hot,dry season in the form of seeds.These seeds remain inactive unless the right amount of rain falls.If no rain falls,or if insufficient rain falls,they wait until the next year,or even still the next.Another factor that helps these plants to survive is the fact that their life cycles are short.By the time the water from the spring rains disappears-just a few weeks after it falls-such plants no longer need any.
    The perennials(多年生植物)have special features that enable them to survive as plants for several years.Thus,nearly all desert perennials have extensive root systems below ground and a small shoot system above ground.The large root network enables the plant to absorb as much water as possible in short time.
    The small shoot system,on the other hand,considerably limits water loss by evaporation(蒸发).
    Another feature of many perennials is that after the rainy season they lose their leaves in preparation for the long,dry season,just as trees in wetter climates lose theirs in preparation for the winter.This reduces their water loss by evaporation during the dry season.Then,in next rainy season,they come fully alive once more,and grow new branches,leaves and flowers,just as the grasses and flowers in desert do.


    A:Right
    B:Wrong
    C:Not mentioned

    答案:A
    解析:
    根据第一段第一句可知,只有特殊的植物才能在沙漠中存活,这是因为沙漠中土壤的温度过高,每年的温度能达到75℃以上,而并不是因为沙漠中的气候变化多端。
    根据线索词“Grasses and flowers”和“see1seeas",可以很快把第二段第一句确定为答案相关句。这个句子的大意是:沙漠里的花草年复一年以种子的形式度过漫长、炎热,而又干燥的季节。可见题干的说法与原文的说法一致,所以选择A项。
    题干的大意是:沙漠里春季的雨水很快会消失,而沙漠里生命周期短的花草能够适应这一环境特点。利用题干中的“life cycles”作为线索词,可以很快把第二段第四、五句确定为答案相关句,这两句话表明,生命周期短能帮助植物在沙漠中存活,因为春季的雨水消失后,这些植物将不再需要雨水。可见题干的说法与原文的说法一致。
    本篇文章并未提到冬天里花草最难生存,所以选择C项。
    利用题干中的“The shoot system”作为线索词,可以把第三段最后一句确定为答案相关句。这句话表明,茎轴系统极大地限制了蒸发所带来的水分损失,而不是说茎轴系统能减少植物对太阳光线的吸收。可见题干与原文的说法不符。
    倒数第二段的主题句是第一句,讲述的主要是沙漠多年生植物能生存的原因。题干表述正确,所以选择A项。
    根据题干中的线索词“lose their leaves1 ",不难把最后一段第一、二句确定为答案相关句。这两句话表明,沙漠多年生植物和较湿润地区的树木落叶的原因是一样的,都是为了减少水分的蒸发。

  • 第16题:

    共用题干
    Plants in Desert
    Only special plants can survive the terrible climate of a desert,for these are regions where the annual range of the soil temperature can be over 75℃.Furthermore,during the summer there are few clouds in the sky to protect plants from the sun's ray.Another problem is the fact that there are frequently strong winds that drive small,sharp particles of sand into the plants,tearing and damaging them.The most difficult problem for all forms of plant life,however,is the fact that the entire annual rainfall occurs during a few days or weeks in spring. Grasses and flowers in desert survive from one year to the next by existing through the long,hot,dry season in the form of seeds.These seeds remain inactive unless the right amount of rain falls.If no rain falls,or if insufficient rain falls,they wait until the next year,or even still the next.Another factor that helps these plants to survive is the fact that their life cycles are short.By the time the water from the spring rains disappears-just a few weeks after it falls-such plants no longer need any.
    The perennials(多年生植物)have special features that enable them to survive as plants for several years.Thus,nearly all desert perennials have extensive root systems below ground and a small shoot system above ground.The large root network enables the plant to absorb as much water as possible in short time. The small shoot system,on the other hand,considerably limits water ioss by evaporation(蒸发).
    Another feature of many perennials is that after the rainy season they lose their leaves in preparation for the long,dry season,just as trees in wetter climates lose theirs in preparation for the winter.This reduces their water loss by evaporation during the dry season.Then,in next rainy season,they come fully alive once more,and grow new branches,leaves and flowers,just as the grasses and flowers in desert do.

    Ordinary plants are unable to survive in the desert mainly because of the changeable weather.
    A:Right
    B:Wrong
    C:Not mentioned

    答案:B
    解析:
    根据第一段第一句可知,只有特殊的植物才能在沙漠中存活,这是因为沙漠中土壤的温度过高,每年的温度能达到75℃以上,而并不是因为沙漠中的气候变化多端。
    根据线索词“Grasses and flowers”和“see1seects",可以很快把第二段第一句确定为答案相关句。这个句子的大意是:沙漠里的花草年复一年以种子的形式度过漫长、炎热,而又干燥的季节。可见题干的说法与原文的说法一致,所以选择A项。
    题干的大意是:沙漠里春季的雨水很快会消失,而沙漠里生命周期短的花草能够适应这一环境特点。利用题干中的“life cycles”作为线索词,可以很快把第二段第四、五句确定为答案相关句,这两句话表明,生命周期短能帮助植物在沙漠中存活,因为春季的雨水消失后,这些植物将不再需要雨水。可见题干的说法与原文的说法一致。
    本篇文章并未提到冬天里花草最难生存,所以选择C项。
    利用题干中的“The shoot system”作为线索词,可以把第三段最后一句确定为答案相关句。这句话表明,茎轴系统极大地限制了蒸发所造成的水分损失,而不是说茎轴系统能减少植物对太阳光线的吸收。可见题干与原文的说法不符。
    倒数第二段的主题句是第一句,讲述的主要是沙漠多年生植物能生存的原因。题干表述正确,所以选择A项。
    根据题干中的线索词“1ose t 1ir 1iose tneir ieaves",不难把最后一段第一、二句确定为答案相关句。这两句话表明,沙漠多年生植物和较湿润地区的树木落叶的原因是一样的,都是为了减少水分的蒸发。题干与原文表述不符,所以选择B项。

  • 第17题:

    共用题干
    第三篇

    Citizen Scientists

    Understanding how nature responds to climate change will require monitoring key life cycle events一
    flowering,the appearance of leaves and the first frog calls of the spring一all around the world.But ecologists
    can't be everywhere so they're turning to non-scientists,sometimes called citizen scientists,for help.
    Climate scientists are not present everywhere.Because there are so many places in the world and not
    enough scientists to observe all of them,they're asking for your help in observing signs of climate change
    across the world.The citizen scientist movement encourages ordinary people to observe a very specific

    research interest一birds,trees,flowers budding,etc.and send their observations to a giant database to be
    observed by professional scientists.This helps a small number of scientists track a large amount of data that they
    would never be able to gather on their own.Much like citizen journalists helping large publications cover a
    hyper-local beat,citizen scientists are ready for the conditions where they live in.All that's needed to become
    one is a few minutes each day or each week to gather data and send them in.
    A group of scientists and educators launched an organization last year called the National Phenology
    Network."Phenology"is what scientists call the study of the timing of events in nature.
    One of the group's first efforts relies on scientists and non-scientists alike to collect data about plant
    flowering and leafing eveiy year.The program,called Project BudBurst,collects life cycle data on a variety of
    common plants from across the United States.People participating in the project一which is open to every-
    one一record their observations on the Project BudBurst website.
    "People don't have to be plant experts一they just have to look around and see what's in their neighbor-
    hood,"says Jennifer Schwartz,an education consultant with the project."As we collect these data,we'll be
    able to make an estimate of how plants and communities of plants and animals will respond as the climate
    changes."

    What is the final purpose of Project BudBurst?
    A:To study when plants will have their first buds.
    B:To find out the types of plants in the neighborhood.
    C:To collect life cycle data on a variety of common plants from across the United States.
    D:To investigate how plants and animals will respond as the climate changes.

    答案:D
    解析:

    短文第一段提到科学家们不可能观察每一个地方的气候变化的现象,所以邀请普通人 为他们观察、收集信息。
    短文第二段讲到,平民科学家运动鼓励普通人根据自己的兴趣来观察某一个特定的方 面,并把他们的观察结果发送到一个巨大的数据库来供专业科学家研究。结合选项,可知答案 为B。
    短文第二段最后一句话的后半部分“所要做的仅仅是每天或每周抽出几分钟的时间来 收集数据并发送到数据库”可知,"one”是针对citizen scientist来说的。
    全文都在讲述普通人参与科学项目的研究,只有A选项不符合题意。其他选项都能在 文中找到。
    短文最后一段指出,通过收集数据,我们就能够估算出气候变化对植物和生物群落会 有怎样的影响。所以选D。第5部分:补全短文

  • 第18题:

    多选题
    For Question 2, consider each of the choices separately and select all that apply.  The passage supports which of the following statements about Rembrandt?
    A

    Most of Rembrandt’s contemporaries avoided the use of humble models for their paintings

    B

    Rembrandt achieved enhanced artistic effect through the use f a unique method.

    C

    Rembrandt saw artistic value in subject matter outside the mainstream.


    正确答案: B,A
    解析:
    三个选项在文中均有所体现。有文段第一句可知,与Rembrandt同时代的画家更注重对神的描绘,A项正确;倒数第二句提到,Rembrandt 使用chiaroscuro(明暗对照法)画画,从而“fittingly enhanced his work”,B项正确;选项C可以从文中推断出来,Rembrandt选择与同代画家不同的绘画主题,是因为他在自己所画的人物身上看到了他们的艺术价值,文段第三句有所体现。

  • 第19题:

    单选题
    For Question 2, consider each of the choices separately and select all that apply.  Which of the following can be inferred from the passage regarding research into the memory-altering drug?
    A

    It is currently applicable to many types of traumatic situations.

    B

    Research is ongoing, and the treatment remains controversial.

    C

    Our sense of self as well as our personal history is essentially static.


    正确答案: B
    解析:
    根据文段可知,many of the details of the treatment are still open to debate,we know only that research is ongoing, 因此只有B项是正确的。由第三句“the potential applications of the research are far more wide reaching and morally ambiguous”可知,新药物还没有付诸实际应用,A项不正确,而C项在文中没有涉及。

  • 第20题:

    多选题
    For Question 1, consider each of the choices separately and select all that apply.  Which of the following statements about Edison can be inferred from the passage?
    A

    Edison was one of the world’s most esteemed and influential inventors.

    B

    Concrete furniture was the only one of Edison’s inventions to ultimately fail.

    C

    The light bulb and the phonograph were extremely successful inventions by Edison.


    正确答案: A,B
    解析:
    文段中提到,Thomas Edison was “one of the world’s most prestigious inventors”,因此,A项正确;文段中提到concrete furniture 是爱迪生的一项失败的发明,但并没有说明它是爱迪生唯一一项失败的发明,因此,B不正确;C项也是正确的,因为文章举例说明了爱迪生在世界上富有威望的原因,正是因为他发明了light bulb以及phonograph。

  • 第21题:

    多选题
    For Question 1, consider each of the choices separately and select all that apply.  The passage suggests which of the following about gender in Western culture?
    A

    Most, if not all, members of modern Western civilization consider themselves either male or female.

    B

    Contemporary Western civilization does not believe in the concept of hijra.

    C

    The idea of male/female binary gender is not generally considered the norm of contemporary Western civilization.


    正确答案: C,A
    解析:
    段落首句和最后一句表达了整段的主要含义。根据首句,西方文化通常认为性别有两性之分,即男性或女性,但也指出“it is far from universal”,并不是所有人都认同这个观点,因此选项A、C是正确的。最后一句提到,“There is no equivalent of hijras in the contemporary Western conceptualization of gender”,“hijra”概念的不存在并不表示没有人相信,因此不选择B项。

  • 第22题:

    多选题
    Consider each of the choices separately and select all that apply.  If a father of four children carries the Huntington’s mutation, which of these is true?
    A

    Two of the four children may inherit the mutation.

    B

    Two of the four children may have the disease.

    C

    Two of the four children may end up disease free.


    正确答案: A,C
    解析:
    根据“If one parent carries the mutation, each offspring has a 50-50 chance of inheriting the mutated gene”可知,本题选A、B、C三项。

  • 第23题:

    单选题
    Consider each of the choices separately and select all that apply.  Paragraph two of the passage suggests that La Solidaridad was a success because it ______.
    A

    had modest goals that it stuck to year after year

    B

    reached thousands of people who longed for leadership

    C

    touched a handful of leaders who took up its cause


    正确答案: A
    解析:
    根据:La Solidaridad was the name of an organization as well as a newspaper, but it was the paper that mattered more可知,La Solidaridad的成功是因为它作为一份报纸成功培养了一群忠实的读者,故C正确。