单选题The main goal of the passage is to ______.A explain Roosevelt's ties to the environmentalist movementB make the case that Roosevelt was the best U.S. presidentC demonstrate Roosevelt's excellent diplomatic skillsD give examples of the multifaceted nat

题目
单选题
The main goal of the passage is to ______.
A

explain Roosevelt's ties to the environmentalist movement

B

make the case that Roosevelt was the best U.S. president

C

demonstrate Roosevelt's excellent diplomatic  skills

D

give examples of the multifaceted nature of Roosevelt's presidency

E

show how the presidency made Roosevelt famous


相似考题
更多“单选题The main goal of the passage is to ______.A explain Roosevelt's ties to the environmentalist movementB make the case that Roosevelt was the best U.S. presidentC demonstrate Roosevelt's excellent diplomatic skillsD give examples of the multifaceted natu”相关问题
  • 第1题:

    The community college embodies ________ belief that an education should be practical as well as liberal.

    A.George Washington's

    B.Thomas Jefferson's

    C.Abraham Lincoln's

    D.Franklin Roosevelt's


    正确答案:B

  • 第2题:

    The writer's purpose when writing this passage is______.

    A. to describe how pruning a tree is done

    B. to discuss different ways of pruning trees

    C. to give practical instructions for pruning a tree

    D. to explain how a tree wound gets diseased and heals


    正确答案:C

    45.答案为C  通过全文的介绍可知该文章讲述了修剪树木的注意事项,因此C是正确答案。


  • 第3题:

    The aim of President Roosevelt’s New Deal was to “save American ( )”

    A.economy
    B.democracy
    C.society
    D.politics

    答案:A
    解析:
    美国历史。题目考查罗斯福总统实施“新政”的目的。1929-1933年,美国遭遇了经济大萧条(TheGreat Expression),1932年罗斯福当选总统后实施“新政”,目的就是为了拯救美国的经济。

  • 第4题:

    Most of the measures F.D.Roosevelt took in the first hundred days he was in the White House were to()

    Astop bank failures

    Bprevent radical actions in the United States

    Cprevent the further worsening of the economic situation and lessen the personal sufferings of the people

    Dprevent further worsening of the unstable political situation


    C

  • 第5题:

    单选题
    The author presents the quote at the beginning of the passage to ______.
    A

    offer practical advice to the reader

    B

    emphasize the violent nature of Roosevelt

    C

    juxtapose it with Roosevelt's seemingly incongruous award for peace

    D

    compare Roosevelt's foreign policy with that of the Japanese

    E

    explain how Roosevelt solved the Russo-Japanese war


    正确答案: C
    解析:
    第三句话暗含使用大棒政策的总统一般不会倡导和平的意思,故选C项。

  • 第6题:

    单选题
    The community college embodies _____ belief that an education should be practical as well as liberal.
    A

    George Washington’s

    B

    Thomas Jefferson’s

    C

    Abraham Lincoln’s

    D

    Franklin Roosevelt’s


    正确答案: A
    解析:
    社区学院代表了托马斯·杰斐逊的教育不仅要自由还要实用的思想。

  • 第7题:

    单选题
    The best title for the passage might be _____.
    A

    An Ideal Place for Shopping

    B

    A City with the Best Climate

    C

    The World’s Best City to Live in

    D

    The World’s Most Beautiful City


    正确答案: B
    解析:
    从文章中的内容得知,作者主要想介绍墨尔本这座城市。整篇文章都在介绍墨尔本高质量的教育、便利的交通、优良的人文环境及适宜的气候。最后点明主旨。In 2002,Melbourne was rated the world’s best city to live in by the Economist Intelligence Unit. 表明墨尔本是地球上最适合人类居住的城市。C是正确的答案。

  • 第8题:

    问答题
    Practice 2  Until early in this century, the isolationist tendency prevailed in American foreign policy. Then two factors projected America into world affairs: its rapidly expanding power, and the gradual collapse of the international system centered on Europe, the watershed presidencies marked this progression: Theodore Roosevelt’s and Woodrow Wilson’s. These men held the reins of government when world affairs were drawing a reluctant nation into their vortex. Both recognized that America had a crucial role to play in world affairs though they justified its emergence from isolation with opposite philosophies.  Roosevelt was a sophisticated analyst of the balance of power. He insisted on an international role for America because its national interest demanded it, and because a global balance of power was inconceivable to him without American participation. For Wilson, the justification of America’s international role was messianic: America had an obligation, not to the balance of power, but to spread its principles throughout the world. During the Wilson’s Administration, America emerged as a key player in world affairs, proclaiming principles which, while reflecting the truisms of American though, nevertheless marked a revolutionary departure for Old World diplomats. These principles held that peace depends on the spread of democracy, that states should be judged by the same ethical criteria as individuals, and that the national interest consists of adhering to a universal system of law.

    正确答案: 【参考译文】
    直到本世纪初,孤立主义倾向在外交政策中一直大行其道。后来,两大因素致使美国置身于世界事务之中:其一是它迅猛膨胀的国力,其二是以欧洲为中心的国际体系的渐趋崩溃。具有分水岭意义的两届总统任期标志着这种事态的发展,西奥多·罗斯福和伍德罗·威尔逊。这两人执掌政府大权之际,正值世界事务将美国这个不愿介入国际事务的国家卷入它们的漩涡之时。这两位总统均认识到,美国应在世界事务中扮演关键的角色,尽管他们用截然相反的两套学说来为美国从孤立状态中脱颖而出寻找理据。
    罗斯福对均势的分析可谓老谋深算。他坚定不移地认为,美国应扮演某种国际角色,因为美国的国家利益需要这一国际角色,而且对他来说,没有美国参与的全球均势将是无法想象的。对于威尔逊总统来说,美国扮演国际角色的理由更多地带有救世主的色彩:美国不仅仅对均势负有义务,而且也有义务将其自身的原则传播到全球每个角落。威尔逊总统执政期间,美国一跃而成为国际事务中的一个主要角色,到处宣扬其自身的原则。这些原则虽然折射出了美国思想中那些老生常谈的内容,但对于旧世界的外交家而言,仍标志着一种革命性的更弦易辙。美国的这些原则坚持认为,世界和平取决于民主的传播,人们在对国家进行评判时应采用与评判个人相同的道德准则,并且,国家利益在于坚持一套放之四海而皆准的法律体系。
    解析: 暂无解析

  • 第9题:

    单选题
    What is the author's main purpose in the passage?
    A

    To prove that football is the world's most important sport.

    B

    To show that Argentina is better than all others.

    C

    To compare Scotland with Argentina.

    D

    To explain the role of sport.


    正确答案: B
    解析:

  • 第10题:

    单选题
    Why does the author cite wallpaper and wall as examples?
    A

    To demonstrate the interdependence between economy and environment.

    B

    To call for the government’s attention to ecological crisis.

    C

    To emphasize economy’s reliance on environment.

    D

    To explain the importance of controlling carbon emission.


    正确答案: A
    解析:
    题目问的是:作者为什么用墙纸和墙作为例子?文章第6段提到“...expensive designer wallpaper to use for papering over plaster cracks whilst ignoring the fact that the walls themselves are collapsing on subsiding foundations”也就是说,没有了好的墙面,再好的墙纸也不能持续长久,借此强调了经济对环境的依赖。故选C。

  • 第11题:

    单选题
    Which of the following is the main idea of the passage?
    A

    The impressive profits tend to undermine the integrity of the university.

    B

    Some universities are struggling with new ways to turn ideas into cash.

    C

    It’s important to make use of bright ideas to make more profits.

    D

    Columbia’s new site is to create profits.


    正确答案: B
    解析:
    主旨题。本文主要介绍了美国的一些大学意识到了学术研究的商业价值,通过出卖专利权和建立收费网站的方法获利。可见,B项符合题意。

  • 第12题:

    单选题
    Which of the following can serve as the best title for the passage?
    A

    It's Harder to Admit One's Mistake.

    B

    I Was Once the Culprit.

    C

    I Remember an Incident.

    D

    A Case of Mistaken Identity.


    正确答案: D
    解析:

  • 第13题:

    The aim of President Roosevelt’s New Deal was to “save American _____.”

    A.economy

    B.politics

    C.society

    D.democracy


    正确答案:D

  • 第14题:

    Eleanor Roosevelt was the wife of America′s 32nd president,Franklin Roosevelt.She helped her husband in?many ways during his long(21)life.She also became one of the most(22)women in America.She fought for?equal rights for all people.
    Eleanor was born in New York City in 1884.Her family had great wealth.But Eleanor did not have a happy(23).Her parents died when she was very young.She was raised by her grandmother.Eleanor(24)that as a?child,her greatest happiness came from helping others.
    tn the early 1900s,many people were worried about the problems of(25)people who came to America in(26)of a better life.Eleanor could not(27)how people lived in such poor conditions while she and some others?had so much(28).
    After she finished school,Eleanor began(29)children to read and write in one of the poorest areas of New?York City.She also looked into(30)where workers were said to be badly(31).She saw little children of four?and five years old working until they(32)to the floor.She became involved(参与)with other women who(33)the same ideas about improving social conditions.
    Franklin Roosevelt began(34)Eleanor when he was in New York.They got(35)in 1905.In the next eleven?years,they had six children.The Roosevelts moved to Washington D.C.in 1913.

    第(32)题选

    A.dropped
    B.run
    C.jumped
    D.sank

    答案:A
    解析:

  • 第15题:

    One of the contribution of Theodore Roosevelt as President was()

    Athe banning of child labor

    Bthe giving of voting right to women

    Cin the field of natural conservation

    Din urban renovation


    C

  • 第16题:

    One of the contribution of Theodore Roosevelt as President was()

    • A、the banning of child labor
    • B、the giving of voting right to women
    • C、in the field of natural conservation
    • D、in urban renovation

    正确答案:C

  • 第17题:

    单选题
    Most of the measures F.D.Roosevelt took in the first hundred days he was in the White House were to()
    A

    stop bank failures

    B

    prevent radical actions in the United States

    C

    prevent the further worsening of the economic situation and lessen the personal sufferings of the people

    D

    prevent further worsening of the unstable political situation


    正确答案: C
    解析: 暂无解析

  • 第18题:

    单选题
    The rescue plan recently approved by the American government of the current American financial storm reminds us of the Emergency Banking Act presented by President Roosevelt in his _____.
    A

    Amendment V.

    B

    Bill of Rights

    C

    Marshall Plan

    D

    New Deal


    正确答案: D
    解析:
    1933年,为了解决经济大萧条的问题,美国总统罗斯福实施了一系列政策措施,史称新政(New Deal);其中他要求国会于3月9日举行特别会议审议《紧急银行法》(the Emergency Banking Act),该法于当天迅速通过;新政并没有结束大萧条,但有效地是经济状况得到了改善。

  • 第19题:

    单选题
    What was the author’s purpose when writing this passage? _____
    A

    To give practical instruction for pruning a tree.

    B

    To give a general description of pruning.

    C

    To explain how trees develop diseases.

    D

    To discuss different methods of pruning.


    正确答案: C
    解析:
    文章讲了修剪的目的以及方法,为修剪树木提供实用的指导。

  • 第20题:

    单选题
    Which of the following is the best title for the passage?
    A

    American Soldiers in World War Ⅱ

    B

    American Civil Rights Movement

    C

    The Tuskegee Airmen

    D

    Racial Discrimination in the U.S.


    正确答案: D
    解析:

  • 第21题:

    单选题
    One of the contribution of Theodore Roosevelt as President was()
    A

    the banning of child labor

    B

    the giving of voting right to women

    C

    in the field of natural conservation

    D

    in urban renovation


    正确答案: D
    解析: 暂无解析

  • 第22题:

    单选题
    This passage mainly offers information about _____.
    A

    how to prepare documents for traveling with Greyhound

    B

    how to purchase a Greyhound ticket and travel with it

    C

    how to make your trip with Greyhound interesting

    D

    how to travel from the U.S. to Canada and Mexico


    正确答案: C
    解析:
    主旨大意题。题目询问“本文主要提供什么信息?”从全文来看,前面主要阐述如何购票,后面阐述要检查的证件,都与乘车旅行有关。正确答案为B。

  • 第23题:

    单选题
    This passage suggests that the U.S. parents
    A

    do not respect orders.

    B

    do not trust their schools.

    C

    should pick up their children first in case of evacuation.

    D

    will protect their children at all cost.


    正确答案: A
    解析:
    推断题。文中首段提到家长们主要是出于对子女的担心和关爱才disregard orders,而并非目无纪律,排除[A],也并未提及家长们不信任学校,[B]也可排除;根据文中第一段的内容,C项中家长的这种冲动去接孩子的做法会造成交通堵塞影响救灾行动,因此排除此选项;D项表达的意思可以在文中多处找到线索,如第一段中的 “...would disregard orders to evacuate and would rush to pick up their kids from school”, 最后一段中的“My first instinct would be to get them at all costs…I believe most parents would feel the same.”故本题正确选项为D。