单选题He had to _____ his stay in Shanghai for another week, because his project could not be completed.A routinizeB safeguardC sacrificeD prolong

题目
单选题
He had to _____ his stay in Shanghai for another week, because his project could not be completed.
A

routinize

B

safeguard

C

sacrifice

D

prolong


相似考题

1.At sixteen Ron Mackie might have stayed at school, but the future called to him excitedly. Get out of the classroom into a job, it said, and Ron obeyed. His father, supporting the decision, found a place for him in a supermarket.You’re lucky, Ron, he said. For every boy with a job these days, there's a dozen without. So Ron joined the working world at twenty pounds a week.For a year he spent his days filing shelves with tins of food. By the end of that time he was looking back on his school-days as a time of great variety(多样性) and satisfaction. He searched for an interest in his work, with little success.One fine day instead of going to work Ron got a lift on a lorry going south. With nine pounds in his pocket, a full heart ad a great longing for the sea, he set out to make a better way for himself. That evening, in Bournemouth, he had a sandwich and a drink in a caf é run by an elderly man and his wife.Before he had finished the sandwich, the woman had taken him on for the restof the summer, at twenty pounds a week, a room upstairs and three meals a day. The ease and speed of it rather took Ron’s breath away. At quite times Ron had to check the old man’s arithmetic in the records of the business.At the end of the season, he stayed on the coast. He was again surprised how straightforward it was for a boy of 17 to make a living. He worked in shops mostly, but once he took a job in a hotel for 3 weeks. Late in October he was taken on by the sick manager of a shoe shop. Ron soon found himself in charge there; he was the only one who could keep the books.(1)Ron Jackie left school at sixteen because _______.A、his father made him leaveB、he didn't want to stay in schoolC、he was worried about the futureD、he could earn a lot of money in the supermarket(2)What did Ron’s father think about his leaving school?A、He thought his son was doing the right thing.B、He advised him to stay at school to complete his education.C、He was against it.D、He knew there was a job for every boy who wanted one.(3)After a year, Ron to realize that ________.A、he was interested in the jobB、his work at the supermarket was dullC、being at work was much better than going to schoolD、the store manager wanted to get rid of him(4)Ron left the supermarket because ______.A、he knew he would find work in BournemouthB、he took a job as lorry driverC、he gave up the job because he felt unwellD、he wanted to work at the seaside(5)Ron was able to take over the shoe shop because ________.A、he got on well with the manager thereB、he knew how to keep the accounts of the businessC、he had had experience of selling booksD、he was young and strong

更多“He had to _____ his stay in Shanghai for another week, becau”相关问题
  • 第1题:

    Wolfgang's father told him he couldn't play the piano yet because______.

    A. his sister was taking lessons

    B. he had to help his mother

    C. he was too small

    D. he had to wait for his sister to finish practising


    正确答案:C
    37.答案为C  此题为细节题。第一段最后几句的大意是,莫扎特跟爸爸说他想弹钢琴,但爸爸告诉他他还小,等长大了再弹。

  • 第2题:

    A young man was getting ready to graduate from college, for many months he had admired a beautiful sports car in a dealer's showroom, and 21 his father could well afford it, he told him that was all he wanted.
    On the morning of his graduation day, his father called him into his own study and told him how 22 he was to have such a fine son. He handed his son a beautiful gift box. Curious but slightly disappointed, the young man 23 the box and found a lovely book. Angrily, he raised his voice at his father and said." 24 all your money you give me a book? " And rushed out of the house leaving the book in the study.
    He did not contact his father for a whole year 25 one day he saw in the street an old man who looked like his father. He realized he had to go back home and see his father.
    When he arrived at his father's house, he was told that his father had been in hospital for a week. The moment he was about to 26 the hospital. He saw on the desk the still new book, just as he had left it one 27ago. He opened it and began to turn the pages. Suddenly, a car key 28 from an envelope taped behind the book, it had a tag with dealer's name, the same dealer who had the sports car he had 29 on the tag was the date of his graduation, and the 30 :
    PAID IN FULL.

    ____21___

    A.finding
    B.proving
    C.deciding
    D.knowing

    答案:D
    解析:
    考查动词辨析。通过“he told him that was all he wanted."可知此处应为知道的意思.选D。

  • 第3题:

    共用题干
    Finding a Job
    At sixteen Ron Mackie might have stayed at school,but the future called to him excitedly.“Get out of the classroom into a job,”it said,and Ron obeyed.His father,supporting the dcci-sion,found a place for him in a supermarket.“You're lucky,Ron,”he said.“For every boy with a job these days,there's a dozen without.” So Ron joined the working world at twenty pounds a week.
    For a year he spent his days filling shelves with tins of food.By the end of that time he was looking back on his school days as a time of great variety and satisfaction.He searched for an in-terest in his work,with little success.
    One fine day instead of going to work Ron got a lift on a lorry going south.With nine pounds in his pocket,a full heart and a great longing for the sea,he set out to make a better way for him-self. That evening,in Bournemouth,he had a sandwich and a drink in a cafe run by an elderly man and his wife.Before he had finished the sandwich,the woman had taken him on for the rest of the summer,at twenty pounds a week,a room upstairs and three meals a day.The ease and speed of it rather took Ron's breath away.At quiet times Ron had to check the old man's arithme- tic in the records of the business.
    At the end of the season,he stayed on the coast. He was again surprised how straightforward it was for a boy of seventeen to make a living.He worked in shops mostly,but once he took a job in a hotel for three weeks.Late in October he was taken on by the sick manager of a shoe shop. Ron soon found himself in charge there;he was the only one who could keep the books.

    Ron was able to take over the shoe shop because______.
    A: he got on well with the manager there
    B: he knew how to keep the accounts of the business
    C: he had had experience of selling books
    D: he was young and strong

    答案:B
    解析:
    本文第一段的第一句说到:罗恩(Ron)感到未来在向他召唤:“走出教室,找个工作”,于是他们遵从了这一召唤。因此我们可以了解到是他自己想要开始工作。
    根据本文第一段,他的父亲支持这一决定,并帮助罗恩找到了一份工作。由此我们对父亲的态度是很明确的。
    本文第二段提到罗恩对学校生活的留恋,想要提高自己对目前工作的兴趣未果。由此可以判断出他认为超市的工作枯燥(dull) 。
    第三段说罗恩“longing for the sea”(向往大海),因此他是想在海边找个工作的。应注意C选项中的“unwell”指身体不舒服、有病,因而不选。
    根据上下文判断词汇含义。此题关键在于对“keep the books”的理解,这里指罗恩负责打理鞋店的生意,因为只有他懂得如何管理账目。而选项B中的accounts即是账目的意思。

  • 第4题:

    共用题干
    Finding a Job
    At sixteen Ron Mackie might have stayed at school,but the future called to him excitedly.“Get out of the classroom into a job,”it said,and Ron obeyed.His father,supporting the dcci-sion,found a place for him in a supermarket.“You're lucky,Ron,”he said.“For every boy with a job these days,there's a dozen without.” So Ron joined the working world at twenty pounds a week.
    For a year he spent his days filling shelves with tins of food.By the end of that time he was looking back on his school days as a time of great variety and satisfaction.He searched for an in-terest in his work,with little success.
    One fine day instead of going to work Ron got a lift on a lorry going south.With nine pounds in his pocket,a full heart and a great longing for the sea,he set out to make a better way for him-self. That evening,in Bournemouth,he had a sandwich and a drink in a cafe run by an elderly man and his wife.Before he had finished the sandwich,the woman had taken him on for the rest of the summer,at twenty pounds a week,a room upstairs and three meals a day.The ease and speed of it rather took Ron's breath away.At quiet times Ron had to check the old man's arithme- tic in the records of the business.
    At the end of the season,he stayed on the coast. He was again surprised how straightforward it was for a boy of seventeen to make a living.He worked in shops mostly,but once he took a job in a hotel for three weeks.Late in October he was taken on by the sick manager of a shoe shop. Ron soon found himself in charge there;he was the only one who could keep the books.

    What did Ron's father think about his leaving school?
    A: He thought his son was doing the right thing.
    B: He advised him to stay at school to complete his education.
    C: He did not like the idea,but he helped Ron to find work.
    D: He knew there was a job for every boy who wanted one.

    答案:A
    解析:
    本文第一段的第一句说到:罗恩(Ron)感到未来在向他召唤:“走出教室,找个工作”,于是他们遵从了这一召唤。因此我们可以了解到是他自己想要开始工作。
    根据本文第一段,他的父亲支持这一决定,并帮助罗恩找到了一份工作。由此我们对父亲的态度是很明确的。
    本文第二段提到罗恩对学校生活的留恋,想要提高自己对目前工作的兴趣未果。由此可以判断出他认为超市的工作枯燥(dull) 。
    第三段说罗恩“longing for the sea”(向往大海),因此他是想在海边找个工作的。应注意C选项中的“unwell”指身体不舒服、有病,因而不选。
    根据上下文判断词汇含义。此题关键在于对“keep the books”的理解,这里指罗恩负责打理鞋店的生意,因为只有他懂得如何管理账目。而选项B中的accounts即是账目的意思。

  • 第5题:

    The doctor suggested that the patient()in hospital for another week.

    Astayed   

    Bstaying   

    Cstay   

    Dto stay


    C

  • 第6题:

    ()closed his eyes than the doorbell rang.

    AHardly had he

    BScarcely he had

    CNo sooner had he

    DAs soon as he had


    C

  • 第7题:

    Not until most of the people had left the airport()his sister was there.

    • A、that he saw
    • B、had he seen
    • C、did he see
    • D、that he had seen

    正确答案:C

  • 第8题:

    The doctor suggested that the patient()in hospital for another week.

    • A、stayed   
    • B、staying   
    • C、stay   
    • D、to stay

    正确答案:C

  • 第9题:

    单选题
    The injury to his head in the accident he had last week in the expressway seems to have _____ his thought of process.
    A

    postponed

    B

    concealed

    C

    retarded

    D

    cancelled


    正确答案: B
    解析:
    句意:上周,他的头部在高速公路发生的事故中受了伤,这好像已经妨碍到了他的思维过程。retard妨碍;延迟。postpone推迟,延期。conceal隐藏。cancel取消。

  • 第10题:

    单选题
    He got to his friend's house full of hope, only to be told that he had left from England last week.
    A

    got to

    B

    full of

    C

    to be told

    D

    left from


    正确答案: A
    解析:

  • 第11题:

    单选题
    He packed an _____ shirt in case he had to stay another day.
    A

    spare

    B

    unnecessary

    C

    excessive

    D

    extra


    正确答案: D
    解析:
    句意:他多装了一件衬衣,以防他得在那儿多呆一天。extra意为“额外的,备用的”。spare意为“备用的”,但题目中的冠词是an,所以不选A。unnecessary意为“多余的,不必要的”。excessive意为“过量的,极端的”。

  • 第12题:

    单选题
    He told me that he had bought a music tape and _____ buy another one the next week.
    A

    that he would

    B

    he was going to

    C

    he would

    D

    he should


    正确答案: A
    解析:
    几个宾语从句并列,除了第一个宾语从句可以省略that外,其他几个宾语从句必须有that引导,故选A。

  • 第13题:

    ______ his talk when Mary ran out of the lecture hall.

    A. Hardly had he begun

    B. Hardly he had begun

    C. Hardly he has begun

    D. He hardly had begun


    正确答案:A

  • 第14题:

    Which of the following is true of Reagan?__________

    A.He finished high school and got his diploma
    B.His mother had died and he lived alone
    C.He had to do work to support his families
    D.He was still a student with a part-time job

    答案:C
    解析:
    文章第三段中“Reagan also shared that his mother had passed away and he was left to carefor his two younger sisters.”可知,里根不得不找工作照顾他的家庭。故选C。

  • 第15题:

    共用题干
    Finding a Job
    At sixteen Ron Mackie might have stayed at school,but the future called to him excitedly.“Get out of the classroom into a job,”it said,and Ron obeyed.His father,supporting the dcci-sion,found a place for him in a supermarket.“You're lucky,Ron,”he said.“For every boy with a job these days,there's a dozen without.” So Ron joined the working world at twenty pounds a week.
    For a year he spent his days filling shelves with tins of food.By the end of that time he was looking back on his school days as a time of great variety and satisfaction.He searched for an in-terest in his work,with little success.
    One fine day instead of going to work Ron got a lift on a lorry going south.With nine pounds in his pocket,a full heart and a great longing for the sea,he set out to make a better way for him-self. That evening,in Bournemouth,he had a sandwich and a drink in a cafe run by an elderly man and his wife.Before he had finished the sandwich,the woman had taken him on for the rest of the summer,at twenty pounds a week,a room upstairs and three meals a day.The ease and speed of it rather took Ron's breath away.At quiet times Ron had to check the old man's arithme- tic in the records of the business.
    At the end of the season,he stayed on the coast. He was again surprised how straightforward it was for a boy of seventeen to make a living.He worked in shops mostly,but once he took a job in a hotel for three weeks.Late in October he was taken on by the sick manager of a shoe shop. Ron soon found himself in charge there;he was the only one who could keep the books.

    Why did Ron Mackie leave school at sixteen?
    A: His father made him leave.
    B: He had reached the age when he had to leave.
    C: He left because he was worried about the future.
    D: He left because he wanted to start work.

    答案:D
    解析:
    本文第一段的第一句说到:罗恩(Ron)感到未来在向他召唤:“走出教室,找个工作”,于是他们遵从了这一召唤。因此我们可以了解到是他自己想要开始工作。
    根据本文第一段,他的父亲支持这一决定,并帮助罗恩找到了一份工作。由此我们对父亲的态度是很明确的。
    本文第二段提到罗恩对学校生活的留恋,想要提高自己对目前工作的兴趣未果。由此可以判断出他认为超市的工作枯燥(dull) 。
    第三段说罗恩“longing for the sea”(向往大海),因此他是想在海边找个工作的。应注意C选项中的“unwell”指身体不舒服、有病,因而不选。
    根据上下文判断词汇含义。此题关键在于对“keep the books”的理解,这里指罗恩负责打理鞋店的生意,因为只有他懂得如何管理账目。而选项B中的accounts即是账目的意思。

  • 第16题:

    So badly__________in the accident that he had to stay in the hospital for a month.

    A.did he injure
    B.he did injure
    C.was he injured
    D.were he injured

    答案:C
    解析:
    考查倒装句。状语放于句首时,句子要倒装。由于he和injure之间是被动关系,故排除A、B两项;又因主语he是第三人称单数形式,故选C项。

  • 第17题:

    He had his book () at his own expense.

    Aprint

    Bprinted

    Cto print

    Dprinting


    B
    [解析] 句意:他自己出钱印刷了他的书。非谓语动词。have sth. done:找某人做某事,使某事被做。过去分词在此作宾语补足语。

  • 第18题:

    Not until most of the people had left the airport()his sister was there.

    Athat he saw

    Bhad he seen

    Cdid he see

    Dthat he had seen


    C

  • 第19题:

    ()closed his eyes than the doorbell rang.

    • A、Hardly had he
    • B、Scarcely he had
    • C、No sooner had he
    • D、As soon as he had

    正确答案:C

  • 第20题:

    单选题
    The doctor suggested that the patient()in hospital for another week.
    A

    stayed   

    B

    staying   

    C

    stay   

    D

    to stay


    正确答案: C
    解析: 暂无解析

  • 第21题:

    单选题
    He had to _____ his stay in Shanghai for another week, because his project could not be completed.
    A

    routinize

    B

    safeguard

    C

    sacrifice

    D

    prolong


    正确答案: A
    解析:
    prolong拖延,延长。routinize使惯例化。safeguard保卫。sacrifice牺牲。

  • 第22题:

    单选题
    He promised ______ his old friend during his stay in Tianjin.
    A

    see

    B

    seeing

    C

    saw

    D

    to see


    正确答案: C
    解析:
    句意:他答应要在天津停留期间去看老朋友。本题考查非谓语动词。动词promise to do sth.意为“许诺做某事,答应做某事”。

  • 第23题:

    单选题
    He ______ it, but he used his experiences in his writing. He married Catherine Hogarth and they had a big family.
    A

    hated

    B

    enjoyed

    C

    wanted

    D

    shamed


    正确答案: C
    解析:
    根据下午的连词but表示转折,所以,可以判断他讨厌。故选A。

  • 第24题:

    单选题
    ()closed his eyes than the doorbell rang.
    A

    Hardly had he

    B

    Scarcely he had

    C

    No sooner had he

    D

    As soon as he had


    正确答案: D
    解析: 暂无解析