资料:Dream is a story that a person watches or even takes part in during sleep. Dream events are imaginary, but they are related to real experiences and needs in the dreamer's life. They seem real while they are takingplace. Some dreams are pleasant, others

题目
资料:Dream is a story that a person watches or even takes part in during sleep. Dream events are imaginary, but they are related to real experiences and needs in the dreamer's life. They seem real while they are takingplace. Some dreams are pleasant, others are annoying, and still others are frightening. Everyone dreams, but some persons never recall dreaming. Others remember only a little about a dream they had just before awakening and nothing about earlier dreams. No one recalls all his dreams.
Dreams involve little logical thought. In most dreams, the dreamer cannot control what happens to him. The story may be confusing, and things happen that would not happen in real life. People see in most dreams, but they may also hear, smell, touch, and taste in their dreams. Most dreams occur in color. But persons who have been blind since birth do not see at all in dreams.
Dreams are a product of the sleeper's mind. They include events and feelings that he has experienced. Most dreams are related to events of the day before the dream and strong wishes of the dreamer. Many minor incidents of the hours before sleep appear in dreams. Deep wishes or fears-especially those held since childhood-often appear in dream. and many dreams fulfil such wishes. Events in the sleeper's surrounding-a loud noise, for example, may become part of a dream, but they do not cause dreams.
Some dreams involve deep feeling that a person may realize he has. Psychiatrists often use material from a patient’s dreams to help the person understand himself better.
Dreaming may help maintain good learning ability, memory, and emotional adjustment. People who get plenty of sleep-but are awakened each time they begin to dream-become anxious and restless.

This passage suggests that psychiatrists are______.

A.help the person understand himself better
B.studying the benefits of dreams
C.trying to make the sleeper dream logically
D.trying to help the dreamer recall his earlier dreams

相似考题

1.Our dream is the song of our soul. Life without one is reduced to a hollow existence. But life with a dream is filled with meaning and purpose.Most of us have a dream, or heart's desire. But the trouble is most of us have the on/off switch of our dream set to OFF. Whenever we say, I can’t, we set the switch to OFF. Whenever we believe we can, we set the switch to ON. Simple, isn't it? Just because I believe I can do something doesn't mean there won’t be any problems. But once I believe I can do it, I will seek solutions for every problem I stumble on. And since it is a law of life that we find what we look for, if I look for solutions, I will find them.Any worthy dream is a dream worthy of accomplishing. Once I realize I can do it, the next step is to make a commitment. As soon as we make a commitment, great power is released. What seemingly were insurmountable hurdles are now reduced to obstacles of laughable insignificance. But we won’t reach this stage until we decide to stop talking and start acting. Unless we commit ourselves, self-doubt will ferment and block our way.Our dreams don’t have to be grand to be great. An aunt of mine sold gloves in a department store for most of her life. Her dream was to be the friendliest and most helpful salesperson around. Year after year, the same customers would return and deliberately seek her out. She brightened everyone's day and touched the lives of thousands. Was her dream any less significant than that of aprominent person? Of course not. We all have the power to follow a dream that will make a difference to us and those we meet.No dream is too small; no dream is too big, so hold on to your dream. Langston Hughes tells why, Hold fast to dreams, for if dreams die, life is a broken-winged bird that cannot fly.So,what are you waiting for? Follow your dream!(1)According to the author, dreams ___________.A、refer to dreams in our sleepB、refer to dreams in the daytimeC、gives meaning and purpose to our lifeD、enables life to be a hollow existence(2)What are the stages in following a dream?A、Setting the switch of our dream on, making a commitment, and releasing the power.B、Setting the switch of our dream on, committing ourselves, and following the dream.C、Believing we can do it, committing ourselves, and acting.D、Believing we can do it, acting and making a commitment.(3)What does the dream of the author's aunt illustrate?A、To illustrate we should commit ourselves and start acting.B、To illustrate our dreams don’t have to be grand to be great.C、To illustrate her dream was to be the friendliest and most helpful salesperson.D、To illustrate we all have the power to follow a dream.(4)Which of the following statements is NOT true?A、Whether the switch of your dream is ON or OFF is left entirely to yourself.B、If we believe we can do it, there won’t be any problems.C、We will find what we look for.D、The author's aunt's dream was not any less significant than that of a prominent person.(5)The passage mainly tells us that __________.A、a dream gives meaning and purpose to our life.B、if dreams die, life will become meaningless.C、we should follow our dream which will make a difference to us and other people.D、a worthy dream is a dream worthy of accomplishing.

4.A dream is one kind of experience.It seems as real as something that actually happens; in it the dreamer takes actions and reacts.During dreams the body is asleep but the thinking part of the brain is wide awake.In fact, it is more active than it sometimes is when the body is awake.One group of researchers decided to see what would happen if they stopped people from dreaming.As soon as the electroencephalograph (脑电图仪) registered a dream pattern, researchers woke the dreamer.They did this all night for several nights, every time the person started to dream.The experiment revealed that people who were unable to dream became nervous, easily upset, and hungrier.As soon as they were able to sleep without interruptions they lost their nervousness and became normal again; however, they then had more dreams than usual.It was as if they were catching up on their dreams.To check these findings, the researchers carried on a control experiment.Again they woke people during the night, but during non-dreaming periods.These people did not change their daytime behavior.And when they were allowed to sleep without interruptions (打断), the number of their dreams did not increase.Experiments like these have caused scientists to ask if dreams serve a purpose.Researchers know, for example, that some people who go for days without sleep will suffer from hallucinations (幻觉).Certain people even begin to show signs of mental illness.Some researchers believe that people become this way because they cannot have their usual numbers of dreams.According to this theory dreaming helps people to lead normal lives.1).This passage is mainly about ________.A.people’s need for dreamsB.the damage dreams do to people’s healthC.dreams and realitiesD.the relationship between dreams and diseases2).According to the passage, dreams ________ .A.are considered to be people’s real experiencesB.help cure people of nervousness and mental illnessC.happen in the thinking part of the brainD.cannot go on as before after the dreamer is woken3).People who slept with interrupted dreams showed signs of the following sufferings EXCEPT________ .A.nervousnessB.anxietyC.hungerD.sleepiness4).When people were woken during non-dreaming periods, they ________.A.suffered from hallucinationsB.felt upset and nervousC.had more dreams than usualD.remained normal in their daytime behavior5).The sentence “It was as if they were catching up on their dreams” in Para.3 probably means ________.A.they seemed to do as their dreams dad told them toB.they seemed to make up for the losses of dreamsC.they seemed to dream less because of the interruptionsD.they seemed to sleep more after the interruptions

更多“资料:Dream is a story that a person watches or even takes part in during sleep. Dream events are imaginary, but they are related to real experiences and needs in the dreamer's life. They seem real whil”相关问题
  • 第1题:

    Text 3

    Of all the components of a good night’s sleep, dreams seem to be least within our control. In dreams, a window opens into a world where logic is suspended and dead people speak. A century ago, Freud formulated his revolutionary theory that dreams were the disguised shadows of our unconscious desires and fears; by the late 1970s, neurologists had switched to thinking of them as just “mental noise” -- the random byproducts of the neural-repair work that goes on during sleep. Now researchers suspect that dreams are part of the mind’s emotional thermostat, regulating moods while the brain is “off-line.” And one leading authority says that these intensely powerful mental events can be not only harnessed but actually brought under conscious control, to help us sleep and feel better, “It’s your dream,” says Rosalind Cartwright, chair of psychology at Chicago’s Medical Center. “If you don’t like it, change it.”

    Evidence from brain imaging supports this view. The brain is as active during REM (rapid eye movement) sleep -- when most vivid dreams occur -- as it is when fully awake, says Dr, Eric Nofzinger at the University of Pittsburgh. But not all parts of the brain are equally involved; the limbic system (the “emotional brain”) is especially active, while the prefrontal cortex (the center of intellect and reasoning) is relatively quiet. “We wake up from dreams happy or depressed, and those feelings can stay with us all day.” says Stanford sleep researcher Dr. William Dement.

    The link between dreams and emotions show up among the patients in Cartwright’s clinic. Most people seem to have more bad dreams early in the night, progressing toward happier ones before awakening, suggesting that they are working through negative feelings generated during the day. Because our conscious mind is occupied with daily life we don’t always think about the emotional significance of the day’s events -- until, it appears, we begin to dream.

    And this process need not be left to the unconscious. Cartwright believes one can exercise conscious control over recurring bad dreams. As soon as you awaken, identify what is upsetting about the dream. Visualize how you would like it to end instead; the next time is occurs, try to wake up just enough to control its course. With much practice people can learn to, literally, do it in their sleep.

    At the end of the day, there’s probably little reason to pay attention to our dreams at all unless they keep us from sleeping or “we waken up in a panic,” Cartwright says. Terrorism, economic uncertainties and general feelings of insecurity have increased people’s anxiety. Those suffering from persistent nightmares should seek help from a therapist. For the rest of us, the brain has its ways of working through bad feelings. Sleep -- or rather dream -- on it and you’ll feel better in the morning.

    31. Researchers have come to believe that dreams ________.

    [A] can be modified in their courses

    [B] are susceptible to emotional changes

    [C] reflect our innermost desires and fears

    [D] are a random outcome of neural repairs


    正确答案:A

  • 第2题:

    In order to ________ his dream, the boy has been studying very hard.

    A.realization

    B.realize

    C.really

    D.real


    正确答案:B

  • 第3题:

    共用题干
    The Meaning of Dreams
    1 Dreams play an important role in our lives.If they can be correctly interpreted,we can come to
    understand ourselves better. Here,we look at four common dreams and what they potentially symbolize.
    2 I can see their laughing faces…laughing at me. But they aren't as smart. If they were,they'd be
    up here flying with me!This dream has both positive and negative connotations(涵义).On the positive
    side,the dream may express a strong desire to travel and get away from everyday routine.It can also be
    interpreted as a powerful desire to achieve.On the other hand,this dream can mean the person has a problem
    or is afraid of something and they wish to escape. The dream could represent an inferiority complex(自卑情
    结),which the dreamer attempts to escape from by putting themselves up above others.
    3 I'm moving fast now,but it's still behind me. Doesn't matter how fast I go,I still can't escape.
    Although this is a traditional symbol of health and vitality(生命力)like the first one,it can also suggest the
    dreamer is trying to escape from danger. Usually,fear is the dominant emotion.By running hard,the dreamer
    can possibly escape the threat. However,they can also stumble(瞒珊)or worse still stop moving altogether.
    This makes the fear even more terrifying(恐怖的).One possible interpretation suggests that the person is
    under pressure in their everyday life.
    4 I'm sweating and my heart is beating. I'm trapped in my own bed. In this dream,the person is
    often standing on a high,exposed place such as on the top of a tower,or on the edge of a cliff. The
    overwhelming(强烈的)feeling changes from anxiety to a loss of control. There is nothing to stop the person,
    and the feeling as they go over the edge can be horrifyingly(恐怖地)real. Fortunately,just before hittingthe
    ground,the dreamer awakens with a sense of enormous relief. This dream suggests that the dreamer is afraid
    of losing control and has a fear of failure or even death.
    5 The wind is pushing me and I slip. There's nothing I can do…nothing I can hold on to. This
    symbol is associated with fear:suddenly the dreamer loses all power of movement. They try hard to move their
    arms and legs,but they simply cannot.Frozen in a terrifying situation with no escape,they become more and
    more terrified as the seconds go by.Another frequent context for this dream is failing to do something in
    public,often something which you are normally very good at,such as your job.Not only is this extremely
    embarrassing,but it also shows a deep-seated phobia(恐惧)of losing a job and a livelihood.

    Paragraph 3__________
    A: Dream of Running Hard
    B: Dream of Falling Down
    C:Dream of being Pushed Away
    D:Dream of Flying Into the Air
    E:Dream of Climbing Trees.
    F:Dream of Diving Into the Water

    答案:A
    解析:
    由第二段的第二句“flying with me”可知这一段主要讲的是在空中飞的梦。
    由第三段第一句“moving fast”和第五句“By running hard”可知这一段主要讲的是一个努力奔跑的梦。
    由第四段第三句可知:“做梦的人站在塔顶或站在悬崖边,这意味着这一段主要讲的是一个关于跌落的梦”。
    由第五段第一句“The wind is pushing me...”可知这一段讲的是一个关于被推倒的梦。
    由文章第二段最后一句可知:此梦表现了这类人有自卑情绪,这些人往往在梦中会把自己凌驾于他人之上以逃避现实。
    由文章第三段前两句可知,这类梦者梦见别人追他们,由最后一句可知:这类人在日常生活中承受着压力。
    由文章第四段第三句可知,这类梦者梦见自己站在悬崖边上,由该段倒数第一句“isafraid of losing control...”可知选F。
    由文章第五段倒数第一、二句中的“this dream is failing to do something in public.., but it also shows a deep-seated phobia of losing a job...”可知选F。第4部分:阅读理解第一篇 文章主要讲述了如何处理脚课扭伤的问题。

  • 第4题:

    共用题干
    The Meaning of Dreams
    1 Dreams play an important role in our lives.If they can be correctly interpreted,we can come to
    understand ourselves better. Here,we look at four common dreams and what they potentially symbolize.
    2 I can see their laughing faces…laughing at me. But they aren't as smart. If they were,they'd be
    up here flying with me!This dream has both positive and negative connotations(涵义).On the positive
    side,the dream may express a strong desire to travel and get away from everyday routine.It can also be
    interpreted as a powerful desire to achieve.On the other hand,this dream can mean the person has a problem
    or is afraid of something and they wish to escape. The dream could represent an inferiority complex(自卑情
    结),which the dreamer attempts to escape from by putting themselves up above others.
    3 I'm moving fast now,but it's still behind me. Doesn't matter how fast I go,I still can't escape.
    Although this is a traditional symbol of health and vitality(生命力)like the first one,it can also suggest the
    dreamer is trying to escape from danger. Usually,fear is the dominant emotion.By running hard,the dreamer
    can possibly escape the threat. However,they can also stumble(瞒珊)or worse still stop moving altogether.
    This makes the fear even more terrifying(恐怖的).One possible interpretation suggests that the person is
    under pressure in their everyday life.
    4 I'm sweating and my heart is beating. I'm trapped in my own bed. In this dream,the person is
    often standing on a high,exposed place such as on the top of a tower,or on the edge of a cliff. The
    overwhelming(强烈的)feeling changes from anxiety to a loss of control. There is nothing to stop the person,
    and the feeling as they go over the edge can be horrifyingly(恐怖地)real. Fortunately,just before hittingthe
    ground,the dreamer awakens with a sense of enormous relief. This dream suggests that the dreamer is afraid
    of losing control and has a fear of failure or even death.
    5 The wind is pushing me and I slip. There's nothing I can do…nothing I can hold on to. This
    symbol is associated with fear:suddenly the dreamer loses all power of movement. They try hard to move their
    arms and legs,but they simply cannot.Frozen in a terrifying situation with no escape,they become more and
    more terrified as the seconds go by.Another frequent context for this dream is failing to do something in
    public,often something which you are normally very good at,such as your job.Not only is this extremely
    embarrassing,but it also shows a deep-seated phobia(恐惧)of losing a job and a livelihood.

    If a person puts himself up above others in the dream,he may__________.
    A:be under pressure in everyday life
    B:be afraid of losing control in real life
    C:feel inferior in reality
    D:feel lonely in reality
    E:feel tired in real life
    F:be afraid of losing his job in real life

    答案:C
    解析:
    由第二段的第二句“flying with me”可知这一段主要讲的是在空中飞的梦。
    由第三段第一句“moving fast”和第五句“By running hard”可知这一段主要讲的是一个努力奔跑的梦。
    由第四段第三句可知:“做梦的人站在塔顶或站在悬崖边,这意味着这一段主要讲的是一个关于跌落的梦”。
    由第五段第一句“The wind is pushing me...”可知这一段讲的是一个关于被推倒的梦。
    由文章第二段最后一句可知:此梦表现了这类人有自卑情绪,这些人往往在梦中会把自己凌驾于他人之上以逃避现实。
    由文章第三段前两句可知,这类梦者梦见别人追他们,由最后一句可知:这类人在日常生活中承受着压力。
    由文章第四段第三句可知,这类梦者梦见自己站在悬崖边上,由该段倒数第一句“isafraid of losing control...”可知选F。
    由文章第五段倒数第一、二句中的“this dream is failing to do something in public.., but it also shows a deep-seated phobia of losing a job...”可知选F。第4部分:阅读理解第一篇 文章主要讲述了如何处理脚课扭伤的问题。

  • 第5题:

    Now and again I have had horrible dreams, but not enough of them to make me lose my delight in dreams. To begin with, I like the idea of dreaming, of going to bed and lying still and then, by some queer magic, wandering into another kind of existence. As a child I could never understand why grown-ups took dreaming so calmly when they could make such a fuss about any holiday. This still puzzles me. I am mystified by people who say they never dream and appear to have no interest in the subject. It is much more astonishing than if they said they never went out for a walk. Most people or at least more Western Europeans do not seem to accept dreaming as part of their lives. They appear to see it as an irritating little habit, like sneezing or yawning.
    I have never understood this. My dream life does not seem as important as my waking life, if only because there is far less of it, but to me it is important. As if there were at least two extra continents added to the world, and lightning excursions running to them at any moment between midnight and breakfast. Then again, the dream life, though queer and confusing and unsatisfactory in many respects, has its own advantages. The dead are there, smiling and talking. The part is there, sometimes all broken and confused but occasionally as fresh as a daisy. And perhaps, as Mr. Dunne tells us, the future is there too, winking at us. This dream life is often overshadowed by huge mysterious anxieties, with luggage that cannot be packed and trains that refuse to be caught; and both persons and scenes there are not as dependable and solid as they are in waking life, so that Brown and Smith merge into one person while Robinson splits into two, and there are thick woods outside the bathroom door and the dining room is somehow part of a theater balcony; and there are moments of loneliness or terror in the dream world that are worse than anything we have known under the sun. Yet this other life has its interests, its happiness, its satisfactions, and at certain rare intervals, a serene glow or a sudden joy, like glimpses of another form of existence altogether, that we cannot match with open eyes. Silly or wise, terrible or excellent, it is a further helping of experience, a bonus after dark, another slice of life cut differently, for which, it seems to me, we are never sufficiently grateful. Only a dream! Why only? It was there and you had it.
    "If there were dreams to sell," Beddoes inquires, "What would you pay?" I cannot say off hand, but certainly the price would be rather more than I could afford.
    In the author′ s opinion, we should thank a dream because__________.

    A.it makes us enjoy a different life
    B.we can avoid terrible things in real life
    C.we can experience various emotions in dreams
    D.it can help us regain the innocent moments of life

    答案:A
    解析:
    推断题。根据第二段的倒数第四句话“silly or wise,terrible or excellent,it is a further helping of experience,a bonus after dark,another slice of life cut differently,for which,it seems to me,we are never sufficiently grateful."可知.我们应该感激梦是因为它使我们体验了另一种不同的生活,故选A。

  • 第6题:

    During the implementation of the project,the user's environment(business environment,organizational structure,etc.)may change,and the demand for the project may also change.For the changing needs of the project scope,()is the person with real approval power.

    A.user
    B.project manager
    C.CCB
    D.Project investor

    答案:D
    解析:
    解析:翻译:在项目实施过程中,用户的环境(业务环境、组织架构等)可能会发生变化,对项目的需求可能也会发生变化。针对项目范围变化的需求,( )是真正具备批准权力的人。A.用户B.项目经理C.变更控制委员会(CCB)D.项目投资人
    很多时候,项目经理会面对来自客户等项目干系人一系列变化要求。由于这些人都属于客户范围,所以他们的要求通常都被认为是应当被接受的。实际上这是一种错误认识。客户通常只能提出范围变化的要求,但却没有批准的权力。即使是项目经理也没有批准的权力。真正拥有批准权力的只有一个人,那就是这个项目的投资人(除非该资助人已经授权给了他人)。

  • 第7题:

    共用题干
    When We Are Asleep

    Everyone dreams,but some people never recall their dreams,or do so very rarely.
    Other people always wake up with vivid recollections(记忆)of their dreams, though they
    forget them very quickly.In an average night of eight hours' sleep,an average adult will
    dream for around one hundred minutes,probably having three to five dreams,each lasting
    from ten to thirty minutes.
    Scientists can detect when someone is having a dream by using an instrument which
    measures the electrical waves in the brain.During dreaming,these waves move more
    quickly.Breathing and pulse rate also increase,and there are rapid eye movements under
    the lids,just as though the dreamer were really looking at moving objects.These signs of
    dreaming have been detected in all mammals(哺乳动物)studied, including dogs,
    monkeys, cats, and elephants, and also some birds and reptiles(爬行动物).This period
    of sleep is called the"D"state.Babies experience the"D"state for around 50%of their
    sleep;the period reduces to around 25%by the age of 10.
    Dreams take the form of stories,but they may be strange and with incidents not
    connected,which make little sense.Dreams are seldom without people in them and they
    are usually about people we know.One estimate says that two-thirds of the"cast"of our
    dream dramas are friends and relations.Vision seems an essential part of dreams,except
    for people blind from birth.Sound and touch are senses also often aroused,but smell and
    taste are not frequently involved.In"normal"dreams,the dreamer may be taking part,or
    be only an observer. But he or she cannot control what happens in the dream.
    However,the dreamer does have control over one type of dream.This type of dream is
    called a "lucid"(清醒的)dream. Not everyone is a lucid dreamer. Some people are
    occasional lucid dreamers.Others can dream lucidly more or less all the time.In a lucid
    dream,the dreamer knows that he is dreaming.

    Most dreams involve the people we played with when we were young.
    A:Right
    B:Wrong
    C:Not mentioned

    答案:C
    解析:

  • 第8题:

    资料:Dream is a story that a person watches or even takes part in during sleep. Dream events are imaginary, but they are related to real experiences and needs in the dreamer's life. They seem real while they are takingplace. Some dreams are pleasant, others are annoying, and still others are frightening. Everyone dreams, but some persons never recall dreaming. Others remember only a little about a dream they had just before awakening and nothing about earlier dreams. No one recalls all his dreams.
    Dreams involve little logical thought. In most dreams, the dreamer cannot control what happens to him. The story may be confusing, and things happen that would not happen in real life. People see in most dreams, but they may also hear, smell, touch, and taste in their dreams. Most dreams occur in color. But persons who have been blind since birth do not see at all in dreams.
    Dreams are a product of the sleeper's mind. They include events and feelings that he has experienced. Most dreams are related to events of the day before the dream and strong wishes of the dreamer. Many minor incidents of the hours before sleep appear in dreams. Deep wishes or fears-especially those held since childhood-often appear in dream. and many dreams fulfil such wishes. Events in the sleeper's surrounding-a loud noise, for example, may become part of a dream, but they do not cause dreams.
    Some dreams involve deep feeling that a person may realize he has. Psychiatrists often use material from a patient’s dreams to help the person understand himself better.
    Dreaming may help maintain good learning ability, memory, and emotional adjustment. People who get plenty of sleep-but are awakened each time they begin to dream-become anxious and restless.

    This passage is mainly about______.

    A.what kind of benefits dreams bring to people
    B.what dreams are
    C.how we dream during sleep
    D.why we dream during sleep

    答案:B
    解析:
    本题考查主旨大意。
    【关键词】passage;mainly about
    【主题句】第一自然段Dream is a story that a person watches or even takes part in during sleep……梦是一个人在睡觉时观看甚至参与的故事……
    【解析】本题问的是“这篇文章主要关于____________。”选项A意为“梦想带给人们什么样的好处”;选项B意为“梦是什么”;选项C意为“我们睡觉的时候怎么做梦”;选项D意为“我们睡觉的时候为什么做梦”文章首句对梦下了定义,后文全部阐述的是关于梦是什么的问题。

  • 第9题:

    资料:Dream is a story that a person watches or even takes part in during sleep. Dream events are imaginary, but they are related to real experiences and needs in the dreamer's life. They seem real while they are takingplace. Some dreams are pleasant, others are annoying, and still others are frightening. Everyone dreams, but some persons never recall dreaming. Others remember only a little about a dream they had just before awakening and nothing about earlier dreams. No one recalls all his dreams.
    Dreams involve little logical thought. In most dreams, the dreamer cannot control what happens to him. The story may be confusing, and things happen that would not happen in real life. People see in most dreams, but they may also hear, smell, touch, and taste in their dreams. Most dreams occur in color. But persons who have been blind since birth do not see at all in dreams.
    Dreams are a product of the sleeper's mind. They include events and feelings that he has experienced. Most dreams are related to events of the day before the dream and strong wishes of the dreamer. Many minor incidents of the hours before sleep appear in dreams. Deep wishes or fears-especially those held since childhood-often appear in dream. and many dreams fulfil such wishes. Events in the sleeper's surrounding-a loud noise, for example, may become part of a dream, but they do not cause dreams.
    Some dreams involve deep feeling that a person may realize he has. Psychiatrists often use material from a patient’s dreams to help the person understand himself better.
    Dreaming may help maintain good learning ability, memory, and emotional adjustment. People who get plenty of sleep-but are awakened each time they begin to dream-become anxious and restless.

    We may infer from the passage that dreaming ______.

    A.deprives people of a good sleep
    B.makes people always restless
    C.disturbs people’s life
    D.is beneficial to people

    答案:D
    解析:
    本题考查推理判断。
    【关键词】infer;dreaming
    【主题句】最后一个自然段Dreaming may help maintain good learning ability, memory, and emotional adjustment. People who get plenty of sleep-but are awakened each time they begin to dream-become anxious and restless. 做梦可能有助于保持良好的学习能力、记忆力和情绪调节能力。但是,那些有充足睡眠的人,如果在每次开始做梦的时候被唤醒,就会变得焦虑不安。
    【解析】本题问的是“我们可以从文章中推断出,梦_______________。”选项A意为“剥夺人们良好的睡眠。”;选项B意为“总是让人们焦躁不安。”;选项C意为“扰乱了人们的生活。”;选项D意为“对人有益。”结合主题句,故选D。

  • 第10题:

    What do you think about this story? ()

    AThank you for telling me the story.

    BYes, it‘s a real story.

    CI like it very much.

    DSo do I.


    C

  • 第11题:

    单选题
    This story is not real; it is only()
    A

    imaginary

    B

    imaginative

    C

    imaginable

    D

    imagined


    正确答案: D
    解析: 暂无解析

  • 第12题:

    单选题
    The American dream is most ______ during the periods of productivity and wealth generated by American capitalism.
    A

    plausible

    B

    patriotic

    C

    primitive

    D

    partial


    正确答案: A
    解析:
    句意:美国梦在美国资本主义带来生产率和财富的鼎盛时期是最可信的。plausible可信的,看似真实的。patriotic爱国的。primitive原始的。partial偏袒的。

  • 第13题:

    Directions: In this section, you are asked to write a composition with the title “The Biggest Dream of My Life.” You should write at least 120 words and cover the following points. 

    1. What is your biggest dream?  2. Why do you have it? For how long have you got it? 3. What are your plans to achieve your dream?


    参考答案:

    The Biggest Dream of My Life I know many people whose biggest dreams are things such as what career they want to get into, how much money they can earn. My dream is nothing like that. My biggest dream has always been and will always be to travel around the world. I have one life here on Earth, so I don’t want to die regretting that I didn’t see it all. Actually I have had this dream ever since I was in primary school. In one geography class, when the teacher presented us the globe and national fl ags of various nations, I thought I found the dream in the depth of my heart. And the moment I came to college, I had always envisioned myself of becoming a nomad. I would roam around the world. No permanent address. Any place can be my home and I am home within myself. Meanwhile, I am aware that it’s really a costly dream. The first step I need to take is to begin to save money to support it. And I think it’s a good idea to start exploration from my hometown and the city where my university is located. Just as a saying goes: a big dream begins with the first step.

  • 第14题:

    Which of the following is NOT true?

    A) When a person tries to help others, he must be clear that there is a real emergency.

    B) When a person tries to help others, he should know whether they are worth his help.

    C) A person must take the full responsibility for the safety of those in emergencies if he wants to help.

    D) A person with a heart attack needs help.


    正确答案:C
    答案:C
    [试题分析]事实判断题。
    [详细解答]A,B,D三项分别可以从文章第二、三段内容找到依据,而C项内容文中并未提及。所以应为本题答案。

  • 第15题:

    共用题干
    The Meaning of Dreams
    1 Dreams play an important role in our lives.If they can be correctly interpreted,we can come to
    understand ourselves better. Here,we look at four common dreams and what they potentially symbolize.
    2 I can see their laughing faces…laughing at me. But they aren't as smart. If they were,they'd be
    up here flying with me!This dream has both positive and negative connotations(涵义).On the positive
    side,the dream may express a strong desire to travel and get away from everyday routine.It can also be
    interpreted as a powerful desire to achieve.On the other hand,this dream can mean the person has a problem
    or is afraid of something and they wish to escape. The dream could represent an inferiority complex(自卑情
    结),which the dreamer attempts to escape from by putting themselves up above others.
    3 I'm moving fast now,but it's still behind me. Doesn't matter how fast I go,I still can't escape.
    Although this is a traditional symbol of health and vitality(生命力)like the first one,it can also suggest the
    dreamer is trying to escape from danger. Usually,fear is the dominant emotion.By running hard,the dreamer
    can possibly escape the threat. However,they can also stumble(瞒珊)or worse still stop moving altogether.
    This makes the fear even more terrifying(恐怖的).One possible interpretation suggests that the person is
    under pressure in their everyday life.
    4 I'm sweating and my heart is beating. I'm trapped in my own bed. In this dream,the person is
    often standing on a high,exposed place such as on the top of a tower,or on the edge of a cliff. The
    overwhelming(强烈的)feeling changes from anxiety to a loss of control. There is nothing to stop the person,
    and the feeling as they go over the edge can be horrifyingly(恐怖地)real. Fortunately,just before hittingthe
    ground,the dreamer awakens with a sense of enormous relief. This dream suggests that the dreamer is afraid
    of losing control and has a fear of failure or even death.
    5 The wind is pushing me and I slip. There's nothing I can do…nothing I can hold on to. This
    symbol is associated with fear:suddenly the dreamer loses all power of movement. They try hard to move their
    arms and legs,but they simply cannot.Frozen in a terrifying situation with no escape,they become more and
    more terrified as the seconds go by.Another frequent context for this dream is failing to do something in
    public,often something which you are normally very good at,such as your job.Not only is this extremely
    embarrassing,but it also shows a deep-seated phobia(恐惧)of losing a job and a livelihood.

    If a person dreams of going over the edge of a cliff,he may__________.
    A:be under pressure in everyday life
    B:be afraid of losing control in real life
    C:feel inferior in reality
    D:feel lonely in reality
    E:feel tired in real life
    F:be afraid of losing his job in real life

    答案:B
    解析:
    由第二段的第二句“flying with me”可知这一段主要讲的是在空中飞的梦。
    由第三段第一句“moving fast”和第五句“By running hard”可知这一段主要讲的是一个努力奔跑的梦。
    由第四段第三句可知:“做梦的人站在塔顶或站在悬崖边,这意味着这一段主要讲的是一个关于跌落的梦”。
    由第五段第一句“The wind is pushing me...”可知这一段讲的是一个关于被推倒的梦。
    由文章第二段最后一句可知:此梦表现了这类人有自卑情绪,这些人往往在梦中会把自己凌驾于他人之上以逃避现实。
    由文章第三段前两句可知,这类梦者梦见别人追他们,由最后一句可知:这类人在日常生活中承受着压力。
    由文章第四段第三句可知,这类梦者梦见自己站在悬崖边上,由该段倒数第一句“isafraid of losing control...”可知选F。
    由文章第五段倒数第一、二句中的“this dream is failing to do something in public.., but it also shows a deep-seated phobia of losing a job...”可知选F。第4部分:阅读理解第一篇 文章主要讲述了如何处理脚课扭伤的问题。

  • 第16题:

    What Is a Dream?
      For centuries, people have wondered about the strange things that they dream about. Some psychologists say that this nighttime activity of the mind has no special meaning. Others, however, think that dreams are an important part of our lives. In fact, many experts believe that dreams can tell us about a person's mind and emotions.
      Before modern times, many people thought that dreams contained messages from God. _____(46)
      The Austrian psychologist, Sigmund Freud, was probably the first person to study dreams scientifically. In his famous book, The interpretation of Dreams (1900), Freud wrote that dreams are an expression of a person's wishes. He believed that dreams allow people to express the feelings, thoughts, and fears that they are afraid to express in real life.
      The Swiss psychiatrist Carl Jung was once a student of Freud's. Jung, however, had a different idea about dreams. Jung believed that the purpose of a dream was to communicate a message to the dreamer._____(47)For example, people who dream about falling may learn that they have too high an opinion of themselves. On the other hand, people who dream about being heroes may learn that they think too little of themselves.
      Modern-day psychologists continue to develop theories about dreams. For example, psychologist William Domhoff from the University of California, Santa Cruz, believes that dreams are tightly linked to a person's daily life, thoughts, and behavior. _____(48)
      Domhoff believes that there is a connection between dreams and age. His research shows that children do not dream as much as adults. According to Domhoff, dreaming is a mental skill that needs time to develop.
      He has also found a link between dreams and gender. His studies show that the dreams of men and women are different. _____(49)This is not true of women's dreams. Domhoff found this gender difference in the dreams of people from 11 cultures around the world, including both modern and traditional ones.
      Can dreams help us understand ourselves? Psychologists continue to try to answer this question in different ways._____(50)The dream may have meaning, but it does not mean that some terrible event will actually take place. It's important to remember that the world of dreams is not the real world.
    文章(46~50)

    _____
      A.For example, the people in men's dreams are often other men, and the dreams often involve fighting.
      B.Men and women dream about different things.
      C.A criminal, for example, might dream about crime.
      D.However, one thing they agree on this: If you dream that something terrible is going to occur, you shouldn't panic.
      E.It was only in the twentieth century that people started to study dreams in a scientific way.
      F.He thought people could learn more about themselves by thinking about their dreams.


    答案:E
    解析:

  • 第17题:

    共用题干
    Dreams

    Everyone can dream. Indeed,everyone does dream. Those who_________(51)that they never dream at
    all actually dream_________(52)as frequently as the rest of us,______(53)they may not remember
    anything about it. Even those of us who are perfectly_________(54)of dreaming night after night very
    seldom remember those dreams in_________(55)detail but merely retain an untidy mixture of seemingly
    unrelated _________(56).Dreams are not simply visual一we dream with all our_________(57),so that we
    appear to experience sound,touch,smell,and taste.
    One of the world's oldest_________(58)written documents is the Egyptian Book of Dreams.This
    volume is about five thousand years old,so you can see_________(59)dreams were believed to have a special
    significance even then. Many ancient civilizations believed that you_________(60)never wake a sleeping person
    as,during sleep,the soul had left the body and might not be able to return_________(61)time if the sleeper
    were suddenly awoken.
    From ancient times to the present_________(62),people have been making attempts to interpret
    dreams and to_________(63)their significance. There are many books available on the_________(64)of
    dream interpretation,although unfortunately there are almost as many meanings for a particular dream
    _________(65)there are books.

    _________(53)
    A:though
    B:besides
    C:however
    D:despite

    答案:A
    解析:
    单词claim意思是“断言,宣称”,表示在没有证据的情况下做出某种论断,符合题意。
    本题的四个选项中also和only常放置在谓语动词的前面;quite常用来修饰形容词,表 示“很……”,故选B。这里,just as frequently as…意思为“正和……一样频繁”。
    此空应该用表示转折意义的词。第三句大意为:那些自称不做梦的人其实正和其他人 一样频繁做梦,只是他们可能记不起来了。单词besides表示“而且”; however虽表示转折,但 其后常使用逗号连接;despite表示“虽然”,但是其后常跟诸如fact之类的名词,故选A
    短语be aware of是固定搭配,意思为“意识到,知道”,这里表示“知道自己夜夜做梦”, 符合题意。
    短语in great detail意思为“非常详细地”,符合题意。其他选项都不与detail一词构成 搭配,故选A。
    单词impression意思为“印象”; condition意思为“条件,状况”; vision意思为“视力,景 象”; collection意思为“收集”。四个选项中只有C项符合题意,在句子中表示人们只能记住模 糊、看起来不相关的景象,故选C。
    effort意思为“努力”; sense意思为“感官,感觉”; taste意思为“味觉,滋味”; word表示 “词语,字”。四个选项中只有B项符合题意,表示“我们做梦时所有的感官都在起作用”,故 选B。
    单词known意思为“被人知道的,知名的”; considered意思为“被考虑的”; regarded意 思为“被视为……,被留意的”; estimated意思为“估计的,预计的”。四个选项中只有A项符合 题意,此句的意思为“世界上最老的、被人们熟知的文字记载……”,故选A。
    此空及其后内容是see的宾语部分,因此应选C,即以that引导宾语从句。
    单词would接动词原形表示某种趋势或者依据安排要发生的事情;C、D两项需要后加 to表示“应该……;有必要……”,故选B。
    短语in time意思为“及时”,故选A。
    单词day在这里表示“时日,时期”,其他各项均无此意,故选D。
    单词study作动词意思为“研究,学习”; attach意思为“连接,认为有”; reach意思为“到 达,达到”; explain意思为“解释”,因此应选D,表示“人们试图解析梦,并解释其重要性”。
    单词subject意思为“主题,科目”;fact意思为“事实”; major意思为“专业”; impact意思 为“影响”,因此应选A,表示“有许多有关梦的解析主题的书”。
    固定短语as…as意思为“和……一样”,本句的意思为“……对梦的意思的解析和相关 主题的书一样多”,故选C。

  • 第18题:

    共用题干
    When We Are Asleep

    Everyone dreams,but some people never recall their dreams,or do so very rarely.
    Other people always wake up with vivid recollections(记忆)of their dreams, though they
    forget them very quickly.In an average night of eight hours' sleep,an average adult will
    dream for around one hundred minutes,probably having three to five dreams,each lasting
    from ten to thirty minutes.
    Scientists can detect when someone is having a dream by using an instrument which
    measures the electrical waves in the brain.During dreaming,these waves move more
    quickly.Breathing and pulse rate also increase,and there are rapid eye movements under
    the lids,just as though the dreamer were really looking at moving objects.These signs of
    dreaming have been detected in all mammals(哺乳动物)studied, including dogs,
    monkeys, cats, and elephants, and also some birds and reptiles(爬行动物).This period
    of sleep is called the"D"state.Babies experience the"D"state for around 50%of their
    sleep;the period reduces to around 25%by the age of 10.
    Dreams take the form of stories,but they may be strange and with incidents not
    connected,which make little sense.Dreams are seldom without people in them and they
    are usually about people we know.One estimate says that two-thirds of the"cast"of our
    dream dramas are friends and relations.Vision seems an essential part of dreams,except
    for people blind from birth.Sound and touch are senses also often aroused,but smell and
    taste are not frequently involved.In"normal"dreams,the dreamer may be taking part,or
    be only an observer. But he or she cannot control what happens in the dream.
    However,the dreamer does have control over one type of dream.This type of dream is
    called a "lucid"(清醒的)dream. Not everyone is a lucid dreamer. Some people are
    occasional lucid dreamers.Others can dream lucidly more or less all the time.In a lucid
    dream,the dreamer knows that he is dreaming.

    In a lucid dream we can use Morse code to communicate with others.
    A:Right
    B:Wrong
    C:Not mentioned

    答案:C
    解析:

  • 第19题:

    资料:Dream is a story that a person watches or even takes part in during sleep. Dream events are imaginary, but they are related to real experiences and needs in the dreamer's life. They seem real while they are takingplace. Some dreams are pleasant, others are annoying, and still others are frightening. Everyone dreams, but some persons never recall dreaming. Others remember only a little about a dream they had just before awakening and nothing about earlier dreams. No one recalls all his dreams.
    Dreams involve little logical thought. In most dreams, the dreamer cannot control what happens to him. The story may be confusing, and things happen that would not happen in real life. People see in most dreams, but they may also hear, smell, touch, and taste in their dreams. Most dreams occur in color. But persons who have been blind since birth do not see at all in dreams.
    Dreams are a product of the sleeper's mind. They include events and feelings that he has experienced. Most dreams are related to events of the day before the dream and strong wishes of the dreamer. Many minor incidents of the hours before sleep appear in dreams. Deep wishes or fears-especially those held since childhood-often appear in dream. and many dreams fulfil such wishes. Events in the sleeper's surrounding-a loud noise, for example, may become part of a dream, but they do not cause dreams.
    Some dreams involve deep feeling that a person may realize he has. Psychiatrists often use material from a patient’s dreams to help the person understand himself better.
    Dreaming may help maintain good learning ability, memory, and emotional adjustment. People who get plenty of sleep-but are awakened each time they begin to dream-become anxious and restless.

    Which of the following is NOT true?

    A.Dream involves events that always happen in real life.
    B.Dream is an imaginary story which seems real while taking place.
    C.Dream is related to the dreamer's real life.
    D.Dream is a confusing story which involves little logic thought.

    答案:A
    解析:
    本题考查细节理解。
    【关键词】not true
    【主题句】第一自然段Dream events are imaginary, but they are related to real experiences and need in the dreamer’s life.梦想事件是虚构的,但它们与梦想者生活中的真实体验和需求有关。
    【解析】本题问的是“以下哪一项是错误的?”选项A意为“梦涉及现实生活中经常发生的事情”;选项B意为“梦是一个虚构的故事,在发生的过程中似乎是真实的”;选项C意为“梦与做梦的人的实际生活有关”;选项D意为“梦是一个令人困惑的故事,几乎没有逻辑思维”原文只是说梦里的事件与生活有关,并非经常发生的事。

  • 第20题:

    资料:Dream is a story that a person watches or even takes part in during sleep. Dream events are imaginary, but they are related to real experiences and needs in the dreamer's life. They seem real while they are takingplace. Some dreams are pleasant, others are annoying, and still others are frightening. Everyone dreams, but some persons never recall dreaming. Others remember only a little about a dream they had just before awakening and nothing about earlier dreams. No one recalls all his dreams.
    Dreams involve little logical thought. In most dreams, the dreamer cannot control what happens to him. The story may be confusing, and things happen that would not happen in real life. People see in most dreams, but they may also hear, smell, touch, and taste in their dreams. Most dreams occur in color. But persons who have been blind since birth do not see at all in dreams.
    Dreams are a product of the sleeper's mind. They include events and feelings that he has experienced. Most dreams are related to events of the day before the dream and strong wishes of the dreamer. Many minor incidents of the hours before sleep appear in dreams. Deep wishes or fears-especially those held since childhood-often appear in dream. and many dreams fulfil such wishes. Events in the sleeper's surrounding-a loud noise, for example, may become part of a dream, but they do not cause dreams.
    Some dreams involve deep feeling that a person may realize he has. Psychiatrists often use material from a patient’s dreams to help the person understand himself better.
    Dreaming may help maintain good learning ability, memory, and emotional adjustment. People who get plenty of sleep-but are awakened each time they begin to dream-become anxious and restless.

    According to the passage, dreams result from ______.

    A.the sleeper’s own mind
    B.the sleeper’s feeling
    C.the sleeper’s imagination
    D.the sleeper’s wishes

    答案:A
    解析:
    本题考查细节理解。
    【关键词】dreams;result from
    【主题句】第四自然段Dreams are a product of the sleeper's mind.梦是睡眠者心灵的产物。
    【解析】本题问的是“根据这篇文章,梦是怎么产生的?”选项A意为“睡眠者自己的思想”;选项B意为“睡眠者的感觉”;选项C意为“睡眠者的想象”;选项D意为“睡眠者的希望”结合主题句,故选A。

  • 第21题:

    What Is a Dream?
      For centuries, people have wondered about the strange things that they dream about. Some psychologists say that this nighttime activity of the mind has no special meaning. Others,however, think that dreams are an important part of our lives. In fact, many experts believe that dreams can tell us about a person’s mind and emotions.
      Before modern times, many people thought that dreams contained messages from God. (46)____
      The Austrian psychologist, Sigmund Freud1,was probably the first person to study dreams scientifically. In his famous book, The interpretation of Dreams (1900), Freud wrote that dreams are an expression of a person’s wishes. He believed that dreams allow people to express the feelings, thoughts, and fears that they are afraid to express in real life.
      The Swiss psychiatrist Carl Jung2 was once a student of Freud’s. Jung,however,had a different idea about dreams. Jung believed that the purpose of a dream was to communicate a message to the dreamer. (47)___For example, people who dream about falling may learn that they have too high an opinion of themselves. On the other hand, people who dream about being heroes may learn that they think too little of themselves.
      Modern-day psychologists continue to develop theories about dreams. For example, psychologist William Domhoff from the University of California, Santa Cruz,believes that dreams are tightly linked to a person’s daily life, thoughts, and behavior. (48)____.
      Domhoff believes that there is a connection between dreams and age. His research shows that children do not dream as much as adults. According to Domhoff, dreaming is a mental skill that needs time to develop.
      He has also found a link between dreams and gender. His studies show that the dreams of men and women are different. (49)___This is not true of women’s dreams.3 Domhoff found this gender difference in the dreams of people from 11 cultures around the world, including both modern and traditional ones.
      Can dreams help us understand ourselves? Psychologists continue to try to answer this question in different ways. (50)____The dream may have meaning, but it does not mean that some terrible event will actually take place. It’s important to remember that the world of dreams is not the real world.
    文章(41~45)

      A. It was only in the twentieth century that people started to study dreams in a scientific way.
      B. However, one thing they agree on this: If you dream that something terrible is going to occur, you shouldn’t panic.
      C. A criminal, for example, might dream about crime.
      D. He thought people could learn more about themselves by thinking about their dreams.
      E. Men and women are dreamed about different things.
      F. For example, the people in men’s dreams are often other men, and the dreams often involve fighting.


    答案:A
    解析:

  • 第22题:

    What do you think about this story? ()

    • A、Thank you for telling me the story.
    • B、Yes, it‘s a real story.
    • C、I like it very much.
    • D、So do I.

    正确答案:C

  • 第23题:

    单选题
    Which of the following is tree about Surrealists?
    A

    They diminished all time barriers and moral judgements to combine disconnected dream experiences.

    B

    They tried to express their subconscious world.

    C

    They could transform real existence into incoherent dreams.

    D

    They wanted to substitute direct expressions for fragmented images.


    正确答案: B
    解析:
    本题是关于Surrealists的,可以在第二段找到相关内容。B项“他们试图表达他们的潜意识世界”,subconscious(潜意识)与文中的unconscious(无意识)相近,符合题意。A项diminish(减少)与原文中的banish(排除)意思不符。C项“可以将现实存在转换成不连贯的梦境”,与原文中的第二段第三句不一致。D项意思是“他们想用直接的表达方式取代片断性的想象”,与文意完全相反。