They are barely in their twenties and are already multimillionaires. At the age when many people are looking for their first job, the youngsters of The Sunday Times Rich List are buying country estates or jetting off to their overseas homes.Daniel Radclif

题目

They are barely in their twenties and are already multimillionaires. At the age when many people are looking for their first job, the youngsters of The Sunday Times Rich List are buying country estates or jetting off to their overseas homes.Daniel Radcliffe, for example, who plays Harry Potter, has a fortune of ξ42 million, at 20.


相似考题

4.Passage FourEvery culture and every country in the world celebrates New Year, but not everyone does it the same way. The countries in North America and Europe welcome New Year on January the first. This practice began with the Romans in the Middle East, New Year is when spring begins. People in China and Vietnam celebrate it on the first day of the Spring Festival, which is the first day of their calendar based on the moon. Rosh Hashana, which is the Jewish (犹太人的) New Year, comes at the end of summer. The Hindus (印度教教徒 ) in India celebrate the first day of each season, so they have four New Years.In all these cultures, there is a practice of making noise. People made noise in ancient times to drive away the evil spirits (妖精) from their homes. Today making noise is more of a custom than a religious rimIn the United States, many people stay up until midnight on New Year's Eve to watch the clock pass from one year to the next. Friends often gather together at a party on New Year's Eve, and when the new year comes, all ring bells, blow' whistles, sing songs, and kiss each other. A favorite Scottish song which everyone sings together is Auld Lang Sync. The words tell of old friends and good times.In all cultures, New Year's Day is a time when people think of new beginnings. They want to make the coming year better than the last one. Many people in the United States make New Year resolutions. These are specific promises that they make to improve their behavior, change their habits, and become better people. There are many jokes about how a person keeps his or her New Year resolutions.48. In ancient times, the practice of making noise was meant ______.A. to keep the evil spirits awayB. to have funC. to celebrate the coming of the new yearD. to keep to a custom

更多“They are barely in their twenties and are already multimillionaires. At the age when many people are looking for their first job, the youngsters of The Sunday Times Rich List are buying country estates or jetting off to their overseas homes.Daniel Radclif”相关问题
  • 第1题:

    My brother got his first job at__________age of 30.

    A.an

    B.the

    C./


    参考答案:C

  • 第2题:

    ________(正如我们强调的那样)many times,“serve the people”is our first policy.(stress)


    正确答案:
    As we have emphasized

  • 第3题:

    In Jack's hometown,___________.

    A.people dislike being called "old"
    B.people are proud of being old
    C.many people reach the age of seventy or eighty
    D.the elderly are the first to get food in restaurants

    答案:B
    解析:
    根据第三段中的“In my village in China,people are proud ofbeing old”可知,答案选B。

  • 第4题:

    共用题干
    第一篇

    Gross National Happiness

    In the last century,new technology improved the lives of many people in many countries.However,one
    country resisted these changes.High in the Himalayan mountains of Asia,the kingdom of Bhutan remained
    separate. Its people and Buddhist(佛教)culture had not been affected for almost a thousand years. Bhutan,
    however,was a poor country.People died at a young age.Most of its people could not read,and they did not
    know much about the outside world.Then,in 1972,a new ruler named King Jigme Singye Wangchuck
    decided to help Bhutan to become modern,but without losing its traditions.
    King Wangchuck looked at other countries for ideas.He saw that most countries measured their progress
    by their Gross National Product(GNP).The GNP measures products and money. When the number of
    products sold increases,people say the country is making progress.King Wangchuck had a different idea for
    Bhutan.He wanted to measure his country's progress by people's happiness.If the people's happiness
    increased,the king could say that Bhutan was making progress.To decide if people were happier,he created
    a measure called Gross National Happiness(GNH).
    GNH is based on certain principles that create happiness.People are happier if they have health care,
    education,and jobs.They are happier when they live in a healthy,protected environment. They are happier
    when they can keep their traditional culture and customs.Finally,people are happier when they have a
    good,stable government.
    Now there is some evidence of increased GNH in Bhutan.People are healthier and are living longer.
    More people are educated and employed.Twenty-five percent of the land has become national parks,and the
    country has almost no pollution.The Bhutanese continue to wear their traditional clothing and follow their
    ancient Buddhist customs.Bhutan has also become a democracy.In 2008,King Wangchuck gave his power
    to his son.Although the country still had a king,it held its first democratic elections that year. Bhutan had
    political parties and political candidates for the first time.Finally,Bhutan has connected to the rest of the
    world through television and internet.
    Bhutan is a symbol for social progress.Many countries are now interested in Bhutan's GNH.These
    countries are investigating their own ways to measure happiness.They want to create new policies that take
    care of their people,cultures,and land.
    Brazil may be the next country to use the principles of GNH.Brazilian leaders see the principles of GNH
    as a source of inspiration.Brazil is a large country with a diverse population.If happiness works as a measure
    of progress in Brazil,perhaps the rest of the world will follow.

    Who was Jigme Singye Wangchuck?
    A:A president.
    B:A Buddhist priest.
    C:A general.
    D:A king.

    答案:D
    解析:
    由文章第一段倒数第一句“a new ruler named King Jigme Singye Wangchuck decided …" 可知,Jigme Singye Wangchuck是一位国王,故选D。
    由文章第一段倒数第一句“King Jigme Singye Wangchuck decided to help Bhutan to be- come modem , but without losing its traditions”可知,国王Jigme Singye Wangchuck决定要使自己 的国家除实现现代化外还要保留自己的传统习俗,故选D。
    由文章第二段第四句“When the number of products sold increases , people say the country is making progress.”可知,对于用GNP(国民生产总值)衡量进步的国家而言,当生产的产品销 售量增加时,这个国家才算是有所进步,故选A。
    由文章的第三段内容可知,GNH是以能否使人们产生幸福感来衡量的。A、B、D三项 的内容都不包含在这些标准之中,故选C。
    由文章倒数第二段的内容可知,许多国家都对不丹王国的国民幸福总值(GNH)很感兴 趣,并在研究各自衡量幸福的标准。这些国家并未采用GNH,也没有通力合作,形成国民幸福 指数的指标;同时也没效仿不丹和巴西的实例,故选D。

  • 第5题:

    共用题干
    第一篇

    Gross National Happiness

    In the last century,new technology improved the lives of many people in many countries.However,one
    country resisted these changes.High in the Himalayan mountains of Asia,the kingdom of Bhutan remained
    separate. Its people and Buddhist(佛教)culture had not been affected for almost a thousand years. Bhutan,
    however,was a poor country.People died at a young age.Most of its people could not read,and they did not
    know much about the outside world.Then,in 1972,a new ruler named King Jigme Singye Wangchuck
    decided to help Bhutan to become modern,but without losing its traditions.
    King Wangchuck looked at other countries for ideas.He saw that most countries measured their progress
    by their Gross National Product(GNP).The GNP measures products and money. When the number of
    products sold increases,people say the country is making progress.King Wangchuck had a different idea for
    Bhutan.He wanted to measure his country's progress by people's happiness.If the people's happiness
    increased,the king could say that Bhutan was making progress.To decide if people were happier,he created
    a measure called Gross National Happiness(GNH).
    GNH is based on certain principles that create happiness.People are happier if they have health care,
    education,and jobs.They are happier when they live in a healthy,protected environment. They are happier
    when they can keep their traditional culture and customs.Finally,people are happier when they have a
    good,stable government.
    Now there is some evidence of increased GNH in Bhutan.People are healthier and are living longer.
    More people are educated and employed.Twenty-five percent of the land has become national parks,and the
    country has almost no pollution.The Bhutanese continue to wear their traditional clothing and follow their
    ancient Buddhist customs.Bhutan has also become a democracy.In 2008,King Wangchuck gave his power
    to his son.Although the country still had a king,it held its first democratic elections that year. Bhutan had
    political parties and political candidates for the first time.Finally,Bhutan has connected to the rest of the
    world through television and internet.
    Bhutan is a symbol for social progress.Many countries are now interested in Bhutan's GNH.These
    countries are investigating their own ways to measure happiness.They want to create new policies that take
    care of their people,cultures,and land.
    Brazil may be the next country to use the principles of GNH.Brazilian leaders see the principles of GNH
    as a source of inspiration.Brazil is a large country with a diverse population.If happiness works as a measure
    of progress in Brazil,perhaps the rest of the world will follow.

    According to GNH,people are happier if they_________.
    A:have new technology
    B:can change their religion
    C:have a good,stable government
    D:have more money

    答案:C
    解析:
    由文章第一段倒数第一句“a new ruler named King Jigme Singye Wangchuck decided …" 可知,Jigme Singye Wangchuck是一位国王,故选D。
    由文章第一段倒数第一句“King Jigme Singye Wangchuck decided to help Bhutan to be- come modem , but without losing its traditions”可知,国王Jigme Singye Wangchuck决定要使自己 的国家除实现现代化外还要保留自己的传统习俗,故选D。
    由文章第二段第四句“When the number of products sold increases , people say the country is making progress.”可知,对于用GNP(国民生产总值)衡量进步的国家而言,当生产的产品销 售量增加时,这个国家才算是有所进步,故选A。
    由文章的第三段内容可知,GNH是以能否使人们产生幸福感来衡量的。A、B、D三项 的内容都不包含在这些标准之中,故选C。
    由文章倒数第二段的内容可知,许多国家都对不丹王国的国民幸福总值(GNH)很感兴 趣,并在研究各自衡量幸福的标准。这些国家并未采用GNH,也没有通力合作,形成国民幸福 指数的指标;同时也没效仿不丹和巴西的实例,故选D。

  • 第6题:

    共用题干
    第一篇

    Gross National Happiness

    In the last century,new technology improved the lives of many people in many countries.However,one
    country resisted these changes.High in the Himalayan mountains of Asia,the kingdom of Bhutan remained
    separate. Its people and Buddhist(佛教)culture had not been affected for almost a thousand years. Bhutan,
    however,was a poor country.People died at a young age.Most of its people could not read,and they did not
    know much about the outside world.Then,in 1972,a new ruler named King Jigme Singye Wangchuck
    decided to help Bhutan to become modern,but without losing its traditions.
    King Wangchuck looked at other countries for ideas.He saw that most countries measured their progress
    by their Gross National Product(GNP).The GNP measures products and money. When the number of
    products sold increases,people say the country is making progress.King Wangchuck had a different idea for
    Bhutan.He wanted to measure his country's progress by people's happiness.If the people's happiness
    increased,the king could say that Bhutan was making progress.To decide if people were happier,he created
    a measure called Gross National Happiness(GNH).
    GNH is based on certain principles that create happiness.People are happier if they have health care,
    education,and jobs.They are happier when they live in a healthy,protected environment. They are happier
    when they can keep their traditional culture and customs.Finally,people are happier when they have a
    good,stable government.
    Now there is some evidence of increased GNH in Bhutan.People are healthier and are living longer.
    More people are educated and employed.Twenty-five percent of the land has become national parks,and the
    country has almost no pollution.The Bhutanese continue to wear their traditional clothing and follow their
    ancient Buddhist customs.Bhutan has also become a democracy.In 2008,King Wangchuck gave his power
    to his son.Although the country still had a king,it held its first democratic elections that year. Bhutan had
    political parties and political candidates for the first time.Finally,Bhutan has connected to the rest of the
    world through television and internet.
    Bhutan is a symbol for social progress.Many countries are now interested in Bhutan's GNH.These
    countries are investigating their own ways to measure happiness.They want to create new policies that take
    care of their people,cultures,and land.
    Brazil may be the next country to use the principles of GNH.Brazilian leaders see the principles of GNH
    as a source of inspiration.Brazil is a large country with a diverse population.If happiness works as a measure
    of progress in Brazil,perhaps the rest of the world will follow.

    Today,many countries are_________.
    A:using the principles of GNH to measure their progress
    B:working together to develop a common scale to measure GNH
    C:taking both Bhutan and Brazil as symbols for social progress
    D:trying to find their own ways to measure happiness

    答案:D
    解析:
    由文章第一段倒数第一句“a new ruler named King Jigme Singye Wangchuck decided …" 可知,Jigme Singye Wangchuck是一位国王,故选D。
    由文章第一段倒数第一句“King Jigme Singye Wangchuck decided to help Bhutan to be- come modem , but without losing its traditions”可知,国王Jigme Singye Wangchuck决定要使自己 的国家除实现现代化外还要保留自己的传统习俗,故选D。
    由文章第二段第四句“When the number of products sold increases , people say the country is making progress.”可知,对于用GNP(国民生产总值)衡量进步的国家而言,当生产的产品销 售量增加时,这个国家才算是有所进步,故选A。
    由文章的第三段内容可知,GNH是以能否使人们产生幸福感来衡量的。A、B、D三项 的内容都不包含在这些标准之中,故选C。
    由文章倒数第二段的内容可知,许多国家都对不丹王国的国民幸福总值(GNH)很感兴 趣,并在研究各自衡量幸福的标准。这些国家并未采用GNH,也没有通力合作,形成国民幸福 指数的指标;同时也没效仿不丹和巴西的实例,故选D。

  • 第7题:

    资料: The poverty line is the minimum income that people need for an acceptable standard of living. People with incomes below the poverty line are considered poor. Economists study the causes of poverty in order to find solutions to the problem.
    As the general standard of living in the country rises, the poverty line does, too. Therefore, even with today’s relatively high standard of living, about 10 percent of the people in the United States are below the poverty line. However, if these people had stable jobs, they could have an acceptable standard of living. Economists suggest several reasons why poor people do not have jobs.
    For one thing, more than half of the poor people in the United States are not qualified to work. Over 40 percent of the poor. People are children. By law, children less than 16 years old cannot work in many industries. A large number of poor people are Old. Many companies do not hire people over 65 years old, the normal retirement age.
    Some poor adults do not look for jobs for a variety of personal reasons: they are sick, they do not have any motivation, they have family problems, or they do not believe that they can find a job.
    Other poor people look for a job but cannot find one. Many poor adults never went to high school. Therefore, when they look for jobs, they have few skills that they can offer.
    At the present time, the government thinks it can reduce poverty in the country in the following ways. First, if the national economy grows, businesses and industries hire more workers. Some of the poor who are qualified to look for jobs may find employment. Then they will no longer be below the poverty line. Second, if society invests in the poor, the poor will become more productive. If the government spends money on social programs, education, and training for poor people, the poor will have the skills to offer. Then it is more likely that they can find jobs.
    Finally, if the government distributes society's income differently, it raises some poor people above the poverty line. The government collects taxes from the non-poor and gives money to the poor. These payments to the poor are called welfare. In 1975 over 18 million people in the United States received welfare.
    Some economists are looking for better solutions to the poverty problem. However, at the present time, many people depend on welfare for a minimally acceptable standard of living.

    what’s the meaning of the word “motivation” in paragraph 4?

    A.Confidence
    B.Ability
    C.Diligence
    D.Willpowe

    答案:D
    解析:
    本题考查的是词意判断。
    【关键词】meaning; motivation;paragraph 4
    【主题句】第四段Some poor adults do not look for jobs for a variety of personal reasons: they are sick, they do not have any motivation, they have family problems, or they do not believe that they can find a job. (一些贫困的成年人由于各种个人原因不去找工作;患有疾病,没有任何工作积极性,家庭问题,或者他们不认为自己能找到工作。)
    【解析】第3题问“第四段的“motivation”含义是什么?”。首先,motivation的意思是“积极性,干劲”,一般指员工的工作积极性。A选项confidence表示“自信”;B选项ability表示“能力”;C选项diligence表示“勤奋”;D选项willpower表示“毅力,意志力”,只有D选项和motivation指的都是精神方面的动力。

  • 第8题:

    资料: The poverty line is the minimum income that people need for an acceptable standard of living. People with incomes below the poverty line are considered poor. Economists study the causes of poverty in order to find solutions to the problem.
    As the general standard of living in the country rises, the poverty line does, too. Therefore, even with today’s relatively high standard of living, about 10 percent of the people in the United States are below the poverty line. However, if these people had stable jobs, they could have an acceptable standard of living. Economists suggest several reasons why poor people do not have jobs.
    For one thing, more than half of the poor people in the United States are not qualified to work. Over 40 percent of the poor. People are children. By law, children less than 16 years old cannot work in many industries. A large number of poor people are Old. Many companies do not hire people over 65 years old, the normal retirement age.
    Some poor adults do not look for jobs for a variety of personal reasons: they are sick, they do not have any motivation, they have family problems, or they do not believe that they can find a job.
    Other poor people look for a job but cannot find one. Many poor adults never went to high school. Therefore, when they look for jobs, they have few skills that they can offer.
    At the present time, the government thinks it can reduce poverty in the country in the following ways. First, if the national economy grows, businesses and industries hire more workers. Some of the poor who are qualified to look for jobs may find employment. Then they will no longer be below the poverty line. Second, if society invests in the poor, the poor will become more productive. If the government spends money on social programs, education, and training for poor people, the poor will have the skills to offer. Then it is more likely that they can find jobs.
    Finally, if the government distributes society's income differently, it raises some poor people above the poverty line. The government collects taxes from the non-poor and gives money to the poor. These payments to the poor are called welfare. In 1975 over 18 million people in the United States received welfare.
    Some economists are looking for better solutions to the poverty problem. However, at the present time, many people depend on welfare for a minimally acceptable standard of living.

    According to the passage, which of the following is NOT the reason of unemployment?

    A.some people are too young to work in many industries
    B.some people are satisfied with the government welfare
    C.some people don’t have motion to work
    D.some people are not qualified to work

    答案:B
    解析:
    本题考查的是细节理解。
    【关键词】NOT; reason of unemployment
    【主题句】第三段more than half of the poor people in the United States are not qualified to work.(超过一半的美国穷人不能胜任工作。);By law, children less than 16 years old cannot work in many industries.(法律规定,十六岁以下的孩子在许多行业不能工作。);第四段Some poor adults do not look for jobs for a variety of personal reasons: they are sick, they do not have any motivation…(一些贫困的成年人由于各种个人原因不去找工作;患有疾病,没有任何工作积极性…)
    【解析】第2题问“根据文章,以下哪一项不是失业的原因?”。A选项“一些人年龄太小,不能在许多行业工作”和第三段的主题句“法律规定,十六岁以下的孩子在许多行业不能工作。”信息一致,排除;B选项“一些人对政府的福利满意”,该信息从未在文章提及,故答案是B; C选项“一些人没有工作积极性”和第四段的主题句“没有任何工作积极性”信息一致,排除;D选项“一些人不能胜任工作”和第三段主题句“超过一半的美国穷人不能胜任工作”信息相符。

  • 第9题:

    共用题干
    The Race Into Space

    American millionaire Dennis Tito will always be famous.He was the first tourist in space."I spent sixty
    years on Earth and eight days in space and from my viewpoint,it was two separate lives,"Tito explained.He
    loxed his time in space."Being in space and looking back at the earth is one of the most rewarding experi-
    ences a human being can have."
    This kind of experience isn't cheap.It cost$20 million.However,Tito achieved his dream,so he was
    happy."For me it was a life dream.It was a dream that began when I didn't have any money,"he
    told reporters.
    On 24th,April 2002,Mark Shuttleworth became the world's second space tourist.Shuttleworth is a South
    African businessman.At the age of twenty-eight,he also paid $20 million for the eight-day trip.
    Both Tito and Shuttleworth bought their tickets from a company called Space Adventures.The company
    has around 100 people already on their waiting list for flights into space.The spaceship to take them doesn't
    exist yet.
    Many of the customers are people who like adventure.They are the kind of people who also want to
    climb Mount Qomolangma.Other customers are people who love space.However,these people are worried.
    Because it's so expensive,only very rich people can go into space.They want space travel to be available to
    more people.

    That day may soon be here.InterOrbital Systems(IOS)plans to send up to four tourists a week into
    space.The tours will depart from an island in Tonga.The company promises a package that includes forty-five
    days of astronaut training in Russia and California,seven days in space and a vacation in Tonga,for $2 million.
    However,space flight is still very dangerous.Bill Readdy is NASA's deputy assistant administrator for
    space flight.He says that the chances of dying are about 1 in 500.Because of this,it may take time before
    space tourism really takes off.You might be able to go up,but will you come down?

    Space Adventures already has a spaceship.
    A:Right
    B:Wrong
    C:Not mentioned

    答案:B
    解析:
    短文第一段介绍了美国富翁丹尼斯?蒂托作为第一位太空游客的经历。因此,本题的 答案为A。
    短文第三段指出马克?沙特尔沃思是一位南非商人。因此本题与文章内容不符。答 案为B。
    短文第四段第一句指出:“蒂托和沙特尔沃思都是在一家被称作‘太空探险’的公司购 买的太空旅行票”。而没有涉及他们攀登珠穆朗玛峰的信息。因此答案为C。
    短文第四段第二句提到:“这家公司已有一百多人在等待飞往太空的名单上登记。”本 句与文章内容相符,因此,答案为A。
    短文第四段最后指出:“而携带他们的宇宙飞船目前并不存在”。因此,答案为B。
    短文第六段谈到了太空轨道传送公司的计划并指出太空旅行将从汤加群岛的一个岛 屿出发,因此答案为A。
    短文最后一段提到贝尔?瑞迪指出太空旅行的死亡几率是五百分之一。本题与文章 内容相符。答案为A。第3部分:概括大意与完成句子

  • 第10题:

    单选题
    You are responsible for implementing maintenance jobs on a SQL Server 2005 database server. Certain jobs run every Sunday and other jobs run at the beginning of every month.  You need to schedule the jobs in the way that uses the least amount of administrative effort.  What should you do? ()
    A

     Create a job schedule that runs every Sunday. Assign weekly tasks to this schedule. Create a second schedule that runs on the first day of every month. Assign monthly tasks to this schedule. 

    B

     Create a job for each task that runs once a day. Use a Transact-SQL statement to check the date and day of the week. If the day is either a Sunday or the first day of the month, execute the code. 

    C

     Create a job schedule that runs once a day. Assign jobs to this job schedule. If the day is either a Sunday or the first day of the month, execute the jobs. 

    D

     Create a job for each task that runs once a week on Sunday. Add a second job schedule that runs the job on the first of the month.


    正确答案: C
    解析: 暂无解析

  • 第11题:

    问答题
    The age of requiring retirement in companies should be raised, and so     1.______should the age to begin Social Security. First of all, older workers whoremain healthy are valuable workers. Although they may lose some mental     2.______speed, their accumulate experience more than compensates for the        3.______loss of quickness. In fact, compared with youngsters, older persons maytake long to make a decision, but it is usually a better one. Many studies    4.______have shown that the quality of job performance improves with age. Furthermore,raising the retirement age would prevent from some of the dire economic      5.______consequences what senior workers face when they are forced to retire before   6.______they need to Nearly 60 percent of workers in the private sector shouldbe allowed to continue working with economic reasons. Fortunately, these     7.______people don’t have to furnish a home, raise children, and pay for educationalexpenses. Similarly, raising the age that retirement begins could also mean   8.______raising the age that Social Security payments begins. As a result, the cost of  9.______one of our country’s biggest financial burdens will go under.          10.______

    正确答案:
    1.requiring改为required 过去分词required作定语修饰retirement,表示被动。
    2.√
    3.
    accumulate改为accumulated 动词的过去分词作定语,表示被动和完成,修饰experience。
    4.
    long改为longer 这里是同年轻人相比较,应该用比较级,表示老年人会花更多的时间。
    5.去掉from
    prevent为及物动词,可以直接跟宾语。
    6.
    what改为that 此处是that引导的同位语从句,作consequence的同位语。
    7.
    with改为for for表示目的,表示为了经济原因而继续工作。
    8.
    similarly改为lastly 前文用了表示顺序的词first of all, furthermore。similarly同样地,类似于。
    9.
    begins改为begin 前面名词payments是复数,动词用原型而不用第三人称单数。
    10.
    under改为down go down停止,结束。
    解析: 暂无解析

  • 第12题:

    单选题
    People decided to honor Edison when _____.
    A

    he made the first electric light

    B

    electric power was 100 years old

    C

    the country realized electricity’s importance

    D

    he died in 1931


    正确答案: A
    解析:
    由第一段第二句“When he died in 1931, Americans wondered how they could best show their respect for him”可知,在爱迪生去世的时候,人们决定纪念他伟大的一生,故正确答案为D。

  • 第13题:

    When you want to work for our country in the future, ______, you should have a strong body and rich knowledge.

    A、 at first

    B、 first of all

    C、 for the first time

    D、 after all


    参考答案:B

  • 第14题:

    Oh , there aren't as many job ______ in the country as in the city.

    A.vacancies

    B.vacations

    C.titles


    参考答案:A

  • 第15题:

    Can you believe that in__________a rich country there should be__________many poor people?

    A.such;such
    B.such;so
    C.so;so
    D.so;such

    答案:B
    解析:
    such+an/a+(形容词)+单数可数名词;SO+形容词+可数名词复数。故选B。此句意为你能相信在一个如此富裕的城市有如此多穷人吗

  • 第16题:

    共用题干
    第一篇

    Gross National Happiness

    In the last century,new technology improved the lives of many people in many countries.However,one
    country resisted these changes.High in the Himalayan mountains of Asia,the kingdom of Bhutan remained
    separate. Its people and Buddhist(佛教)culture had not been affected for almost a thousand years. Bhutan,
    however,was a poor country.People died at a young age.Most of its people could not read,and they did not
    know much about the outside world.Then,in 1972,a new ruler named King Jigme Singye Wangchuck
    decided to help Bhutan to become modern,but without losing its traditions.
    King Wangchuck looked at other countries for ideas.He saw that most countries measured their progress
    by their Gross National Product(GNP).The GNP measures products and money. When the number of
    products sold increases,people say the country is making progress.King Wangchuck had a different idea for
    Bhutan.He wanted to measure his country's progress by people's happiness.If the people's happiness
    increased,the king could say that Bhutan was making progress.To decide if people were happier,he created
    a measure called Gross National Happiness(GNH).
    GNH is based on certain principles that create happiness.People are happier if they have health care,
    education,and jobs.They are happier when they live in a healthy,protected environment. They are happier
    when they can keep their traditional culture and customs.Finally,people are happier when they have a
    good,stable government.
    Now there is some evidence of increased GNH in Bhutan.People are healthier and are living longer.
    More people are educated and employed.Twenty-five percent of the land has become national parks,and the
    country has almost no pollution.The Bhutanese continue to wear their traditional clothing and follow their
    ancient Buddhist customs.Bhutan has also become a democracy.In 2008,King Wangchuck gave his power
    to his son.Although the country still had a king,it held its first democratic elections that year. Bhutan had
    political parties and political candidates for the first time.Finally,Bhutan has connected to the rest of the
    world through television and internet.
    Bhutan is a symbol for social progress.Many countries are now interested in Bhutan's GNH.These
    countries are investigating their own ways to measure happiness.They want to create new policies that take
    care of their people,cultures,and land.
    Brazil may be the next country to use the principles of GNH.Brazilian leaders see the principles of GNH
    as a source of inspiration.Brazil is a large country with a diverse population.If happiness works as a measure
    of progress in Brazil,perhaps the rest of the world will follow.

    Apart from modernizing Bhutan,what else did Wangchuck want to do for Bhutan?
    A:To make its population grow.
    B:To keep it separate from the world.
    C:To encourage its people to get rich.
    D:To keep its traditions and customs.

    答案:D
    解析:
    由文章第一段倒数第一句“a new ruler named King Jigme Singye Wangchuck decided …" 可知,Jigme Singye Wangchuck是一位国王,故选D。
    由文章第一段倒数第一句“King Jigme Singye Wangchuck decided to help Bhutan to be- come modem , but without losing its traditions”可知,国王Jigme Singye Wangchuck决定要使自己 的国家除实现现代化外还要保留自己的传统习俗,故选D。
    由文章第二段第四句“When the number of products sold increases , people say the country is making progress.”可知,对于用GNP(国民生产总值)衡量进步的国家而言,当生产的产品销 售量增加时,这个国家才算是有所进步,故选A。
    由文章的第三段内容可知,GNH是以能否使人们产生幸福感来衡量的。A、B、D三项 的内容都不包含在这些标准之中,故选C。
    由文章倒数第二段的内容可知,许多国家都对不丹王国的国民幸福总值(GNH)很感兴 趣,并在研究各自衡量幸福的标准。这些国家并未采用GNH,也没有通力合作,形成国民幸福 指数的指标;同时也没效仿不丹和巴西的实例,故选D。

  • 第17题:

    共用题干
    第一篇

    Gross National Happiness

    In the last century,new technology improved the lives of many people in many countries.However,one
    country resisted these changes.High in the Himalayan mountains of Asia,the kingdom of Bhutan remained
    separate. Its people and Buddhist(佛教)culture had not been affected for almost a thousand years. Bhutan,
    however,was a poor country.People died at a young age.Most of its people could not read,and they did not
    know much about the outside world.Then,in 1972,a new ruler named King Jigme Singye Wangchuck
    decided to help Bhutan to become modern,but without losing its traditions.
    King Wangchuck looked at other countries for ideas.He saw that most countries measured their progress
    by their Gross National Product(GNP).The GNP measures products and money. When the number of
    products sold increases,people say the country is making progress.King Wangchuck had a different idea for
    Bhutan.He wanted to measure his country's progress by people's happiness.If the people's happiness
    increased,the king could say that Bhutan was making progress.To decide if people were happier,he created
    a measure called Gross National Happiness(GNH).
    GNH is based on certain principles that create happiness.People are happier if they have health care,
    education,and jobs.They are happier when they live in a healthy,protected environment. They are happier
    when they can keep their traditional culture and customs.Finally,people are happier when they have a
    good,stable government.
    Now there is some evidence of increased GNH in Bhutan.People are healthier and are living longer.
    More people are educated and employed.Twenty-five percent of the land has become national parks,and the
    country has almost no pollution.The Bhutanese continue to wear their traditional clothing and follow their
    ancient Buddhist customs.Bhutan has also become a democracy.In 2008,King Wangchuck gave his power
    to his son.Although the country still had a king,it held its first democratic elections that year. Bhutan had
    political parties and political candidates for the first time.Finally,Bhutan has connected to the rest of the
    world through television and internet.
    Bhutan is a symbol for social progress.Many countries are now interested in Bhutan's GNH.These
    countries are investigating their own ways to measure happiness.They want to create new policies that take
    care of their people,cultures,and land.
    Brazil may be the next country to use the principles of GNH.Brazilian leaders see the principles of GNH
    as a source of inspiration.Brazil is a large country with a diverse population.If happiness works as a measure
    of progress in Brazil,perhaps the rest of the world will follow.

    A country shows its progress with GNP by_________.
    A:selling more products
    B:spending more money
    C:spending less money
    D:providing more jobs

    答案:A
    解析:
    由文章第一段倒数第一句“a new ruler named King Jigme Singye Wangchuck decided …" 可知,Jigme Singye Wangchuck是一位国王,故选D。
    由文章第一段倒数第一句“King Jigme Singye Wangchuck decided to help Bhutan to be- come modem , but without losing its traditions”可知,国王Jigme Singye Wangchuck决定要使自己 的国家除实现现代化外还要保留自己的传统习俗,故选D。
    由文章第二段第四句“When the number of products sold increases , people say the country is making progress.”可知,对于用GNP(国民生产总值)衡量进步的国家而言,当生产的产品销 售量增加时,这个国家才算是有所进步,故选A。
    由文章的第三段内容可知,GNH是以能否使人们产生幸福感来衡量的。A、B、D三项 的内容都不包含在这些标准之中,故选C。
    由文章倒数第二段的内容可知,许多国家都对不丹王国的国民幸福总值(GNH)很感兴 趣,并在研究各自衡量幸福的标准。这些国家并未采用GNH,也没有通力合作,形成国民幸福 指数的指标;同时也没效仿不丹和巴西的实例,故选D。

  • 第18题:

    资料: The poverty line is the minimum income that people need for an acceptable standard of living. People with incomes below the poverty line are considered poor. Economists study the causes of poverty in order to find solutions to the problem.
    As the general standard of living in the country rises, the poverty line does, too. Therefore, even with today’s relatively high standard of living, about 10 percent of the people in the United States are below the poverty line. However, if these people had stable jobs, they could have an acceptable standard of living. Economists suggest several reasons why poor people do not have jobs.
    For one thing, more than half of the poor people in the United States are not qualified to work. Over 40 percent of the poor. People are children. By law, children less than 16 years old cannot work in many industries. A large number of poor people are Old. Many companies do not hire people over 65 years old, the normal retirement age.
    Some poor adults do not look for jobs for a variety of personal reasons: they are sick, they do not have any motivation, they have family problems, or they do not believe that they can find a job.
    Other poor people look for a job but cannot find one. Many poor adults never went to high school. Therefore, when they look for jobs, they have few skills that they can offer.
    At the present time, the government thinks it can reduce poverty in the country in the following ways. First, if the national economy grows, businesses and industries hire more workers. Some of the poor who are qualified to look for jobs may find employment. Then they will no longer be below the poverty line. Second, if society invests in the poor, the poor will become more productive. If the government spends money on social programs, education, and training for poor people, the poor will have the skills to offer. Then it is more likely that they can find jobs.
    Finally, if the government distributes society's income differently, it raises some poor people above the poverty line. The government collects taxes from the non-poor and gives money to the poor. These payments to the poor are called welfare. In 1975 over 18 million people in the United States received welfare.
    Some economists are looking for better solutions to the poverty problem. However, at the present time, many people depend on welfare for a minimally acceptable standard of living.

    We may conclude from the passage that _______

    A.poor people are bound to go out of the poverty line if they have chances to do business
    B.welfare will enable people to be rich
    C.employment is the best solution to the poverty problem
    D.better solutions to the poverty problem are not found yet

    答案:D
    解析:
    本题考查的是判断推理。
    【关键词】conclude; from the passage
    【主题句】第二段Therefore, even with today's relatively high standard of living, about 10 percent of the people in the United States are below
    the poverty line. However, if these people had stable jobs, they could have an acceptable standard of living.(因此,即使今天有相对较高的生活水平,大约有百分之十的美国人处于贫困线以下。然而,如果他们有稳定的工作,就会满意自己的生活水平。);倒数第二段The government collects taxes from the non-poor and gives money to the poor. These payments to the poor are called welfare.(政府从非贫困人口中征税,把钱分给穷人。我们把这些给穷人的费用称为福利。);最后一段Some economists are looking for better solutions to the poverty problem. However, at the present time, many people depend on welfare for a minimally acceptable standard of living.(一些经济学家寻找更好解决贫困问题的方法。然而目前,许多人依靠福利勉强糊口。)
    【解析】第5题问“我们可以从文章推断出什么?”。A选项“如果穷人有机会做生意,他们就会走出贫困线。”文章第三段第三句话说“如果穷人有稳定的工作,他们就会满意自己的生活水平,”这里并没有说他们要去做生意,属于过度推测,所以A选项排除;B选项“福利会使人们富裕”。文章在倒数第二段涉及到福利(welfare),但并未说给福利会让人变有钱,也属于过度推测,故排除;C选项“就业是解决贫困的最佳方法”。文章在最后一段第一句提到“一些经济学家寻找更好解决贫困问题的方法”,换言之,目前没有最好解决贫困的方法;D选项“人们尚未发现更好解决贫困的方法”,最后一段第一句说经济学家仍然在寻找解决问题的方法,言外之意目前并未出现解决贫困的最佳方法,所以D选项和原文信息一致。

  • 第19题:

    资料: The poverty line is the minimum income that people need for an acceptable standard of living. People with incomes below the poverty line are considered poor. Economists study the causes of poverty in order to find solutions to the problem.
    As the general standard of living in the country rises, the poverty line does, too. Therefore, even with today’s relatively high standard of living, about 10 percent of the people in the United States are below the poverty line. However, if these people had stable jobs, they could have an acceptable standard of living. Economists suggest several reasons why poor people do not have jobs.
    For one thing, more than half of the poor people in the United States are not qualified to work. Over 40 percent of the poor. People are children. By law, children less than 16 years old cannot work in many industries. A large number of poor people are Old. Many companies do not hire people over 65 years old, the normal retirement age.
    Some poor adults do not look for jobs for a variety of personal reasons: they are sick, they do not have any motivation, they have family problems, or they do not believe that they can find a job.
    Other poor people look for a job but cannot find one. Many poor adults never went to high school. Therefore, when they look for jobs, they have few skills that they can offer.
    At the present time, the government thinks it can reduce poverty in the country in the following ways. First, if the national economy grows, businesses and industries hire more workers. Some of the poor who are qualified to look for jobs may find employment. Then they will no longer be below the poverty line. Second, if society invests in the poor, the poor will become more productive. If the government spends money on social programs, education, and training for poor people, the poor will have the skills to offer. Then it is more likely that they can find jobs.
    Finally, if the government distributes society's income differently, it raises some poor people above the poverty line. The government collects taxes from the non-poor and gives money to the poor. These payments to the poor are called welfare. In 1975 over 18 million people in the United States received welfare.
    Some economists are looking for better solutions to the poverty problem. However, at the present time, many people depend on welfare for a minimally acceptable standard of living.

    The author’s main purpose to write this article is_____

    A.to give several possible solutions to the problem of poverty
    B.to explain why some people in the United States are below the poverty line
    C.to show sympathy for those poor people
    D.to give the definition of “poverty line”

    答案:A
    解析:
    本题考查的是主旨大意。
    【关键词】main purpose;to write this article
    【主题句】第一段Economists study the causes of poverty in order to find solutions to the problem.经济学家为了找到问题解决方法,研究了贫困的原因。
    第二段Economists suggest several reasons why poor people do not have jobs. 经济学家提出了几个为什么穷人没有工作的原因。倒数第三段 At the present time, the government thinks it can reduce poverty in the country in the following ways. 目前,政府认为它可以通过以下方式减少该国的贫困。最后一段 Some economists are looking for better solutions to the poverty problem. However, at the present time, many people depend on welfare for a minimally acceptable standard of living. 一些经济学家正在寻求更好的解决贫困问题的办法。但是,目前很多人依靠福利来达到最低限度的可接受的生活水平。
    【解析】题干问“作者写这篇文章的主要目的是什么?”。本道题考察对于全文主旨大意的理解。A选项意为“给出一些可能的贫困问题解决方法” B选项意为“解释为什么一些美国人生活在贫困线以下”C选项意为“表达了对于穷人的同情”;D选项“解释什么是贫困线。” 根据主题句可知,文章主要围绕着贫困问题,从贫困标准线、贫困原因、解决贫困问题措施依次展开,重点是要探索如何找到更好地解决贫困问题的方法,选项B中引用美国情况只是作为案例分析,不是根本写作目的;选项C未提及;选项D只是在开头交代,不符合题意。

  • 第20题:

    资料: The poverty line is the minimum income that people need for an acceptable standard of living. People with incomes below the poverty line are considered poor. Economists study the causes of poverty in order to find solutions to the problem.
    As the general standard of living in the country rises, the poverty line does, too. Therefore, even with today’s relatively high standard of living, about 10 percent of the people in the United States are below the poverty line. However, if these people had stable jobs, they could have an acceptable standard of living. Economists suggest several reasons why poor people do not have jobs.
    For one thing, more than half of the poor people in the United States are not qualified to work. Over 40 percent of the poor. People are children. By law, children less than 16 years old cannot work in many industries. A large number of poor people are Old. Many companies do not hire people over 65 years old, the normal retirement age.
    Some poor adults do not look for jobs for a variety of personal reasons: they are sick, they do not have any motivation, they have family problems, or they do not believe that they can find a job.
    Other poor people look for a job but cannot find one. Many poor adults never went to high school. Therefore, when they look for jobs, they have few skills that they can offer.
    At the present time, the government thinks it can reduce poverty in the country in the following ways. First, if the national economy grows, businesses and industries hire more workers. Some of the poor who are qualified to look for jobs may find employment. Then they will no longer be below the poverty line. Second, if society invests in the poor, the poor will become more productive. If the government spends money on social programs, education, and training for poor people, the poor will have the skills to offer. Then it is more likely that they can find jobs.
    Finally, if the government distributes society's income differently, it raises some poor people above the poverty line. The government collects taxes from the non-poor and gives money to the poor. These payments to the poor are called welfare. In 1975 over 18 million people in the United States received welfare.
    Some economists are looking for better solutions to the poverty problem. However, at the present time, many people depend on welfare for a minimally acceptable standard of living.

    For the time being, what is the last solution to guarantee the basic standard of living?

    A.The growing national economy
    B.The tax collections from the non-poor classes
    C.More choices of selectable job vacancies
    D.Goverrnment’s investments on the poor to improve their working skills

    答案:B
    解析:
    本题考查的是细节理解。
    【关键词】last solution;guarantee;standard of living
    【主题句】倒数第二段Finally, if the government distributes society's income differently, it raises some poor people above the poverty line. The government collects taxes from the non-poor and gives money to the poor. These payments to the poor are called welfare. (最后,如果政府分配社会收入不同,会将一些穷人提升到贫困线之上。政府从非贫困人口中征税,把钱分给穷人。我们把这些分给穷人的费用称为福利。)
    【解析】第4题问“目前保证基本生活水平的最终办法是什么?”。根据问题里的“last solution”找到倒数第二段。该段说通过征税的方法,政府把收集上来的钱发给贫困人口,从而使他们摆脱贫困线以下的境遇,这种方法被称为福利。A选项“国民经济增长”,文章第六段出现“First, if the national economy grows”,属于第一个解决方法,和问题里的last不符,排除;B选项“来自非贫困阶级的税收”,和主题句当中的“The government collects taxes from the non-poor(政府从非贫困人口中征税)”信息一致,即为答案;C选项“更多可选择的职位”,文章第六段指出“First, if the national economy grows, businesses and industries hire more workers.(如果国民经济增长,工商业会雇佣更多的人)”,和C选项有更多的职位一致,但和题干里的last solution不一致;D选项“政府更多地投资穷人,提高其工作技能”,第六段“Second… If the government spends money on social programs, education, and training for poor people, the poor will have the skills to offer. (第二,如果政府投资更多的钱在社会项目,教育,贫困人口培训上,穷人就会有工作能力。)”该句话和D选项一致,但属于第二个解决方法,和last solution不一致。

  • 第21题:

    You are responsible for implementing maintenance jobs on a SQL Server 2005 database server. Certain jobs run every Sunday and other jobs run at the beginning of every month. You need to schedule the jobs in the way that uses the least amount of administrative effort. What should you do?()

    • A、Create a job schedule that runs every Sunday.Assign weekly tasks to this schedule.Create a second schedule that runs on the first day of every month. Assign monthly tasks to this schedule.
    • B、Create a job for each task that runs once a day. Use a Transact-SQL statement to check the date and day of the week. If the day is either a Sunday or the first day of the month, execute the code.
    • C、Create a job schedule that runs once a day. Assign jobs to this job schedule. If the day is either a Sunday or the first day of the month, execute the jobs.
    • D、Create a job for each task that runs once a week on Sunday. Add a second job schedule that runs the job on the first of the month

    正确答案:A

  • 第22题:

    单选题
    _____ you’re looking for your first job or planning to switch to a new career, searching for a job can be a big challenge.
    A

    Whether

    B

    Which.

    C

    Both.

    D

    Neither


    正确答案: D
    解析:
    句意:无论你是在找第一份工作还是计划转行到新的领域,找到一个职位是很大的挑战。本题考查状语从句的引导词。选项中只有whether和neither可以与or连用,而neither or用在此处不符合句意。因此A项正确。

  • 第23题:

    单选题
    According to Gary, most of the jobs offered in The Times’job section are
    A

    jobs around the country.

    B

    jobs overseas.

    C

    jobs on the other side of the state.

    D

    local jobs.


    正确答案: D
    解析:
    此题涉及报纸中的求职板块内容。由录音可知,The Times刊登的均为当地职位,而The Herald却有半数职位是其他地区的。根据题意,可知D项为正确答案。注意区分题目询问的主体。