单选题Which of the following statements will the author most probably agree with?A Foreign students are a new source of financial capital.B Ph. D. graduates should automatically be given green cards.C Foreign Ph.D. graduates may function as a kind of capital

题目
单选题
Which of the following statements will the author most probably agree with?
A

Foreign students are a new source of financial capital.

B

Ph. D. graduates should automatically be given green cards.

C

Foreign Ph.D. graduates may function as a kind of capital.

D

Foreign investors ought to immigrate to high unemployment areas.


相似考题

1.The opportunity to study abroad should be something that sounds very exciting. For most students, going abroad is a life-changing experience. There are benefits for the host country as well. Not only do foreign students spend money on tuition, housing, food and clothing, but they also often take home positive impressions of their stay and the people they met.But Japan, which hosts over 100,000 foreign students a year, is having trouble making the most of its foreign students. “I’ve been here for three years,” says a 26-year-old Chinese student in Osaka. “I don’t have any Japanese friends, I’ve never been invited to a Japanese home, and I’ve never felt very welcome here.”That’s hardly the kind of impression that the Japanese government wants foreign students taking home to their families and classmates, but it seems to be a widespread sentiment(情感). One newspaper complained that, “If foreign students tell everyone how they hate this country when they go home, we should ask for what purpose we are hosting them to begin with.”Many of the students arrive with hopes to learn Japanese and stay on for a few years working for a Japanese company. However, that doesn’t always work out. Many foreign students graduate from a Japanese university only to discover that “Japanese companies don’t hire foreigners because they think they cannot trust non-Japanese people,” says one job-seeker from the Philippines.This is a problem for universities. With the Japanese birth rate one of the lowest in the world, Japanese schools are turning to foreign students to fill their classrooms.The government has actively tried to increase the number of foreign students, up from fewer than 10,000 only 20 years ago. But, as one student in Tokyo says, “Japan’s policy is one of persuading people to come and then dissuading them from staying.”1). According to the author, studying abroad ________.A. does good to most foreign students and the host countryB. ensures a chance to get promotedC. has a great effect on most foreign studentsD. both A and C2). How is life in Japan in the eyes of most foreign students?A. Helpful and meaningful.B. Busy yet attractive.C. Boring and disappointing.D. Tiring yet rewarding.3). The word “dissuading” in the last paragraph probably means ________ .A. discouragingB. encouragingC. advisingD. informing4). Which of the following is NOT true?A. Japan is one of the countries with the lowest birth rate worldwide.B. The present situation in Japan lies in the slow action by the government.C. It is almost impossible for foreign graduates to work in Japanese companies.D. learning Japanese and having work experience are the hopes of many arrivals.5). A suitable title for this passage might be ________.A. Poor Reception in JapanB. Japanese Foreign PoliciesC. Japanese Shifting PopulationD. Successful Careers in Japan

更多“单选题Which of the following statements will the author most probably agree with?A Foreign students are a new source of financial capital.B Ph. D. graduates should automatically be given green cards.C Foreign Ph.D. graduates may function as a kind of capital”相关问题
  • 第1题:

    Now read the passageand decide if the following statements are TRUE (T) or FALSE (F). HELPING INTERNATIONAL STUDENTS MAKE FRIENDS One study in the United States found that thirty-eight percent of foreign students said they had no close American friends. Elisabeth Gareis teaches in the Department of Communication Studies at Baruch College in New York. She says efforts on how to improve relationships between foreign and American students have yet to be studied in detail. But she says these efforts should begin with the college or university, and that these institutions have been working harder. Ms. Gareis suggests that students should be encouraged to take part in different activities, such as taking walks, going on bike rides, field or camping trips, and attending parties, sporting events or film festivals. She says such activities should be held repeatedly throughout the school term to bring students together. She also suggests that foreign students share housing with American students. She says if the new students make friends as they begin school, they will come to feel part of the life and traditions of the university, as well as create long lasting friendships throughout their university career.

    1. A study showed that 38% foreign students had many close American friends.()

    2. Universities have been working on improving the relationships between foreign and American students.()

    3.Ms. Gareis thinks taking part in some activities is a good way to improve the relationship.()

    4.Ms. Gareis says the activities shouldn’t be held repeatedly throughout the term.()

    5.Making friends when they begin school is helpful for the students to create long lasting friendships.()


    参考答案:1:F; 2:T; 3:T; 4:F; 5:T

  • 第2题:

    The fact that "almost one-fourth of engineers in America who earned Ph.D. s are foreign born" implies that( )

    [A] the majority of American people are not interested in getting Ph.D.

    [B]foreign students are more eager to get Ph. D.

    [C] the American education has lagged behind in the New Economy

    [D]American students are not as clever as foreign students


    正确答案:C

  • 第3题:

    根据下面资料,回答
    Reading aloud and silent reading are two different types of reading practice. Each has a function in the teaching of reading and should not be 16 by the other. However, we need to be aware when we should use them. When we 17 teaching reading or developing reading skills, we are mostly referring to silent reading. To develop 18 readers in a foreign language, silent reading activities must be given enough 19 and time in class with the proper guidance from the 20 . Reading aloud also has its particular 21 for our students who are learning English as a foreign language. 22 can help them acquire good pronunciation and intonation, 23 them with new words and the stress patterns of English, help 24 their eontidenee in speaking the language. Therefore, opportunities should be 25 for students to read aloud only after they have comprehended the text 26 before comprehension can be very 27 and it can easily destroy their self-confidence. With 28 reading, it sets up a poor reading model for other students as well. It is 29 that we first help students learn the text through 30 reading activities and then with comprehension we give our students practice by using an audio tape to 31 a good model for practicing reading aloud. With adequate 32 , we may ask the students to read aloud to the whole class to 33 their motivation and confidence. By asking the students to read aloud, it is also a good chance for the teacher to get 34 on the students′ comprehension as we can notice 35 there are wrong pauses or mispronounced words which indicate possible difficulties or misunderstanding of the text.
    第(34)题选

    A.suggestion
    B.feedback
    C.promotion
    D.inspiration

    答案:B
    解析:
    考查名词辨析。suggestion“建议”,feedback“反馈”,promotion“提升”,inspiration“灵感”。这里指的是大声朗读也能够让教师从学生的理解中获得反馈。故选B。

  • 第4题:

    On which of the following would the author most probably agree? (  ).

    A.Foreign investors should move their manufacturing capability closer to the consumer
    B.China's wage inflation will wreak a pohtical havoc in the future
    C.Foreign investors should flee to neighboring countries, such as Vietnam
    D.There's plenty of room to improve efficiency at Chinese plants

    答案:D
    解析:
    根据作者的理解可以推测,在中国仍有很大的空间去提高自身的效率。

  • 第5题:

    单选题
    Evaluate the following SQL statements that are issued in the given order: What would be the status of the foreign key EMP_MGR_FK?()
    A

     It would be automatically enabled and deferred.

    B

     It would be automatically enabled and immediate.

    C

     It would remain disabled and has to be enabled manually using the ALTER TABLE command.

    D

     It would remain disabled and can be enabled only by dropping the foreign key constraint and re-creating it.


    正确答案: B
    解析: 暂无解析

  • 第6题:

    单选题
    Which of the following would the writer most probably agree to be a form of mental exercise?
    A

    Play PC games.

    B

    Do sports.

    C

    Read books.

    D

    Watch TV.


    正确答案: B
    解析:
    文章主要批判了新科技给人的智力思考带来的负面影响,如电脑、电视等已经使人在很多方面懒于进行思考,而C项“读书”不含太多科技成分,因此为答案。

  • 第7题:

    单选题
    It can be inferred from the passage that the author would be most likely to agree with which of the following statements about schools?
    A

    They should present political information according to carefully planned, schematic arrangements.

    B

    They themselves constitute part of a general socio-political system that adolescents are learning to understand.

    C

    They are ineffectual to the degree that they disregard adolescents’ political naves.

    D

    Because they are subsidiary to government, their contribution to the political understanding of adolescents must be limited.


    正确答案: B
    解析:
    分析推理题。首先,由第二段第四句可知,作者将学校和教会作为组成政治体系的一个例子。然后,由该段第五、六句可知,青少年幼稚的政治知识源自对这一政治体系的不完全理解。由此可知,作者认为学校本身就是社会政治体系中的组成部分,学生从中可以学会理解这一体系,故B项为正确答案。

  • 第8题:

    单选题
    Which of the following statements describes the functions of a reservoir used in a hydraulic system?()
    A

    Dissipate heat

    B

    Trap foreign matter

    C

    Separate air from the oil

    D

    All of the above


    正确答案: C
    解析: 暂无解析

  • 第9题:

    单选题
    The deficit would probably affect the following EXCEPT ______.
    A

    HEIs projection

    B

    Source of foreign students

    C

    International standing of UK higher education

    D

    Students’ job opportunities


    正确答案: B
    解析:
    题目问的是:赤字将不会影响下列哪一项?D项意为“学生的工作机会”,在文中没有提及,故选D。

  • 第10题:

    单选题
    Which of the following statements is correct concerning heat transfer?()
    A

    Heat is given off from a high temperature region known as a heat sink

    B

    Heat transfer rate is affected most by the size of the heat sink involved

    C

    Heat transfer rate is affected most by the temperature difference between the heat source and the heat sink

    D

    Heat transfer by radiation will occur only by mass motion of a fluid substance


    正确答案: D
    解析: 暂无解析

  • 第11题:

    单选题
    According to the author, the economy of East Asian countries grew very fast because of the following measures EXCEPT ______.
    A

    encouraging export

    B

    opening up to foreign investments

    C

    limiting international financial flows

    D

    controlling import


    正确答案: C
    解析:

  • 第12题:

    单选题
    Which of the following statements presents the strongest conclusionthat one could draw based on the information given in the passage?
    A

    The collapse of the Internet stock “bubble” drove thousands of investors into bankruptcy.

    B

    People involved with the Internet do not all agree on which party bears the most responsibility forthe collapse of the Internet stock “bubble.”

    C

    Of all parties involved with the Internet, financial professionals such as investment bankers and fund managers derived the most profts from the stock “bubble.”

    D

    The Internet stock “bubble” could not have occurred if entrepreneurs had been honest about the true financial prospects of their companies.

    E

    The average investor has no one to blame but himself or herself if he or she invested in an Internet stock without adequately understanding the true financial prospects of the companies in question.


    正确答案: C
    解析:
    推断题。文中介绍了不同领域的专家对于科技股的崩盘作出的解释,可见与科技股相关的人事对于其崩盘的原因未达成一致,故本题应选B项。

  • 第13题:

    Which of the following does the author most probably agree with?

    A) The goal of the anthropologist is to understand the way in which people express themselves.

    B) The anthropologist tries to understand why cultures are carried on without any change.

    C) The anthropologist's professional interest is as wide as the variety of customs.

    D)All of the above.


    正确答案:C
    答案:C
    [试题分析] 文章主旨题。
    [详细解答] 第39题和第37、38题问的是同一内容,也是本文的主旨,答案是C。

  • 第14题:

    To which of the following is Sverre Munck most likely to agree?( )

    [A] A set ratio of women in a board is unreasonable.

    [B] A reasonable quota for women at work needs to be set.

    [C] A common principle should be followed by all companies.

    [D] An inexperienced businessman is not subject to the new law.


    正确答案:A

  • 第15题:

    On which of the following statements would the author most probably agree? (  )

    A.Democrats should reach an agreement in the face of Republican pressure
    B.Senator Reid should send the bill after Obama becomes president
    C.¥25 billion in loans should be solely used for updating factories
    D.The chance of passing the bill in January would be greater than now

    答案:D
    解析:
    文章最后一段最后一句可以得知选D。

  • 第16题:

    单选题
    According to the author _____.
    A

    people used to question the value of college education

    B

    people used to have full confidence in higher education

    C

    all high school graduates went to college

    D

    very few high school graduates chose to go to college


    正确答案: B
    解析:
    本题为态度题。由首段“The case for college has been accepted without question for more than a generation. All high school graduates ought to go,says conventional wisdom and statistical evidence ...”可知B项正确。A、D项理解错误,C项太绝对。

  • 第17题:

    单选题
    A vessel sailing from Liverpool to New York puts into Boston,Mass. for emergency repairs. If no inward foreign cargo is to be discharged at that port,which of the following documents is required?()
    A

    Custom Manifest

    B

    Inward Foreign Manifest

    C

    Pro Forma Manifest

    D

    Traveling Manifest


    正确答案: A
    解析: 暂无解析

  • 第18题:

    单选题
    The author’s proposal differs from the Immigration and Naturalization Act of 1990 in ______.
    A

    the kind of green card.

    B

    the amount of investment capital.

    C

    the budget for the whole process.

    D

    the certainty of issuing green cards.


    正确答案: B
    解析:
    细节理解题。由题干信息定位到文章第五段和第六段,可知实际上1990年的美国移民局法案把申请移民资格的时间缩短为大约一年,但并没有排除申请的不确定性或者免除昂贵的法律咨询费。而作者却提议主动授予那些在美国大学里获得科学和工程学博士学位的人绿卡,故答案为D项。

  • 第19题:

    单选题
    Which of the following grammar activities is most communicative?
    A

    Asking the students to read and correct the mistakes in the sentences.

    B

    Asking the students to tell the differences between two pictures in groups.

    C

    Asking the students to make sentences with the given words.

    D

    Asking the students to complete the translation exercises.


    正确答案: B
    解析:

  • 第20题:

    单选题
    Prior to this text, the author has most probably made an analysis of ______.
    A

    brain gain in the United States.

    B

    the cause of problems of the black people.

    C

    the U. S educational programs for blacks.

    D

    the procedure of foreign students’ immigration.


    正确答案: C
    解析:
    细节理解题。根据题干信息定位到第一段首句“our analysis therefore suggests that the real problem facing the black community lies in the educational obstacles prior to the Ph. D. programs rather than in the pour—in of foreign students”,由句意:我们的分析表明黑人群体所面临的真正问题是接受博士教育之前所遇到的教育障碍,而不是外国留学生的大量涌入,推测作者在写这篇文章之前应该是做了一项关于黑人教育问题的分析,故答案为C项。

  • 第21题:

    单选题
    Which of the following statements about the Situational Approach is NOT true?
    A

    Adopt an inductive approach to grammar teaching.

    B

    Encourage explanations of the meaning of new items in foreign language.

    C

    Focus on language accuracy.

    D

    Practice structures and patterns through repetition and substitution activities.


    正确答案: D
    解析:

  • 第22题:

    单选题
    By saying “These ‘temporary’ jobs have a habit of becoming permanent” (Line 6~7,Para.1), the author means ______.
    A

    once college graduates take a temporary job, they soon get used to it

    B

    college graduates have the habit of taking temporary jobs

    C

    many college graduates might never find jobs for which they are trained

    D

    college graduates are accustomed to taking permanent jobs


    正确答案: C
    解析:
    首段第四句The result is that the graduates cannot enter the professions for which they are trained and must take temporary jobs, which do not require a college degree.指出大学毕业生找不到专业对口的工作,只能做一些临时性的工作,而这些工作根本用不着大学学历。由此可知,如果市场不能为大学毕业生提供专业对口的工作,那么高端人才只能去做临时工,这会成为惯例,因此选C)“许多大学毕业生也许永远找不到专业对口的工作”。

  • 第23题:

    单选题
    By saying “These ‘temporary’ jobs have a habit of becoming permanent” (Para. 1), the author means _____.
    A

    once college graduates take a temporary job, they soon get used to it

    B

    college graduates have the habit of taking temporary jobs

    C

    many college graduates might never find jobs for which they are trained

    D

    college graduates are accustomed to taking permanent jobs


    正确答案: D
    解析:
    首段第四句指出“The result is that the graduates cannot enter the professions for which they are trained and must take temporary jobs, which do not require a college degree”,大学毕业生找不到专业对口的工作,只能做一些临时性的工作,而这些工作根本用不着大学学历。由此可知,如果市场不能为大学毕业生提供专业对口的工作,那么高端人才只能去做临时工,这会成为惯例,因此选C“许多大学毕业生也许永远找不到专业对口的工作”。