单选题By making some very simple changes at home, old people _____.A are free from home accidentsB can improve their healthC are likely to live longerD can live more safely

题目
单选题
By making some very simple changes at home, old people _____.
A

are free from home accidents

B

can improve their health

C

are likely to live longer

D

can live more safely


相似考题

4.When John and Victoria Falls arrived in New York City for one-year stay, they did not bring very many things with them. They had planned either to live in a furnished apartment or to buy used furniture. But they soon learned about a new system that more and more people are using. The renting of home furnishings (bed, tables, dishes, and so on) has become one of America’s fastest growing businesses.What kinds of people rent tent officials, foreign students, airline workers, young married couples - people whose job or buw homes. Young people with little money do not want to buy cheap furniture that they may soon dislike. They prefer to wait until they have enough money to buy furniture they really like. Meanwhile, they find they can rent better quality furniture than they could afford to buy.One family, who now have a large, beautiful home of their own, liked their rented furniture so much that they decided to keep renting it instead of buying new things. But usually people don’t like to tell others about it. The idea of renting home furnishings is still quite new, and they are not sure what their neighbors might think.11.Which of the following has become one of America’s fastest growing businesses?A.Selling home furnishings.B.Renting furnished apartments.C.Selling used furniture.D.Renting home furnishings.12.Why do some people prefer to rent furniture?A.Because the furniture they get in this way is new.B.Because it saves them a lot of money.C.Because it saves them much trouble and money.D.Because they can always get better quality furniture in this way.13.What can you infer from the passage?A.The idea of renting furniture is not acceptable.B.Renting furniture is not popular in the couple’s home town.C.Only those who don’t have enough money to rent furniture.D.People usually grow to like the furniture they have rented.14.Which of the following can best serve as the title of the passage?A.Rent or Buy?B.A New Way of Getting Home Furnishings.C.Furnished Apartments.D.A New Idea.15.Young people liked renting home furniture because_________A.they have less money.B.they don’t want to buy old furniture.C.the new furniture is of good quality.D.they don’t have much money and don’t want to buy the cheap furniture.

更多“单选题By making some very simple changes at home, old people _____.A are free from home accidentsB can improve their healthC are likely to live longerD can live more safely”相关问题
  • 第1题:

    —Though I have been drinking, I can drive home safely. —No, I will be the driver.()

    A、When you drink, you can't drive.

    B、You walk home.

    C、You can keep drinking.


    参考答案:A

  • 第2题:

    Text4 Death comes to all,but some are more sure of its timing,and can make plans.Kate Granger,a 32-year-old doctor suffering from an incurable form of sarcoma,has"very strong ambitions"for her last hours.She plans to avoid hospital emergency departments and die at her parents'house-music playing,candles glowing,family by her side.Surveys show that over two-thirds of Britons would like to die at home.Like Dr.Granger,they want to be with family and free ofpain.Yet hospital remains the most common place ofdeath.For some this is unavoidable-not every disease has as clear a tuming point as cancer-but for others a lack of planning is to blame.The govemment,motivated by both compassion and thrift,wants to help.To steer patients away from hospitals,general practitioners have been encouraged to find their l%-those patients likely to die in the next year-and start talking about end-of-life care.This can be difficult for doctors."As a profession we view death as failure,"says Dr.Granger.Yet when there is no cure to be had,planning for death can be therapeutic for patients.Those who do plan ahead are much more likely to have their wishes met.A growing number of patients have electronic"palliative-care co-ordination systems",which allow doctors to register personal preferences so that other care providers can follow them.A paramedic called to a patient's home would know of a do-not-resuscitate order,for example.One study showed that such systems increase the number of people dying in their homes.But savings for the government may mean costs for charities and ordinary folk.At the end of life it is not always clear who should pay for what.Although Britons can get ordinary health care without paying out of pocket,social care is means-tested.People must often shell out for carers or care homes-or look after the terminally ill themselves.Disputes crop up over trivial things,like responsibility for the cost ofa patient's bath.A bill now would cap the cost of an individual's social care by Parliament.Still,some want it to be free for those on end-of-life registries.That would cut into the govemment's savings-but allow more people to die as they want.38.The"palliative-care co-ordination systems"may suggest

    A.doctors require patients to receive treatment at home.
    B.patients can get different advice from several doctors.
    C.incurable patients could choose to stay at home.
    D.part ofthe patients are unwilling to waste money in hospital.

    答案:C
    解析:
    事实细节题。根据定位词定位在第二段和第四段。第二段第一句提到“三分之二的英国人都意欲在家面对死亡”。第四段第一句表明“提前计划的人更有机会实现愿望”。随后提到通过这个系统其他疗养提供者可以按医嘱执行。最后一句说到“调查显示,‘缓和护理协调系统’的使用增加了选择在家死亡的人数”,故选C项。【干扰排除】A项,第四段第二句给出的信息是,这个系统使得医生可以把患者的个人偏好输入系统,因而其他疗养提供者可以按这些偏好为患者提供服务。第三句说到那些“护理人员给病人家里打电话,会了解到他们自己不愿再接受治疗的愿望”,所以A项不正确。B项,根据第四段给出的信息,医生在电子“缓和护理协调系统”出现之后更多的是遵照患者自己的意愿而患者不再喜欢接受医生的意见,所以也不正确。D项,根据原文的信息,有了这个电子系统,病人可以提前安排自己死亡前要做的事情并决定以什么样的方式死去,强调的是个人喜好,而非省钱。

  • 第3题:

    Text 3 How long is too long for young adults to live at home after college?In a recent survey by TD Ameritrade,teenagers on average said it would become embarrassing to still be living at home at age 26.Young adults aging 20 t0 26-probably because they've already been out in the real world-thought the cutoff should be 28,But 27 percent of those surveyed said they wouldn't be ashamed to be living at home even in their thirties or so.Here's the reality:Nearly half of post-college millennials have moved back home.Wages are stagnant,and many graduates with debt find it's hard to live on their own.Survey participants said their debt is causing them to delay saving for retirement,buying a home,getting married and having children.Twenty percent said the education they received wasn't worth the debt they accumulated."ln many cases,people view young adults moving back home as a sign that they were lazy or not doing things'right,'"said J.J.Kinahan,chief strategist at TD Ameritrade."But many people doing it are being fiscally responsible."I've long advocated for young adults graduating with burdensome debt to move back home if they can.I'll go even further.College graduates should make every effort to find a job in the area where their parents live or another relative or friend is nearby.And in exchange for rent-frce living,they should pledge to extinguish as much of their student-loan debt as they can.You may think that living at home is an improper failure to launch or that it delays the all-important lesson of learning to be independent.But may I suggest we all make an effort to remove the stigma of young adults returning home as a financial embarrassment?It is not,especially if parents allowed or encouraged a student to attend a college that necessitated some heavy borrowing.Soon-to-be graduates often ask me for advice on how to pay off their student loans.Some don't even know how much they owe.But they know it's more than they can comfortably handle on their starting salaries.What they're really asking for is a miracle.They ask hoping there's some get-out-of-debt-free card.Although there is a public service debt forgiveness program for borrowers working for the govemment or a not-for-profit group,the vast majority of borrowers won't get the relief they seek.34.What can be inferred from Paragraph 4?

    A.Living at home ofyoung adult should be regarded as a stigma.
    B.To be independent or not is somewhat related to the expense of colleges attended.
    C.Living alone is important to become independent.
    D.Parents should not encourage their children to attend colleges.

    答案:B
    解析:
    推理判断题。第四段最后一句提到,“这并不丢人,尤j妻是如果父母允许或鼓励孩子就读需要大量借款的大学的话”,故选B项。【干扰排除】A项,根据文章第四段第二句可知,作者提议“不要将年轻人因经济拮据而回家居住视为一种耻辱”,A项属于断章取义,故排除;c项,文章第四段提到independent的句子所表达的意思主要是大家可能会认为在家居住会耽误了年轻人学习独立这一重点课,并未提及独自生活对于独立非常重要这一论点,故排除;D项,文章第四段末句虽然提到,“这并不丢人,尤其是如果父母允许或鼓励孩子就读需要大量借款的大学的话”,但是并没有表达反对的意见,故排除。

  • 第4题:

    根据下面资料,回答
    Today, people all over the world are moving out of small villages in the country to go and live in big, noisy cities. They are moving from the peaceful hills, mountains, fields, rivers and streams of the countryside to the busy world of streets, buildings, traffic and crowds. This movement from rural areas to urban areas has been going on for over two hundred years.
    In many countries, the main reason why people come to live in towns and cities is work. After one or two large factories have been built in or near a town, people come to find work, and soon an industrial area begins to grow. There is usually a residential area nearby, where the factory workers can live. The families of these workers need schools, hospitals and shops, so more people come to live in the area to provide these services and a city grows.
    In every major city in the world, there is a business district where the big companies have their main offices. In the United States, this area is usually in the city centre. It is here that you can see the huge skyscraper office blocks. The people who work here often travel a long way to work each day. Many of them live in the suburbs of the city, far away from the industrial area and the city centre. Some suburbs are very pleasant, with nice houses and big gardens. There are usually parks for children to play in and large department stores where you can buy all you need.
    But what is the future of the big cities? Will they continue to get bigger? Perhaps not. Some major cities have actually become smaller in the last ten years, and it is quite possible that one day we will see people moving out of the major cities and back into smaller towns and villages.
    Why do people move to live in cities or towns?

    A.Because they can live more comfortably there.
    B.Because they prefer a noisy life to a peaceful life.
    C.Because they want to find work.
    D.Because they are sure of having a better life there.

    答案:C
    解析:
    细节题。由第二段第一句话“In many countries,the main reason why people come to live in towns and cities is work”可知答案为C。

  • 第5题:

    共用题干
    Prolonging Human Life

    1.Prolonging human life has increased the size of the human population.Many people alive today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago.Because more people live longer,there are more people around at any given time.In fact,it is a decrease in death rates,not an increase in birthrates,that has led to the population explosion.
    2.Prolonging human life has also increased the dependency load.In all societies,people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them. In hunting and gathering cultures,old people who could not keep up might be left behind to die.In times of famine,infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved,whereas if the parents survived they could have another child.
    3.In most contemporary societies,people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not. We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work.We also have rules which require people to retire at a certain age.Unless these people were able to save money for their retirement,somebody else must support them.In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty. Older people have more illness than young or middle-aged people.Unless they have wealth or private or government insurance,they must often"go on welfare"if they have a serious illness.
    4.When older people become senile or too weak and ill to care for themselves,they create grave problems for their families.In the past and in some traditional cultures,they would be cared for at home until they died.Today,with most members of a household working or in school,there is often no one at home who can care for a sick or weak person.To meet this need,a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built. These are often profit-making organizations, although some are sponsored by religious and other nonprofit groups.While a few of these institutions are good,most of them are simply"dumping grounds"for the dying in which"care"is given by poorly paid,overworked,and under-skilled personnel.

    In________,old people who could not keep up might be abandoned to die.
    A:too weak and ill
    B:hunting and gathering cultures
    C:childhood diseases
    D:no one at home
    E:epidemic diseases
    F: traditional cultures

    答案:B
    解析:
    文章第一段提出了延长寿命会造成地球人口数量增加的观点,并解释了导致这一现象的原因。因此答案应当选择选项B。
    文章第二段主要讲的是延长人寿命的同时也使要照顾的人数增加了。因此选择D项。
    文章第三段主要解释为什么说老年人会是社会沉重的负担。因此选择A项。
    第四段主要讲的是当今社会老年人生活的状况,及他们生病或身体变弱后会受到的照顾。因此选择F项。
    文章第一段提到如果出生在100年前,很多人会早早死于儿童疾病。因此选项C是正确的。
    文章第二段讲到在过去的狩猎和采集文化时代,部落里跟不上队伍的老年人会被撤下任其死去。因此选项B是正确的。
    第四段第一句讲到,在如今的社会老人生病或变得虚弱会给家庭带来很大的负担。因此选项A是正确的。
    文章最后一段描述现代社会的人们工作和生活的压力很大,大部分情况下没有人能留在家里照顾老人,因此选项D是正确的。

  • 第6题:

    共用题干
    Prolonging Human Life
    Prolonging human life has increased the size of the human population. Many people alive
    today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago.Because
    more people live longer,there are more people around at any given time. In fact,it is a decrease in death rates,not an increase in birthrates,that has led to the population explosion.
    Prolonging human life has also increased the dependency load. In all societies,people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them. In hunting and gathering cultures,old people who could not keep up might be left behind to die. In times of famine,infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved,whereas if the parents survived they could have another child. In most contemporary societies,people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not. We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work;we also have rules which require people to retire at a certain age. Unless these people were able to save money for their retirement,some-body else must support them. In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty. Older people have more illness than young or middle-aged people;unless they have wealth or private or government insur-ance,they must often“go on welfare” if they have a serious illness.
    When older people become senile or too weak and ill to care for themselves,they create grave problems for their families. In the past and in some traditional cultures,they would be cared for at home until they died. Today,with most members of a household working or in school,there is often no one at home who can care for a sick or weak person. To meet this need,a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built.These are of-ten profit-making organizations,although some are sponsored by religious and other nonprofit groups.While a few of these institutions are good,most of them are simply“dumping grounds”for the dying in which“care”is given by poorly paid,overworked,and under-skilled personnel.

    In Paragraph 3,the phrase“this need” refers to______.
    A: the need to prolong the lives of old people
    B: the need to enrich the life of the retired people
    C: the need to build profit-making nursing homes
    D: the need to take care of a sick and weak person

    答案:D
    解析:
    题干意为“作者认为造成人口爆炸的原因是什么?”利用题干中的细节信息短语population explosion作为定位线索,在第一段中找到相关句:In fact, it is a decrease in death rates, not an increase in birthrates, that has led to the population explosion.该句意为 “事实上,是由于死亡率的下降,而不是出生率的上升,导致了人口爆炸”。因此,C项“死亡率的下降”是正确答案。
    题干意为“从短文中可以推断出狩猎和以采集为生的时代……”。利用题干中的细节信息词/短语hunting和gathering cultures作为定位线索,在第二段中找到相关句: In hunting and gathering cultures,old people who could not keep up might be left behind to die. In times of famine,infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved, whereas if the parents survived they could have another child.相关句意为 “在以狩猎和采集为生的时代,不能跟上其他人的老人会被甩在后面,任他死去。在饥荒时,人们会放任婴儿死亡,因为如果他们的父母饿死了,他们也无法生存,而如果父母生存下来可重新生儿育女”。因此,B项“遇到饥荒时,人们会放任婴儿死亡”是正确的答案。
    题干意为“依据短文内容来看,关于美国退休人员的陈述下面哪个选项正确?”利用题干中的细节信息短语retired people和the United States作为定位线索,在第二 段中找到相关句:In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty.该句提到“在美国,许多退休人员依靠社会保障金生活,其数额非常微薄,使得他们几乎挣扎于贫困的边缘”,由此可知在美国许多退休人员的生活是很艰难的。这正是选项A表达的意思,因而A项“许多人生活艰难”是正确的答案。
    题干意为“在第三段中,‘this need’…”。该题属于词汇题中的语篇衔接词 题。首先找到“this need”所在的句子:To meet this need, a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built. “this need”应该回指上文中具体提到的需要,因此关 注上文,首先关注该句的前一句:Today, with most members of a household working or in school, there is often no one at home who can care for a sick or weak person.该句意为“当今,由于家庭中大多数人都出去工作或上学,家里常常没有人来照顾有病或身体虚弱的人”。由此可知上文中提到的需要是“照顾有病的和身体虚弱的人”,因此答案为D项“需要照顾有病的和身体虚弱的人”。
    题干意为“下面哪个选项能最恰当地描述作者对养老院和康复医院的态度?”该题属于主旨题,通常短文主题会在短文开头及/或短文结尾处有明确体现,因此首先关 注短文结尾处的句子:...most of them are simply “dumping grounds” for the dying in which“care” is given by poorly paid, overworked, and under-skilled personnel.该句提到“大多数机构只不过是丢弃垂死的人的‘垃饭场’,所谓的‘照顾’都是由收入低、超量工作、技术水平低下的人员提供的”。从作者的用词中可以看出作者在对包括养老院和康复医院的大多数机构持批评的态度,因此答案为D项“批评性的”。

  • 第7题:

    共用题干
    Prolonging Human Life

    1.Prolonging human life has increased the size of the human population.Many people alive today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago.Because more people live longer,there are more people around at any given time.In fact,it is a decrease in death rates,not an increase in birthrates,that has led to the population explosion.
    2.Prolonging human life has also increased the dependency load.In all societies,people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them. In hunting and gathering cultures,old people who could not keep up might be left behind to die.In times of famine,infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved,whereas if the parents survived they could have another child.
    3.In most contemporary societies,people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not. We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work.We also have rules which require people to retire at a certain age.Unless these people were able to save money for their retirement,somebody else must support them.In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty. Older people have more illness than young or middle-aged people.Unless they have wealth or private or government insurance,they must often"go on welfare"if they have a serious illness.
    4.When older people become senile or too weak and ill to care for themselves,they create grave problems for their families.In the past and in some traditional cultures,they would be cared for at home until they died.Today,with most members of a household working or in school,there is often no one at home who can care for a sick or weak person.To meet this need,a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built. These are often profit-making organizations, although some are sponsored by religious and other nonprofit groups.While a few of these institutions are good,most of them are simply"dumping grounds"for the dying in which"care"is given by poorly paid,overworked,and under-skilled personnel.

    Today,with most members of a household working or in school,there is________who can care for a sick or weak person.
    A:too weak and ill
    B:hunting and gathering cultures
    C:childhood diseases
    D:no one at home
    E:epidemic diseases
    F: traditional cultures

    答案:D
    解析:
    文章第一段提出了延长寿命会造成地球人口数量增加的观点,并解释了导致这一现象的原因。因此答案应当选择选项B。
    文章第二段主要讲的是延长人寿命的同时也使要照顾的人数增加了。因此选择D项。
    文章第三段主要解释为什么说老年人会是社会沉重的负担。因此选择A项。
    第四段主要讲的是当今社会老年人生活的状况,及他们生病或身体变弱后会受到的照顾。因此选择F项。
    文章第一段提到如果出生在100年前,很多人会早早死于儿童疾病。因此选项C是正确的。
    文章第二段讲到在过去的狩猎和采集文化时代,部落里跟不上队伍的老年人会被撤下任其死去。因此选项B是正确的。
    第四段第一句讲到,在如今的社会老人生病或变得虚弱会给家庭带来很大的负担。因此选项A是正确的。
    文章最后一段描述现代社会的人们工作和生活的压力很大,大部分情况下没有人能留在家里照顾老人,因此选项D是正确的。

  • 第8题:

    共用题干
    Prolonging Human Life
    Prolonging human life has increased the size of the human population.Many people alive today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago.Because more people live longer,there are more people around at any given time.In fact,it is a decrease in death rates,not an increase in birthrates,that has led to the population explosion.
    Prolonging human life has also increased the dependency load.In all societies,people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them.In hunting and gathering cultures, old people who could not keep up might be left behind to die.In times of famine,infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved,whereas if the parents survived they could have another child.In most contemporary societies,people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not.We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work;we also have rules which require people to retire at a certain age.Unless these people were able to save money for their retirement,somebody else must support them.In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty.Older people have more illness than young or middle-aged people;unless they have wealth or private or government insurance,they must often"go on welfare"if they have a serious illness.
    When older people become senile or too weak and ill to care for themselves,they create grave problems for their families.In the past and in some traditional cultures,they would be cared for at home until they died.Today,with most members of a household working or in school,there is often no one at home who can care for a sick or weak person.To meet this need,a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built.These are often profit-making organizations,although some are sponsored by religious and other nonprofit groups.While a few of these institutions are good,most of them are simply"dumping grounds"for the dying in which"care"is given by poorly paid,overworked,and underskilled personnel.

    In Paragraph 3,the phrase"this need"refers to______.
    A:the need to prolong the lives of old people
    B:the need to enrich the life of the retired people
    C:the need to build profit-making nursing homes
    D:the need to take care of a sick and weak person

    答案:D
    解析:
    由文章第一段最后一句可知,导致人口爆炸的原因事实上是死亡率的减低,而不是出生率的增高,故选C。
    由文章第二段第四句可知,在狩猎与采集时代,遇到饥荒时,幼儿的死亡是可以接受的,因为如果其父母被饿死,幼儿也无法存活下去,B选项符合文意。
    由文章第二段倒数第二句可知,在美国,很多退休后的人靠社会救济金生活,而救济金的数额非常小,以至于他们的生活穷困潦倒。A项的含义为他们大部分人过着艰难的生活,符合文意。
    此句话之前的内容为:如今,大部分的家庭成员都去工作或上学,经常会发生无人在家照看生病体弱者的情况。接着本句话指出:为了满足这种需求……由此可知,这种需求指对照顾生病体弱者的需求,故选D。
    由文章最后一段的最后一句可知,这些护理机构中只有极少数是不错的,绝大多数就如同接收濒临死亡者的“垃圾场”一样,所提供的“照顾”也都是由收人低、过度劳累及技术水平低下的人完成的,故本题选D。

  • 第9题:

    共用题干
    Prolonging Human Life
    Prolonging human life has increased the size of the human population.Many people alive today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago.Because more people live longer,there are more people around at any given time.In fact,it is a decrease in death rates,not an increase in birthrates,that has led to the population explosion.
    Prolonging human life has also increased the dependency load.In all societies,people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them.In hunting and gathering cultures, old people who could not keep up might be left behind to die.In times of famine,infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved,whereas if the parents survived they could have another child.In most contemporary societies,people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not.We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work;we also have rules which require people to retire at a certain age.Unless these people were able to save money for their retirement,somebody else must support them.In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty.Older people have more illness than young or middle-aged people;unless they have wealth or private or government insurance,they must often"go on welfare"if they have a serious illness.
    When older people become senile or too weak and ill to care for themselves,they create grave problems for their families.In the past and in some traditional cultures,they would be cared for at home until they died.Today,with most members of a household working or in school,there is often no one at home who can care for a sick or weak person.To meet this need,a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built.These are often profit-making organizations,although some are sponsored by religious and other nonprofit groups.While a few of these institutions are good,most of them are simply"dumping grounds"for the dying in which"care"is given by poorly paid,overworked,and underskilled personnel.

    The writer believes that the population explosion results from______.
    A:an increase in birthrates
    B:the industrial development
    C:a decrease in death rates
    D:cultural advances

    答案:C
    解析:
    由文章第一段最后一句可知,导致人口爆炸的原因事实上是死亡率的减低,而不是出生率的增高,故选C。
    由文章第二段第四句可知,在狩猎与采集时代,遇到饥荒时,幼儿的死亡是可以接受的,因为如果其父母被饿死,幼儿也无法存活下去,B选项符合文意。
    由文章第二段倒数第二句可知,在美国,很多退休后的人靠社会救济金生活,而救济金的数额非常小,以至于他们的生活穷困潦倒。A项的含义为他们大部分人过着艰难的生活,符合文意。
    此句话之前的内容为:如今,大部分的家庭成员都去工作或上学,经常会发生无人在家照看生病体弱者的情况。接着本句话指出:为了满足这种需求……由此可知,这种需求指对照顾生病体弱者的需求,故选D。
    由文章最后一段的最后一句可知,这些护理机构中只有极少数是不错的,绝大多数就如同接收濒临死亡者的“垃圾场”一样,所提供的“照顾”也都是由收人低、过度劳累及技术水平低下的人完成的,故本题选D。

  • 第10题:

    Life gets noisier every day and very few people can free from noise of some sort or another.It doesn′t matter where you live--in the middle of a modem city,or a faraway village--the chances that you will be disturbed by jet aero planes,transistor radios,oil powered engines,etc.,are almost everywhere.We seem to be getting used to noise,too.Some people feel quite lonely without background music while they are working.
    Scientific tests have shown that total silence can be very frightening experience for human beings.However,some people enjoy listening to pop music which is very loud,and this can do harm to their eardrums(耳鼓).The noise level in some disco is far above the usual safety level for heavy industrial areas.
    One recent report about noise and concentration(专心)suggested that although a lot of people say that any noise disturbs their concentration,what really affects their ability to concentrate is a change in the level of noise.It goes on to say that a background noise,which doesn′t change too much(music,for example)may even help people to concentrate.

    Scientists have discovered that what prevents people from concentrating is

    A.any kind of noise
    B.great changes in level of noise
    C.background,noise
    D.various background music

    答案:B
    解析:
    考情点拨:事实细节题。应试指导:从第三段第一句可知,真正影响人们集中精力的是噪音级别的改变。

  • 第11题:

    单选题
    According to this passage, some people believe that eventually _____.
    A

    human societies will be much more cooperative

    B

    man will live in a highly organized world

    C

    machines will replace man

    D

    living beings will disappear from Earth


    正确答案: B
    解析:
    根据第三段末句“A million years further on man and his machines may have merged as closely as the muscles of the human body and nerve cells that set them in motion.”和第五段可知,人体的有机部件和人造的机械装置会合为一体,经过这个短暂的过渡,碳化合物构成的有机体会由于环境恶化而毁灭,高级的生命形式却能够繁衍不息,故选项C正确。

  • 第12题:

    单选题
    By making some very simple changes at home, old people _____.
    A

    are free from home accidents

    B

    can improve their health

    C

    are likely to live longer

    D

    can live more safely


    正确答案: A
    解析:
    本题是细节题。从文章的第一段第二句“Most old people can live safely at home if they make a few changes”可知,如果稍作改动,老年人在家中将会非常安全。A项“完全不会发生意外”,B项“可以改善健康状况”,C项“可能会更长寿”,与原文所述内容不符,正确答案为D。

  • 第13题:

    共用题干
    第一篇

    Prolonging human life has increased the size of the human population.Many people alive today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago.Because more people live longer,there are more people around at any given time.In fact,it is a decrease in death rates, not an increase in birth rates,that has led to the population explosion.
    Prolonging human life has also increased the dependency load.In all societies,people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them.In hunting and gathering cultures,old people who could not keep up might be left behind to die.In times of famine,infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved,whereas if the parents survived they could have another child.In most contemporary societies,people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not. We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work;we also have rules which require people to retire at a certain age.Unless these people were able to save money for their retirement,somebody else must support them. In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty. Older people have more illness than young or middle-aged people;unless they have wealth or private or government insurance,they must often"go on welfare"if they have a serious illness.
    When older people become senile or too weak and ill to care for themselves,they create grave problems for their families.In the past and in some traditional cultures,they would be cared for at home until they died.Today,with most members of a household working or in school,there is often no one at home who can care for a sick or weak person.To meet this need,a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built. These are often profit-making organizations, although some are sponsored by religious and other nonprofit groups.While a few of these institutions are good,most of them are simply "dumping grounds"for the dying in which" care" is given by poorly paid,overworked,and underskilled personnel.

    The writer believes that the population explosion results from__________.
    A:an increase in birth rates
    B:the industrial development
    C:a decrease in death rates
    D:cultural advances

    答案:C
    解析:
    第一段最后一句说:" In fact , it is a decrease in death rates , not an increase in birth rates , that has led to the population explosion.(实际上,导致人口爆炸的是死亡率的降低而不是出生率的增长。)”因此,选项C是正确答案。
    第二段第四句:" In times of famine , infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved,whereas if the parents survived they could have another child.(在饥荒年代,人们可以忍受婴儿死亡,因为如果他们的父母饿死了,他们也无法生存,而如果父母生存下来,他们可以重新生儿育女。)”因此,选项B是正确答案。
    从第二段倒数第二句“In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty.”可以看出,在美国许多退休人员的生活是很艰难的。因此,选项A是正确答案。
    第三段第三句:" Today , with most members of a household working or in school , there is often no one at home who can care for a sick or weak person.(现在,由于大多数的家庭成员都在工作或上学,所以常常没有人在家照顾生病或身体虚弱的人。)”因此,选项D 是正确答案。
    文章最后一句:"...most of them are simply 'dumping grounds' for the dying in which 'care' is given by poorly paid , overworked , and under-skilled personnel.(大多数机构只不过是垂死的人的“垃圾场”,所谓的“照顾”都是由收入低、工作量大、技术水平低下的人员提供的。)”作者如此措辞显然是对大多数机构的强烈批评。因此,选项D是正确答案。

  • 第14题:

    Text 3 How long is too long for young adults to live at home after college?In a recent survey by TD Ameritrade,teenagers on average said it would become embarrassing to still be living at home at age 26.Young adults aging 20 t0 26-probably because they've already been out in the real world-thought the cutoff should be 28,But 27 percent of those surveyed said they wouldn't be ashamed to be living at home even in their thirties or so.Here's the reality:Nearly half of post-college millennials have moved back home.Wages are stagnant,and many graduates with debt find it's hard to live on their own.Survey participants said their debt is causing them to delay saving for retirement,buying a home,getting married and having children.Twenty percent said the education they received wasn't worth the debt they accumulated."ln many cases,people view young adults moving back home as a sign that they were lazy or not doing things'right,'"said J.J.Kinahan,chief strategist at TD Ameritrade."But many people doing it are being fiscally responsible."I've long advocated for young adults graduating with burdensome debt to move back home if they can.I'll go even further.College graduates should make every effort to find a job in the area where their parents live or another relative or friend is nearby.And in exchange for rent-frce living,they should pledge to extinguish as much of their student-loan debt as they can.You may think that living at home is an improper failure to launch or that it delays the all-important lesson of learning to be independent.But may I suggest we all make an effort to remove the stigma of young adults returning home as a financial embarrassment?It is not,especially if parents allowed or encouraged a student to attend a college that necessitated some heavy borrowing.Soon-to-be graduates often ask me for advice on how to pay off their student loans.Some don't even know how much they owe.But they know it's more than they can comfortably handle on their starting salaries.What they're really asking for is a miracle.They ask hoping there's some get-out-of-debt-free card.Although there is a public service debt forgiveness program for borrowers working for the govemment or a not-for-profit group,the vast majority of borrowers won't get the relief they seek.31.Which of the following is true according to Paragraph l?

    A.Most ofthe young adults want to live at their parents'home.
    B.Teenagers wish to move back home at 28.
    C.Some young adults still consider living at home an acceptable option.
    D.None of the young adults feel embarrassed to be living at home.

    答案:C
    解析:
    推理判断题。第一段最后一句提到“但是,27%的受调查者说即便30岁左右还生活在家里,也不会感到不好意思”,故选C项。【干扰排除】A项,文章第一段并没有提到有多少年轻人想住父母家,可排除;B项,文章中提到数字28的句子大意是,20至26岁之间的成年人认为在28岁时应当脱离家庭.B项信息刚好与文章内容相反,故排除;D项,文章第一段第二句提到“亚美利交易控股公司最近的一项调查发现,大多数青少年表示到了26岁还生活在家里的话会有些尴尬”.D项巾的None说法太绝对了,故排除。

  • 第15题:

    根据下面资料,回答
    Today, people all over the world are moving out of small villages in the country to go and live in big, noisy cities. They are moving from the peaceful hills, mountains, fields, rivers and streams of the countryside to the busy world of streets, buildings, traffic and crowds. This movement from rural areas to urban areas has been going on for over two hundred years.
    In many countries, the main reason why people come to live in towns and cities is work. After one or two large factories have been built in or near a town, people come to find work, and soon an industrial area begins to grow. There is usually a residential area nearby, where the factory workers can live. The families of these workers need schools, hospitals and shops, so more people come to live in the area to provide these services and a city grows.
    In every major city in the world, there is a business district where the big companies have their main offices. In the United States, this area is usually in the city centre. It is here that you can see the huge skyscraper office blocks. The people who work here often travel a long way to work each day. Many of them live in the suburbs of the city, far away from the industrial area and the city centre. Some suburbs are very pleasant, with nice houses and big gardens. There are usually parks for children to play in and large department stores where you can buy all you need.
    But what is the future of the big cities? Will they continue to get bigger? Perhaps not. Some major cities have actually become smaller in the last ten years, and it is quite possible that one day we will see people moving out of the major cities and back into smaller towns and villages.
    In the United States many people work in the centre of a big city ______________.

    A.while living on the faraway edge of the city
    B.and live there
    C.but live in another city
    D.but live far away out of the city

    答案:A
    解析:
    细节题。根据第三段第四、五两句话“The people who work here often travel a long way to work each day.Many of them live in the suburbs of the city.far away from the industrial area and the city centre”可知A项正确。

  • 第16题:

    While intelligent people can often _____________ the complex, a fool is more likely to complicate the simple.

    A.survive
    B.sacrifice
    C.simplify
    D.substitute

    答案:C
    解析:
    考查动词辨析。句意为“聪明的人经常会把复杂的问题简单化,而愚蠢的人更可能把简单的问题复杂化”。survive“幸存,活下来”,sacrifice“牺牲,献出”,simplify“简化,使简单”,substitute“代替,替换”。前后分句表示对比,故C项符合句意。

  • 第17题:

    共用题干
    Prolonging Human Life
    Prolonging human life has increased the size of the human population. Many people alive
    today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago.Because
    more people live longer,there are more people around at any given time. In fact,it is a decrease in death rates,not an increase in birthrates,that has led to the population explosion.
    Prolonging human life has also increased the dependency load. In all societies,people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them. In hunting and gathering cultures,old people who could not keep up might be left behind to die. In times of famine,infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved,whereas if the parents survived they could have another child. In most contemporary societies,people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not. We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work;we also have rules which require people to retire at a certain age. Unless these people were able to save money for their retirement,some-body else must support them. In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty. Older people have more illness than young or middle-aged people;unless they have wealth or private or government insur-ance,they must often“go on welfare” if they have a serious illness.
    When older people become senile or too weak and ill to care for themselves,they create grave problems for their families. In the past and in some traditional cultures,they would be cared for at home until they died. Today,with most members of a household working or in school,there is often no one at home who can care for a sick or weak person. To meet this need,a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built.These are of-ten profit-making organizations,although some are sponsored by religious and other nonprofit groups.While a few of these institutions are good,most of them are simply“dumping grounds”for the dying in which“care”is given by poorly paid,overworked,and under-skilled personnel.

    The writer believes that the population explosion results from______.
    A: an increase in birthrates
    B: the industrial development
    C: a decrease in death rates
    D: cultural advances

    答案:C
    解析:
    题干意为“作者认为造成人口爆炸的原因是什么?”利用题干中的细节信息短语population explosion作为定位线索,在第一段中找到相关句:In fact, it is a decrease in death rates, not an increase in birthrates, that has led to the population explosion.该句意为 “事实上,是由于死亡率的下降,而不是出生率的上升,导致了人口爆炸”。因此,C项“死亡率的下降”是正确答案。
    题干意为“从短文中可以推断出狩猎和以采集为生的时代……”。利用题干中的细节信息词/短语hunting和gathering cultures作为定位线索,在第二段中找到相关句: In hunting and gathering cultures,old people who could not keep up might be left behind to die. In times of famine,infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved, whereas if the parents survived they could have another child.相关句意为 “在以狩猎和采集为生的时代,不能跟上其他人的老人会被甩在后面,任他死去。在饥荒时,人们会放任婴儿死亡,因为如果他们的父母饿死了,他们也无法生存,而如果父母生存下来可重新生儿育女”。因此,B项“遇到饥荒时,人们会放任婴儿死亡”是正确的答案。
    题干意为“依据短文内容来看,关于美国退休人员的陈述下面哪个选项正确?”利用题干中的细节信息短语retired people和the United States作为定位线索,在第二 段中找到相关句:In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty.该句提到“在美国,许多退休人员依靠社会保障金生活,其数额非常微薄,使得他们几乎挣扎于贫困的边缘”,由此可知在美国许多退休人员的生活是很艰难的。这正是选项A表达的意思,因而A项“许多人生活艰难”是正确的答案。
    题干意为“在第三段中,‘this need’…”。该题属于词汇题中的语篇衔接词 题。首先找到“this need”所在的句子:To meet this need, a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built. “this need”应该回指上文中具体提到的需要,因此关 注上文,首先关注该句的前一句:Today, with most members of a household working or in school, there is often no one at home who can care for a sick or weak person.该句意为“当今,由于家庭中大多数人都出去工作或上学,家里常常没有人来照顾有病或身体虚弱的人”。由此可知上文中提到的需要是“照顾有病的和身体虚弱的人”,因此答案为D项“需要照顾有病的和身体虚弱的人”。
    题干意为“下面哪个选项能最恰当地描述作者对养老院和康复医院的态度?”该题属于主旨题,通常短文主题会在短文开头及/或短文结尾处有明确体现,因此首先关 注短文结尾处的句子:...most of them are simply “dumping grounds” for the dying in which“care” is given by poorly paid, overworked, and under-skilled personnel.该句提到“大多数机构只不过是丢弃垂死的人的‘垃饭场’,所谓的‘照顾’都是由收入低、超量工作、技术水平低下的人员提供的”。从作者的用词中可以看出作者在对包括养老院和康复医院的大多数机构持批评的态度,因此答案为D项“批评性的”。

  • 第18题:

    共用题干
    Prolonging Human Life
    Prolonging human life has increased the size of the human population. Many people alive
    today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago.Because
    more people live longer,there are more people around at any given time. In fact,it is a decrease in death rates,not an increase in birthrates,that has led to the population explosion.
    Prolonging human life has also increased the dependency load. In all societies,people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them. In hunting and gathering cultures,old people who could not keep up might be left behind to die. In times of famine,infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved,whereas if the parents survived they could have another child. In most contemporary societies,people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not. We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work;we also have rules which require people to retire at a certain age. Unless these people were able to save money for their retirement,some-body else must support them. In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty. Older people have more illness than young or middle-aged people;unless they have wealth or private or government insur-ance,they must often“go on welfare” if they have a serious illness.
    When older people become senile or too weak and ill to care for themselves,they create grave problems for their families. In the past and in some traditional cultures,they would be cared for at home until they died. Today,with most members of a household working or in school,there is often no one at home who can care for a sick or weak person. To meet this need,a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built.These are of-ten profit-making organizations,although some are sponsored by religious and other nonprofit groups.While a few of these institutions are good,most of them are simply“dumping grounds”for the dying in which“care”is given by poorly paid,overworked,and under-skilled personnel.

    According to the passage,which of the following statements about retired people in the United States is true?
    A: Many of them have a very hard life.
    B: They cannot live a decent life without enough bank savings.
    C: They rely mainly on their children for financial support.
    D: Most of them live with their children and therefore are well looked after.

    答案:A
    解析:
    题干意为“作者认为造成人口爆炸的原因是什么?”利用题干中的细节信息短语population explosion作为定位线索,在第一段中找到相关句:In fact, it is a decrease in death rates, not an increase in birthrates, that has led to the population explosion.该句意为 “事实上,是由于死亡率的下降,而不是出生率的上升,导致了人口爆炸”。因此,C项“死亡率的下降”是正确答案。
    题干意为“从短文中可以推断出狩猎和以采集为生的时代……”。利用题干中的细节信息词/短语hunting和gathering cultures作为定位线索,在第二段中找到相关句: In hunting and gathering cultures,old people who could not keep up might be left behind to die. In times of famine,infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved, whereas if the parents survived they could have another child.相关句意为 “在以狩猎和采集为生的时代,不能跟上其他人的老人会被甩在后面,任他死去。在饥荒时,人们会放任婴儿死亡,因为如果他们的父母饿死了,他们也无法生存,而如果父母生存下来可重新生儿育女”。因此,B项“遇到饥荒时,人们会放任婴儿死亡”是正确的答案。
    题干意为“依据短文内容来看,关于美国退休人员的陈述下面哪个选项正确?”利用题干中的细节信息短语retired people和the United States作为定位线索,在第二 段中找到相关句:In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty.该句提到“在美国,许多退休人员依靠社会保障金生活,其数额非常微薄,使得他们几乎挣扎于贫困的边缘”,由此可知在美国许多退休人员的生活是很艰难的。这正是选项A表达的意思,因而A项“许多人生活艰难”是正确的答案。
    题干意为“在第三段中,‘this need’…”。该题属于词汇题中的语篇衔接词 题。首先找到“this need”所在的句子:To meet this need, a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built. “this need”应该回指上文中具体提到的需要,因此关 注上文,首先关注该句的前一句:Today, with most members of a household working or in school, there is often no one at home who can care for a sick or weak person.该句意为“当今,由于家庭中大多数人都出去工作或上学,家里常常没有人来照顾有病或身体虚弱的人”。由此可知上文中提到的需要是“照顾有病的和身体虚弱的人”,因此答案为D项“需要照顾有病的和身体虚弱的人”。
    题干意为“下面哪个选项能最恰当地描述作者对养老院和康复医院的态度?”该题属于主旨题,通常短文主题会在短文开头及/或短文结尾处有明确体现,因此首先关 注短文结尾处的句子:...most of them are simply “dumping grounds” for the dying in which“care” is given by poorly paid, overworked, and under-skilled personnel.该句提到“大多数机构只不过是丢弃垂死的人的‘垃饭场’,所谓的‘照顾’都是由收入低、超量工作、技术水平低下的人员提供的”。从作者的用词中可以看出作者在对包括养老院和康复医院的大多数机构持批评的态度,因此答案为D项“批评性的”。

  • 第19题:

    共用题干
    Prolonging Human Life
    Prolonging human life has increased the size of the human population. Many people alive
    today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago.Because
    more people live longer,there are more people around at any given time. In fact,it is a decrease in death rates,not an increase in birthrates,that has led to the population explosion.
    Prolonging human life has also increased the dependency load. In all societies,people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them. In hunting and gathering cultures,old people who could not keep up might be left behind to die. In times of famine,infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved,whereas if the parents survived they could have another child. In most contemporary societies,people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not. We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work;we also have rules which require people to retire at a certain age. Unless these people were able to save money for their retirement,some-body else must support them. In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty. Older people have more illness than young or middle-aged people;unless they have wealth or private or government insur-ance,they must often“go on welfare” if they have a serious illness.
    When older people become senile or too weak and ill to care for themselves,they create grave problems for their families. In the past and in some traditional cultures,they would be cared for at home until they died. Today,with most members of a household working or in school,there is often no one at home who can care for a sick or weak person. To meet this need,a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built.These are of-ten profit-making organizations,although some are sponsored by religious and other nonprofit groups.While a few of these institutions are good,most of them are simply“dumping grounds”for the dying in which“care”is given by poorly paid,overworked,and under-skilled personnel.

    It can be inferred from the passage that in hunting and gathering cultures______.
    A: it was a moral responsibility to keep old-aged people alive
    B: infants could be left dead in times of starvation
    C: parents had to impart the cultural wisdom of the tribe to their children
    D: death was considered to be freedom from hardships

    答案:B
    解析:
    题干意为“作者认为造成人口爆炸的原因是什么?”利用题干中的细节信息短语population explosion作为定位线索,在第一段中找到相关句:In fact, it is a decrease in death rates, not an increase in birthrates, that has led to the population explosion.该句意为 “事实上,是由于死亡率的下降,而不是出生率的上升,导致了人口爆炸”。因此,C项“死亡率的下降”是正确答案。
    题干意为“从短文中可以推断出狩猎和以采集为生的时代……”。利用题干中的细节信息词/短语hunting和gathering cultures作为定位线索,在第二段中找到相关句: In hunting and gathering cultures,old people who could not keep up might be left behind to die. In times of famine,infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved, whereas if the parents survived they could have another child.相关句意为 “在以狩猎和采集为生的时代,不能跟上其他人的老人会被甩在后面,任他死去。在饥荒时,人们会放任婴儿死亡,因为如果他们的父母饿死了,他们也无法生存,而如果父母生存下来可重新生儿育女”。因此,B项“遇到饥荒时,人们会放任婴儿死亡”是正确的答案。
    题干意为“依据短文内容来看,关于美国退休人员的陈述下面哪个选项正确?”利用题干中的细节信息短语retired people和the United States作为定位线索,在第二 段中找到相关句:In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty.该句提到“在美国,许多退休人员依靠社会保障金生活,其数额非常微薄,使得他们几乎挣扎于贫困的边缘”,由此可知在美国许多退休人员的生活是很艰难的。这正是选项A表达的意思,因而A项“许多人生活艰难”是正确的答案。
    题干意为“在第三段中,‘this need’…”。该题属于词汇题中的语篇衔接词 题。首先找到“this need”所在的句子:To meet this need, a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built. “this need”应该回指上文中具体提到的需要,因此关 注上文,首先关注该句的前一句:Today, with most members of a household working or in school, there is often no one at home who can care for a sick or weak person.该句意为“当今,由于家庭中大多数人都出去工作或上学,家里常常没有人来照顾有病或身体虚弱的人”。由此可知上文中提到的需要是“照顾有病的和身体虚弱的人”,因此答案为D项“需要照顾有病的和身体虚弱的人”。
    题干意为“下面哪个选项能最恰当地描述作者对养老院和康复医院的态度?”该题属于主旨题,通常短文主题会在短文开头及/或短文结尾处有明确体现,因此首先关 注短文结尾处的句子:...most of them are simply “dumping grounds” for the dying in which“care” is given by poorly paid, overworked, and under-skilled personnel.该句提到“大多数机构只不过是丢弃垂死的人的‘垃饭场’,所谓的‘照顾’都是由收入低、超量工作、技术水平低下的人员提供的”。从作者的用词中可以看出作者在对包括养老院和康复医院的大多数机构持批评的态度,因此答案为D项“批评性的”。

  • 第20题:

    共用题干
    Prolonging Human Life
    Prolonging human life has increased the size of the human population.Many people alive today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago.Because more people live longer,there are more people around at any given time.In fact,it is a decrease in death rates,not an increase in birthrates,that has led to the population explosion.
    Prolonging human life has also increased the dependency load.In all societies,people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them.In hunting and gathering cultures, old people who could not keep up might be left behind to die.In times of famine,infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved,whereas if the parents survived they could have another child.In most contemporary societies,people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not.We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work;we also have rules which require people to retire at a certain age.Unless these people were able to save money for their retirement,somebody else must support them.In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty.Older people have more illness than young or middle-aged people;unless they have wealth or private or government insurance,they must often"go on welfare"if they have a serious illness.
    When older people become senile or too weak and ill to care for themselves,they create grave problems for their families.In the past and in some traditional cultures,they would be cared for at home until they died.Today,with most members of a household working or in school,there is often no one at home who can care for a sick or weak person.To meet this need,a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built.These are often profit-making organizations,although some are sponsored by religious and other nonprofit groups.While a few of these institutions are good,most of them are simply"dumping grounds"for the dying in which"care"is given by poorly paid,overworked,and underskilled personnel.

    According to the passage,which of the following statements about retired people in the United States is true?
    A:Many of them have a very hard life.
    B:They cannot live a decent life without enough bank savings.
    C:They rely mainly on their children for financial support.
    D:Most of them live with their children and therefore are well looked after.

    答案:A
    解析:
    由文章第一段最后一句可知,导致人口爆炸的原因事实上是死亡率的减低,而不是出生率的增高,故选C。
    由文章第二段第四句可知,在狩猎与采集时代,遇到饥荒时,幼儿的死亡是可以接受的,因为如果其父母被饿死,幼儿也无法存活下去,B选项符合文意。
    由文章第二段倒数第二句可知,在美国,很多退休后的人靠社会救济金生活,而救济金的数额非常小,以至于他们的生活穷困潦倒。A项的含义为他们大部分人过着艰难的生活,符合文意。
    此句话之前的内容为:如今,大部分的家庭成员都去工作或上学,经常会发生无人在家照看生病体弱者的情况。接着本句话指出:为了满足这种需求……由此可知,这种需求指对照顾生病体弱者的需求,故选D。
    由文章最后一段的最后一句可知,这些护理机构中只有极少数是不错的,绝大多数就如同接收濒临死亡者的“垃圾场”一样,所提供的“照顾”也都是由收人低、过度劳累及技术水平低下的人完成的,故本题选D。

  • 第21题:

    共用题干
    Prolonging Human Life
    Prolonging human life has increased the size of the human population.Many people alive today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago.Because more people live longer,there are more people around at any given time.In fact,it is a decrease in death rates,not an increase in birthrates,that has led to the population explosion.
    Prolonging human life has also increased the dependency load.In all societies,people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them.In hunting and gathering cultures, old people who could not keep up might be left behind to die.In times of famine,infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved,whereas if the parents survived they could have another child.In most contemporary societies,people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not.We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work;we also have rules which require people to retire at a certain age.Unless these people were able to save money for their retirement,somebody else must support them.In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty.Older people have more illness than young or middle-aged people;unless they have wealth or private or government insurance,they must often"go on welfare"if they have a serious illness.
    When older people become senile or too weak and ill to care for themselves,they create grave problems for their families.In the past and in some traditional cultures,they would be cared for at home until they died.Today,with most members of a household working or in school,there is often no one at home who can care for a sick or weak person.To meet this need,a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built.These are often profit-making organizations,although some are sponsored by religious and other nonprofit groups.While a few of these institutions are good,most of them are simply"dumping grounds"for the dying in which"care"is given by poorly paid,overworked,and underskilled personnel.

    It can be inferred from the passage that in hunting and gathering cultures______.
    A:it was a moral responsibility to keep old-aged people alive
    B:infants could be left dead in times of starvation
    C:parents had to impart the cultural wisdom of the tribe to their children
    D:death was considered to be freedom from hardships

    答案:B
    解析:
    由文章第一段最后一句可知,导致人口爆炸的原因事实上是死亡率的减低,而不是出生率的增高,故选C。
    由文章第二段第四句可知,在狩猎与采集时代,遇到饥荒时,幼儿的死亡是可以接受的,因为如果其父母被饿死,幼儿也无法存活下去,B选项符合文意。
    由文章第二段倒数第二句可知,在美国,很多退休后的人靠社会救济金生活,而救济金的数额非常小,以至于他们的生活穷困潦倒。A项的含义为他们大部分人过着艰难的生活,符合文意。
    此句话之前的内容为:如今,大部分的家庭成员都去工作或上学,经常会发生无人在家照看生病体弱者的情况。接着本句话指出:为了满足这种需求……由此可知,这种需求指对照顾生病体弱者的需求,故选D。
    由文章最后一段的最后一句可知,这些护理机构中只有极少数是不错的,绝大多数就如同接收濒临死亡者的“垃圾场”一样,所提供的“照顾”也都是由收人低、过度劳累及技术水平低下的人完成的,故本题选D。

  • 第22题:

    单选题
    The purpose of this passage is to tell people that______.
    A

    most old people die from accidents at home

    B

    up to half of home accidents could be prevented

    C

    falls at home can be avoided by taking some simple measures

    D

    protection of old people should be the first concern for the public


    正确答案: D
    解析:
    本题是主旨题。从文章的意思来看,作者主要介绍了三种避免老人在家中摔倒的方法,可见文章主要是围绕避免摔倒的问题展开的。A“很多老人都死于家中的意外事故”,B“半数以上的家中意外事故都可以避免”,D“公众应把保护老年人安全放在首要位置”都不是最佳选项,因此正确答案为C。

  • 第23题:

    单选题
    According to this passage, some people believe that eventually______.
    A

    human societies will be much more cooperative

    B

    man will live in a highly organized world

    C

    machines will replace man

    D

    living beings will disappear from Earth


    正确答案: A
    解析:
    根据第三段末句“A million years further on man and his machines may have merged as closely as the muscles of the human body and nerve cells that set them in motion.”和第五段可知,人体的有机部件和人造的机械装置会合为一体,经过这个短暂的过渡,碳化合物构成的有机体会由于环境恶化而毁灭,高级的生命形式却能够繁衍不息,故选项C正确。

  • 第24题:

    填空题
    What conclusion can we draw about working at home from the passage?Working at home is getting popular but most people need to meet their colleagues ____.

    正确答案: face to face.
    解析:
    主旨题。由录音中的最后一句话可知,实际上,人们不能只在家工作而不面对面地接触同事。所以此处应填face to face。
    【录音原文】
      With the increasing use of the Internet, it is becoming more and more common for people to work at home. There appear to be many advantages to this. First, it saves time and money normally spent on traveling. It also reduces pollution. In addition, you have the opportunity to choose when and how you work. It’s not necessary that everyone stick to a nine-to-five working day. You can be your own boss. However, there just isn’t enough human interaction if you only work at home. Real communication seems to be absent. Perhaps younger people don’t have this problem as they can use online communication techniques. But employees who work at home seem to spend too much time online trying to find people to meet face to face. In fact, most people are not able to work just at home without meeting their colleagues face to face sometimes.
    Q 11: why are more and more people able to work at home?
    Q 12: What are the advantages of working at home?
    Q 13: What is another advantage of working at home?
    Q 14: What is the problem with working at home only?
    Q 15: What conclusion can we draw about working at home from the passage?