更多“____”相关问题
  • 第1题:

    单选题
    Which of the following italicized parts is a predicative clause (表语从句)?
    A

    A prosperity that had never been seen before appears in the countryside.

    B

    The idea that you can do this work well without thinking is quite wrong.

    C

    It is true that he has made a very important discovery in chemistry.

    D

    His suggestion is that we should keep moving forward without hesitation.


    正确答案: D
    解析:
    本题意在考查表语从句的用法。表语从句跟在系动词之后,在整个句子中作表语成分,只有D项中的that引导的是表语从句,用于连系动词之后构成谓语,所以本题应选D。

  • 第2题:

    填空题
    ____

    正确答案: N
    解析:
    on。考点:固定搭配。该处表示的是研究者对研究结果做出评论。故comment on“对……做出评论”,符合句意,因此应填入介词on。

  • 第3题:

    单选题
    With the introduction of the electronic computer, there is no complicated problem _____ can be solved in a few hours.
    A

    but

    B

    which

    C

    that

    D

    what


    正确答案: D
    解析:
    句意:由于引进了电子计算机,没有在几小时内解决不了的复杂问题。本题考查but的特殊用法,but除了作连接词外,还可以作关系代词,引导定语从句,以肯定的形式表达否定的意思,相当于“that/which…not”;本题若用that的话意思正相反。

  • 第4题:

    单选题
    What can we infer from Paragraph 2?
    A

    Chairperson or chair is the neutral term of chairman or chairwoman.

    B

    It is not necessary to replace chairman with chairperson.

    C

    Chairman can express the same meaning as the word chairwoman.

    D

    People are very sensitive to the use of chairman in the past.


    正确答案: C
    解析:
    推理判断题。根据第二段中的例子“They clearly perceive it as a title which perpetuates traditional ideas about the place of women in society. For this reason they seek to replace it with neutral terms such as ‘ chairperson’ or ‘chair’…”可以推断出为了避免传统的性别偏见,主席可以叫做中性的chairperson或者chair,正确答案为A。

  • 第5题:

    填空题
    ____

    正确答案: D
    解析:
    where。考点:语法。分析句子结构,空格所在句的前部分句子结构完整,由此可知填入的词应引导定语从句修饰office,先行词表示地点,故选D。

  • 第6题:

    单选题
    The real poet is a master of words. He can _____ his meaning in words which sing like music, and which by their position and association can move men tears.
    A

    transform

    B

    transmit

    C

    manifest

    D

    convey


    正确答案: B
    解析:
    句意:真正的诗人是文字的巧匠。他能用音乐般的文字表达自己的思想,而这些文字的组合能催人泪下。convey传达,传送,与meaning形成语义关系,为正确答案。transform改变,转换,常指“改变或转换事物的性质、职能或状况”,一般不能和meaning搭配使用。transmit传输,传送,通常与光、热、信号、素质等搭配使用。manifest表明,显示出,后面通常与表示兴趣或某种状态的词连用。

  • 第7题:

    单选题
    Ann was reading a piece of science fiction, completely _____ to the outside world.
    A

    lost

    B

    being lost

    C

    losing

    D

    having lost


    正确答案: A
    解析:
    句意:Ann正读一本科幻小说,完全忘记了外部世界。be lost in/to sth表达的是一种现实状态,用一般现在时,不用进行时态,意为“不再受某事的影响;将某事置之度外”。句中已有谓语动词was,那么lost应以非谓语形式出现,不应再加being或having。

  • 第8题:

    问答题
    Test 12  Friendship is forever a topic for human beings. How do you view “friendship”?  Write on ANSWER SHEET TWO a composition of about 200 words on the following topic:FRIENDSHIP  You are to write in three parts.  In the first part, state specifically what your idea is.  In the second part, provide one or two reasons to support your idea OR describe your idea.  In the last part, bring what you have written to a natural conclusion or a summary.  Marks will be awarded for content, organization, grammar and appropriateness. Failure to follow the instructions may result in a loss of marks.

    正确答案:
    【参考范文】
    Friends are indispensable in our daily life. When we feel happy, we can share the pleasure with them; when we feel gloomy, friends will comfort us; when we have some secrets, we just want to share them with friends; and when we have difficulties, friends are always ready to help us.
    Life is a bouquet, friendship is flower. We cannot live without friendship just as we cannot survive without air or water. Friendship gives us a feeling of security and warmth; friendship encourages us to go ahead when we encounter difficulty.
    Building friendship takes time. True friendship requires equality and loyalty. It is an in-depth relationship combining trust, support, understanding, empathy and intimacy. True friendship should be able to stand all kinds of tests. Just as an old saying goes, “A friend in need is a friend indeed.”
    In conclusion, we must treasure our friends and friendship. A good friend can be a good companion in our lives. The more friends we have, the more help we can get from them and the more pleasure we can share with them. If we have true friends, we will feel happy in the world.
    解析: 暂无解析

  • 第9题:

    单选题
    Which of the following past particle (过去分词) is used as an predicative(表语)?
    A

    Autumn comes, and there are many fallen leaves on the street.

    B

    His right hand got burnt in that big fire.

    C

    I want the letter posted.

    D

    He wants to buy a used car.


    正确答案: B
    解析:
    考查过去分词做表语的用法。A选项中的过去分词在句中做定语;B选项中的过去分词在句中做表语;C选项中的过去分词在句中做宾语补足语;D选项中的过去分词在句中做定语;故选B。

  • 第10题:

    填空题
    ____

    正确答案: I
    解析:
    down。考点:固定搭配题。填入空格的词要与slow搭配,结合句意“公司的官员认为高价格并不会_____购买者想要升级电脑的步伐”,选项中只有down能与之搭配,“减缓,慢下来”。

  • 第11题:

    填空题
    ____

    正确答案: A
    解析:
    behind。考点:介词。这句话表达的意思是“离婚率稳定增长的一个影响因素是……”,behind“是……的原因”符合句意,故答案为A项。

  • 第12题:

    填空题
    ____

    正确答案: N
    解析:
    cope。考点:动词。观察选项,这里要注意deal with和cope with的区别;首先两者都有“处理,对付”的含义;区别:deal with“对付,处理”,对象主要是日常事务;而cope with“对付,处理”,更偏有感情色彩,对象主要是一些困难,难关,压力等难以解决的问题。因此,选N项最贴切。

  • 第13题:

    填空题
    ____

    正确答案: K
    解析:
    conceptual。考点:形容词。空格处用来修饰名词apparatus,故应填入形容词。conceptual概念上的。通过上文“猩猩能理解语言手势以及基于彩色图形和键盘的复杂语言”,说明猩猩理解“概念”的能力是没有问题的,因此选K项。

  • 第14题:

    单选题
    What kind of questions can you ask according to the passage?
    A

    If the recruiter will put in a good word for you with the hiring manager.

    B

    If the recruiter can give you some instructions on the job.

    C

    The information of other applicants.

    D

    Questions about the company or industry in general.


    正确答案: C
    解析:
    推理判断题。A、B、C都是文中提到的不能问的问题(分别在第五、三、四段),但D“关于公司或企业的普通问题”(第三段)是可以问的。所以正确答案为D。

  • 第15题:

    单选题
    What can we infer from the last paragraph?
    A

    The exploration of a little-known coral reef must be continued.

    B

    Rainbow Warrior is determined to forbid bottom trawling in international waters.

    C

    Rainbow Warrior will unearth crucial evidence to stop the bottom trawling.

    D

    The UN is determined to forbid bottom trawling in international waters.


    正确答案: B
    解析:
    推理判断题。根据文章最后一段“…A moratorium on bottom trawling in international waters is urgently needed to protect life…in the deep sea…”我们可以看出“彩虹勇士号”上的人强烈反对人们在公海上进行深海拖网捕捞,所以正确答案为B。

  • 第16题:

    单选题
    A

    They did not realize that they had a problem.

    B

    They are rather disorganized.

    C

    They had tried to contact the man several times.

    D

    They prefer to process checks manually.


    正确答案: B
    解析:
    秘书在录音中说到,学生信息丢失在这个部门已经发生好几次了,暗示了这个部门的管理毫无组织性。故答案为B项。

  • 第17题:

    单选题
    What can we learn from the last paragraph?
    A

    New labor laws will soon be enforced.

    B

    Graduates will not have to work as an intern.

    C

    More job vacancies will be available for graduates.

    D

    Working without pay will soon be banned.


    正确答案: B
    解析:
    根据最后一段倒数第二句冒号后employers intend to hire l9%more graduates可知职业空缺会增多,所以本题应选C。

  • 第18题:

    单选题
    A

    It is hard to believe.

    B

    It is nothing strange.

    C

    It is obviously nonsense.

    D

    It is common phenomenon.


    正确答案: B
    解析:
    采访者提到她听说有人为了记住要买鱼就在脑海里想象一下挂在绳子上的活蹦乱跳的鱼,接着表示“It all sounds a bit strange to me.”由此可看出,B项和D项错误。C项“视觉记忆这种观点完全是谬论”也是错误的。采访者对此的态度应该是难以置信的,所以接下来被采访者以古希腊辅助记忆的例子进一步阐释。

  • 第19题:

    单选题
    In the American educational system, intermediate school is the _____ stage between the primary grades and high schoo1.
    A

    traditional

    B

    transitional

    C

    transmissible

    D

    transient


    正确答案: B
    解析:
    句意:在美国的教育制度中,中学是小学和高中的过渡阶段。transitional过渡性的,常用来形容stage阶段,与可推测的句中意思“中学应该是介于小学和高中之间的‘过渡’阶段”十分符合,因此B为正确答案。traditional传统的。transmissible可传送的。transient短暂的,瞬时的。

  • 第20题:

    单选题
    Which of the following statements about Dr. Michelle Miller is true?
    A

    She used to co-author a report with Professor Cappuccio.

    B

    She had one report published in the European Heart Journal.

    C

    She collaborated with Professor Cappuccio on a long-term study.

    D

    She chose participants who suffered long-term sleep deprivation.


    正确答案: C
    解析:
    文章第四段开头明确提到Dr.Michelle Miller与Professor Cappuccio co-authored a report,并说该研究采集的证据的时间跨度是seven to 25 years,可以称得上是long-term,故应选C。

  • 第21题:

    填空题
    ____

    正确答案: less frequently
    解析:
    录音中提到“favourites change less frequently(父母的喜好变化得不那么频繁)”,因此空格处填less frequently,表示“不经常地,速度较慢地”。本题应注意填入frequent的副词。

  • 第22题:

    问答题
    What does “He” in the fifth paragraph refer to?

    正确答案: Allah.
    解析:
    题干中的He是大写的,原文第五段第二句提到Allah时使用He来指代,由此可知He指代的是Allah。

  • 第23题:

    单选题
    A

    To be a book editor.

    B

    To produce a film.

    C

    To write a book.

    D

    To be an actress.


    正确答案: A
    解析:
    根据…one of my dreams was to be a writer to write a novel that would become a best seller and a one in the world winning film.可知,Tina希望将来能写出畅销书并被拍成电影。
    【录音原文】
    M: Tina White, some people describe you as the best magazine editor in the world and you are only in your 30s. Can you tell us how you started your amazing career?
    W: Well, when I was 20, still at college, I was asked to write a weekly column for a local paper. The paper wanted me to write about famous people, you know, their wonderful life styles, the sort of thing people like to read about. Instead, what I did was to concentrate on people who the general public didn’t know about, but who had something original to say.
    M: And you got away with it? Now, in the early stages, your family was important. How far did they influence your career choice?
    W: My father was a film producer and my childhood was spent around international actors and directors. So with such influences I should have become an actress, something my father would have loved. But I chose to be a journalist in spite of my family’s wishes. I think the biggest influence was my school, not so much the people, but the materials that gave me access to. The hours and hours spent in the library.
    M: From being a journalist, you then went on to become an editor, I understand the first magazine you edited Female Focus wasn’t much of a success.
    W: Well, I was the editor for a year and then I resigned, mainly because of disagreements with the owners. They were reluctant to change things, because they had faith that it would eventually make a profit. But when you think of it, the magazine had been losing millions of pounds a year before I became its editor. When I left, it was still losing money, but nothing like as much as previously. Also when I took over, it was selling around 650, 000 copies, that soon increased to 800, 000, so it was seriously all improvement.
    M: And now you are editing Woman’s World and you’ve made the best selling woman magazine ever. How do you make people want to read it?
    W: For some of my competitors, the most important point is what you put on the cover of your magazine, but they forget faithful readers look beyond that. The real challenge is how you encourage a reader to read a serious piece, how are we going to make an article that people want to read. You have to get their attention and nothing does that better than a very lively, even shocking opening.
    M: It is said that you work very hard because you don’t trust your employees.
    W: That was the case 5 years ago, when I was first appointed, it almost drove me mad. I knew I had the right ideas, for example, but I wasn’t able to carry them out because I didn’t have the brilliant writers I have now, or the fight staff to read our material when it came in. I had to read everything about 6 times and that was awful. It took me 4 years to put together the team I wanted and it would be very unfair to say I don’t trust them.
    M: Do you sometimes worry that you might lose your fame and wealth?
    W: Yes. When you work as an editor, you are praised today and criticized tomorrow. Of course it would be difficult to live without all the, well, material comforts I’m used to. But a smaller income is something I think I can cope with. It wouldn’t be the end of the world. Much more serious would be if the people I work with no longer admire my work and most of all, I wanted to stay that way.
    M: What about the future?
    W: Well. People often think I’ve planned my career very carefully. But in fact lots of things have happened by chance, lots of opportunities have come my way. As a youngster, one of my dreams was to be a writer to write a novel that would become a best seller and a one in the world winning film. Well, it may seem silly, but I still hope that will happen one day.
    M: Tina, thank you very much for joining us today.
    Questions 1 to 5 are based on the conversation.
    Q1. What kind of people did Tina choose to write about in her first column?
    Q2. Why did she take up journalism?
    Q3. What happened to the magazine Female Focus under her management?
    Q4. What kind of article does Tina believe people are more likely to read?
    Q5. What would Tina like to do in the future?

  • 第24题:

    填空题
    ____

    正确答案: D
    解析:
    creative。考点:形容词。空格处修饰的是名词way,故应填入形容词。根据下文“她能在不同的场合灵活运用”,结合所给选项,creative“创造性的”符合句意,所以,D项最贴切。