单选题A land ethic of course cannot prevent the conversion, management, and use of the resources of soil, waters, plants and animals.A altercation B alternation C alteration D allocation

题目
单选题
A land ethic of course cannot prevent the conversion, management, and use of the resources of soil, waters, plants and animals.
A

altercation    

B

alternation    

C

alteration

D

allocation


相似考题
更多“单选题A land ethic of course cannot prevent the conversion, management, and use of the resources of soil, waters, plants and animals.A altercation B alternation C alteration D allocation”相关问题
  • 第1题:

    In order to prevent desertification, the author proposes _____.

    A.making good use of international aids
    B.developing a sustainable agricultural economy
    C.gaining international support
    D.converting agricultural land into forest

    答案:B
    解析:

  • 第2题:

    共用题干
    “Salty” Rice Plant Boosts Harvests
    British scientists are breeding a new generation of rice plants that will be able to grow in soil containing salt water. Their work may enable abandoned farms to become productive once more.
    Tim Flowers and Tony Yeo,from Sussex University's School of Biological Sciences,have spent several years researching how crops,such as rice,could be made to grow in water that has become salty.
    The pair have recently begun a three-year programme,funded by the Biotechnology and Biological Sciences Research Council,to establish which genes enable some plants to survive salty conditions. The aim is to breed this capability into crops,starting with rice.
    It is estimated that each year more than 10m hectares(公顷)of agricultural land are lost because salt gets into the soil and stunts(妨碍生长)plants. The problem is caused by several factors. In the tropics , mangroves(红树林)that create swamps(沼泽)and traditionally formed barriers to sea water have been cut down .In the Mediterranean,a series of droughts have caused the water table to drop,allowing sea water to seep(渗透)in. In Latin America , irrigation often causes problems when water is evaporated(蒸发)by the heat , leaving salt deposits behind.
    Excess salt then enters the plants and prevents them functioning normally.Heavy concentrations of minerals in the plants stop them drawing up the water they need to survive.
    To overcome these problems,Flowers and Yeo decided to breed rice plants that take in very little salt and store what they do absorb in cells that do not affect the plants' growth.They have started to breed these characteristics into a new rice crop,but it will take about eight harvests before the resulting seeds are ready to be considered for commercial use.
    Once the characteristics for surviving salty soil are known,Flowers and Yeo will try to breed the appropriate genes into all manners of crops and plants.Land that has been abandoned to na- ture will then be able to bloom again,providing much needed food in the poorer countries of the world.

    The attitude of the author towards the research project is______.
    A: positive
    B: negative
    C: suspicious
    D: indifferent

    答案:A
    解析:
    第二段的第一句话把两位研究人员Tim Flowers和Tony Yeo的关系讲得很清楚,他们来自同一所大学Sussex University的School of Biological Sciences,故是同事。从上下文看他们不可能是学生,更不会是种水稻的;第三段的第一句里用了pair这个词,但pair不一定就是夫妻,从他们的名字看他们不是同一个姓,而且Tim和Tony都是男性的名字。


    本题的答案可以在第三段里找到,这段的第一句话说他们开始了一个为期3年的研究项目,目的是“establish which genes enable some plants to survive salty condition”(确认哪些基因使得某些作物能在含盐的条件下生长)。这和选项B是同一个意思。


    引起盐分渗入土壤的3个原因都在第四段里谈到了:第一是阻档海水的天然屏障红树林被砍伐(A);第二是在地中海地区严重的旱灾导致水平面下降,海水渗透(B); 第三是在拉丁美洲,水分被高温蒸发后留下了盐分(D)。


    affect这个动词的意思是“影响”,和influence是同义词,在这个上下文里可以替换用。


    四个选项的意思分另,1是:肯定的(positive)、否定的(negative)、有怀疑的(suspicious)、冷淡的(indifferent),从全文看作者时他们的研究无疑是肯定的。

  • 第3题:

    共用题干
    “Salty” Rice Plant Boosts Harvests
    British scientists are breeding a new generation of rice plants that will be able to grow in soil containing salt water. Their work may enable abandoned farms to become productive once more.
    Tim Flowers and Tony Yeo,from Sussex University's School of Biological Sciences,have spent several years researching how crops,such as rice,could be made to grow in water that has become salty.
    The pair have recently begun a three-year programme,funded by the Biotechnology and Biological Sciences Research Council,to establish which genes enable some plants to survive salty conditions. The aim is to breed this capability into crops,starting with rice.
    It is estimated that each year more than 10m hectares(公顷)of agricultural land are lost because salt gets into the soil and stunts(妨碍生长)plants. The problem is caused by several factors. In the tropics , mangroves(红树林)that create swamps(沼泽)and traditionally formed barriers to sea water have been cut down .In the Mediterranean,a series of droughts have caused the water table to drop,allowing sea water to seep(渗透)in. In Latin America , irrigation often causes problems when water is evaporated(蒸发)by the heat , leaving salt deposits behind.
    Excess salt then enters the plants and prevents them functioning normally.Heavy concentrations of minerals in the plants stop them drawing up the water they need to survive.
    To overcome these problems,Flowers and Yeo decided to breed rice plants that take in very little salt and store what they do absorb in cells that do not affect the plants' growth.They have started to breed these characteristics into a new rice crop,but it will take about eight harvests before the resulting seeds are ready to be considered for commercial use.
    Once the characteristics for surviving salty soil are known,Flowers and Yeo will try to breed the appropriate genes into all manners of crops and plants.Land that has been abandoned to na- ture will then be able to bloom again,providing much needed food in the poorer countries of the world.

    Flowers and Yeo have started a program______.
    A: to find ways to prevent water pollution
    B: to identify genes that promote growth in salty soil
    C: to breed rice plants that taste salty
    D: to find ways to remove excessive salt from soil

    答案:B
    解析:
    第二段的第一句话把两位研究人员Tim Flowers和Tony Yeo的关系讲得很清楚,他们来自同一所大学Sussex University的School of Biological Sciences,故是同事。从上下文看他们不可能是学生,更不会是种水稻的;第三段的第一句里用了pair这个词,但pair不一定就是夫妻,从他们的名字看他们不是同一个姓,而且Tim和Tony都是男性的名字。


    本题的答案可以在第三段里找到,这段的第一句话说他们开始了一个为期3年的研究项目,目的是“establish which genes enable some plants to survive salty condition”(确认哪些基因使得某些作物能在含盐的条件下生长)。这和选项B是同一个意思。


    引起盐分渗入土壤的3个原因都在第四段里谈到了:第一是阻档海水的天然屏障红树林被砍伐(A);第二是在地中海地区严重的旱灾导致水平面下降,海水渗透(B); 第三是在拉丁美洲,水分被高温蒸发后留下了盐分(D)。


    affect这个动词的意思是“影响”,和influence是同义词,在这个上下文里可以替换用。


    四个选项的意思分另,1是:肯定的(positive)、否定的(negative)、有怀疑的(suspicious)、冷淡的(indifferent),从全文看作者时他们的研究无疑是肯定的。

  • 第4题:

    Why would a network administrator configure port security on a switch?()

    • A、to prevent unauthorized Telnet access to a switch port
    • B、to limit the number of Layer 2 broadcasts on a particular switch port
    • C、to prevent unauthorized hosts from accessing the LAN
    • D、to protect the IP and MAC address of the switch and associated ports
    • E、to block unauthorized access to the switch management interfaces over common TCP ports

    正确答案:C

  • 第5题:

    A group of users report that they can access local resources but cannot access the Internet. Which of the following should the administrator use to test connectivity?()

    • A、 tracert
    • B、 msconfig
    • C、 route
    • D、 net use

    正确答案:A

  • 第6题:

    You are managing an Oracle Database 11g database with ASM storage. The ASM disk group has the COMPATIBLE.ASM attribute set to 11.1.  Which statements are true regarding extent management and allocation units in the ASM disk group?()

    • A、 The au_size disk group attribute determines the size of allocation units in the disk group. 
    • B、 The allocation unit size may vary but the extent size is fixed.
    • C、 The allocation unit size and extent size are fixed for all the disks in a disk group and cannot be changed.
    • D、 Extent management is completely automated.

    正确答案:A,D

  • 第7题:

    Your company has Active Directory Certificate Services (AD CS) and Network Access Protection (NAP) deployed on the network.You need to ensure that NAP policies are enforced on portable computers that use a wireless connection to access the network.  What should you do?()

    • A、Configure all access points to use 802.1X authentication.
    • B、Configure all portable computers to use MS-CHAP v2 authentication.
    • C、Use the Group Policy Management Console to access the wireless Group Policy settings, and enable the Prevent connections to ad-hoc networks option.
    • D、Use the Group Policy Management Console to access the wireless Group Policy settings, and disable the Prevent connections to infrastructure networks option.

    正确答案:A

  • 第8题:

    多选题
    You are managing an Oracle Database 11g database with ASM storage. The ASM disk group has the COMPATIBLE.ASM attribute set to 11.1.  Which statements are true regarding extent management and allocation units in the ASM disk group?()
    A

    The au_size disk group attribute determines the size of allocation units in the disk group.

    B

    The allocation unit size may vary but the extent size is fixed.

    C

    The allocation unit size and extent size are fixed for all the disks in a disk group and cannot be changed.

    D

    Extent management is completely automated.


    正确答案: C,B
    解析: 暂无解析

  • 第9题:

    单选题
    A group of users report that they can access local resources but cannot access the Internet. Which of the following should the administrator use to test connectivity?()
    A

     tracert

    B

     msconfig

    C

     route

    D

     net use


    正确答案: B
    解析: 暂无解析

  • 第10题:

    单选题
    The Database Resource Manager is automatically enabled in the maintenance window that runs the Automated Maintenance Task. What is the reason for this?()
    A

    to prevent the creation of an excessive number of scheduler job classes

    B

    to allow the Automated Maintenance Tasks to use system resources without any restriction

    C

    to allow resource sharing only among the Automated Maintenance Tasks in the maintenance window

    D

    to prevent the Automated Maintenance Tasks from consuming excessive amounts of system resources


    正确答案: A
    解析: 暂无解析

  • 第11题:

    单选题
    Why does land become desert after all trees are cut down?
    A

    Because nothing remains on land except floods.

    B

    Because there are no longer trees to keep the rain and protect the top-soil.

    C

    Because too much rain sinks in and washes away the top-soil.

    D

    Because roots of the trees break up the soil.


    正确答案: B
    解析:
    推理题。第三段最后一句指出“When all the top-soil is gone, nothing remains but worthless desert.”表层土壤流失导致了沙漠化,而树木是可以防止水土流失的。

  • 第12题:

    单选题
    If the circumstances admit,()of small alteration of course and speed shall not be taken to avoid collision.
    A

    depression

    B

    oppression

    C

    succession

    D

    possession


    正确答案: D
    解析: 暂无解析

  • 第13题:

    Deforestation and Desertification(沙漠化)
      The Sahel zone lies between the Sahara desert and the fertile savannahs(热带大草原)of northern Nigeria and South Sudan. The word sahel comes from Arabic and means marginal or transitional ,and this is a good description of the semi-arid(半干旱) lands, which occupy much of the Western African countries of Mail, Mauritania, Niger ,and Chad.
      Unfortunately, over the last century the Sahara desert has steadily crept southwards eating into once productive Sahel lands. United Nations surveys show that over 70 percent of the dry land in agriculture use in Africa has deteriorate dover the last 30 years. Droughts have become more severe, the most recent lasting over twenty years in parts of the Sahel region. The same process of desertification is taking place across southern Africa as the Kalahari desert advances into Botswana and parts of South Africa.
      One of the major causes of this desert advance is poor agricultural land use, driven by the pressures of increasing population. Overgrazing一 keeping too many farm animals on the land一means that grasses and other plants cannot recover, and scarce water supplies are exhausted. Over cultivation一 trying to grow too many crops on poor land一 results in the soil becoming even less fertile and drier, and beginning to break up. Soil erosion (侵蚀) follows, and the land turns into desert.
      Another cause of desertification is loss of tree cover. Trees are cut down for use as fuel and to clear land for agricultural use. Tree roots help to bind the soil together, to conserve moisture, and to provide a habitat for her plants and animals. When trees are cut down, the soil begins to dry and loosen, wind and rain erosion increase, other plant species die, and eventually the fertile top soil may be almost entirely lost, leaving only bare rock and dust.
      The effects of loss of topsoil and increased drought are irreversible. They are, however, preventable. Careful conservation of tree cover and sustainable agricultural land use have been shown to halt deterioration of soils and lessen the effects of shortage of rainfall. One project in Kita in south-west Malifunded by UNDP has involved local communities in sustainable management offorest, while at the same time providing a viable(有活力的)agricultural economy. This may be a model for similar projects in other West African countries.
    文章{1~5)

    The Sahel zone is an area which _____.

    A.is covered with sad and grass
    B.has a long history
    C.occupies much of South Nigeria
    D.belongs to Sudan

    答案:A
    解析:

  • 第14题:

    共用题干
    “Salty” Rice Plant Boosts Harvests
    British scientists are breeding a new generation of rice plants that will be able to grow in soil containing salt water. Their work may enable abandoned farms to become productive once more.
    Tim Flowers and Tony Yeo,from Sussex University's School of Biological Sciences,have spent several years researching how crops,such as rice,could be made to grow in water that has become salty.
    The pair have recently begun a three-year programme,funded by the Biotechnology and Biological Sciences Research Council,to establish which genes enable some plants to survive salty conditions. The aim is to breed this capability into crops,starting with rice.
    It is estimated that each year more than 10m hectares(公顷)of agricultural land are lost because salt gets into the soil and stunts(妨碍生长)plants. The problem is caused by several factors. In the tropics , mangroves(红树林)that create swamps(沼泽)and traditionally formed barriers to sea water have been cut down .In the Mediterranean,a series of droughts have caused the water table to drop,allowing sea water to seep(渗透)in. In Latin America , irrigation often causes problems when water is evaporated(蒸发)by the heat , leaving salt deposits behind.
    Excess salt then enters the plants and prevents them functioning normally.Heavy concentrations of minerals in the plants stop them drawing up the water they need to survive.
    To overcome these problems,Flowers and Yeo decided to breed rice plants that take in very little salt and store what they do absorb in cells that do not affect the plants' growth.They have started to breed these characteristics into a new rice crop,but it will take about eight harvests before the resulting seeds are ready to be considered for commercial use.
    Once the characteristics for surviving salty soil are known,Flowers and Yeo will try to breed the appropriate genes into all manners of crops and plants.Land that has been abandoned to na- ture will then be able to bloom again,providing much needed food in the poorer countries of the world.

    The word“affect”in Paragraph 6 could be best replaced by______.
    A: “influence”
    B: “effect”
    C: “stop”
    D: “present”

    答案:A
    解析:
    第二段的第一句话把两位研究人员Tim Flowers和Tony Yeo的关系讲得很清楚,他们来自同一所大学Sussex University的School of Biological Sciences,故是同事。从上下文看他们不可能是学生,更不会是种水稻的;第三段的第一句里用了pair这个词,但pair不一定就是夫妻,从他们的名字看他们不是同一个姓,而且Tim和Tony都是男性的名字。


    本题的答案可以在第三段里找到,这段的第一句话说他们开始了一个为期3年的研究项目,目的是“establish which genes enable some plants to survive salty condition”(确认哪些基因使得某些作物能在含盐的条件下生长)。这和选项B是同一个意思。


    引起盐分渗入土壤的3个原因都在第四段里谈到了:第一是阻档海水的天然屏障红树林被砍伐(A);第二是在地中海地区严重的旱灾导致水平面下降,海水渗透(B); 第三是在拉丁美洲,水分被高温蒸发后留下了盐分(D)。


    affect这个动词的意思是“影响”,和influence是同义词,在这个上下文里可以替换用。


    四个选项的意思分另,1是:肯定的(positive)、否定的(negative)、有怀疑的(suspicious)、冷淡的(indifferent),从全文看作者时他们的研究无疑是肯定的。

  • 第15题:

    Soil is the surface layer of the Earth that nourishes and supports the growth of rooted plants.

    A:accepts
    B:arranges
    C:feeds
    D:shelters

    答案:C
    解析:
    本句意思:土壤是滋养和支撑根茎植物生长的地球表层。nourish意为“滋养,给……营养”,与feed(喂养)意思相近。accept接受;arrange安排;shelter庇护,保护。

  • 第16题:

    When planning for a logically partitioned system,which of the following should be used as part of a review to ensure that each partition has the required resources? ()

    • A、Use the Workload Estimator capacity planning tool.
    • B、Use prtconf output from legacy systems.
    • C、Use the LPAR Validation Tool.
    • D、Use Performance Management Services.

    正确答案:C

  • 第17题:

    The Database Resource Manager is automatically enabled in the maintenance window that runs the Automated Maintenance Task. What is the reason for this?()

    • A、to prevent the creation of an excessive number of scheduler job classes
    • B、to allow the Automated Maintenance Tasks to use system resources without any restriction
    • C、to allow resource sharing only among the Automated Maintenance Tasks in the maintenance window
    • D、to prevent the Automated Maintenance Tasks from consuming excessive amounts of system resources

    正确答案:D

  • 第18题:

    Your company has Active Directory Certificate Services (AD CS) and Network Access Protection (NAP)  deployed on the network. You need to ensure that NAP policies are enforced on portable computers taht  use a wireless connection to access the network. What should you do?()

    • A、 Configure all access points to use 802.1X authentication
    • B、 Configure all protable computers to use MS-CHAP v2 authentication
    • C、 Use the Group Policy Management Console to access the wireless group policy settings, and enable the Prevent connections to ad-hoc networks option.
    • D、 Use the Group Policy Management Console to access the wireless group policy settings, and disable the Prevent connections to infrastructure networks option.

    正确答案:A

  • 第19题:

    Your Windows 2000 Professional computer has 10 shared folders that are available to other network users. A user reports that he cannot access a shared folder named Share A.  You want to respond to the user’s problem as quickly as possible by using an administrative tool. However, you cannot remember the server location of Share A.  What should you do?()

    • A、Use Windows Explorer to display the file paths of your shared folders.
    • B、Use Storage in Computer Management to view logical drive properties.
    • C、Use Event Viewer in Computer Management to search for shared folder error messages.
    • D、Use System Tools in Computer Management to display the file paths of your shared folders.

    正确答案:D

  • 第20题:

    单选题
    Your company has Active Directory Certificate Services (AD CS) and Network Access Protection (NAP)  deployed on the network. You need to ensure that NAP policies are enforced on portable computers taht  use a wireless connection to access the network. What should you do?()
    A

     Configure all access points to use 802.1X authentication

    B

     Configure all protable computers to use MS-CHAP v2 authentication

    C

     Use the Group Policy Management Console to access the wireless group policy settings, and enable the Prevent connections to ad-hoc networks option.

    D

     Use the Group Policy Management Console to access the wireless group policy settings, and disable the Prevent connections to infrastructure networks option.


    正确答案: B
    解析: 暂无解析

  • 第21题:

    单选题
    When shall the stand-on vessel change course and speed?()
    A

    the stand-on vessel may change course and speed at any time as it has the right of way

    B

    after the give-way vessel sounds one blast in a crossing situation

    C

    when action by the give-way vessel alone cannot prevent collision

    D

    when the two vessels become less than half a mile apart


    正确答案: C
    解析: 暂无解析

  • 第22题:

    单选题
    A group of users report that they can access local resources but cannot access the Internet. Which of the following should the administrator use to test connectivity?()
    A

    tracert

    B

    msconfig

    C

    route

    D

    net use


    正确答案: A
    解析: 暂无解析

  • 第23题:

    填空题
    The quick-growing exotic tree species are replanted in the deforested land because they can help prevent soil erosion.____

    正确答案: E
    解析:
    根据题于信息“quick-growing exotic tree species”可以定位到E段“Replanting deforested land with quick-growing exotic tree species, like eucalyptus or Australian acacia, can help solve immediate problems such as soil erosion and elevated carbon levels.”,故匹配段落为E段。