单选题From the passage we learn that _________.A turtles are the only source used to make medicine to cure a number of ailmentsB some chemical substances may have the same effect as turtlesC turtles are nearly extinct in ChinaD turtle dishes are the only exp

题目
单选题
From the passage we learn that _________.
A

turtles are the only source used to make medicine to cure a number of ailments

B

some chemical substances may have the same effect as turtles

C

turtles are nearly extinct in China

D

turtle dishes are the only expensive delicacy in Chinese restaurants


相似考题

2.BThe world is not only hungry,it is also thirsty for water. this may seem strange to you,since nearly 75% of the earth is covered with water. But about 97% of this water is sea water.Man can only drink and use the other 3% fresh water that comes from rivers,lakes,under-ground and other places. And we cannot even use all of that,because some of this fresh water has been made dirty.At the moment,this small amount(数量) of fresh water is still enough for us. However,our need for water is getting greater and greater. Only if we take steps to solve this problem now,we can get away from a serious world water shortage later on. The people of the world cannot have an enjoyable life without enough clean water.On one hand we should stop wasting this little water of ours,on the other hand we should find ways to reuse it,but this has not been done widely.Today,in most large cities,water is used only once and it then returns to the sea or runs into underground places.lf we can make it clean again,it can be used once more just as if it were fresh from a spring.But even if large cities reuse its water,we still would not have enough in the future. Where.could we turn to next for water? To the ocean! How can we do to make use of this great a-mount of sea water? We can take the salt from the water to make it fresh.So if we take all these steps,we'll be in no danger of drying up!( )26. Why does the writer say that the world is thirsty for water?A. The amount of fresh water is really very small.B. The people of the world waste too much water.C. The people of the world have to drink a lot of water every day.D. There are too many people in the world needing water.

更多“单选题From the passage we learn that _________.A turtles are the only source used to make medicine to cure a number of ailmentsB some chemical substances may have the same effect as turtlesC turtles are nearly extinct in ChinaD turtle dishes are the only exp”相关问题
  • 第1题:

    共用题干
    第二篇

    Natural Medicines

    Since earliest days,humans have used some kinds of medicines.We know this because humans have
    survived.Ancient treatments for injury and disease were successful enough to keep humans from dying out
    completely.
    They were successful long before the time of modern medicine.Before the time of doctors with white
    coats and shiny(发亮的)instruments. Before the time of big hospitals with strange and wonderful equipment.
    Many parts of the world still do not have university-educated doctors. Nor do they have expensive hospi-
    tals.Yet injuries are treated.And diseases are often cured.How?By ancient methods.By medicines that
    might seem mysterious , even magical(有魔力的).Traditional medicines are neither mysterious nor magical,
    however.
    Through the centuries, tribal(部族的)medicine men experimented with plants. They found many use-
    ful chemicals in the plants.And scientists believe many of these traditional medicines may provide the cure
    for some of today's most serious diseases.
    Experts say almost 80% of the people in the world use plants for health care.These natural medicines
    are used not just because people have no other form of treatment.They are used because people trust them.
    In developed areas,few people think about the source of the medicines they buy in a store.Yet many wide-
    ly-used medicines are from ancient sources,especially plants.Some experts say more than 25% of modern
    medicines come,in one way or another,from nature.
    Scientists have long known that nature is really a chemical factory.All living things contain chemicals
    that help them survive.So scientists' interest in traditional medicine is not new.But it has become an ur-
    gent concern.This is because the earth's supply of natural medicines may be dropping rapidly.

    It is believed by scientists that traditional medicines__________.
    A:can cure all kinds of diseases
    B:may cure some of today's most serious diseases
    C:are no longer useful for modern men
    D:are too cheap to be useful

    答案:B
    解析:
    由文章第一段第二句话可知,古代的医疗手段已经足以让人类免于完全灭亡,即生存 下去。故选B。
    由文章第三段可知,现在世界上的很多地方仍然没有高学历的医生,也没有治疗费昂贵的医院,但这些地方的人们仍有办法治疗疾病。他们仍然使用古老的医疗办法来治病。故 选A。
    由文章第四段最后一句话可知,科学家们相信这些古老的医疗手段可能会给现今最严 重的疾病提供治愈方法。故选B。
    由文章第五段第一句话可知,专家们说世界上80%的人们在用植物草药做医疗保健。 故选D。或者根据文章主题(文章标题Natural Medicine)直接选择答案。
    由文章最后一段最后一句话,可知地球上的天然药物的供给量可能会急速下降。故 选B。第三篇 本篇文章主要讲述了人类为了改善生活使用技术工具改变了地球的自然面貌,在给自己带 来便利的同时却污染了环境,影响了生态平衡。

  • 第2题:

    资料:The federal government on Wednesday recommended an endangered-species listing for the loggerhead turtles in U.S. Waters, a decision that could lead to tighter restrictions on fishing and other maritime trades.Environmental groups who’ d been pushing an endangered listing said the proposal was a “turning point”they hope will lead to greater turtle protections.
    “I think it’ s huge day for loggerhead sea turtles, ”said Beth Riff, a marine wildlife scientist at Oceana.“it really draws attention to the fact these turtles are not doing well and more needs to be done to protect them.”With all that attention to paid to them, you’d think these creatures would at least have the gratitude not to go extinct, but Nature is indifferent to human notions of fairness.No one really knows how many loggerhead there are, or how many are being killed by fishing gear or other activities. Riff cites a 40 percent drop in the number of nesting females in Florida over the last decade as evidence of trouble.
    Loggerheads are named for their large heads, which contain potent jaws that can crush the hard shells of prey such as conch. The turtles are about the size of a fist when they hatch and make a frenzied dash to the surf. But they typically grow to more than three feet in length and 250 pounds. The animal can log thousands of miles as it travels across oceans.
    Barbara Schoder,national sea turtle coordinator for NOAA’s fisheries division, said the biggest threats to the North Pacific loggerhead include damage to primary nesting sites, which are mainly in Japan,as well as accidental snaring of the turtles in fishing gear. Andrea Tee of San Francisco-based Center for Biological Diversity said the turtles get hooked by Hawaiian longline fishermen targeting swordfish and tuna and can be injured or drowned. On the East Coast, the main threat to turtles is gear from the region’s various fishenes Schoder said.
    A primary benefit of the endangered status would be increased public pressure on protecting the species, Riff said. But the government would also have to determine“critical habitats,”such as where the turtles reproduce or forage. Such places could be subject to additional protections for the turtles, including restrictions on maritime development or fishing.
    Like every other environmental issue today, this is playing out against the background of global warming and human interference with natural ecosystems, The narrow strips of beach on which the turtles lay their eggs are being squeezed on one side by development and on the other by threat of rising sea levels as the oceans warm. Ultimately we must get a handle on those issues as well, or a creature that outlived the dinosaurs will meet its end at the hands of humans, leaving our descendants to wonder how creature so ugly could have won so much affection.

    What constitutes a major threat to the survival of turtles on the east coast?( )

    A.Contamination of sea water
    B.The inadequate food supply
    C.Their lower reproductive ability
    D.Unregulated commercial fishing

    答案:D
    解析:
    本题考查的是细节理解。
    【关键词】major threat;survival of turtles on the east coast
    【主题句】第4自然段On the East Coast,the main threat to turtles is gear from the region’s various fisheries Schoder said.在东海岸,蠵龟面临的主要威胁是该地区各种渔业装置,肖德说。
    【解析】本题的问题是“什么构成了东海岸蠵龟生存的主要威胁”。选项A意为“海水污染”;选项B意为“食物供应不足”;选项C意为“他们的生殖能力较低”;选项D意为“无管制的商业捕捞”。根据主题句可知,主要威胁是渔业装置。D选项“不受控制的商业捕捞”正确。

  • 第3题:

    资料:The federal government on Wednesday recommended an endangered-species listing for the loggerhead turtles in U.S. Waters, a decision that could lead to tighter restrictions on fishing and other maritime trades.Environmental groups who’ d been pushing an endangered listing said the proposal was a “turning point”they hope will lead to greater turtle protections.
    “I think it’ s huge day for loggerhead sea turtles, ”said Beth Riff, a marine wildlife scientist at Oceana.“it really draws attention to the fact these turtles are not doing well and more needs to be done to protect them.”With all that attention to paid to them, you’d think these creatures would at least have the gratitude not to go extinct, but Nature is indifferent to human notions of fairness.No one really knows how many loggerhead there are, or how many are being killed by fishing gear or other activities. Riff cites a 40 percent drop in the number of nesting females in Florida over the last decade as evidence of trouble.
    Loggerheads are named for their large heads, which contain potent jaws that can crush the hard shells of prey such as conch. The turtles are about the size of a fist when they hatch and make a frenzied dash to the surf. But they typically grow to more than three feet in length and 250 pounds. The animal can log thousands of miles as it travels across oceans.
    Barbara Schoder,national sea turtle coordinator for NOAA’s fisheries division, said the biggest threats to the North Pacific loggerhead include damage to primary nesting sites, which are mainly in Japan,as well as accidental snaring of the turtles in fishing gear. Andrea Tee of San Francisco-based Center for Biological Diversity said the turtles get hooked by Hawaiian longline fishermen targeting swordfish and tuna and can be injured or drowned. On the East Coast, the main threat to turtles is gear from the region’s various fishenes Schoder said.
    A primary benefit of the endangered status would be increased public pressure on protecting the species, Riff said. But the government would also have to determine“critical habitats,”such as where the turtles reproduce or forage. Such places could be subject to additional protections for the turtles, including restrictions on maritime development or fishing.
    Like every other environmental issue today, this is playing out against the background of global warming and human interference with natural ecosystems, The narrow strips of beach on which the turtles lay their eggs are being squeezed on one side by development and on the other by threat of rising sea levels as the oceans warm. Ultimately we must get a handle on those issues as well, or a creature that outlived the dinosaurs will meet its end at the hands of humans, leaving our descendants to wonder how creature so ugly could have won so much affection.

    It can be learned from the first paragraph that( ).

    A.human activities have changed the way turtles survive
    B.Efforts have been made to protect turtles from extinction
    C.Marine biologists are looking for the secret of turtles’ reproduction
    D.Government bureaucracy has contributed to decreasing number of turtles

    答案:B
    解析:
    本题考查的是判断推理。
    【关键词】learned from; the first paragraph
    【主题句】第1自然段The federal government on Wednesday recommended an endangered-species listing for the loggerhead turtles in U.S. Waters, a decision that could lead to tighter restrictions on fishing and other maritime trades. Environmental groups who’ d been pushing an endangered listing said the proposal was a “turning point”they hope will lead to greater turtle protections. 周三,联邦政府建议为美国水域中蠵龟提供濒危物种名录,这一决定可能会导致对捕鱼和其他海上贸易的限制更加严格。那些致力于推动濒危动物名录的环保团体称,这份提议是一个“转折点”,他们希望这一举动能够带来更好的蠵龟保护。
    【解析】本题的问题是“从第一段中可以了解到_______”。选项A意为“人类活动改变了龟的生存方式”;选项B意为“.为保护海龟免于灭绝,已经做出了一些努力”;选项C意为“海洋生物学家正在寻找海龟繁殖的秘密”;选项D意为“政府官僚机构为减少海龟数量作出了贡献”。根据主题句可知,一直有人在致力于保护蠵龟,因此B选项“为防止蠵龟灭绝,人们已经做出了一些努力。”正确。

  • 第4题:

    共用题干
    Natural Medicines
    Since earliest days,humans have used some kinds of medicines.We know this because humans have survived.Ancient treatments for injury and disease were successful enough to keep humans from dying out completely.
    They were successful long before the time of modern medicine. Before the time of doctors with white coats and shiny(发亮的)instruments. Before the time of big hospitals with strange and wonderful equipment.
    Many parts of the world still do not have university-educated doctors. Nor do they have expensive hospitals.Yet injuries are treated.And diseases are often cured.How?By ancient methods. By medicines that might seem mysterious , even magical(有魔力的).Traditional medicines are neither mysterious nor magical,however.
    Through the centuries , tribal(部落的)medicine men experimented with plants. They found
    many useful chemicals in the plants.And scientists believe many of these traditional medicines
    may provide the cure for some of today's most serious diseases.
    Experts say almost 80% of the people in the world use plants for health care.These natural medicines are used not just because people have no other form of treatment. They are used because people trust them. In developed areas,few people think about the source of the medicines they buy in a store .Yet many widely-used medicines are from ancient sources,especially plants.
    Some experts say more than 25%of modem medicines come,in one way or another,from nature.
    Scientists have long known that nature is really a chemical factory. All living things contain chemicals that help them survive .So scientists' interest in traditional medicine is not new.But it has become an urgent concern.This is because the earth's supply of natural medicines may be dropping rapidly.

    It is believed by scientists that traditional medicines______.
    A: can cure all kinds of diseases
    B: may cure some of today's most serious diseases
    C: are no longer useful for modern men
    D: are too cheap to be useful

    答案:B
    解析:
    第一段中“...successful enough to keep humans from dying out completely"(有效地使人类免于完全消亡)与选项B" successful enough for humans to survive"(有效地使人类生存下来)意思一样。短文中并没有对选项A的内容做比较,实际上也不可能笼统地做这种比较。选项C和D凭常识也能做出判断,绝时肯定和绝对否定都是错误的。


    第三段第一句和第二句对选项A中的“all over the world”作了否定,而其他三个选项的内容在短文中都直接或间接谈到:选项B的内容在第二段最后一句和第三段第一句、第二句都间接提到,我们自然会想到,大医院有现代化的医疗设备,有经过高等教育的医生,有现代化的药品,看病的价格当然昂贵;第三段最后一句的内容与选项C的文字完全相同;第一段第一句的内容与选项D的内容也相同。


    第四段最后一句提供了本问题的答案,两处除了句子结构不同以外,文字完全相同。其他三个选项的内容短文都没有提及,根据常识判断也可以知道它们不是正确答案。


    第五段第一句直接提供了本题的答案。


    短文最后一句直接提供了本问题的答案,其他三个选项均与此完全相反。

  • 第5题:

    共用题干
    The Need to Remember
    Some people say they have no memory at all:"I just can't remember a thing!"But of course we all have a memory.Our memory tells us who we are.Our memory helps us to make use in the present of what we have learnt in the past.
    In fact we have different types of memory.For example,our visual memory helps us recall facts and places.Some people have such a strong visual memory that they can remember exactly what they have seen,for example,pages of a book,as a complete picture.
    Our verbal(言语的)memory helps us remember words and figures we may have heard but not seen or written:Items of a shopping list,a chemical formula,dates,or a recipe.
    With our emotional(情感的)memory, we recall situations or places where we had; strong feelings,perhaps of happiness or unhappiness. We also have special memories for smell,taste, touch and sound,and for performing physical movements.
    We have two ways of storing any of these memories. Our short-term memory stores items for up to thirty seconds-enough to remember a telephone number while we dial.Our long-term mem-ory,on the other hand,may store items for a lifetime. Older people in fact have a much biter long-term memory than short-term .They may forget what they have done only a few hours ago,but have the clearest remembrance(记忆)of when they were very young.
    Psychologists tell us that we only remember a few facts about our past,and that we invent the rest. It is as though we remember only the outline of a story.We then make up the details. We of-ten do this in the way we want to remember them,usually so that we appear as the heroes of our own past , or maybe victims needing sympathy(同情).

    Visual memory may be used when we read a story.
    A: Right
    B: Wrong
    C: Not mentioned

    答案:A
    解析:
    根据文章第二段第二句话可知,视觉记忆可以帮助我们记起事实和地方,故本题表述正确,视觉记忆可以帮我们记起曾经去过的地方。


    根据文章第二段最后一句话中的“Some people have such...pages of a book...”可知题干正确,故本题表述正确。


    根据文章第三段中的“... words and figures we may have heard but not seen or written...”可知题干表述错误。


    根据文章第四段最后一句可知,perform physical movements说的是special memories。因此题干错误。


    联系全文,本文主要说的是人的记忆,而未提及动物。


    文章倒数第二段对short-term memory和long-term memory作了区分,并未进行重要性的比较。


    根据文章最后一段第一句话可知,关于过去我们只记得一部分,剩下的都是自己编造的,故本题表述正确。

  • 第6题:

    共用题干
    The Need to Remember
    Some people say they have no memory at all:"I just can't remember a thing!"But of course we all have a memory.Our memory tells us who we are.Our memory helps us to make use in the present of what we have learnt in the past.
    In fact we have different types of memory.For example,our visual memory helps us recall facts and places.Some people have such a strong visual memory that they can remember exactly what they have seen,for example,pages of a book,as a complete picture.
    Our verbal(言语的)memory helps us remember words and figures we may have heard but not seen or written:Items of a shopping list,a chemical formula,dates,or a recipe.
    With our emotional(情感的)memory, we recall situations or places where we had; strong feelings,perhaps of happiness or unhappiness. We also have special memories for smell,taste, touch and sound,and for performing physical movements.
    We have two ways of storing any of these memories. Our short-term memory stores items for up to thirty seconds-enough to remember a telephone number while we dial.Our long-term mem-ory,on the other hand,may store items for a lifetime. Older people in fact have a much biter long-term memory than short-term .They may forget what they have done only a few hours ago,but have the clearest remembrance(记忆)of when they were very young.
    Psychologists tell us that we only remember a few facts about our past,and that we invent the rest. It is as though we remember only the outline of a story.We then make up the details. We of-ten do this in the way we want to remember them,usually so that we appear as the heroes of our own past , or maybe victims needing sympathy(同情).

    Emotional memory is used when we perform physical movements.
    A: Right
    B: Wrong
    C: Not mentioned

    答案:B
    解析:
    根据文章第二段第二句话可知,视觉记忆可以帮助我们记起事实和地方,故本题表述正确,视觉记忆可以帮我们记起曾经去过的地方。


    根据文章第二段最后一句话中的“Some people have such...pages of a book...”可知题干正确,故本题表述正确。


    根据文章第三段中的“... words and figures we may have heard but not seen or written...”可知题干表述错误。


    根据文章第四段最后一句可知,perform physical movements说的是special memories。因此题干错误。


    联系全文,本文主要说的是人的记忆,而未提及动物。


    文章倒数第二段对short-term memory和long-term memory作了区分,并未进行重要性的比较。


    根据文章最后一段第一句话可知,关于过去我们只记得一部分,剩下的都是自己编造的,故本题表述正确。

  • 第7题:

    Select the statement that best describes The cure for Amplification Principle in the Internetdomain, as explained in RFC 3429 (Internet Architectural Guidelines )()?

    • A、Amplification is prevented if global changes have only a local effect as opposed to systems in which global changes have a local effect
    • B、Amplification is prevented if local changes have only a local effect as opposed to system inwhich localchange have a global effect
    • C、Internet domain does not suffer from“The Amplification Principle”as BGP takes care of misbehaving advertisers
    • D、None of the above

    正确答案:B

  • 第8题:

    单选题
    “The turtle — along with a few other Cuora species — was once imported into China by the pet trade.” in Paragraph 1 means _________.
    A

    the turtle is a wonderful animal in Chinese history

    B

    it is a logical result that Chinese people treat turtles as pets

    C

    long time ago, the turtle and some other Cuora species were brought into China as pets

    D

    turtle is a delicate food treated by Chinese like a wonder


    正确答案: D
    解析:
    本题是语义题。第一段最后一句提到:The turtle — along with a few other Cuora species — was once imported into China by the pet trade.(这种龟和其它几种闭壳龟属物种曾经是是由宠物业作为宠物进口到中国的);因此答案为C。

  • 第9题:

    单选题
    Select the statement that best describes The cure for Amplification Principle in the Internetdomain, as explained in RFC 3429 (Internet Architectural Guidelines )()?
    A

    Amplification is prevented if global changes have only a local effect as opposed to systems in which global changes have a local effect

    B

    Amplification is prevented if local changes have only a local effect as opposed to system inwhich localchange have a global effect

    C

    Internet domain does not suffer from“The Amplification Principle”as BGP takes care of misbehaving advertisers

    D

    None of the above


    正确答案: C
    解析: 暂无解析

  • 第10题:

    单选题
    From this passage we can infer that ______.
    A

    we’ll invite the craftsman to teach in the college

    B

    schools and books are not the only way to knowledge

    C

    scientific discoveries are based on personal experience

    D

    discoveries and rediscoveries are the most important source of knowledge for a college student


    正确答案: D
    解析:
    推理判断题。题干意思为“从整篇文章可以推断出以下哪个选项?” 两段分别介绍了知识的不同形态,并鼓励大学生不能只关注课本知识,因此B项“学校和书本不是学习知识的唯一途径”正确。A项夸大其词,第一段第二句the college student will find that every craftsman (工匠) has something he can teach是说大学生都会从木匠那里学到知识,并非“我们要邀请工匠来大学上课”。C项“科学的发现以个人经验为依据”,D项“发现与再发现是大学生获得知识的重要途径”原文均没有涉及。

  • 第11题:

    单选题
    The reason why turtles are imported into China lies in that _________.
    A

    turtles are famous only in China

    B

    people in other parts of the world don’t have the habit of eating turtles

    C

    the demand is greater than supply in China

    D

    these countries are rich in wild turtles


    正确答案: C
    解析:
    本题是细节题。第五段第一句:As turtle supplies in China dwindled,traders started importing the animals from Vietnam. ——由于在中国市场上乌龟供应的缩小,商人们开始从越南进口这种动物;所以可知“供过于求”是其原因;因此答案为C。

  • 第12题:

    单选题
    Which of the following can be concluded from the author’s statement “Any beneficial    substances from the turtles could also be synthesized chemically, so as to prevent the killing of turtles” in Paragraph 3 ?
    A

    The author feels sorry for killing turtles massively.

    B

    Turtles can be used to substitute many other medicines.

    C

    Many other kinds of herbs can be as useful as turtles.

    D

    International market feels happy for Chinese businessmen to buy.


    正确答案: B
    解析:
    本题是语义题。第三段最后一句提到:Any beneficial substances from the turtles could also be synthesized chemically,so as to prevent the killing of turtles.,意思是:从乌龟身上提取的有益物质也能通过化学合成而得到,这样就可阻止对乌龟的杀害了。由此可知作者为大规模的屠杀乌龟而感到遗憾。因此答案为A。

  • 第13题:

    资料:The federal government on Wednesday recommended an endangered-species listing for the loggerhead turtles in U.S. Waters, a decision that could lead to tighter restrictions on fishing and other maritime trades.Environmental groups who’ d been pushing an endangered listing said the proposal was a “turning point”they hope will lead to greater turtle protections.
    “I think it’ s huge day for loggerhead sea turtles, ”said Beth Riff, a marine wildlife scientist at Oceana.“it really draws attention to the fact these turtles are not doing well and more needs to be done to protect them.”With all that attention to paid to them, you’d think these creatures would at least have the gratitude not to go extinct, but Nature is indifferent to human notions of fairness.No one really knows how many loggerhead there are, or how many are being killed by fishing gear or other activities. Riff cites a 40 percent drop in the number of nesting females in Florida over the last decade as evidence of trouble.
    Loggerheads are named for their large heads, which contain potent jaws that can crush the hard shells of prey such as conch. The turtles are about the size of a fist when they hatch and make a frenzied dash to the surf. But they typically grow to more than three feet in length and 250 pounds. The animal can log thousands of miles as it travels across oceans.
    Barbara Schoder,national sea turtle coordinator for NOAA’s fisheries division, said the biggest threats to the North Pacific loggerhead include damage to primary nesting sites, which are mainly in Japan,as well as accidental snaring of the turtles in fishing gear. Andrea Tee of San Francisco-based Center for Biological Diversity said the turtles get hooked by Hawaiian longline fishermen targeting swordfish and tuna and can be injured or drowned. On the East Coast, the main threat to turtles is gear from the region’s various fishenes Schoder said.
    A primary benefit of the endangered status would be increased public pressure on protecting the species, Riff said. But the government would also have to determine“critical habitats,”such as where the turtles reproduce or forage. Such places could be subject to additional protections for the turtles, including restrictions on maritime development or fishing.
    Like every other environmental issue today, this is playing out against the background of global warming and human interference with natural ecosystems, The narrow strips of beach on which the turtles lay their eggs are being squeezed on one side by development and on the other by threat of rising sea levels as the oceans warm. Ultimately we must get a handle on those issues as well, or a creature that outlived the dinosaurs will meet its end at the hands of humans, leaving our descendants to wonder how creature so ugly could have won so much affection.

    What does the author mean by “nature is indifferent to human notions of fairness”( ).

    A.Nature is quite fair regarding the survival of turtles
    B.Turtles are by nature indifferent to human activities
    C.Course of nature will not be changed by human interference
    D.The turtle population has decreased in spite of human protection

    答案:D
    解析:
    本题考查的是句意判断。
    【关键词】mean;nature is indifferent to human notions of fairness
    【主题句】第2自然段With all that attention to paid to them,you’d think these creatures would at least have the gratitude not to go extinct,but Nature is indifferent to human notions of fairness.No one really knows how many loggerhead there are, or how many are being killed by fishing gear or other activities.Riff cites a 40 percent drop in the number of nesting females in Florida over the last decade as evidence of trouble.在如此多的关注之下,你会认为这些蠵龟至少会感激不至灭绝,但大自然对人类的公平观念漠不关心。没有人真正知道那里有多少蠵龟,或者有多少被渔具或其他人类活动杀死。Riff引用过去的十年,在佛罗里达州筑巢的雌性蠵龟数量下降了40%作为面临困境的证据。
    【解析】本题的问题是“作者提出nature is indifferent to human notions of fairness(大自然对人类的公平观念漠不关心)的意思是_______”。选项A意为“自然对于龟的生存是相当公平的”;选项B意为“乌龟本质上对人类活动漠不关心”;选项C意为“自然的过程不会因人为干扰而改变”;选项D意为“尽管受到人类保护,但龟的数量减少”。
    根据主题句可知,人类认为开展了保护措施,蠵龟就不会灭绝了,但事实上蠵龟数量还在下降,所以D选项“尽管有人类的保护,蠵龟数量还在下降”正确。

  • 第14题:

    资料:The federal government on Wednesday recommended an endangered-species listing for the loggerhead turtles in U.S. Waters, a decision that could lead to tighter restrictions on fishing and other maritime trades.Environmental groups who’ d been pushing an endangered listing said the proposal was a “turning point”they hope will lead to greater turtle protections.
    “I think it’ s huge day for loggerhead sea turtles, ”said Beth Riff, a marine wildlife scientist at Oceana.“it really draws attention to the fact these turtles are not doing well and more needs to be done to protect them.”With all that attention to paid to them, you’d think these creatures would at least have the gratitude not to go extinct, but Nature is indifferent to human notions of fairness.No one really knows how many loggerhead there are, or how many are being killed by fishing gear or other activities. Riff cites a 40 percent drop in the number of nesting females in Florida over the last decade as evidence of trouble.
    Loggerheads are named for their large heads, which contain potent jaws that can crush the hard shells of prey such as conch. The turtles are about the size of a fist when they hatch and make a frenzied dash to the surf. But they typically grow to more than three feet in length and 250 pounds. The animal can log thousands of miles as it travels across oceans.
    Barbara Schoder,national sea turtle coordinator for NOAA’s fisheries division, said the biggest threats to the North Pacific loggerhead include damage to primary nesting sites, which are mainly in Japan,as well as accidental snaring of the turtles in fishing gear. Andrea Tee of San Francisco-based Center for Biological Diversity said the turtles get hooked by Hawaiian longline fishermen targeting swordfish and tuna and can be injured or drowned. On the East Coast, the main threat to turtles is gear from the region’s various fishenes Schoder said.
    A primary benefit of the endangered status would be increased public pressure on protecting the species, Riff said. But the government would also have to determine“critical habitats,”such as where the turtles reproduce or forage. Such places could be subject to additional protections for the turtles, including restrictions on maritime development or fishing.
    Like every other environmental issue today, this is playing out against the background of global warming and human interference with natural ecosystems, The narrow strips of beach on which the turtles lay their eggs are being squeezed on one side by development and on the other by threat of rising sea levels as the oceans warm. Ultimately we must get a handle on those issues as well, or a creature that outlived the dinosaurs will meet its end at the hands of humans, leaving our descendants to wonder how creature so ugly could have won so much affection.

    The last sentence of the passage is meant to ( ).

    A.warn our descendants about the extinction of species
    B.Call for effective measures to ensure sea turtles’ survival
    C.Persuade human beings to show more affection or turtles
    D.Stress that even the most ugly species should be protected

    答案:B
    解析:
    本题考查的是推理判断。
    【关键词】last paragraph;meant to
    【主题句】最后一段Like every other environmental issue today,this is playing out against the background of global warming and human interference with natural ecosystems,The narrow strips of beach on which the turtles lay their eggs are being squeezed on one side by development and on the other by threat of rising sea levels as the oceans warm.Ultimately we must get a handle on those issues as well,or a creature that outlived the dinosaurs will meet its end at the hands of humans,leaving our descendants to wonder how creature so ugly could have won so much affection.就像现在的所有环境问题一样,全球变暖和人类对自然生态系统的干涉这一背景带来了灾难,蠵龟产卵的狭窄沙滩正在日益缩减,原因一方面是人类发展占地,另一方面是海洋变暖海平面上升带来的威胁。最终我们同样必须着手解决这些问题,否则蠵龟这个比恐龙在地球上生存得更久的生物将在我们人类手中走到终点。留下我们的子孙后代只能疑惑,如此丑陋的生物怎么会有如此大的影响。
    【解析】本题的问题是“最后一段的意义是_______”。选项A意为“告诫我们的后代关于物种的灭绝”;选项B意为“呼吁采取有效措施确保海龟的生存”;选项C意为“让人类对乌龟表现出更多的感情”;选项D意为“强调即使是最丑陋的物种也应受到保护”。根据主题句可知,作者一直在呼吁保护蠵龟,防止其灭绝。B选项“提倡实施有效措施确保蠵龟的生存”正确。

  • 第15题:

    资料:The federal government on Wednesday recommended an endangered-species listing for the loggerhead turtles in U.S. Waters, a decision that could lead to tighter restrictions on fishing and other maritime trades.Environmental groups who’ d been pushing an endangered listing said the proposal was a “turning point”they hope will lead to greater turtle protections.
    “I think it’ s huge day for loggerhead sea turtles, ”said Beth Riff, a marine wildlife scientist at Oceana.“it really draws attention to the fact these turtles are not doing well and more needs to be done to protect them.”With all that attention to paid to them, you’d think these creatures would at least have the gratitude not to go extinct, but Nature is indifferent to human notions of fairness.No one really knows how many loggerhead there are, or how many are being killed by fishing gear or other activities. Riff cites a 40 percent drop in the number of nesting females in Florida over the last decade as evidence of trouble.
    Loggerheads are named for their large heads, which contain potent jaws that can crush the hard shells of prey such as conch. The turtles are about the size of a fist when they hatch and make a frenzied dash to the surf. But they typically grow to more than three feet in length and 250 pounds. The animal can log thousands of miles as it travels across oceans.
    Barbara Schoder,national sea turtle coordinator for NOAA’s fisheries division, said the biggest threats to the North Pacific loggerhead include damage to primary nesting sites, which are mainly in Japan,as well as accidental snaring of the turtles in fishing gear. Andrea Tee of San Francisco-based Center for Biological Diversity said the turtles get hooked by Hawaiian longline fishermen targeting swordfish and tuna and can be injured or drowned. On the East Coast, the main threat to turtles is gear from the region’s various fishenes Schoder said.
    A primary benefit of the endangered status would be increased public pressure on protecting the species, Riff said. But the government would also have to determine“critical habitats,”such as where the turtles reproduce or forage. Such places could be subject to additional protections for the turtles, including restrictions on maritime development or fishing.
    Like every other environmental issue today, this is playing out against the background of global warming and human interference with natural ecosystems, The narrow strips of beach on which the turtles lay their eggs are being squeezed on one side by development and on the other by threat of rising sea levels as the oceans warm. Ultimately we must get a handle on those issues as well, or a creature that outlived the dinosaurs will meet its end at the hands of humans, leaving our descendants to wonder how creature so ugly could have won so much affection.

    How does global warming affect the survival of turtles?

    A.It threatens the sandy beaches on which sea turtles lay eggs
    B.The rising climate makes it difficult for their eggs to hatch
    C.The rising sea levels make it harder for their hatchlings to grow
    D.It takes them longer to adapt to the high temperature in the beach

    答案:A
    解析:
    本题考查的是细节理解。
    【关键词】how;global warming affect the survival of turtles
    【主题句】最后一段The narrow strips of beach on which the turtles lay their eggs are being squeezed on one side by development and on the other by threat of rising sea levels as the oceans warm.蠵龟产卵的狭窄沙滩正在日益缩减,原因一方面是人类发展占地,另一方面是海洋变暖海平面上升带来的威胁。
    【解析】本题的问题是“全球变暖如何影响了蠵龟的生存”。选项A意为“它威胁着海龟产卵的沙滩”;选项B意为“气候不断升高使它们的卵孵化困难”;选项C意为“海平面上升使它们的幼体难以成长”;选项D意为“需要更长时间才能适应海滩的高温”。根据主题句可知,全球变暖,海洋变暖,水平面上升,沙滩变小,蠵龟能产卵的区域变小了。A选项“它威胁到蠵龟产卵的沙滩”正确。

  • 第16题:

    共用题干
    Natural Medicines
    Since earliest days,humans have used some kinds of medicines.We know this because humans have survived.Ancient treatments for injury and disease were successful enough to keep humans from dying out completely.
    They were successful long before the time of modern medicine. Before the time of doctors with white coats and shiny(发亮的)instruments. Before the time of big hospitals with strange and wonderful equipment.
    Many parts of the world still do not have university-educated doctors. Nor do they have expensive hospitals.Yet injuries are treated.And diseases are often cured.How?By ancient methods. By medicines that might seem mysterious , even magical(有魔力的).Traditional medicines are neither mysterious nor magical,however.
    Through the centuries , tribal(部落的)medicine men experimented with plants. They found
    many useful chemicals in the plants.And scientists believe many of these traditional medicines
    may provide the cure for some of today's most serious diseases.
    Experts say almost 80% of the people in the world use plants for health care.These natural medicines are used not just because people have no other form of treatment. They are used because people trust them. In developed areas,few people think about the source of the medicines they buy in a store .Yet many widely-used medicines are from ancient sources,especially plants.
    Some experts say more than 25%of modem medicines come,in one way or another,from nature.
    Scientists have long known that nature is really a chemical factory. All living things contain chemicals that help them survive .So scientists' interest in traditional medicine is not new.But it has become an urgent concern.This is because the earth's supply of natural medicines may be dropping rapidly.

    It can be seen from the passage that the earth's supply of natural medicines______.
    A: may never be exhausted
    B: may be dropping rapidly
    C: is surprisingly big
    D: is as rich as ever

    答案:B
    解析:
    第一段中“...successful enough to keep humans from dying out completely"(有效地使人类免于完全消亡)与选项B" successful enough for humans to survive"(有效地使人类生存下来)意思一样。短文中并没有对选项A的内容做比较,实际上也不可能笼统地做这种比较。选项C和D凭常识也能做出判断,绝时肯定和绝对否定都是错误的。


    第三段第一句和第二句对选项A中的“all over the world”作了否定,而其他三个选项的内容在短文中都直接或间接谈到:选项B的内容在第二段最后一句和第三段第一句、第二句都间接提到,我们自然会想到,大医院有现代化的医疗设备,有经过高等教育的医生,有现代化的药品,看病的价格当然昂贵;第三段最后一句的内容与选项C的文字完全相同;第一段第一句的内容与选项D的内容也相同。


    第四段最后一句提供了本问题的答案,两处除了句子结构不同以外,文字完全相同。其他三个选项的内容短文都没有提及,根据常识判断也可以知道它们不是正确答案。


    第五段第一句直接提供了本题的答案。


    短文最后一句直接提供了本问题的答案,其他三个选项均与此完全相反。

  • 第17题:

    共用题干
    The Need to Remember
    Some people say they have no memory at all:"I just can't remember a thing!"But of course we all have a memory.Our memory tells us who we are.Our memory helps us to make use in the present of what we have learnt in the past.
    In fact we have different types of memory.For example,our visual memory helps us recall facts and places.Some people have such a strong visual memory that they can remember exactly what they have seen,for example,pages of a book,as a complete picture.
    Our verbal(言语的)memory helps us remember words and figures we may have heard but not seen or written:Items of a shopping list,a chemical formula,dates,or a recipe.
    With our emotional(情感的)memory, we recall situations or places where we had; strong feelings,perhaps of happiness or unhappiness. We also have special memories for smell,taste, touch and sound,and for performing physical movements.
    We have two ways of storing any of these memories. Our short-term memory stores items for up to thirty seconds-enough to remember a telephone number while we dial.Our long-term mem-ory,on the other hand,may store items for a lifetime. Older people in fact have a much biter long-term memory than short-term .They may forget what they have done only a few hours ago,but have the clearest remembrance(记忆)of when they were very young.
    Psychologists tell us that we only remember a few facts about our past,and that we invent the rest. It is as though we remember only the outline of a story.We then make up the details. We of-ten do this in the way we want to remember them,usually so that we appear as the heroes of our own past , or maybe victims needing sympathy(同情).

    Generally we remember only a few facts about the past.
    A: Right
    B: Wrong
    C: Not mentioned

    答案:A
    解析:
    根据文章第二段第二句话可知,视觉记忆可以帮助我们记起事实和地方,故本题表述正确,视觉记忆可以帮我们记起曾经去过的地方。


    根据文章第二段最后一句话中的“Some people have such...pages of a book...”可知题干正确,故本题表述正确。


    根据文章第三段中的“... words and figures we may have heard but not seen or written...”可知题干表述错误。


    根据文章第四段最后一句可知,perform physical movements说的是special memories。因此题干错误。


    联系全文,本文主要说的是人的记忆,而未提及动物。


    文章倒数第二段对short-term memory和long-term memory作了区分,并未进行重要性的比较。


    根据文章最后一段第一句话可知,关于过去我们只记得一部分,剩下的都是自己编造的,故本题表述正确。

  • 第18题:

    共用题干
    Natural Medicines
    Since earliest days,humans have used some kinds of medicines.We know this because hu- mans have survived .Ancient treatments for injury and disease were successful enough to keep hu- mans from dying out completely.
    They were successful long before the time of modern medicine.Before the time of doctors with white coats and shiny(发亮的)instruments. Before the time of big hospitals with strange and wonderful equipment.
    Many parts of the world still do not have university-educated doctors.Nor do they have ex-pensive hospitals.Yet injuries are treated.And diseases are often cured.How?By ancient meth- ods. By medicines that might seem mysterious, even magical(有魔力的).Traditional medicines are neither mysterious nor magical,however.
    Through the centuries, tribal(部落的)medicine men experimented with plants. They found many useful chemicals in the plants.And scientists believe many of these traditional medicines may provide the cure for some of today's most serious diseases.
    Experts say almost 80% of the people in the world use plants for health care.These natural medicines are used not just because people have no other form of treatment.They are used be-cause people trust them.In developed areas,few people think about the source of the medicines they buy in a store .Yet many widely-used medicines are from ancient sources,especially plants. Some experts say more than 25%of modern medicines come,in one way or another,from nature.
    Scientists have long known that nature is really a chemical factory.All living things contain chemicals that help them survive.So scientists' interest in traditional medicine is not new.But it has become an urgent concern.This is because the earth's supply of natural medicines may be dropping rapidly.

    It can be seen from the passage that the earth's supply of natural medicines______.
    A: may never be exhausted
    B: may be dropping rapidly
    C: is surprisingly big
    D: is as rich as ever

    答案:B
    解析:
    第一段中“…successful enough to keep humans from dying out completely” (有效地使人类免于完全灭绝)与选项B“successful enough for humans to survive ”(有效地使人类生存下来)意思一样。短文中并没有对选项A的内容做比较,实际上也不可能笼统地做这种比较。选项C和D凭常识也能做出判断,绝对肯定和绝对否定都是错误的。


    第三段第一句和第二句时选项A中的“all over the world”作了否定,而其他三个选项的内容在短文中都直接或间接谈到:选项B的内容在第二段最后一句和第三段第一句、第二句都间接提到,我们自然会想到,大医院有现代化的医疗设备,有受过高等教育的医生,有现代化的药品,看病的价格当然昂贵;第三段最后一句的内容与选项C的文字完全相同;第一段第一句的内容与选项D的内容也完全相同(除了时间状语的变动以外)。


    第四段最后一句提供了本问题的答案,两处除了句子结构不同以外,文字完全相同。其他三个选项的内容短文都没有提及,根据常识判断也可以知道它们不是正确答案。


    第五段第一句直接提供了本题的答案。


    短文最后一句直接提供了本问题的答案,其他三个选项均与此完全相反。

  • 第19题:

    单选题
    Which of the following is NOT mentioned in the last paragraph?
    A

    Biologists began to study new species of turtles for Chinese food markets.

    B

    Biologists discovered a few rare species of turtles as a result of search previously

    C

    Some species of turtles will soon be extinct if they are caught and killed at the present speed.

    D

    Turtles will soon be a target for rare collectors as dear as pearl and diamond.


    正确答案: C
    解析:
    本题是是非题。第六段第一句中有提及选项A,B的内容;第六段第二句中有提及选项C的内容;所以答案为D。

  • 第20题:

    单选题
    According to this passage, turtles are of great importance in China because they are _________.
    A

    rare

    B

    the most expensive in food markets

    C

    imported into China

    D

    used to cure certain diseases


    正确答案: B
    解析:
    本题是细节题。第一段第一句提到:自从有人声称中国的三线箱龟制成的药物能治疗癌症后,这种产品的需求量增加了,这使得金钱龟成为中国食品市场上最昂贵的东西;前面提到的三线箱龟也即是后面的金钱龟,因此答案为D。

  • 第21题:

    单选题
    From the passage, we learn that _____.
    A

    World Bank has done nothing to help the poor in the world

    B

    IMF only helps the rich in the world

    C

    World Bank controls all the banks in the world

    D

    There are some demonstrations against World Bank in recent years


    正确答案: D
    解析:

  • 第22题:

    单选题
    We had to learn chemical()at school but I can only remember H2O for water.
    A

    principles

    B

    prescriptions

    C

    formula

    D

    formulae


    正确答案: A
    解析: 暂无解析

  • 第23题:

    单选题
    We can learn from the passage that _____.
    A

    the hotels where you stay will offer you free breakfast

    B

    dining information can be obtained from your tour guides

    C

    you can have a complete choice of local dishes at the hotel

    D

    a full list of local restaurants can be found on the tour pages


    正确答案: D
    解析:
    事实细节题。题中问“从文章中我们可以得知什么?”从文章的第三段和第四段可知,导游会就饮食提出很多的建议。答案为B。