更多“____”相关问题
  • 第1题:

    单选题
    What is the passage mainly about?
    A

    The process of gradual memory loss.

    B

    The causes of absent-mindedness.

    C

    The impact of the environment on memory.

    D

    A way of encoding and recalling.


    正确答案: C
    解析:
    主旨题。本文分析了走神或心不在焉的原因,从编码有助于回忆,和编码不适当可能产生混乱,到注意事件发生的环境对记忆的重要影响,所以本文的中心思想是人忘事或走神的根本原因。故B为答案。

  • 第2题:

    单选题
    A

    Storm.

    B

    Big tides.

    C

    Underwater earthquakes.

    D

    Sunrises and sunsets.


    正确答案: B
    解析:
    [考点]细节题。录音中明确提到“A tidal wave is caused by an underwater earthquake”,故C项正确。
    【听力原文】
      A tidal wave is a very large and very destructive wall of water that rushes in from the ocean toward the shore. Many scientists call these huge waves tsunami.
      In Japanese tsunami means a “storm wave”. But do you know that tidal waves are not caused by storms and that they are not true tides at all?
      [28] A true tide is the regular rise and fall of ocean waters, at definite times each day, but a tidal wave comes rushing in suddenly and unexpectedly. [29] A tidal wave is caused by an underwater earthquake. Scientists call the underwater earthquake a seaquake. The word “seaquake” is made up of two words, the word “sea” and the word “quake” which means “to shake”.
      When a seaquake takes place at the bottom of the ocean, the ocean floor shakes and trembles, and sometimes the ocean floor shifts. It is this shifting that produces the tidal wave. The tidal wave begins to move across the sea at great speed.
    Questions 27 to 29 are based on the passage you have just heard.
    27. What is the subject of this passage?
    28. What is a tide?
    29. What is the cause of tidal waves?

  • 第3题:

    单选题
    Early fitness spas were intended mainly for _____.
    A

    the promotion of aerobic exercise

    B

    endurance and muscular development

    C

    the improvement of women’s figures

    D

    better performance in aerobic dancing


    正确答案: C
    解析:
    细节题。第一段第四句提到,很多健身中心在有氧运动之前就存在了,它们的重点不是放在有氧活动上,而是放在举重锻炼的活动培训上,即原本设计为强化和发展肌肉。这与B项意思相同,故B为答案。

  • 第4题:

    单选题
    Marketers need to know which of the four stages a product is in so as to _____.
    A

    promote its production

    B

    work out marketing policies

    C

    speed up its life cycle

    D

    increase its popularity


    正确答案: B
    解析:
    细节题。第二段首句指出,产品的生命周期对营销员的重要性在于:对产品的不同阶段,要采用不同的营销策略,因此B项为本题答案。

  • 第5题:

    填空题
    Halloween was celebrated at night this made black one traditional Halloween color.____

    正确答案: D
    解析:
    由题干中“Halloween color”定位至D段。原文中提到了两种万圣节的传统颜色:黑色和橙色。其中黑色与万圣节在晚上庆祝有关,故匹配段落为D段。

  • 第6题:

    单选题
    The author thinks that the conclusions of any research about people’s state of mind are _____.
    A

    surprising

    B

    confusing

    C

    illogical

    D

    questionable


    正确答案: D
    解析:
    细节题。首段首句指出,作者对有关人们思想状况研究的结论深表怀疑。这与D的意思相同,属同义转述的细节题。

  • 第7题:

    问答题
    Practice 2Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write an essay to discuss the advantages and disadvantages of the growth of international travel both for travelers and for the countries they visit. You can cite examples to illustrate your point. You should write at least 150 words but no more than 200 words.

    正确答案:
    【范文】
    With the development of transportation, international travel is becoming easier, faster and cheaper for many people nowadays. However, every coin has two sides, and it is also the same with international travel.
    For one thing, international travel is a good thing both for travelers and for the countries they visit generally. It gives travelers a chance to visit other places, gain new experience and admire famous historical sights and beautiful natural scenery. It is also good for the tourism of the countries, which may bring a lot of economic benefit for the countries. However, we can’t ignore the negative side of international travel. Flying, cruising, eating out, and driving around all have a negative impact on the environment. Most people when they travel constantly use towels in hotel rooms, leave the air conditioner on, or forget to turn off the lights. And in some cases, not all tourists have a good attitude and manners to the local people.
    To conclude, international travel is a great thing, but it is a privilege that should not be abused. Governments should encourage it, but also put in place measures to keep dangerous people away. This will result in a win-win situation for everyone.
    解析: 暂无解析

  • 第8题:

    单选题
    According to Paragraph 3, which of the following statements is TRUE?
    A

    Teenagers should spend more time learning to drive.

    B

    Driving is a skill too complicated for teenagers to learn.

    C

    Restrictions should be imposed on teenagers applying to take driving lessons.

    D

    The licensing authorities are partly responsible for teenagers’ driving accidents.


    正确答案: C
    解析:
    细节推断题。A项“少年应花更多的时间学驾车”,而原文未提时间长短问题,故排除。B项“驾车对少年来说,太复杂,少年学不会”与文章不符,文章只提到驾车是一项复杂、技能要求高的工作,但不意味着少年学不会。C项“对申请上驾驶课的少年严加限制”与文不符。D项“颁照当局对少年驾车事故应负部分责任”与第三段末句“根本问题是负责颁照的成年人没认识到,驾车是一项多么复杂技能要求多么高的工作”吻合。

  • 第9题:

    单选题
    Which of the following statements is true according to the passage?
    A

    Businessmen absorbed in their career are narrow-minded.

    B

    Managers often find it hard to tell right from wrong.

    C

    People engaged in technical jobs lead a more rewarding life.

    D

    Career seeks should not focus on immediate interests only.


    正确答案: A
    解析:
    主旨题。文章前半部分主要谈及当前大学生在实利主义驱使下选择的专业大都与当前能挣钱的专业有关这一社会现实;文章后半部分阐述学习知识重在学习什么,解决什么问题。作者认为,人类文明知识浩瀚,但重要的是要学会怎样思考,学习看清事物之间的联系,不仅要学习专业知识,而且要扩大教育视野,培养人的道德品质,尤其注重从长远的而不是从短期的利益上来看问题。这与D项正吻合。

  • 第10题:

    单选题
    A

    Love.

    B

    Support.

    C

    Indifference.

    D

    Disapproval.


    正确答案: B
    解析:
    [考点]细节题。录音提到“Many blacks are too bitter against white culture to feel American.”可知许多黑人与白人文化苦苦抗争,也就是说他们并不认同白人文化。D项正确。
    【听力原文】
      Is the United States a melting pot? In other words, have immigrants to the USA merged with the Native Americans and ceased to be Germans, Poles, Irish, etc.? It has been suggested that [24] a “pot of stew” might be a more suitable word than “melting pot”, for in a stew the meat and vegetables keep their own characteristics, a distinctive flavor of its own.
      [24] The implications of “melting pot” disturb American social workers and language teachers, many of whom feel that racial and national groups should be encouraged to preserve their customs, traditions and languages. At the same time it is agreed that all Americans, whatever their origins, must learn to speak English clearly and fluently, and that they must learn to adapt themselves to the American way of life.
      However, there are ethnic groups who still stick together, who speak their own languages and have preserved many of their old customs. [24] There are Hispanic communities, most of whom still speak Spanish as their first language. There are American Indians and various Asian groups, all of whom speak their own languages. [24] Many descendants of European Immigrants have also stayed together in groups. With the exception of the Anglo Saxons, the Germans are the largest ethnic group in the US
      A. They have made a considerable contribution to their adopted land and have helped to enrich a distinctive American English language. [25] The commanders-in-chief in both world wars were of German ancestry. [26] Many blacks are too bitter against white culture to feel American. They are beginning to trace their roots back to the African tribes from which their ancestors were torn in the days of slavery, and some of them are identifying themselves more and more with Africa.
    Questions 23 to 26 are based on the passage you have just heard.
    23. What is the main idea of the passage?
    24. Which statement is TRUE according to the passage?
    25. Which is the contribution that Americans of German ancestry have made to the USA?
    26. What is the attitude of many blacks to the white culture?

  • 第11题:

    单选题
    The author chose to study engineering at a small liberal-arts university because he _____.
    A

    wanted to be an example of practicality and rationality

    B

    intended to be a combination of engineer and humanist

    C

    wanted to coordinate engineering with liberal-arts courses in college

    D

    intend to be a sensible student with noble ideals


    正确答案: B
    解析:
    细节题。作者在第一段和第二段说想当一个工程师,并且成为工程师与人文学者集于一身的人,这正与B项同义,属同义重述。

  • 第12题:

    单选题
    A

    It is the regular rise and fall of ocean waters.

    B

    It is the destructive wall of water.

    C

    It is the sudden rise of ocean waters.

    D

    It is the underwater earthquake.


    正确答案: C
    解析:
    [考点]细节题。录音提到“A true tide is the regular rise and fall of ocean waters”,故答案为A项。

  • 第13题:

    填空题
    ____

    正确答案: A
    解析:
    此处应填入一个形容词。根据上下文意思应选A项,意即:全球气候变暖似乎离我们太遥远,以至于我们无需为此担心。

  • 第14题:

    填空题
    ____

    正确答案: F
    解析:
    every表示“每一……”。every assignment意为“每次布置作业”,其意思已清楚表露。此处只能加上一个表示更为强调意思的词。every single assignment更加强调“每布置一次作业”,都要求父母检查学生做的情况,一次不能漏掉。故选single。

  • 第15题:

    填空题
    The Australian state of Victoria is putting money in a program for the purpose of finding out new opportunities for its food and agriculture industries.____

    正确答案: A
    解析:
    由题干中“The Australian state of Victoria”定位至A段首句。本段讲到投资的目的是为食品和农业产业找到新的机遇,故匹配段落为A段。

  • 第16题:

    填空题
    David MeNeill says that confident speakers use hand gestures.____

    正确答案: F
    解析:
    根据题干信息“David McNeill”可以定位到F段“I spoke to David McNeill ... He says that clear, confident speakers use hand gestures”,由此可知David McNeill认为自信的讲话者使用手势,故匹配段落为F。

  • 第17题:

    填空题
    ____

    正确答案: G
    解析:
    根据后面的描述“mental slowness and cerebral palsy”可知,此处指的是神经系统不正常。abnormal反常的。

  • 第18题:

    填空题
    According to the CDD’s Chester, nobody can take Microsoft seriously when it comes into a room.____

    正确答案: E
    解析:
    根据题干信息“the CDD’s Chester”可以定位到E段“When Microsoft comes into a room and talks about anticompetitive behavior and threats to privacy, no one can take them seriously”,故匹配段落为E。

  • 第19题:

    填空题
    The celebration of Jesus’ birth on Dec. 25th has much to do with Pope Julius Ⅰ.____

    正确答案: C
    解析:
    根据题干中的“celebration”“Jesus’ birth”定位到C段。本段讲到公元四世纪,Pope Julius Ⅰ宣布耶稣生日是一个节日,并确定将December 25th作为庆祝日,故匹配段落为C段。

  • 第20题:

    填空题
    When the actual price is lower than the price offered elsewhere, “Buy one get one free” sale can help you save money.____

    正确答案: D
    解析:
    由题目中的“Buy one get one free”定位到D段。本段句末提到只有你支付的价格比其他地方同一件产品的价格低的时候,你才是真正省钱了,故匹配段落为D段。

  • 第21题:

    单选题
    “... Old is suddenly in” (Line 1, Para.1) most probably means “_____”.
    A

    America has suddenly become a nation of old people

    B

    gerontology has suddenly become popular

    C

    more elderly professors are found on American campuses

    D

    American colleges have realized the need of enrolling older students


    正确答案: B
    解析:
    主旨句义题。本文主要叙述了老年学在大学已成为了热门专业,因为老年人需要各种服务,从健康到房地产,到护理等行业,老年服务为社会提供各种就业机会,故B项。

  • 第22题:

    填空题
    The first gold seekers first arrived in Seattle In July 1897.____

    正确答案: C
    解析:
    根据题干中“Seattle”定位到C段。本段讲到,消息在1897年7月传到美国,7月15日第一批淘金者顺利到达旧金山,7月17日第一批淘金者到达西雅图。故匹配段落为C段。

  • 第23题:

    填空题
    According to the principle of state equality, each state is represented by two Senators in the Senate.____

    正确答案: D
    解析:
    由题干中关键词“two Senators in the Senate”定位至D段。文中指出,参议院的代表制是根据洲际平等原则确定的,即参议院共一百名参议员,其中每州两名。故匹配段落为D段。

  • 第24题:

    填空题
    ____

    正确答案: F
    解析:
    every表示“每一……”。every assignment意为“每次布置作业”,其意思已清楚表露。此处只能加上一个表示更为强调意思的词。every single assignment更加强调“每布置一次作业”,都要求父母检查学生做的情况,一次不能漏掉。故选single。