increase the finance of higher education
curtail some cultural activities
open more theaters
work out some rules for donation
第1题:
From the last paragraph we can learn that __
A. some pipes have to be re-arranged in winter
B. the system can do more than warming up the building
C. the exchangers will pick up heat from the street surface
D. less heat may be collected in winter than in summer
第2题:
What can be inferred from Paragraph 3?
A.Body language is uniqun to humans.
B.Animals express emotions just as humans do.
C.Humans have other poeers of communication.
D.Humans are thfferent from animals to some degree.
第3题:
() cultural conflicts are more serious than language problems.
A、For times
B、At times
C、Some times
D、Sometime
第4题:
It can be inferred from the last paragraph that Christopher______.
A.was more likely to change his mind
B.would return to his office in the bank
C.made a big success in interior design
D.was not well-prepared for his business
第5题:
It can be inferred from the last paragraph that _____.
[A] the dream to build interplanetary Internet can be fulfilled in the future
[B] interplanetary Internet will be commercialized in 100 years
[C] the research of Internet took 50 years
[D] it will take a long time to build interplanetary Internet
本题考查考生的推理引申能力。文章最后一段所做的假设(在今后50年内仅仅是研究项目的东西,在100年后完全有可能商业化)以及与因特网发展历程的比较,都是塞尔夫为了说明建立星际因特网在未来是有可能实现的,所以[A]项正确。文中提到100年只是一种假设,[B]项将其确定为商业化实现的时间,不正确。同样,[C]项将假设中的50年确定为因特网的研究年限,也不正确。该段中塞尔夫的一番话表达了他对星际因特网的建立怀有比较乐观的态度,而不是说明它需要花很长时间才能实现,[D]项不正确。
第6题:
第7题:
第8题:
第9题:
Which statement is FALSE concerning the interleave depth value?()
第10题:
culture exercises an influence over social interrelationship
courteous convention and individual interest are interrelated
various virtues manifest themselves exclusively among friends
social interrelationships equal the complex set of cultural conventions
第11题:
increase the finance of higher education
curtail some cultural activities
open more theaters
work out some rules for donation
第12题:
angry and afraid
lonely and scared
frustrated and furious
shy and uncertain
confident and excited
第13题:
D
The Cost of Higher Education
Individuals (个人) should pay for their higher education.
A university education is of huge and direct benefit to the individual. Graduates earn more than non-graduates. Meanwhile, social mobility is ever more dependent on having a degree. However, only some people have it. So the individual, not the taxpayers, should pay for it. There are pressing calls on the resources (资源) of the government. Using taxpayers' money to help a small number of people to earn high incomes in the future is not one of them.
Full government funding (资助) is not very good for universities. Adam Smith worked in a Scottish university whose teachers lived off student fees. He knew and looked down upon 18th-century Oxford, where the academics lived comfortably off the income received from the government. Guaranteed salaries, Smith argued, were the enemy of hard work; and when the academics were lazy and incompetent, the students were similarly lazy.
If students have to pay for their education, they not only work harder, but also demand more from their teachers. And their teachers have to keep them satisfied. If that means taking teaching seriously, and giving less time to their own research interests, that is surely something to celebrate.
Many people believe that higher education should be free because it is good for the economy (经济). Many graduates clearly do contribute to national wealth, but so do all the businesses that invest (投资) and create jobs. If you believe that the government should pay for higher education because graduates are economically productive, you should also believe that the government should pay part of business costs. Anyone promising to create jobs should receive a gift of capital from the government to invest. Therefore, it is the individual, not the government, who should pay for their university education.
68. The underlined word "them" in Paragraph 2 refers to
A. taxpayers
B. pressing calls
C. college graduates
D. government resources
第14题:
From the second paragraph, we can see that in the early years,______.
A. those colleges and universities were the same
B. people, young or old, might study in the colleges
C. students studied only some languages and science
D. when the students finished their school, they became lawyers or teachers
37.答案为A 从第二段整体来看,第一句In the early years,these schools were much alike是主体句,那时的大学都很相似,因此选A。
第15题:
It can be inferred from the last paragraph that outside directors______.
A.may stay for the attractive offers from the firm
B.have often had records of wrongdoings in the firm
C.are accustomed to stress-free work in the firm
D.will decline incentives from the firm
第16题:
It can be inferred from the increase of fruit consumption that ______.
A) people had to spend more on transportation and furniture
B) people were more health conscious
C) people were more money conscious
D) the price of fruit dropped dramatically
第17题:
From the third paragraph, we may infer that_____.
[A] traditional cultural heritage is worthy of preservation
[B] the universal features shared by all cultures aren’t worthy of notice
[C] musicians pay more attention to the preservation of traditional music
[D] the more developed a culture, the more valuable the music it has fostered
本题考查推理引申。第三段第二句提到,我们(we)越来越关注民乐中的传统和民族特色,并且在对待许多传统文化遗产时愿意将民乐保存下来。第三句以音乐家记录自己国家的古典音乐为例说明上文。该句中we包括了作者本人,因此可推知[A]是作者所赞同的观点。[C]错在more,因为文中并没有将音乐家对待传统音乐和现代音乐的态度作对比。该段末句提到,人们(people)总是渴望保留个性特色,而不是找到所有文化共有的普遍特点。可见,文中只是客观叙述人们对文化的偏好,没有贬低“文化共有的普遍特点”的价值。排除[B]。该段首句提到,音乐根植于孕育了它的文化之中。这说明文化决定音乐的特色,与“发达”或“价值”没有关联,排除[D]。
第18题:
第19题:
第20题:
第21题:
encourage innovation
keep labor output constant
increase their competitive advantage
permit business upturns to be more easily predicted
第22题:
There were no cultural activities on campus before the period of growth mentioned in the passage.
The opening of the John F. Kennedy Center was unwelcome.
It was through the influence of universities that many cities tried to revive their cultural institutions in the inner city areas.
Government’s aid and private donations to universities were reduced because of their political involvement.
第23题:
Mark Maclaine hopes to work in Wal-Mart in a few months.
if things goes well, Mark Maclaine will work in Wal-Mart in a few months.
Mark Maclaine does not want to work in Wal-Mart actually.
Mark Maclaine does not want to pursue music any more.
第24题:
A higher interleave depth provides more protection from burst of noise on the HFC network
Higher interleave depth increase downstream latency
Lower interleave depth cause some packet loss on typical HFC networks
None ofthe above