单选题It can be inferred from the last paragraph that the cultural activities in universities will grow if the government and individuals______.A increase the finance of higher educationB curtail some cultural activitiesC open more theatersD work out some ru

题目
单选题
It can be inferred from the last paragraph that the cultural activities in universities will grow if the government and individuals______.
A

increase the finance of higher education

B

curtail some cultural activities

C

open more theaters

D

work out some rules for donation


相似考题
更多“单选题It can be inferred from the last paragraph that the cultural activities in universities will grow if the government and individuals______.A increase the finance of higher educationB curtail some cultural activitiesC open more theatersD work out some ru”相关问题
  • 第1题:

    From the last paragraph we can learn that __

    A. some pipes have to be re-arranged in winter

    B. the system can do more than warming up the building

    C. the exchangers will pick up heat from the street surface

    D. less heat may be collected in winter than in summer


    正确答案:B

  • 第2题:

    What can be inferred from Paragraph 3?

    A.Body language is uniqun to humans.

    B.Animals express emotions just as humans do.

    C.Humans have other poeers of communication.

    D.Humans are thfferent from animals to some degree.


    正确答案:D

  • 第3题:

    () cultural conflicts are more serious than language problems.

    A、For times

    B、At times

    C、Some times

    D、Sometime


    参考答案:B

  • 第4题:

    It can be inferred from the last paragraph that Christopher______.

    A.was more likely to change his mind

    B.would return to his office in the bank

    C.made a big success in interior design

    D.was not well-prepared for his business


    正确答案:A
    解析:推理判断题。文章最后一段讲到,Christopher把店面装饰好之后,又去挨个向他的客户道歉,说自己根本不会装修。由此可推出,他很可能会改变主意,因为这样子公司是办不下去的。

  • 第5题:

    It can be inferred from the last paragraph that _____.

    [A] the dream to build interplanetary Internet can be fulfilled in the future

    [B] interplanetary Internet will be commercialized in 100 years

    [C] the research of Internet took 50 years

    [D] it will take a long time to build interplanetary Internet


    正确答案:A

    本题考查考生的推理引申能力。文章最后一段所做的假设(在今后50年内仅仅是研究项目的东西,在100年后完全有可能商业化)以及与因特网发展历程的比较,都是塞尔夫为了说明建立星际因特网在未来是有可能实现的,所以[A]项正确。文中提到100年只是一种假设,[B]项将其确定为商业化实现的时间,不正确。同样,[C]项将假设中的50年确定为因特网的研究年限,也不正确。该段中塞尔夫的一番话表达了他对星际因特网的建立怀有比较乐观的态度,而不是说明它需要花很长时间才能实现,[D]项不正确。

  • 第6题:

    What can be inferred about Julie Luddon?

    A.She is writing a book about cultural negotiations
    B.She has already received a bachelor's degree
    C.She is studying to become a university professor
    D.She wants to work in a foreign country

    答案:B
    解析:
    朱莉·勒登在阿德莱德大学攻读硕士学位。答案为B。

  • 第7题:

    According to the last paragraph,the government will__________.

    A.provide most students with scholarships
    B.dismiss some financial aid administrators
    C.stop the companies from making student loans
    D.go on providing financial support for college students

    答案:D
    解析:
    根据第七段最后一句话中“…the government says that money will flow uninterrupted”司推断,应选D项。

  • 第8题:

    共用题干
    Vocational Education

    Vocational education refers to education for a particular occupation.Industrialized countries have seen a fall in demand for unskilled workers,and an increase in jobs in the professional,technical,commercial,and administrative sector. Vocational education is traditionally associated with trades and crafts: young people were apprentice to employers for a number of years and learned on the job.Today the focus has shifted from the workplace to secondary and higher education institutions,and from employers to government provision and finance.Trainees in most occupations combine workplace training with study at a technical or academic institution.In the former Soviet Union, school and work were always strongly linked from primary school.Germany provides nine out of ten young people with entering higher education with vocational training,and training is planned from national down to locate level through joint committees of government representatives,employers,and trade unions.
    In some countries,skills are being grouped and"job families"are created so that individuals can move between jobs with similar technical requirements.In other occupations"competency-based education"is advocated to equip individuals with"transferable"as well as specific skills.In developing countries,where it is traditional for children to work from an early age,only a tiny proportion of students follow a formal vocational program,while the long specialist training of professionals such as doctors,lawyers,and engineers is a costly burden.Training places for technicians,nurses,teachers,and the essential workers are often limited.Worldwide,there is a slow but steady increase in the numbers of women training for occupations of influence in science,technology,law,and business.It is also becoming clear that one course of vocational education is not enough for a lifetime. Retraining,through continuing education is essential.

    In some countries,in order to help people to become capable of taking different jobs,different skills within a broad category are taught.
    A:Right
    B:Wrong
    C:Not mentioned

    答案:A
    解析:
    本题给出的信息是错误的。原文是:" Vocational education refers to education for a particular occupation."
    本题给出的信息是正确的。原文是:" Industrialized countries have seen a fall in demand for unskilled workers,and an increase in jobs in the professional,technical,cornmercial,and administrative sector."
    本题给出的信息是正确的。原文是:" Today the focus has shifted from the workplace to secondary and higher education institutions,and from employers to government provision and finance."
    本题给出的信息是错误的。原文是:" In the former Soviet Union , school and work were always strongly linked from primary school."
    文章没有谈到这方面的信息。
    本题给出的信息是正确的。原文是:" In some countries , skills are being grouped and'job families' are created so that individuals can move between jobs with similar technical requirements."
    本题给出的信息是正确的。原文是:" It is also becoming clear that one course of vocational education is not enough for a lifetime.Retraining,through continuing education is essential."

  • 第9题:

    Which statement is FALSE concerning the interleave depth value?()

    • A、A higher interleave depth provides more protection from burst of noise on the HFC network
    • B、Higher interleave depth increase downstream latency
    • C、Lower interleave depth cause some packet loss on typical HFC networks
    • D、None ofthe above

    正确答案:D

  • 第10题:

    单选题
    It could be inferred from the last paragraph that _____.
    A

    culture exercises an influence over social interrelationship

    B

    courteous convention and individual interest are interrelated

    C

    various virtues manifest themselves exclusively among friends

    D

    social interrelationships equal the complex set of cultural conventions


    正确答案: B
    解析:
    从最后一段中,可推测出文化能影响社会关系。“As is true of any developed society, in America a complex set of cultural signals, assumptions, and conventions underlies all social interrelationships.”是全段的主题,该句可译为:像其他发达国家一样,在美国,人际关系的背后是一系列复杂的文化符号、信念和习俗。换言之,美国的文化决定了美国人的行为。

  • 第11题:

    单选题
    It can be inferred from the last paragraph that the cultural activities in universities will grow if the government and individuals______.
    A

    increase the finance of higher education

    B

    curtail some cultural activities

    C

    open more theaters

    D

    work out some rules for donation


    正确答案: A
    解析:
    推断题。文章最后一段提到“the resulting cutbacks in state aid and private donations placed a strain on the financing of higher education that curtailed the growth or sometimes even threatened the survival of many cultural program”,即“政府和个人资助的减少使得抑制甚至威胁到了大学文化艺术活动的生存”。由此推断,如果增加对最高教育的资助,那么大学的文化艺术活动就会繁荣起来,所以选A项。

  • 第12题:

    单选题
    It can be inferred from the last paragraph that the author felt ______.
    A

    angry and afraid

    B

    lonely and scared

    C

    frustrated and furious

    D

    shy and uncertain

    E

    confident and excited


    正确答案: D
    解析:
    作者在最后一段提到在这样一个大城市里,她感到很恐惧,很孤单,故选B项。

  • 第13题:

    D

    The Cost of Higher Education

    Individuals (个人) should pay for their higher education.

    A university education is of huge and direct benefit to the individual. Graduates earn more than non-graduates. Meanwhile, social mobility is ever more dependent on having a degree. However, only some people have it. So the individual, not the taxpayers, should pay for it. There are pressing calls on the resources (资源) of the government. Using taxpayers' money to help a small number of people to earn high incomes in the future is not one of them.

    Full government funding (资助) is not very good for universities. Adam Smith worked in a Scottish university whose teachers lived off student fees. He knew and looked down upon 18th-century Oxford, where the academics lived comfortably off the income received from the government. Guaranteed salaries, Smith argued, were the enemy of hard work; and when the academics were lazy and incompetent, the students were similarly lazy.

    If students have to pay for their education, they not only work harder, but also demand more from their teachers. And their teachers have to keep them satisfied. If that means taking teaching seriously, and giving less time to their own research interests, that is surely something to celebrate.

    Many people believe that higher education should be free because it is good for the economy (经济). Many graduates clearly do contribute to national wealth, but so do all the businesses that invest (投资) and create jobs. If you believe that the government should pay for higher education because graduates are economically productive, you should also believe that the government should pay part of business costs. Anyone promising to create jobs should receive a gift of capital from the government to invest. Therefore, it is the individual, not the government, who should pay for their university education.

    68. The underlined word "them" in Paragraph 2 refers to

    A. taxpayers

    B. pressing calls

    C. college graduates

    D. government resources


    正确答案:B

  • 第14题:

    From the second paragraph, we can see that in the early years,______.

    A. those colleges and universities were the same

    B. people, young or old, might study in the colleges

    C. students studied only some languages and science

    D. when the students finished their school, they became lawyers or teachers


    正确答案:A

    37.答案为A  从第二段整体来看,第一句In the early yearsthese schools were much alike是主体句,那时的大学都很相似,因此选A

  • 第15题:

    It can be inferred from the last paragraph that outside directors______.

    A.may stay for the attractive offers from the firm

    B.have often had records of wrongdoings in the firm

    C.are accustomed to stress-free work in the firm

    D.will decline incentives from the firm


    正确答案:A
    解析:推理题。题干定位在最后一段,没有明确的定位。因此需要分析段落结构,找到作者所暗示的内容。最后一段首先提到独立董事会在公司坏消息出现前离开以避免影响自己的声誉。然后提到了需要奖励来留住他们,否则Simmons女士的例子会重现。

  • 第16题:

    It can be inferred from the increase of fruit consumption that ______.

    A) people had to spend more on transportation and furniture

    B) people were more health conscious

    C) people were more money conscious

    D) the price of fruit dropped dramatically


    正确答案:B
    答案:B
    [试题分析] 事实推理题。
    [详细解答] 提问的也是第二段中对第二方面的消费趋向的分析,即:人们生活水平的提高使他们的消费趋向发生变化。众所周知,多吃水果既是生活水平提高的表现,也是健康意识提高的表现,而健康意识提高归根结底也是生活水平提高的表现。因此,应选择B。

  • 第17题:

    From the third paragraph, we may infer that_____.

    [A] traditional cultural heritage is worthy of preservation

    [B] the universal features shared by all cultures aren’t worthy of notice

    [C] musicians pay more attention to the preservation of traditional music

    [D] the more developed a culture, the more valuable the music it has fostered


    正确答案:A

     本题考查推理引申。第三段第二句提到,我们(we)越来越关注民乐中的传统和民族特色,并且在对待许多传统文化遗产时愿意将民乐保存下来。第三句以音乐家记录自己国家的古典音乐为例说明上文。该句中we包括了作者本人,因此可推知[A]是作者所赞同的观点。[C]错在more,因为文中并没有将音乐家对待传统音乐和现代音乐的态度作对比。该段末句提到,人们(people)总是渴望保留个性特色,而不是找到所有文化共有的普遍特点。可见,文中只是客观叙述人们对文化的偏好,没有贬低“文化共有的普遍特点”的价值。排除[B]。该段首句提到,音乐根植于孕育了它的文化之中。这说明文化决定音乐的特色,与“发达”或“价值”没有关联,排除[D]。

  • 第18题:

    What is the main idea of the last paragraph?___________

    A.Parental nonintervention will not be praised
    B.Nonintervention may be a good policy in international affairs
    C.Parents must exercise some control and show some concern about the cultural influence onthe children
    D.Parents need to intervene

    答案:C
    解析:
    由最后一段的首句“Parents must exercise some control and show some concern about thecultural influence on the child when a program not intended for that child is viewed.”可知,C项正确。

  • 第19题:

    Text 4 The two-year degree is back.The idea of increased flexibility in higher education is,in the broadest sense,a good one.But it is a sign of how captured we have been by market-centric thinking that"flexibility",to this government,is manifested as"squeeze the same amount into a shorter period of time to maximise your financial returns later".The sector has undergone a"catastrophe"as part-time student numbers have collapsed;that the government's response is a degree format-the polar opposite of part-time-is indicative of its approach to governance in generaL For most demographics whose access to higher education is restricted,condensing the course doesn't address the barriers they're facing.If you're balancing employment and childcare with a full-time education,especially if you're relying on sketchy public transport infrastructure,it's unrealistic to squeeze any more into your schedule.Many universities currently structure their courses around the reality that many students work,at least part-time,while studying.None of this is to mention those with disabilities who may face additional barriers to access.There are no doubt some-the independently wealthy,for example-who may benefit,but it seems perverse that these people should be the focus of a major policy change.Troublingly,we seem to have fully accepted the shift from education as a social good to a product sold to students on grounds of higher earnings in the job market.Often,the grand promises of access to employment don't hold up.The labour market has been increasingly casualised and"hollowed out",with a gap emerging between the skilled and"unskilled".Progression through the ranks is vanishing,with a degree becoming a requirement for all sorts of jobs beyond simply those with high wages.Even beyond the gap between the promise and reality,though,lies a philosophical flaw with the current approach.The two-year degree,in and of itself,is neither a good nor a bad thing.For some people it will be a positive,for the majority of others an irrelevance.What is troubling is what it represents about how Britain's political establishment sees education.It fits well into the reductive free-market philosophy,where every aspect of life can be sold as a commodity.A government that sees the price of everything and the value of nothing will inevitably be drawn to the idea of squeezing maximum output into minimum time.A government that really wanted to make higher education more flexible,open and accessible would be exploring options that made sense for those with restricted access.There is no evidence,though,that this government thinks the choice between being stuck in a low-wage hellscape or taking on thousands of pounds in debt to play a roulette wheel with better odds is a bad thing.The days of education policies that address none of the problems with education are far from over
    We can infer from Paragraph l that the two-year degree_____

    A.will hopefully increase flexibility in higher education
    B.indicates that market-centric thinking is all the rage
    C.may help ease the debt burden of college students
    D.is a result of the collapse of higher education

    答案:B
    解析:
    【信息锁定】文首句首先引题“两年制学位卷土重来”,②③句继而做出点评:推行两年制学位意在提高高等教育灵活性,主观意愿虽好,却反映出我们(代指教育部门)十分痴迷“以市场为中心”,以至于认为“‘将相同课程压缩在更短时间范围内’就是一种‘灵活性”’。即,两年制学位出发点虽好,但却反映出“以市场为中心”在教育部门的风行、以至于对教育的灵活性做出了狭隘的理解。故B.正确。【解题技巧】A.、C.均错将政策制定者的主观意愿“提高高等教育灵活性(①句)、最大化日后经济回报(③句)”偷换为作者对该政策的点评,而由⑧句But所示语义转折可知作者对这一政策实持否定态度;[D]由④句扭曲而来,但错把“非全日制教育面临的问题”严重化为“高等教育崩塌”。

  • 第20题:

    共用题干
    Vocational Education

    Vocational education refers to education for a particular occupation.Industrialized countries have seen a fall in demand for unskilled workers,and an increase in jobs in the professional,technical,commercial,and administrative sector. Vocational education is traditionally associated with trades and crafts: young people were apprentice to employers for a number of years and learned on the job.Today the focus has shifted from the workplace to secondary and higher education institutions,and from employers to government provision and finance.Trainees in most occupations combine workplace training with study at a technical or academic institution.In the former Soviet Union, school and work were always strongly linked from primary school.Germany provides nine out of ten young people with entering higher education with vocational training,and training is planned from national down to locate level through joint committees of government representatives,employers,and trade unions.
    In some countries,skills are being grouped and"job families"are created so that individuals can move between jobs with similar technical requirements.In other occupations"competency-based education"is advocated to equip individuals with"transferable"as well as specific skills.In developing countries,where it is traditional for children to work from an early age,only a tiny proportion of students follow a formal vocational program,while the long specialist training of professionals such as doctors,lawyers,and engineers is a costly burden.Training places for technicians,nurses,teachers,and the essential workers are often limited.Worldwide,there is a slow but steady increase in the numbers of women training for occupations of influence in science,technology,law,and business.It is also becoming clear that one course of vocational education is not enough for a lifetime. Retraining,through continuing education is essential.

    It can be concluded from the passage that more vocational education has to be provided in the future.
    A:Right
    B:Wrong
    C:Not mentioned

    答案:A
    解析:
    本题给出的信息是错误的。原文是:" Vocational education refers to education for a particular occupation."
    本题给出的信息是正确的。原文是:" Industrialized countries have seen a fall in demand for unskilled workers,and an increase in jobs in the professional,technical,cornmercial,and administrative sector."
    本题给出的信息是正确的。原文是:" Today the focus has shifted from the workplace to secondary and higher education institutions,and from employers to government provision and finance."
    本题给出的信息是错误的。原文是:" In the former Soviet Union , school and work were always strongly linked from primary school."
    文章没有谈到这方面的信息。
    本题给出的信息是正确的。原文是:" In some countries , skills are being grouped and'job families' are created so that individuals can move between jobs with similar technical requirements."
    本题给出的信息是正确的。原文是:" It is also becoming clear that one course of vocational education is not enough for a lifetime.Retraining,through continuing education is essential."

  • 第21题:

    单选题
    It can be inferred from the passage that the manufacturers mentioned in paragraph 1 expected that the measures they implemented would _____.
    A

    encourage innovation

    B

    keep labor output constant

    C

    increase their competitive advantage

    D

    permit business upturns to be more easily predicted


    正确答案: D
    解析:
    由“manufacturers in the United States have been trying to improve productivity—and therefore enhance their international competitiveness—through cost-cutting programs”可知,C为正确选项。第三段提到,cost cutting并不能encourage innovation,所以A错误。B项是对cost cutting的解释。

  • 第22题:

    单选题
    Which of the following can be concluded from the passage?
    A

    There were no cultural activities on campus before the period of growth mentioned in the passage.

    B

    The opening of the John F. Kennedy Center was unwelcome.

    C

    It was through the influence of universities that many cities tried to revive their cultural institutions in the inner city areas.

    D

    Government’s aid and private donations to universities were reduced because of their political involvement.


    正确答案: D
    解析:
    推理题。文章第三段提到“Both privately and publicly supported cultural institutions have become increasingly involved...placed a strain on the financing of higher education that curtailed the growth or sometimes even threatened the survival of many cultural program”,即“政府或者私人赞助的文化机构开始卷入社会问题,尽管大学的文艺活动并不直接受政治争议和骚乱影响,但是因此而引起的政府和个人资助的减少削弱了甚至威胁到了大学文化艺术活动的生存”,D项正确。

  • 第23题:

    单选题
    It can be inferred from the last paragraph that______.
    A

    Mark Maclaine hopes to work in Wal-Mart in a few months.

    B

    if things goes well, Mark Maclaine will work in Wal-Mart in a few months.

    C

    Mark Maclaine does not want to work in Wal-Mart actually.

    D

    Mark Maclaine does not want to pursue music any more.


    正确答案: D
    解析:
    推断题。根据题干提示定位到最后一段。文中最后一段讲到Mark Maclaine says “Maybe I’ll be working in Wal-Mart in a few months.” But at least 741 people are betting he won’t be. 再由上句Right now things are going really well ,并且他正在 wholeheartedly pursuing music full time可知他热爱音乐,并非真正想去沃尔玛超市打工,依次可排除A、B、D ,故C为正确答案。

  • 第24题:

    单选题
    Which statement is FALSE concerning the interleave depth value?()
    A

    A higher interleave depth provides more protection from burst of noise on the HFC network

    B

    Higher interleave depth increase downstream latency

    C

    Lower interleave depth cause some packet loss on typical HFC networks

    D

    None ofthe above


    正确答案: D
    解析: 暂无解析