单选题For the author, a primary effect of any diary is that it ______.A allows man to become calm and relaxedB serves as atonement for the pastC acts as a guide for future entriesD ensures alertness and sensitivity to the past

题目
单选题
For the author, a primary effect of any diary is that it ______.
A

allows man to become calm and relaxed

B

serves as atonement for the past

C

acts as a guide for future entries

D

ensures alertness and sensitivity to the past


相似考题

1.189. What will man be like in the future—in 5,000 or even 50,000 years from now? We can only make a guess, of course, but we can be sure that he will be different from what he is today. For man is slowly changing all the time. Let us take an obvious example. Man, even five hundred years ago, was shorter than he is today. Now, on average, men are about three inches taller. Five hundred years is a relatively short period of time, so we may assume that man will continue to grow taller. Again, in the modern world we use our brains a great deal. Even so, we still make use of only about 20% of the brain’s capacity. As time goes on, however, we shall have to use our brains more and more—and eventually we shall need larger ones. This is likely to bring about a physical change too: the head, in particular the forehead, will grow larger. Nowadays our eyes are in constant use. In fact, we use them so much that very often they become weaker and we have to wear glasses. But over a very long period of time it is likely that man’s eyes will grow stronger. On the other hand, we tend to make less use of our arms and legs. These, as a result, are likely to grow weaker. At the same time, however, our fingers will grow more sensitive because they are used a great deal in modern life. But what about hair? This will probably disappear from the body altogether in course of time because it does not serve a useful purpose any longer. In the future, then, both sexes are likely to be bald. Perhaps all this gives the impression that future man will not be a very attractive creature to look at. This may well be true. All the same, in spite of all these changes, future man will still have a lot in common with us. He will still be a human being, with thoughts and emotions similar to our own. [共5题](1) Future man is likely to be different from us ________.(A) in quite a few ways (B) in almost every way(C) in great many ways (D) in one or two ways(2) The reason for believing that future man will be different is that man ________.(A) began to change five hundred years ago(B) never stops changing(C) never stops growing(D) has recently begun to change(3) People’s heads will eventually grow larger. This is because their brains ________.(A) will grow faster than at present(B) will need more room than at present(C) will play an important part(D) will be in constant use(4) Future man will probably ________.(A) have bigger eyes (B) get weaker eyes(C) see better (D) have to wear better glasses(5) Future man’s hair will ________.(A) grow darker (B) stop growing completely(C) fall out more often (D) get longer

更多“单选题For the author, a primary effect of any diary is that it ______.A allows man to become calm and relaxedB serves as atonement for the pastC acts as a guide for future entriesD ensures alertness and sensitivity to the past”相关问题
  • 第1题:

    Sydney wants to become a________ (律师)in the future.


    正确答案:
    lawyer

  • 第2题:

    The growth of switching has(135)a new generation of network management tools that help(136)cope with the challenges,(137)them to correlate device alarms in order to(138)pinpoint root causes, or to monitor service levels without depending on IP subnet schemes. These new tools have become essential to coping with the primary(139)effect of any treatment that significantly increases network flexibility: added complexity.

    A.create

    B.creates

    C.created

    D.creating


    正确答案:C

  • 第3题:

    When the author says that observers are waiting for the dominoes to start falling, he means ________.

    [A] observers are taking a wait and see attitude towards the future of euthanasia

    [B] similar bills are likely to be passed in the US, Canada and other countries

    [C] observers are waiting to see the result of the game of dominoes

    [D] the effect-taking process of the passed bill may finally come to a stop


    正确答案:B
    57. [B] 意为:美国、加拿大及其他国家也可能批准类似法律。
       第二段最后一句指出,在美国和加拿大“死之权利”运动正在集结力量,观望者正在等待多米诺骨牌开始倾倒。多米诺骨牌是一种西洋骨牌游戏;游戏中将许多长方形的骨牌竖立排列成行,碰倒第一张时,其余骨牌将依次纷纷倒下。用于比喻时,这种游戏指一系列的连锁反应,即:牵一发而动全身。这里喻指:澳大利亚的形势会波及北美等国家,引起类似的做法。
       A意为:观察者对安乐死的未来持观望态度。根据对 B 的分析,观察者等待的是是否美、加等国会在对安乐死的态度方面步澳之后尘,通过类似立法,而并非是指他们对安乐死态度暖昧、莫衷一是。
       C意为:观察者正等待看多米诺游戏的结果。这种解释未免太拘泥于字面的意思。
       D 意为:所批准的法案的影响也许会最终停止。与原文不符。

  • 第4题:

    According to Searle,those illocutionary acts whose point is to commit the speaker to some future course of action are called ().

    Acommisives

    Bdirectives

    Cexpressives

    Ddeclaratives


    A

  • 第5题:

    单选题
    Which of the following is the author’s primary concern regarding the application of the new technology?
    A

    The expansion of the new technology may not bring profits to the companies.

    B

    Most people who use the technology will not have a baby as they want.

    C

    The effect of the new technology still needs to be carefully examined.

    D

    Increasing use of the technology may disturb the sex balance in the population.


    正确答案: A
    解析:
    第四段作者提到看来这一技术不仅能有效地选择孩子的性别,也带来了一大堆伦理和实际上的问题,特别是大多数应用该技术的家庭,并不是出于医学上的需要。(这里指他们只是为了要男孩或女孩。这样就可能影响人口性别的比例)。

  • 第6题:

    单选题
    The author believes that the future of nanotechnology will be ______.
    A

    conspicuous

    B

    distinctive

    C

    foreseeable

    D

    promising


    正确答案: C
    解析:
    推理题。文章最后提到“…nanotech has been one of science’s fastest-growing fields in recent years,with potential application in fields as diverse as energy production and toothpaste manufacture.The nanotech market is projected to be worth $1 trillion by2015.”由此可以推断出,纳米科技的发展是很有前途的,即promising,其他选项不合题意。故选D。

  • 第7题:

    单选题
    According to paragraph 4, what puzzles the author is that some bosses fail to ______.
    A

    see the link between trust and data protection

    B

    perceive the sensitivity of personal data

    C

    realize the high cost of data restoration

    D

    appreciate the economic value of trust


    正确答案: A
    解析:
    主旨题和细节理解题。第三段讲了老板忽视信用的重要性,信用度很容易被摧毁,而且需要很大的代价去重建,数据的外泄将会导致公司信用度急剧下降。鉴于本文主要讲的是Data Insecurity,再看本段最后一句话,我们可以得知,选项A(see the link between trust and data protection)是最恰当的。

  • 第8题:

    单选题
    In the passage, the author says that every man is a philosopher. This is because _____.
    A

    every man lives like a philosopher

    B

    every man is aware of the importance of philosophy

    C

    every man lives in accordance with his world outlook

    D

    every man lives consciously


    正确答案: B
    解析:
    第一段第一句提到“Every man is a philosopher. Every man has his own philosophy of life and his special view of the universe”,由此可知每个人都是哲学家,每个人都有自己对生命的哲学看法和世界观。后一句是对前一句的解释,因此选A。

  • 第9题:

    单选题
    For the following items, which one acts as a VPN termination device and is located at a primary networklocation?()
    A

    Broadband service

    B

    Headend VPN device

    C

    VPN access device

    D

    Tunnel


    正确答案: D
    解析: 暂无解析

  • 第10题:

    单选题
    Click the Exhibit button. In the exhibit, which statement is correct? ()
    A

    Three physical interfaces are redundant.

    B

    You must define an additional Redundancy Group.

    C

    node 0 will immediately become primary in the cluster.

    D

    You must issue an operational command and reboot the system for the above configuration to take effect.


    正确答案: B
    解析: 暂无解析

  • 第11题:

    单选题
    We can conclude that the author believes one’s sins ______.
    A

    must be expiated  

    B

    need to be revealed somewhere

    C

    need open atonement  

    D

    suffer in oblivion


    正确答案: A
    解析:
    文章第二段第三句先是提到Then there are the things one cannot tell anybody, even the closest people, because one is too ashamed,即有些事因太羞愧而不能告诉别人,也就是题干中的sins,随后就指出It is not good if they are not articulated at all: it is not good if they pass into oblivion.,即这些信息需要表达出来,B项“需要在某些地方揭示出来”,符合句意。

  • 第12题:

    单选题
    According to Searle,those illocutionary acts whose point is to commit the speaker to some future course of action are called ().
    A

    commisives

    B

    directives

    C

    expressives

    D

    declaratives


    正确答案: A
    解析: 暂无解析

  • 第13题:

    This lesson serves _____ a guide for your life and work in the future.

    A: as

    B: for

    C: to

    D: with


    正确答案: A

  • 第14题:

    Click the Exhibit button.In the exhibit, which statement is correct? ()

    A. Three physical interfaces are redundant.

    B. You must define an additional Redundancy Group.

    C. node 0 will immediately become primary in the cluster.

    D. You must issue an operational command and reboot the system for the above configuration to take effect.


    参考答案:D

  • 第15题:

    The author believes that__________.

    A.her future will be free from troubles
    B.it is difficult to become patient
    C.there are more good things than bad things
    D.good things will happen if one keeps trying

    答案:D
    解析:
    文章在结尾处点点明了全文主题。

  • 第16题:

    According to Searle,those illocutionary acts whose point is to commit the speaker to some future course of action are called ().

    • A、commisives
    • B、directives
    • C、expressives
    • D、declaratives

    正确答案:A

  • 第17题:

    单选题
    What is the author’s attitude toward the future of autos?
    A

    Enthusiastic.

    B

    Pessimistic.

    C

    Optimistic.

    D

    Cautious.


    正确答案: A
    解析:
    态度题。文章一开始就讲有些汽车的悲观主义者认为汽车最终被弃而不用,接着文章又引述了反对悲观主义的人们认为汽车将来的前途还是一个充满希望的未来。不仅作者自己展示出且同时让读者对汽车的未来充满了乐观的情绪。因此,作者态度和文章基调都是乐观的,故选C为答案。

  • 第18题:

    单选题
    The man noticed the decay and lifelessness of the city, and these are facts that are detailed in his diary.
    A

    these are facts that are detailed

    B

    these facts having been detailed

    C

    the detailing of these facts is

    D

    detailed these facts

    E

    his detailing of the facts


    正确答案: D
    解析:
    A项在从句中使用了被动语态。B和E项使句子片段,且使用了被动语态。C和D项纠正了这个错误,但C项措辞累赘。

  • 第19题:

    单选题
    What is called science or art, according to the author?
    A

    the deficit answers of some of man’s questions

    B

    Man’s thoughts

    C

    all of man’s questions

    D

    the meaning of reality


    正确答案: A
    解析:
    由第四段第二句“Where the answer is clear, we call it science or art and move on to higher ground and a new vista of the world.”可知答案清楚地,我们就称之为科学或艺术。故选A。

  • 第20题:

    单选题
    What is the author´s primary purpose in writing the passage?
    A

    Revealing the procedures for foreign adoptions.

    B

    Recounting an amazing childhood camping experience.

    C

    Investigating how Hidden Valley serves foreign adoption families.

    D

    Demonstrating how culture camps help foreign adoption families.


    正确答案: A
    解析:

  • 第21题:

    单选题
    On hearing the voices of the famous writers of a long time past, the author was_____.
    A

    very excited

    B

    very frightened

    C

    very nervous

    D

    very surprised


    正确答案: A
    解析:
    第五段开始作者说:“我是近来才有这些想法的,因为最近别人给我寄来了两盘具有历史意义的CD录音盘,是历史上著名的作家朗读他们自己的作品。听到了这些已经去世很久了的19世纪的作家的声音使我非常激动。”thrilling既有“使人害怕,毛骨悚然”的意思,也有“使人非常激动”的意思,但这里作者是积极主张大声朗诵的,因此一定是很激动。

  • 第22题:

    单选题
    What do Americans think the relationship between their children and the future of the America is?
    A

    Their future rests on how their children become.

    B

    Their children can’t shape their future because they can’t affect their children’s development through education.

    C

    If the children turn out to be useless, they won’t have any better future than the Soviet Union.

    D

    The changes in education aim to make the American children better prepared for the new world order.


    正确答案: D
    解析:
    最后一段:对美国孩子来说,教育上的所有这些改变意味着什么?一方面,他们表明了美国人的根本信念:我们的希望就在孩子们的身上,孩子们将塑造着我们的未来;另一方面,是通过教育这种根本的方法来影响孩子的发展。因此A项“美国的未来在孩子的身上”符合文章大意。故选A。B意为“因为美国人没有办法通过教育来影响孩子们,所以这些孩子们无法塑造国家的未来”。C意为“如果美国孩子们长大了一无是处,美国的未来赶不上苏联”,文章在此处没有写美苏的对比。D意为“教育上的所有改变都是为了使美国孩子们为世界新秩序做更好的准备”,文章没有提到这一点。

  • 第23题:

    单选题
    According to the passage, the man who wants to learn ______.
    A

    will learn from his own example

    B

    will do so from his diary

    C

    will use his diary as a source of calm

    D

    will treat himself subjectively


    正确答案: B
    解析:
    文章第三段提到“The man who truly wants to know everything will learn best from his own example”,即真正想洞悉一切的人会从自己身上学到很多,A项与原文表述一致。