单选题According to the passage, many important persons in public life and the big corporations______.A were educated in Oxford and CambridgeB were educated in Princeton and YaleC graduated from Harvard and PrincetonD graduated either from Harvard or from Yal

题目
单选题
According to the passage, many important persons in public life and the big corporations______.
A

were educated in Oxford and Cambridge

B

were educated in Princeton and Yale

C

graduated from Harvard and Princeton

D

graduated either from Harvard or from Yale


相似考题
更多“单选题According to the passage, many important persons in public life and the big corporations______.A were educated in Oxford and CambridgeB were educated in Princeton and YaleC graduated from Harvard and PrincetonD graduated either from Harvard or from Yal”相关问题
  • 第1题:

    According to the passage,in the late 1960's some residents of Boston were concerned with which aspect of skyscrapers?

    A. The noise from their construction.

    B. The removal of trees from building sites.

    C. The harmful effects on the city's grass.

    D. The high cost of rentable office space.


    正确答案:C
    [解析] 由倒数第二段第二句可知,“摩天楼产生的阴影对城市绿地有害”,答案为C。

  • 第2题:

    The Pilgrims were able to survive in America because ().

    A.they received help from the Indians

    B.they were supported by rich companies

    C.many ships brought them food from England

    D.they had signed the Mayflower Compact


    正确答案: A

  • 第3题:

    My father graduated ( ) Harvard University forty years ago.

    A、on

    B、in

    C、from

    D、after


    参考答案:C

  • 第4题:

    John's father ______ mathematics in this school ever since he graduated from Harvard University.

    A、teaches

    B、has taught

    C、is teaching

    D、taught


    正确答案:B

  • 第5题:

    From Paragraph 1 we learn that the villagers .

    A. worked very hard for centuries

    B. dreamed of having a better life

    C. were poor but somewhat content

    D. lived a different life from their forefathers


    正确答案:C

  • 第6题:

    It()exactly thirty years since I graduated from college.

    • A、was
    • B、has been
    • C、was be
    • D、had been

    正确答案:B

  • 第7题:

    单选题
    According to the passage, which of the following is NOT TRUE?
    A

    Both ships were expensive ones.

    B

    A similar number of women and children from both ships survived.

    C

    About the same number of people from each ship died.

    D

    Both ships had a similar number of passengers.


    正确答案: D
    解析:
    根据第二段末句“These two ships were both luxury ones…”可知A项描述正确,再由该句中的“they had a similar number of passengers and a similar number of survivors”可知,C和D描述正确。因此选择B。

  • 第8题:

    单选题
    According to the passage, many important persons in public life and the big corporations______.
    A

    were educated in Oxford and Cambridge

    B

    were educated in Princeton and Yale

    C

    graduated from Harvard and Princeton

    D

    graduated either from Harvard or from Yale


    正确答案: A
    解析:
    文中第二段第三句提及“many men who hold prominent positions”均毕业于这两个学校之中的一所。这里的one of these two指的就是上文的Harvard and Yale,因此D项为正确答案。

  • 第9题:

    单选题
    We can conclude from the passage that _____.
    A

    there are significant differences between the Official Dinner and other dinner parties

    B

    American students like to participate in public services very much

    C

    being a secretary of state is the best, even better than being a president

    D

    the students who were invited to the dinner party were enthusiastic about the program


    正确答案: B
    解析:
    第十二段中作者提到该培训项目包括介绍总统、法院、媒体和国际事务等。学生们还讨论公众问题。该项目的主任Mary Waikart说:“到晚上10点了他们还在讨论,这是为他们将来到华盛顿从政进行的很好的练习”。

  • 第10题:

    单选题
    It can be inferred from the passage that the Puritans were _____.
    A

    uneducated

    B

    hardworking

    C

    generous

    D

    wealthy


    正确答案: B
    解析:

  • 第11题:

    单选题
    From the passage, we can know ______.
    A

    CES 2013 has not been held yet

    B

    TVs at CES 2013 were smaller than before

    C

    many companies attended CES 2013

    D

    no leaders from industries appeared at CES 2013


    正确答案: D
    解析:
    推理判断题。根据最后一段可知,2013年很多公司加入了CES。

  • 第12题:

    单选题
    According to the passage, why did museums and cultural centers in inner cities decline in attendance?
    A

    The tickets were too expensive.

    B

    The museums were out-of-date.

    C

    The areas were not safe.

    D

    The patrons were not well educated.


    正确答案: B
    解析:
    细节题。文章最后一段最后一句提到“because patrons became reluctant to enter high-crime areas in which these centers were located”,即“游览者不愿意进入犯罪率高的地区”,C项“这些地区不安全”表述与其一致。

  • 第13题:

    Passage Two

    Started in 1636, Harvard University is the oldest of all the many colleges and universities in the United States. Yale, Princeton, Columbia and Dartmouth were opened soon after Harvard.

    In the early years, these schools were much alike. Only young men went to college. All the students studied the same subjects, and everyone learned Latin, Greek and Hebrew. Little was known about science then, and one kind of school could teach everything that was known about the world. When the students graduated, most of them became ministers (大臣) or teachers.

    In 1782, Harvard started a medical school for young men who wanted to become doctors. Later, lawyers could receive their training in Harvard's law school. In 1825, besides Latin and Greek, Harvard began teaching modern languages, such as French and German. Soon it began teaching American history.

    As knowledge increased, Harvard and other colleges began to teach many new subjects. Students were allowed to choose the subjects that interested them.

    Today, there are many different kinds of colleges and universities. Most of them are made up of smaller schools that deal with (涉及) special fields of learning. There's so much to learn that one kind of school can't offer it all.

    36. The oldest university in the US is______.

    A. Yale

    B. Princeton

    C. Harvard

    D. Columbia


    正确答案:C

    36.答案为C  从短文第一句可知美国最古老的学校是哈佛。

  • 第14题:

    By the time he graduated from high school, he________(learn) five thousand words.


    参考答案:had learned

  • 第15题:

    three of the following universities have large endowments from wealthy benefactors. which is the exception?

    A. the State University of New York.

    B. Yale University.

    C. Princeton University.

    D. Harvard University.


    参考答案:A

  • 第16题:

    This passage implies that ______.

    A) buying a false degree is not moral

    B) personnel officers only consider applicants from famous schools

    C) most people lie on applications because they were dismissed from school

    D) society should be greatly responsible for lying on applications


    正确答案:D
    答案:D
    [试题分析]事实理解题。
    [详细解答]作者谈论文章中的问题时,并未对欺骗者作过多的谴责,而是着重写了此问题产生的社会根源,显然其用意就是说明社会更应对此问题负责。因此,D应为正确答案。

  • 第17题:

    Persons who have taken part in salvage operations,notwithstanding the express and reasonable prohibition on the part of ______________,have no right to any remuneration.

    A.the vessel from which the services were rendered

    B.the vessel to which the services were rendered

    C.the persons whose lives were saved

    D.the salvors of the vessel,her cargo and accessories


    正确答案:B

  • 第18题:

    单选题
    He_____from college three years ago, but now he is the boss of a large business.
    A

    graduate

    B

    graduates

    C

    graduated

    D

    has graduated


    正确答案: C
    解析:

  • 第19题:

    单选题
    It()exactly thirty years since I graduated from college.
    A

    was

    B

    has been

    C

    was be

    D

    had been


    正确答案: C
    解析: 暂无解析

  • 第20题:

    单选题
    Which of the following can be concluded from the passage?
    A

    There were no cultural activities on campus before the period of growth mentioned in the passage.

    B

    The opening of the John F. Kennedy Center was unwelcome.

    C

    It was through the influence of universities that many cities tried to revive their cultural institutions in the inner city areas.

    D

    Government’s aid and private donations to universities were reduced because of their political involvement.


    正确答案: D
    解析:
    推理题。文章第三段提到“Both privately and publicly supported cultural institutions have become increasingly involved...placed a strain on the financing of higher education that curtailed the growth or sometimes even threatened the survival of many cultural program”,即“政府或者私人赞助的文化机构开始卷入社会问题,尽管大学的文艺活动并不直接受政治争议和骚乱影响,但是因此而引起的政府和个人资助的减少削弱了甚至威胁到了大学文化艺术活动的生存”,D项正确。

  • 第21题:

    单选题
    Persons who have taken part in salvage operations,notwithstanding the express and reasonable prohibition on the part of(),have no right to any remuneration.
    A

    the vessel from which the services were rendered

    B

    the vessel to which the services were rendered

    C

    the persons whose lives were saved

    D

    the salvors of the vessel,her cargo and accessories


    正确答案: C
    解析: 暂无解析

  • 第22题:

    单选题
    Which of the following is true about the Internet according to the passage?
    A

    Americans were more in contact before the advent of the Internet.

    B

    The Internet is weakening the tie of social networks.

    C

    If you use the internet, you are more likely to get help from network members.

    D

    Internet users are more likely to receive help from non-users.


    正确答案: B
    解析:
    录音中最后一句提到“Internet users are more likely than non-users to receive help from network members.”(网络用户比非网络用户更有可能获得来自网络成员的帮助),由此可知如果你使用网络,你更有可能得到网络成员的帮助,所以选C。
    【录音原文】
      As the size of a person’s social network increases, it becomes more difficult for people to contact a large percentage of network members. The percentage of one’s social network contacted declines as network size grows. This pattern holds true for almost all forms of contact analyzed in the Social Ties survey. The one exception is email.
      As the size of people’s social network increases, the percentage of one’s social network contacted weekly by email does not decline, but remains about the same at about 20% of their ties. Several qualities of email help explain this finding. Email enables people to maintain more relationships easily because it is convenient as a communication tool and it gives the control in managing communication. The nature of email is such that people could carry on conversations at different times and at their leisure. This makes it possible for a quick note to an associate, whether it is about important news or seeking advice on an important decision. Moreover, it is almost as easy to email a message to many people as it is to email to only one...
      Contrary to fears that email would reduce other forms of contact, there is “media multiplexity”: that is, the more contact by email, the more in-person and phone contact. Therefore, Americans are probably more in contact with members of their communities and social networks than before the advent of the Internet. And Internet users are more likely than non-users to receive help from network members.

  • 第23题:

    单选题
    Why, according to the passage, did ancient Chinese coins have a square hole in the center?
    A

    Because it would be easier to put them together and carry them around.

    B

    Because it would be lighter for people to carry from place to place.

    C

    Because people wanted to make it look nicer.

    D

    Because people wanted to save the expensive metal they were made from.


    正确答案: B
    解析:
    推理题。由“People strung them together and carried them from place to place”可知,金属币做成圆形方孔是为了携带方便。

  • 第24题:

    单选题
    According to the passage, many of the “new”, “improved” products are______
    A

    quite different from the old products

    B

    almost the same with the former products

    C

    insignificant products

    D

    not important goods


    正确答案: C
    解析:
    从文章第二段最后一句“A product may claim to be’new’ or’improved’ when only an insignificant change has been made. ”,可知广告中声称的改良过的产品几乎与原产品相同。