单选题In most developed countries, the small corporation pays about 32.5 percent of its net income in taxes ______ the large one pays ______ 46 percent.A but; near B and; onlyC while; someD however; quite

题目
单选题
In most developed countries, the small corporation pays about 32.5 percent of its net income in taxes ______ the large one pays ______ 46 percent.
A

but; near  

B

and; only

C

while; some

D

however; quite


相似考题
参考答案和解析
正确答案: D
解析:
在大多数发达国家,法律规定小公司支付其收入的32.5%为税款,而大公司则交付46%的税款。句子表示转折意味,而且没有用逗号连接,故排除A、B、D项,选C项正确。
更多“In most developed countries, the small corporation pays abou”相关问题
  • 第1题:

    In some areas China is( )the developed countries, but it will take some years before we can catch up with them.

    A、growing into

    B、whipping up

    C、gaining on

    D、heading for


    参考答案:C

  • 第2题:

    In the author's opinion, __.

    A. developing countries should be responsible for environmental problems

    B. overpopulation in the world is created by the developed countries

    C. rich countries exercise worse influence on environment than poor countries

    D. all countries should bring the population growth under control


    正确答案:C

  • 第3题:

    共用题干
    第三篇

    Global Cancer Rates to Rise by 50% by 2020

    The number of new cancer cases worldwide is expected to increase by 50%by the year
    2020.But a new report suggests that as many as a third of new cancers could be avoided
    by adopting healthier lifestyles and through public health action.
    The World Cancer Report,released by the International Agency for Research on
    Cancer,shows that cancer has now emerged as a major public health threat in developing
    countries as well as rich ones.
    Overall,cancer was responsible for 12%of all deaths in 2000.But in many countries
    more than a quarter of all deaths are caused by cancer.
    The report shows that 1 0 million new cancers were diagnosed globally in 2000,and that
    number is expected to rise to 15 million by 2020.Researchers say most of that increase will
    mainly be due to steadily aging populations in both developed and developing countries and
    current trends in smoking and other unhealthy habits.
    "Cancer has emerged as a major public health problem in developing countries for the
    first time, matching its effect in industrialized(工业化的)countries , " said researcher Paul
    Kleihues,MD,director of IARC,in a news release."Once considered a'Western'
    disease,the Report highlights that more than 50 percent of the world's cancer burden,in
    terms of both numbers of cases and deaths,already occurs in developing countries."
    The risk of being diagnosed with cancer in developed countries is double that in less-
    developed ones.However,the risk of dying from cancer is much higher in developing
    countries , where 80% of cancer patients already have late-stage incurable tumors(肿瘤)
    at the time of diagnosis.
    Researchers say cancer rates have traditionally been higher in developed countries due
    to greater exposure to tobacco,occupational carcinogens(致癌物),and an unhealthy
    Western diet and lifestyle.As less-developed countries become industrialized and more
    prosperous,they tend to adopt the high-fat diet and low physical activity levels typically seen
    in the West,which increase cancer rates.

    Which of the following statements is NOT correct?
    A:There were 1 0 million cancer patients worldwide in 2000.
    B:Generally,cancer accounted for 12% of all deaths in 2000.
    C:Cancer is the cause of over 25%of all deaths in many countries.
    D:It is expected that global cancer rates will go up by 50%by 2020.

    答案:A
    解析:

  • 第4题:

    Ireland is unique among European countries for().

    Aits small population

    Bits beautiful scenery

    Cits rich natural resources

    Dits century-long population decline


    D

  • 第5题:

    Of the three branches of phonetics, the longest established, and until recently the most highly developed, is()phonetics.

    Aauditory

    Bacoustic

    Carticulatory

    Dnone of the above three


    C

  • 第6题:

    Developed countries, like the US, have moved the some manufactures to the developing countries. Is it true or not? ()

    • A、Yes 
    • B、Not 
    • C、I don’t know 
    • D、Not mentioned in this paragraph

    正确答案:A

  • 第7题:

    单选题
    The nation’s fledgling economy struggled because the investment from other countries into its major industries was lacking from most of them.
    A

    because the investment from other countries into its major industries was lacking from most of them

    B

    because few other countries were willing to invest in its major industries

    C

    due to the fact that few other countries would have invested in its major industries

    D

    because of the lack of investment from few other countries in its major industries

    E

    for the lack of investment in its major industries from other countries


    正确答案: A
    解析:
    B选项最符合逻辑,最简洁,表意最完整。

  • 第8题:

    单选题
    Which of the following statements can NOT justify the high price that Toshiba pays in the current deal, according to the passage?
    A

    Pressure from other powerful rivals.

    B

    Prospects of development in the future.

    C

    Envisioned potential profits.

    D

    The high intrinsic value of the purchased corporation.


    正确答案: A
    解析:
    事实细节的找寻和判断。录音中提到东芝公司总裁对购买价格的看法是“…while the price might seem quite high, Toshiba had a lot of competition for the company and that the future growth and profit potential of the business made it the correct price”,可知虽然购买价格过于昂贵,但该公司面临大量的竞争,并且未来的发展和利润潜力也证实了这桩买卖还是合算的。分别对应选项A、B和C,而唯独没有提到选项D(被购买公司的巨大固有价值)的内容。

  • 第9题:

    单选题
    Although they entered the wildly profitable coffee business rather late, South American countries now produce most of the coffee consumed worldwide,
    A

    South American countries now produce

    B

    it is the South American countries now producing

    C

    and South American countries now produce

    D

    South American countries now produced

    E

    South American countries would produce


    正确答案: C
    解析:
    A项没有错误。B项错误措辞冗杂,且对比的使用不正确。C项不是一个完整的句子。D项错误,因为过去时在这里使用的不恰当。E项的动词时态不正确。

  • 第10题:

    单选题
    In the 1970s Britain maintained the()growth rate and the()inflation rate among the developed countries.
    A

    lowest/lowest

    B

    highest/highest

    C

    lowest/highest

    D

    highest/lowest


    正确答案: D
    解析: 暂无解析

  • 第11题:

    单选题
    According to the writer, developed countries prefer ______.
    A

    a standstill population

    B

    a fast increasing population

    C

    a slowly growing population

    D

    a steadily decreasing population


    正确答案: B
    解析:
    答案在文章最后一句“the government of a developed country may well prefer to see a slowly increasing population,rather than one which is stable or in decline”中,对照四个选项,显然选C。

  • 第12题:

    单选题
    The proportion of older people _____.
    A

    is bigger in developed countries than in developing countries

    B

    is one-seventh of the population in developing countries

    C

    will increase much faster in China than in France

    D

    will be sixty percent in developing countries by 2020


    正确答案: C
    解析:

  • 第13题:

    ____ the economic conditions, these countries are least developed.

    A: To give

    B: Give

    C: Giving

    D: Given


    参考答案:D

  • 第14题:

    共用题干
    第三篇

    Global Cancer Rates to Rise by 50% by 2020

    The number of new cancer cases worldwide is expected to increase by 50%by the year
    2020.But a new report suggests that as many as a third of new cancers could be avoided
    by adopting healthier lifestyles and through public health action.
    The World Cancer Report,released by the International Agency for Research on
    Cancer,shows that cancer has now emerged as a major public health threat in developing
    countries as well as rich ones.
    Overall,cancer was responsible for 12%of all deaths in 2000.But in many countries
    more than a quarter of all deaths are caused by cancer.
    The report shows that 1 0 million new cancers were diagnosed globally in 2000,and that
    number is expected to rise to 15 million by 2020.Researchers say most of that increase will
    mainly be due to steadily aging populations in both developed and developing countries and
    current trends in smoking and other unhealthy habits.
    "Cancer has emerged as a major public health problem in developing countries for the
    first time, matching its effect in industrialized(工业化的)countries , " said researcher Paul
    Kleihues,MD,director of IARC,in a news release."Once considered a'Western'
    disease,the Report highlights that more than 50 percent of the world's cancer burden,in
    terms of both numbers of cases and deaths,already occurs in developing countries."
    The risk of being diagnosed with cancer in developed countries is double that in less-
    developed ones.However,the risk of dying from cancer is much higher in developing
    countries , where 80% of cancer patients already have late-stage incurable tumors(肿瘤)
    at the time of diagnosis.
    Researchers say cancer rates have traditionally been higher in developed countries due
    to greater exposure to tobacco,occupational carcinogens(致癌物),and an unhealthy
    Western diet and lifestyle.As less-developed countries become industrialized and more
    prosperous,they tend to adopt the high-fat diet and low physical activity levels typically seen
    in the West,which increase cancer rates.

    The report says that steps could be taken to reduce about
    A:50% of new cancers.
    B:33% of new cancers.
    C:12% of new cancers.
    D:80% of new cancers.

    答案:B
    解析:

  • 第15题:

    共用题干
    第三篇

    Global Cancer Rates to Rise by 50% by 2020

    The number of new cancer cases worldwide is expected to increase by 50%by the year
    2020.But a new report suggests that as many as a third of new cancers could be avoided
    by adopting healthier lifestyles and through public health action.
    The World Cancer Report,released by the International Agency for Research on
    Cancer,shows that cancer has now emerged as a major public health threat in developing
    countries as well as rich ones.
    Overall,cancer was responsible for 12%of all deaths in 2000.But in many countries
    more than a quarter of all deaths are caused by cancer.
    The report shows that 1 0 million new cancers were diagnosed globally in 2000,and that
    number is expected to rise to 15 million by 2020.Researchers say most of that increase will
    mainly be due to steadily aging populations in both developed and developing countries and
    current trends in smoking and other unhealthy habits.
    "Cancer has emerged as a major public health problem in developing countries for the
    first time, matching its effect in industrialized(工业化的)countries , " said researcher Paul
    Kleihues,MD,director of IARC,in a news release."Once considered a'Western'
    disease,the Report highlights that more than 50 percent of the world's cancer burden,in
    terms of both numbers of cases and deaths,already occurs in developing countries."
    The risk of being diagnosed with cancer in developed countries is double that in less-
    developed ones.However,the risk of dying from cancer is much higher in developing
    countries , where 80% of cancer patients already have late-stage incurable tumors(肿瘤)
    at the time of diagnosis.
    Researchers say cancer rates have traditionally been higher in developed countries due
    to greater exposure to tobacco,occupational carcinogens(致癌物),and an unhealthy
    Western diet and lifestyle.As less-developed countries become industrialized and more
    prosperous,they tend to adopt the high-fat diet and low physical activity levels typically seen
    in the West,which increase cancer rates.

    The risk of dying from cancer in developed countries is
    A:double that in developing countries.
    B:much higher than that in developing countries.
    C:the same as that in developing countries.
    D:much lower than that in developing countries.

    答案:D
    解析:

  • 第16题:

    In the 1970s Britain maintained the()growth rate and the()inflation rate among the developed countries.

    Alowest/lowest

    Bhighest/highest

    Clowest/highest

    Dhighest/lowest


    C

  • 第17题:

    The European Union(EU)is an organization of 15()that promotes cooperation among its members.A.European countries

    • A、European countries
    • B、developed countries
    • C、Western European countries
    • D、Southern European countries

    正确答案:C

  • 第18题:

    单选题
    What is mentioned as a reason why the world market is being globalised?
    A

    The developing countries can get goods and services from western countries only.

    B

    Some western multinationals are eager to reap profits from other countries.

    C

    The developed countries depend more on resources of the developing countries.

    D

    The world is becoming more connected through internet and telecommunications.


    正确答案: B
    解析:
    细节题。由题干定位到文章第六段。该段最后一句说明,发展中国家不仅可以从西方国家,也可以从其他发展中国家那儿取得所需的商品和服务,故A项错误;文中并未提及西方跨国公司是为了从其他国家获取利益才把市场全球化,也没有提及西方国家的发展需要依赖发展中国家的资源,故可排除B、C两项。该段谈到促成市场全球化的三个因素:全球市场自由化、便捷的互联网和低廉的电子通信、发展中国家和西方国家以及其他发展中国家之间的联系。选项D表述的正是第二个促成因素,故答案为D项。

  • 第19题:

    单选题
    Rock music usually()the young people in most countries.
    A

    applies to

    B

    appeals to

    C

    amazes

    D

    actress


    正确答案: C
    解析: 暂无解析

  • 第20题:

    单选题
    In most developed countries, the small corporation pays about 32.5 percent of its net income in taxes _____ the large one pays _____ 46 percent.
    A

    but; near

    B

    and; only

    C

    while; some

    D

    however; quite


    正确答案: B
    解析:
    句意:在大多数发达国家,法律规定小公司支付其收入的32.5%为税款,而大公司则交付50%的税款。句子表示转折意味,而且没有用逗号连接,故排除A、B、D项,选C项正确。

  • 第21题:

    问答题
    Practice 1  The greenhouse effect causes trouble by raising the temperature of the planet. The  1 rise is not very much,but the Earth’s ecosystem is very weak,and small changes can have large effects.  It has been believed that this 2 of one degree will happen by the year 2025. This could probably  3 the North American corn belt, which produces much of the world’s grain, 4 to much higher food prices,and even less food for the Third World than they already have. However,it would also mean that some countries which are further north would be able to  5 crops they had never been able to before,although there is less land as you move north from the corn belt.  The other serious worry is that rising sea levels from the melting of the polar ice could  6 flood many countries. A rise in sea levels of one meter,which many expels are  7 by the year 2100 (and some as soon as 2030),would flood 15 percent of Egypt,and 12 percent of Bangladesh. The Maldives in the Indian Ocean would almost  8 disappear. Most of the countries which would suffer most from a rise in sea levels are the poor  9  states,so the islands in the Caribbean,South Pacific,Meditertgiiean and Indian Ocean have formed the Alliance of Small Island States,AOSIS,so they have a  10 voice in international politics and can make the richer developed world listen to their problems.[A] severely      [B] damage     [C] island[D] critical     [E] grow       [F] mainland[G] louder       [H] predicting    [I] rise[J] completely     [K] geometry     [L] actual[M] extending     [N] 1eading     [O] develop

    正确答案: 1.L 该处应填入形容词。根据后半句句意知道虽然温度变化的幅度很小,但还是会有很大的影响,因此可推知前半句说明的是实际的变化很小,由此可确定给定词中的actual正确,意为“实际的”。
    2.I 该处应填入名词。由this的指示作用可知此处所讲的内容上文有所提及,再根据空白处后的degree可推知此处填入的单词与温度有关,因此可确定rise为本题答案。
    3.B 该处应填入动词原形。上段说到温度上升会给生态带来不好的影响,故此处填入的单词应带有负面意义,所以可确定给定词中的damage正确。
    4.N 该处应填入能与to搭配的动词现在分词形式。这句话讲的是温度上升所带来的不利影响,因此可确定给定词中的leading正确,lead to意为“导致”。
    5.E 该处应填入动词原形。由句首的however可推知,温度上升会给一些地区带来不利影响,但也会使别的地区受益,因此可确定给定词中的grow正确,表明一些国家由于温度升高可以种植一些原本不能种植的作物。
    6.A 该处应填入副词。根据下文提到的数据可以确定给定词中的severely符合题意。
    7.H 该处应填入动词的现在分词形式。根据后文的by the year 2100可推知此处应表示预测未来的情况,故可确定给定词中的predicting一词正确,意为“预测”。
    8.J 该处应填入副词。本句讲的是马尔代夫的情况,由almost…disappear可推知所给定词中的completely正确,说明马尔代夫可能会完全消失。
    9.C 该处应填入修饰states的形容词或名词。这句话说明贫穷的岛国受到海平面上升的影响最大,再根据后半句出现的islands可确定给定词中中的island为本题答案。
    10.G 该处应填入修饰voice的形容词。本句意为岛国形成联盟让发达国家聆听他们的声音,即增强自己的影响力和声音,故可确定给定词中的louder正确。
    解析: 暂无解析

  • 第22题:

    单选题
    Some developed countries are trying to _____ the serious problems resulting from the energy crisis.
    A

    step up

    B

    cope with

    C

    cut off

    D

    end up


    正确答案: A
    解析:
    句意:一些发达国家正在努力应对能源危机带来的严重问题。动词短语的辨析。step up增加,加快;cope with处理;cut off切断;end up结束,死亡。

  • 第23题:

    单选题
    What does “brain drain” refer to?
    A

    An activity that uses the brain to create a lot of wealth.

    B

    Applying for positions in foreign countries.

    C

    The movement of professional people to a rich nation.

    D

    The training of skilled individuals in developed countries.


    正确答案: B
    解析:
    录音中提到“This brain drain will accelerate as the global economy expands.”(随着全球经济的扩张,这种人才流失将会加快),This brain drain指的是“人才流失”,结合前文中讲的内容也即是专业人才移向富裕国家,所以选C。
    【录音原文】
      New information and communication technologies are driving the global economy. They have brought down the cost of global communication, and innovative tools have become easier to use. The Internet, mobile phones and electronic funds transfer are opening up the global marketplace. The Internet had more than 140 million users in the middle of 1998, but 93% of users were in the richest 20% of nations.
      Improved communication can foster great advances in health care and education. It also breaks down barriers of size, time, and distance. With the Internet, consumers can purchase products from any country in the world, and any innovative producers can easily reach a much larger market place and take advantage of economies of scale.
      Improvements in technology also bring up the issue of intellectual property rights. Tighter property rights are increasing the price of technology transfer, blocking many developing countries from their use, whether it is in production, communication, education or health care, this in turn increases the power and wealth of those who largely own the property fights.
      What is more, new information and communication technologies have also promoted the international movement of labor. This movement has been growing since the 1960’s. Now about 2.3% of the world population lives outside their country of birth and 1.5% of the world’s workforce works in countries other than those of its citizenship. This trend is on the increase with the World Wide Web opening the door for skilled individuals to apply for positions in almost any country in the world. In developing countries, students are studying subjects that will give them a passage from their current existence to one of expected wealth in a rich nation. This brain drain will accelerate as the global economy expands.