单选题—Where does the old man live?—He lives in a small village, ______ the church.A nearby toB quite near fromC not much far fromD not far away from

题目
单选题
—Where does the old man live?—He lives in a small village, ______ the church.
A

nearby to

B

quite near from

C

not much far from

D

not far away from


相似考题

2.Passage 1Once an honored man was having a birthday party. His sons and servants were busy welcoming guests. A thief slipped into the house. He hid himself by lying face down on a beam in the ceiling of the hall where the birthday banquet was to be held. From there, the thief could look down upon the guests and see all the gifts of silks, jade, and jewels brought in. He tried to remember where these were put so that he could steal them after the party was over.Later that evening, the host was looking at all his presents happily. He leaned over them with his back turned to the thief hiding on the beam. The thief was looking around the room so that he would be able to move quietly when the lights were off. As the thief hung his head over the beam it made a shadow on the floor.The host did not show that he had seen the shadow. He called for his servant to set a table for one guest with the best food and drink. Turning towards the beam on which the thief lay, he bowed low and said, “Will the gentleman on the roof-beam now come down to have some refreshments?”There was nothing else the thief could do but climb down. His host fed him well. After the thief had eaten his fill, the host gave him a bag of silver coins and begged him to make good use of them. Then the host saw the thief to the door and bid him good night.Ten years passed, and again the honored man held a birthday party. Many visitors came to bring him presents. The man was very old by now and could not greet all theguests. His grandson met the visitors at the door and invited them to dine with his grandfather in the evening. He then took the gifts in for the old man to see.Towards the end of the day a stranger came, bringing gifts of gold and jewels. He would not give his name, but asked to see the honored old man.The stranger was led to the old man’s room. The old man did not know this guest and asked for his name.The stranger smiled, “I am an honest man. I have learned to live a good life. But it was not always so. Do you remember how you once asked me to come down from the roof-beam and eat your food?”The host was amazed. He was even more surprised when he heard how his kindness had changed the thief into an honest man.21. How did the thief get into the house?A. He carefully disguised himself as a guest.B. He followed the servants, carrying dishes.C. He broke into the house through a window.D. He went into the house without being noticed.

参考答案和解析
正确答案: C
解析:
句意:—那位老人住在哪里?—他住在一个小村庄里,离教堂不远。根据英语习惯,“离得近”要用to,“离得远”要用from,故A、B两项错误;C中much不修饰原级形容词,故不选C,因此选D项。
更多“—Where does the old man live?—He lives in a small village, _”相关问题
  • 第1题:

    Ⅱ.完形填空

    One morning Mr Green is driving(11) the country and (12) a small hotel. When he sees an old man (13) 0ne side of the road,he stops his (14) and says to the old man,"l want to go to the Sun Hotel. Do you know how to get there?"

    "Yes,"the old man answers,"I'll (15) the way."He (16) Mr Green's car,and they drive about twelve miles.(17) they come to a small house,the old man says,"Stop here. "Mr Green stops and (18)the house. "But this isn't the hotel,"he says to the old man. "Right," the old man answers. "This is my house. And I'll tell you the way (19)the hotel, Turn (20) and go back nine miles. Then you can see the hotel. "

    ( )11,

    A.in

    B.to

    C.around

    D.off


    正确答案:A
    Ⅱ.Il.A【解析】句意为:格林先生开车行驶在乡村。若选择B项中的to,则表示格林先生开车目的是去农村,此时句意与本句后半部分含义不够协调,因下文说的是,格林先生开车在找一个小旅馆。比较合适的意思是格林先生在乡下开着车在找旅馆.C、D 语境不妥,故选A。 ~

  • 第2题:

    We ________ in a small village in the countryside. Now we all live in cities.

    A. used to live

    B. live

    C. lived


    参考答案:A

  • 第3题:

    A small crowd had gathered round the entrance to the park. His curiosity aroused,Robert crossed the road to see what was happening. He found that the center ofattraction was an old man with a performing monkey. The monkey' s tricks, hesoon discovered, were in no way remarkable so, after throwing a few pennies inthe dirty hat which the man had placed on the pavement, Robert began to moveoff, along with other members of the crowd.Atthis point the man suddenly let out a loud cry. Everyone turned to see what hadhappened. The man was bending over his monkey, which now lay quite still on thepavement. He picked up the apparently lifeless body and, bolding it close tohim, began to weep. A young man stepped forward from the crowd and, taking somemoney from his pocket, dropped it into the hat. Robert and several other peopledid likewise, until the pennies in the hat were covered with silver coins.Meanwhile, the man continued to hold the dead monkey in his arms and seemed totake no notice of what was going on about him. Afew month latter, Robert came across the old man again in another part of thecity. The man had a monkey, bought no doubt with the money which the crowd hadgiven him. It did not, however, seem any better at its tricks than the previousone. Robert was pleased to see that the old man was still able to earn aliving, though on this occasion, having partly paid for the monkey out of hisown pocket, he did not feel inclined to throw any money into the hat. Butthe performance was not yet over! Once again the old man let out a loud cry.Once again the monkey lay still on the pavement. The manpicked up the "dead" monkey and clutching it in his arms began to weep. The same young steppedforward and threw some money into the hat.Again the crowd followed suit一except for Robert. Smiling tohimself, he went on his way, amazed at the man' s audacity.

    41. Which of the following is TRUE?

    A. The young man was also apasser-by.

    B. The old man always entertainedthe people at the same place.

    C. The old man let out a loud crybecause he was really sorry to have lost his monkey.

    D. Robert did not throw any moneyinto the hat the second time he met the old man .

    42. Robert smiled to himself because he().

    A. was satisfied with theperformance

    B. realized what had happened atlast

    C. was amused by the death of thesecond monkey

    D. was glad that the second monkeyperformance as well as the first one

    43. The word "likewise" (in the secondparagraph) is closest in meaning to ()?

    A. like to be wise

    B. in the wise way

    C. in the sameway

    D. in a lovely way

    44. What does "followed suit" (in the lastparagraph) mean?

    A. followed the example

    B. followed the old man

    C. followed the writer

    D. came afterwards


    参考答案:DBCA

  • 第4题:

    Liu Tao: Who is your e-friend
    Wang Bing: He′ s Peter. He lives in the UK.
    Liu Tao: How old is he
    Wang Bing: He is 11 years old.
    Liu Tao: Can he speak Chinese
    Wang Bing: Yes, he can.
    Liu Tao: Does he have Chinese lessons at school
    Wang Bing: No, he doesn′t. He studies Chinese after school.
    Liu Tao: What subjects does he like
    Wang Bing: He likes maths and PE.
    Liu Tao: Does he like playing football
    Wang Bing: Yes, he does. He likes swimming too.
    根据以上素材,设计板书。


    答案:
    解析:
    【参考设计】

  • 第5题:

    共用题干
    Old Man Myths and Realities

    1.When does a middle-aged man become an old man?Officially,of course,it is when we reach retirement age. But, as we all know, this is a fairly blunt(生硬的)method of decision making. As life expectancy(寿命)increases,retirement planning needs to be changed. This is because being an old man today is very different from what it was a generation or so ago.
    2.Sixty-five is the new middle-aged man. These days people are talking about the young-old, that is ages 70-75,and those over 75 as the old-old. The young-old frequently continue in good health and maintain strong links with friends and family.The old-old have a much higher chance of poor health and social isolation.
    3.Although men are living longer,there are still more old women than old men.This fact alone should arouse interest as to why. Relatively little is actually known about why this is the case or about the experiences of the old man.Sure,we are aware that the old man experiences anxiety,financial problems,loneliness,etc.,but that is really about all we know.
    4.It is usually believed that the old man often complains about their health.In fact,most old man think their health is good even though most are diagnosed with at least one chronic illness.The physical health of the old man is strongly affected by their health behavior when they were younger.

    Nowadays men generally live longer than______.
    A:in good health
    B:in the past
    C:in the wrong
    D:the old man
    E:a middle-aged man
    F: a young man

    答案:B
    解析:
    文章第一段主要讲的是,随着预期寿命的增加,“老年人”的概念与以往相比已经发生了很大的变化。
    文章第二段主要讲对“老年人”的概念重新进行了界定。
    文章第三段主要讲的是,尽管人的寿命较之过去延长了,而且我们也知道老年人会面临焦虑、孤独,以及经济问题等,但相对而言,我们对老年人的经历还是知之甚少。
    文章第四段主要讲老年人的健康问题。
    从文章的头两段可以得知,现在的人通常比过去更长寿。
    文章第二段的头一句讲到,现如今65岁的人仍被视为中年人。
    文章第三段讲人们对老年人的经历仍知之甚少,因此可以说这方面的研究还有待加强。
    文章第四段中的第二句说,尽管大多数老人至少患有一种慢性病,但多数老人仍旧认为自己的健康状况良好。

  • 第6题:

    Bill and his family have been living in the same old building for eight years.The landlord(房东)also lives there,and usually all the tenants(房客)get alongfairly well with one another.Recently,however,there has been a change in their relations.
    A nice,quiet old couple used to live there,too.The old lady would sometimes bringsome small cakes she made to Bill′s mother,who in return would give her somemeat or help her with shopping.Unfortunately,the old lady died last month.Asher husband couldn′t live alone,his grandson moved in.
    The grandson,a youth of about twenty,has become a problem to Bill′s family because he is so noisy.Bill′s family members were used to peace and quiet,but the youth likes to listen to his radio late at night.Sometimes his friends came for a visit,and they also made a lot of noise.Everyone in Bill′s family has been bothered by the new comer and getting angry.
    Bill′smother once politely asked the old man if he was able to sleep well at night,but it seemed that he didn′t understand what she meant and so never spoke tohis grandson about it.If he did,the grandson apparently didn′t listen,sincethings have not changed any.Everyone in Bill′s family agrees that somethinghas to be done,but no one wants to hurt the old man′s feelings or cause himany problems.
    What do you think should be done?

    In the sentence"Everyone in Bill′s family has been bothered by the newcomer","bother"means

    A.scare
    B.cause trouble to
    C.worry
    D.make sorry

    答案:B
    解析:
    考情点拨:词义理解题一应试指导:bother的意思为“使……烦恼,给……造成麻烦”故选B。

  • 第7题:

    The old man lives(). He always feels().

    Alonely, lonely 

    Balone, alone 

    Clonely, alone

    Dalone, lonely


    D

  • 第8题:

    He()in Beijing, but his parts()in Hangzhou.

    • A、live:lives
    • B、lives;live
    • C、live;live

    正确答案:B

  • 第9题:

    问答题
    A man is 48 years old. He asks the other man how old he is. The other man answers: “I am twice as old as you were when I was as old as you are today.” How old is the other man?

    正确答案: 64
    解析: A现在48岁,B48岁时,年龄是A当时年龄的两倍,假设B年龄为X,由题意可知X=2[48-(X-48)],由此得出X=64,即B现在64岁。

  • 第10题:

    单选题
    The old man lives(). He always feels().
    A

    lonely, lonely 

    B

    alone, alone 

    C

    lonely, alone

    D

    alone, lonely


    正确答案: A
    解析: 暂无解析

  • 第11题:

    填空题
    The head of the village was tying up his horse to my car to pull it to ____ small town some 20 kilometers away where there was a garage.

    正确答案: a
    解析:
    句意:村长把他的马拴在我的车上,把我的车拉到离那里大约20公里远的一个小镇上去修理。本题考查冠词。small town表示泛指某个小镇,所以用不定冠词a。故划线处填a。

  • 第12题:

    单选题
    —Where does the old man live?—He lives in a small village, ______ the church.
    A

    nearby to

    B

    quite near from

    C

    not much far from

    D

    not far away from


    正确答案: B
    解析:
    句意:—那位老人住在哪里?—他住在一个小村庄里,离教堂不远。根据英语习惯,“离得近”要用to,“离得远”要用from,故A、B两项错误;C中much不修饰原级形容词,故不选C,因此选D项。

  • 第13题:

    The Whites live in a small village. They have (11) small farm and they work there every day.They have a son, John. He is (12) .He lives with them,(13) he doesn’t like to work in the village. He (14) to work in a city. He can (15) the gui-tar, and he can play it (16) .Then he gets a job ( 17) a city.He (18)an art club.John likes his new work (19) .He is very(20) .

    ( )11.

    A.a

    B.an

    C.the

    D./


    正确答案:A

  • 第14题:

    The old man is a teacher.He likes playing basketball after supper.()


    参考答案: 正确

  • 第15题:

    The author bought coffee for the old man because

    A. he thought the old man was poor

    B. he wanted to start a conversation

    C. he intended to show his politeness

    D. he would like to thank the old man


    正确答案:A

  • 第16题:

    Do you know where____now?

    A.he lives
    B.does he live
    C.he lived
    D.did he live

    答案:A
    解析:
    本题考查宾语从句。题目意为:“你知道他现在住在哪吗?”
    where引导的从句是整个句子的宾语,主句中有时间状语now,时态为一般现在时,宾语从句语序为陈述语序。

    考点
    名词性从句

  • 第17题:

    Bill and his family have been living in the same old building for eight years.The landlord(房东)also lives there,and usually all the tenants(房客)get alongfairly well with one another.Recently,however,there has been a change in their relations.
    A nice,quiet old couple used to live there,too.The old lady would sometimes bringsome small cakes she made to Bill′s mother,who in return would give her somemeat or help her with shopping.Unfortunately,the old lady died last month.Asher husband couldn′t live alone,his grandson moved in.
    The grandson,a youth of about twenty,has become a problem to Bill′s family because he is so noisy.Bill′s family members were used to peace and quiet,but the youth likes to listen to his radio late at night.Sometimes his friends came for a visit,and they also made a lot of noise.Everyone in Bill′s family has been bothered by the new comer and getting angry.
    Bill′smother once politely asked the old man if he was able to sleep well at night,but it seemed that he didn′t understand what she meant and so never spoke tohis grandson about it.If he did,the grandson apparently didn′t listen,sincethings have not changed any.Everyone in Bill′s family agrees that somethinghas to be done,but no one wants to hurt the old man′s feelings or cause himany problems.
    What do you think should be done?

    Bill′s family got angry with their neighbor because

    A.the old lady died
    B.a young man moved in
    C.the grandson made a lot of noise
    D.the young man could not live alone

    答案:C
    解析:
    考情点拨:事实细节题应试指导:从第三段可知.邻居的孙子经常制造很大噪声,因而使Bill一家很生气

  • 第18题:

    Bill and his family have been living in the same old building for eight years.The landlord(房东)also lives there,and usually all the tenants(房客)get alongfairly well with one another.Recently,however,there has been a change in their relations.
    A nice,quiet old couple used to live there,too.The old lady would sometimes bringsome small cakes she made to Bill′s mother,who in return would give her somemeat or help her with shopping.Unfortunately,the old lady died last month.Asher husband couldn′t live alone,his grandson moved in.
    The grandson,a youth of about twenty,has become a problem to Bill′s family because he is so noisy.Bill′s family members were used to peace and quiet,but the youth likes to listen to his radio late at night.Sometimes his friends came for a visit,and they also made a lot of noise.Everyone in Bill′s family has been bothered by the new comer and getting angry.
    Bill′smother once politely asked the old man if he was able to sleep well at night,but it seemed that he didn′t understand what she meant and so never spoke tohis grandson about it.If he did,the grandson apparently didn′t listen,sincethings have not changed any.Everyone in Bill′s family agrees that somethinghas to be done,but no one wants to hurt the old man′s feelings or cause himany problems.
    What do you think should be done?

    The grandson makes a lot of noise as

    A.he never cares whether the neighbors might want to live in peace and quiet
    B.the walls of the building are thin
    C.he likes to listen to his radio early in the morning
    D.friends come to visit him

    答案:A
    解析:
    考情点拨:事实细节题。应试指导:邻居的孙子搬来后,在深夜听收音机,有时有朋友来访。这些都表明,他从不关心邻居是否想过宁静的生活。

  • 第19题:

    He()in London. He()in New York.

    Adoesn’t live;live

    Bdon’t live ;lives

    Cdoesn’t live; lives


    C

  • 第20题:

    He()in London. He()in New York.

    • A、doesn’t live;live
    • B、don’t live ;lives
    • C、doesn’t live; lives

    正确答案:C

  • 第21题:

    单选题
    He()lives in the house where he was born.
    A

    already

    B

    yet

    C

    still

    D

    ever


    正确答案: D
    解析: 暂无解析

  • 第22题:

    单选题
    He()in London. He()in New York.
    A

    doesn’t live;live

    B

    don’t live ;lives

    C

    doesn’t live; lives


    正确答案: C
    解析: 暂无解析

  • 第23题:

    单选题
    ---Where is the man you talked about yesterday?   ---Look!_____.
    A

    Here he comes

    B

    Here comes he

    C

    Here does he come

    D

    Here is he coming


    正确答案: C
    解析:

  • 第24题:

    单选题
    He was a man of noble _____. He came from an old and prominent family in Virginia.
    A

    source

    B

    root

    C

    resource

    D

    origin


    正确答案: B
    解析: