多选题Normally an individual thunderstorm lasts about 45 minutes, but under certain conditions the storm may ______, becoming ever more severe, for as long as four hours.AwaneBmoderateCpersistDendureEvacillateFdisperse

题目
多选题
Normally an individual thunderstorm lasts about 45 minutes, but under certain conditions the storm may ______, becoming ever more severe, for as long as four hours.
A

wane

B

moderate

C

persist

D

endure

E

vacillate

F

disperse


相似考题

2.Part CDirections: Read then following text carefully and then translate the underlined segments into Chinese. Your translation should be written clearly on ANSWER SHEET Ⅱ. ( 10 points)Laws of nature are of two basic forms: (1) a law is Universal if it states that some conditions, so far as are known, in- variably are found together with certain other conditions; and (2) a law is probabilistic if it affirms that, on the average, a stated fraction of cases displaying a given condition will display a certain other condition as well. In either case, a law may be valid even though it obtains only under special circumstances or as a convenient approximation.46) Moreover, a law of nature has no logical necessity; rather, it rests directly or indirectly upon the evidence of experience. Laws of universal form. must be distinguished from generalizations, such as "All chairs in this office are gray," which appear to be accidental. Generalizations, for example, cannot support counterfactual conditional statements such as "If this chair had been in my office, it would be gray" nor subjunctive conditionals such as "If this chair were put in my office, it would be gray." On the other hand, the statement "All planetary objects move in nearly elliptical paths about their star" does provide this support. All scientific laws appear to give similar results.47) The class of universal statements that can be candidates for the status of laws, however, is determined at any time in history, by the theories of science current then.Several positive attributes are commonly required of a natural law. Statements about things or events limited to one location or one date cannot be lawlike. Also, most scientists hold that the predicate must apply to evidence not used in deft- ring the law: though the law is founded upon experience, it must predict or help one to understand matters not included among these experiences. Finally, it is normally expected that o law will be explainable by more embracing laws or by some theory.48) Thus t a regularity for which there are general theoretical grounds for expecting it will be more readily called a natural law than an empirical regularity that cannot be subsumed under more general laws or theories.Universal laws are of several types. 49) Many assert a dependence between varying quantities measuring certain properties, as in the law that the pressure of a gas under steady temperature is inversely proportional to its volnme.Others state that events occur in an invariant order, as in "Vertebrates always occur in the fossil record after the rise of invertebrates." Lastly, there are laws affirming that if an object is of a stated sort it will have certain observable properties. 50) Part of the reason for the ambiguity of the term law of nature lies in the temptation to apply the term only to statements of one of these sorts of laws, as in the claim that science deals solely with cause and effect relationships, when in fact all three kinds are equally valid.46.____________________

4.During sleep, the fatigue (疲劳) of the body disappears and recuperation ( 恢复) begins. The tired mind gathers new energy. Once awake, the memory improves, and annoyance and problems are seen in a better perspective.Some adults require little sleep; others need eight to ten hours in every twenty-four. Infants sleep sixteen to eighteen hours daily and, as they grow older, the amount gradually diminishes. Young students may need twelve hours; university students may need ten. A worker with a physically demanding job may also need ten, whereas an executive worker under great pressure may manage on six to eight. Many famous people are reputed to have required little sleep. Napoleon, Thomas Edison and Charles Darwin apparently averaged only four to six hours a night.Whatever your individual need, you can be sure that by the age of thirty you will have slept for a total of more than twelve years. By that age you will also have developed a sleep routine: a favorite hour, a favorite bed, a favorite position, and a formula you need to follow in order to rest comfortably. Investigators have tried to find out how long a person can go without sleep. Several people have reached more than 115 hours ?nearly five days, whereas animals kept awake for from five to eight days have died of exhaustion. The limit for human beings is probably about a week.1、The writer implies that _________A、sleep is important for good mental and physical healthB、a light sleep is as restful as a deep sleepC、memory is improved during sleepD、sleep is relatively unimportant for human beings2、From the amount of sleep Napoleon, Edison and Darwin required, we can infer that_______.A、they were famous great menB、 they were executive workersC、 they were intelligent peopleD、 they were involved in mentally demanding work3、The amount of sleep required ________.A、varies greatly from individual to individualB、 depends on an individual''s ageC、 relates to an individual''s occupationD、 all of the above.4、According to the passage, the sleeping routine will be built at the age of _________.A、10B、20C、30D、405、From animal experiments, we can conclude that the final result of the lack of sleep is probably _________A、mental illnessB、mental breakdownC、susceptibility to illnessD、death

更多“多选题Normally an individual thunderstorm lasts about 45 minutes, but under certain conditions the storm may ______, becoming ever more severe, for as long as four hours.AwaneBmoderateCpersistDendureEvacillateFdisperse”相关问题
  • 第1题:

    共用题干
    Sleep
    Sleep is part of a person's daily activity cycle .There are several different stages of sleep,and they too occur in cycles.______(46)
    When you first drift off into slumber,your eyes will roll about a bit,your temperature will drop slightly,your muscles will relax,and your breathing will slow and become quite regular. Your brain waves slow down a bit too,with the alpha rhythm of rather fast waves predominating for the first few minutes.______(47)
    For the next half hour or so,as you relax more and more,you will drift down through stage 2 and stage 3 sleep.______(48)
    Then about 40 to 60 minutes after you lose consciousness you will have reached the deepest sleep of all.Your brain waves will show the large slow waves that are known as the delta rhythm.
    This is stage 4 sleep.You do not remain at this deep fourth stage all night long,but instead about 80 minutes after you fall into slumber,your brain activity level will increase again slightly. ______(49)
    Your eyes will begin to dart around under your closed eyelids as if you were loo-king at something occurring in front of you.______(50)
    It is during REM sleep period,your body will soon relax again,your breathing will grow slow and regular once more,and you will slip gently back from stage 1 to stage 4 sleep-only to rise once again to the surface of near consciousness some 80 minutes later.

    ______(48)
    A: The delta rhythm will disappear,to be replaced by the activity pattern of brain waves.
    B: If you are an average sleeper,your sleep cycle is as follows.
    C: In stage 4 sleep people tend to dream.
    D: The lower your stage of sleep,the slower your brain waves will be.
    E: This period of rapid eye movement lasts for some 8 to 15 minutes and is called REM sleep.
    F: This is called stage 1 sleep.

    答案:D
    解析:
    如果你是一个正常的睡眠者,你的睡眠循环会这样进行。本文以一个人的睡眠过程为例,说明睡眠的不同阶段和周期。从接下来的文章中看出以下就是描述睡眠的四个阶段和周期,因此这里选择B导入这个叙述。


    这被称为第一阶段睡眠。根据接下来一句话:在随后约半小时内,你进一步放松,进入第二和第三阶段睡眠,可以推断该句之前描述的就是睡眠的第一阶段。


    睡眠越深入,脑电波就越缓慢。接下来两句话说:大约在开始睡眠后的40~6O分钟,你将进入沉睡状态。这时脑电波表现为巨大的缓波,被称为δ节律。可以看出沉睡和脑电波的缓波为正比发生的,因此选D。


    δ节律消失,并被脑电波的运动图形取代。该句前一句说:入睡后约80分钟左右,你的大脑运动水平会再度略有提高。δ节律被再次运动的脑电波图形取代,因此选A。


    这种迅速的眼球运动持续约8~15分钟,这一阶段睡眠被称之为快速眼动(REM)睡眠。接下来一句说:在REM睡眠阶段,你的肢体会很快再度放松,呼吸也再次放慢并变得有节奏,你会轻松地从第一阶段滑入第四阶段睡眠——直到大约80分钟后重新接近清醒状态。这里的REM和前一句相衔接。

  • 第2题:

    The storm caused severe damage.

    A: physical
    B: accidental
    C: serious
    D: environmental

    答案:C
    解析:
    题干意为“风暴造成了严重的损失。” 句中划线词意为“剧烈的,严重的”。C项serious意为“严肃的,严重的”;例句:A serious look passed over his face.他脸上显出一副严肃的神色。A项意为“自然(界)的,物质的”;B项意为“意外的,偶然(发生)的”;D项意为“(个人)环境的,周围的”;故选C。

  • 第3题:

    On television all over the world there are programmes about the work of the police.They are popular because they are usually very exciting.In London there is a television programme called"Police Five"--because it is on for five minutes once a week.A television reporter,Shaw Taylor,talks about crimes in the London area.He asks for public help.The police station needs the help of ordinary people because sometimes you or I have information that can be useful to the police.
    Shaw Taylor shows pictures of paintings,jewellery(珠宝)and other things which thieves stole during the week.Sometimes he shows the car that the thieves escaped in.When people see men or things on the television programme which they may remember,they can tell the police where they saw them.With their help the police may catch more criminals.
    Sometimes the police find a car or some money.Shaw Taylor shows them on television.The owners sometimes see them.Then they can telephone the police and say,"Thank you very much--that's mine!"

    The television programme is called"Police Five",because it is about the work of the police and__.

    A.it is on for five times every seven days
    B.it lasts five minutes a week
    C.it begins at five in the afternoon
    D.it is a programme about five policemen

    答案:B
    解析:
    参见句子第一自然段中的“In London there is a television programme Called‘Police Five’—because it is on for five minutes once a week.”。

  • 第4题:

    ______ that the pilot couldn’t fly through it.

    A.The storm so severe was
    B.So severe was the storm

    C.So the storm was severe

    D.Such was the storm severe

    答案:B
    解析:
    本题考查倒装。题目意为“暴风雨太猛烈了,飞行员无法飞过它。”在so...that...句型中如果so被提到句首,紧随其后的应是so修饰的那个形容词或副词,so所在的那句话的主谓应倒装。

    考点
    倒装

  • 第5题:

    The storm caused severe damage.

    A: physical
    B:accidental
    C:serious
    D:environmental

    答案:C
    解析:
    本句意思:暴雨造成了严重的损失。severe的意思是“严重的”,与serious意思相近。 physical身体的,物质的;accidental意外的,偶然的;environmental环境的。

  • 第6题:

    共用题干
    The First Four Minutes

    When do people decide whether or not they want to become friends?During their first four minutes
    together,according to a book by Dr. Leonard Zunin.In his book,Contact:The First Four Minutes,he
    offers this advice to anyone interested in starting new friendships:"________(46)A lot of people's whole
    lives would change if they did just that."
    You may have noticed that the average person does not give his undivided attention to someone he has
    just met._________(47)If anyone has ever done this to you,you probably did not like him very much.
    When we are introduced to new people,the author suggests,we should try to appear friendly and
    self-confident. In general,he says,"People like people who like themselves".
    On the other hand,we should not make the other person think we are too sure of ourselves.It is
    important to appear interested and sympathetic,realizing that the other person has his own needs,fears,and
    hopes.
    Hearing such advice,one might say,"But I'm not a friendly,self-confident person.That's not my
    nature.It would be dishonest for me to act that way."
    __________(48)We can become accustomed to any changes we choose to make in our personality."It is
    like getting used to a new car. It may be unfamiliar at first,but it goes much better than the old one."
    But isn't it dishonest to give the appearance of friendly self-confidence when we don't actually feel that
    way?Perhaps,but according to Dr. Zunin,"total honesty"is not always good for social relationships,
    especially during the first few minutes of contact. There is a time for everything,and a certain amount of
    play-acting may be best for the first few minutes of contact with a stranger. That is not the time to complain
    about one's health or to mention faults one finds in other people.It is not the time to tell the whole truth
    about one's opinions and impressions.
    ________(49)For a husband and wife or a parent and child,problems often arise during their first
    four minutes together after they have been apart. Dr. Zunin suggests that these first few minutes together be
    treated with care.If there are unpleasant matters to be discussed,they should be dealt with later.
    The author says that interpersonal relations should be taught as a required course in every school,along
    with reading,writing,and mathematics.__________(50)That is at least as important as how much we know.

    _________(49)
    A:In reply,Dr. Zunin would claim that a little practice can help us feel comfortable about changing our social habits.
    B:Much of what has been said about strangers also applies to relationships with family members and friends.
    C:In his opinion,success in life depends mainly on how we get along with other people.
    D:Every time you meet someone in a social situation,give him your undivided attention for four minutes.
    E:He keeps looking over the other person'S shoulder,as if hoping to find someone more interesting in another part of the room.
    F:He is eager to make friends with everyone.

    答案:B
    解析:
    本文主要讲与人初次见面最初四分钟对于人际交往的重要性。文章开头以自问自答 的形式提出主题,然后说Leonard Zunin博士在书中向任何想交新朋友的人提出一条建议。这 条建议肯定与初次见面的最初四分钟有关,比较一下只有D与之相关。而且人们常用祈使句 向别人提建议,D是一个祈使句,它的意思是:“每次你在社交场合遇到什么人时,全神贯注地 注意他四分钟。”和上下文意思连贯。故选D。
    承接上一段,本段第一句话告诉我们有人并不按Leonard Zunin博士建议的那样做。显 然此处选E项最合适,因为它陈述的是一个具体行为,且与Leonard Zunin博士的观点相悖。
    文章第三、四段建议当被引见给陌生人时,态度应当友好而自信,还应掌握好分寸。对 此,有人会说友好和自信非其本性,如果硬要装出如此态度就是不诚实。这是一种反驳意见, A项可以作为回答,"Zunin博士说只要我们稍加练习就可以改变社交习惯。”下文是对此的进 一步解释。
    此前作者主要谈与陌生人相处要注意最初四分钟。从其他句子来看,本段谈的是家庭 成员之间在交往中也应注意在一起的最初四分钟,故B最合适。
    本段强调人际关系的重要性,C项意为“他认为人一生中的成功主要依赖于如何与他人 相处。”其意思符合本段主题,后一句的主语that指的就是与人友好相处这件事。第6部分:完形填空

  • 第7题:

    Which of the following statements about American education is wrong?( )

    A.Elementary and secondary education is free and compulsory.
    B.More public collges,universities than private ones.
    C.Private school fnancially supported by religious,nonreligious and private organizations,individuals.
    D.Credits taken at community colleges are normally applicable to requirement for a four-year bachelor’s degree.

    答案:B
    解析:
    考查美国的教育情况。在美国,私立高等教育机构多于公立的。如著名的麻省理工、耶鲁大学、哈佛大学等都是私立的。故B项的描述是错误的。其他几个选项表述均正确:A项“中小学教育是免费和义务教育”,C项“私立学校由宗教、非宗教和私人组织或个人资助”,D项“在社区学院取得的学分通常适用于四年制学士学位的要求”。

  • 第8题:

    Such problem ()air, water, and noise pollutions are becoming more and more serious in some big cities.

    • A、like
    • B、as
    • C、of
    • D、about

    正确答案:B

  • 第9题:

    单选题
    We may infer from the fourth paragraph that ______.
    A

    humans have been growing food crops more than ten thousand years.

    B

    humans have learned how to produce biofuels for a long time.

    C

    humans are just on the beginning of making biofuels.

    D

    a cell wall includes four hemicellulose.


    正确答案: C
    解析:
    推断判断题。由题干定位至第四段。由首句Humans have been growing food crops for 10,000 years可知,A中more than与原文不符,故排除;由but the effort to produce fuel down on the farm is in its fancy可见B错;由段中 We’re at such a basic stage,可知,从作物提取燃料还处于初级阶段,C正确;由本段倒数第二句可知cell walls是由four hemicelluloses, along with cellulose and lignin构成,并且由a cell wall engineered to include more hemicellulose可知一个细胞壁不仅仅只有four hemicellulose(半纤维素), 排除D。

  • 第10题:

    单选题
    How long does it take the spacecraft to go round the Earth?
    A

    Forty minutes.

    B

    Fifty minutes.

    C

    Ninety minutes.

    D

    Twenty-four hours.


    正确答案: B
    解析:
    细节辨认题。定位到短文的第三段第二句“During each ninety-minute orbit the sun”,在这90分钟行程的运行轨道上,可以推断出宇宙飞船绕地球一周的时间是90分钟。

  • 第11题:

    单选题
    Geographic range is the maximum distance at which a light may be seen under().
    A

    existing visibility conditions,limited only by the curvature of the Earth

    B

    perfect visibility conditions,limited only by the curvature of the Earth

    C

    existing visibility conditions,limited only by the intensity of the light

    D

    perfect visibility conditions,limited only by interference from background lighting


    正确答案: D
    解析: 暂无解析

  • 第12题:

    填空题
    How long does the tour last?It lasts about ____.

    正确答案: an hour
    解析:
    细节辨认题。录音中提到“The tour lasts about an hour”,故填an hour。

  • 第13题:

    The( )structure describes a process that may be repeated as long as a certain remains true.

    A.logic
    B.sequential
    C.selection
    D. loop

    答案:D
    解析:
    循环结构描述了当特定条件为真的情况下重复执行的过程

  • 第14题:

    At the first sight the planet Mars does not appear very welcome to any kind of life.It has very little oxygen and water,the temperature at night is below-50~Cand winds of 100 miles per hour cause severe dust storms.However,the surface of the planet seems to show that water flowed across it some time in the past,and it is believed that there is enough ice at the poles to cover the planet with water if it melts.Although there is no life on the Mars now,some scientists think that there may have been some form of life long time ago.At that time,the planet had active volcanoes;the atmosphere was thicker and warmer;and there was water.In fact,in some ways the Mars may have been similar to the Earth,where life exists.
    Some people believe that the Mars could support life in the future if the right conditions were produced.The first step would be to warm the planet using certain gases which trap the Sun's heat in the planet's atmosphere.With warmth,water and carbon dioxide(二氧化碳),simple plants could begin to grow.These plants could slowly make the Mars more suitable for living.It is estimated that the whole process might take between 100,000 and 200,000 years.In the meantime,people could begin to live on the planet in special closed environments.They would provide a lot of useful information about conditions on the Mars and the problems connected with living there.

    Which is the best title for this passage?

    A.The Possibility of Life on the Mars
    B.Future Conditions on the Mars
    C.The Mars and the Earth
    D.A Study of the Climate of the Mars

    答案:A
    解析:
    文章的标题就是文章的中心。作者从火星上曾经有过生命的证明谈到未来通过提高温度而使火星适合生存的设想,表明文章的中心是:火星具有生命存在可能性。

  • 第15题:

    At the first sight the planet Mars does not appear very welcome to any kind of life.It has very little oxygen and water,the temperature at night is below-50~Cand winds of 100 miles per hour cause severe dust storms.However,the surface of the planet seems to show that water flowed across it some time in the past,and it is believed that there is enough ice at the poles to cover the planet with water if it melts.Although there is no life on the Mars now,some scientists think that there may have been some form of life long time ago.At that time,the planet had active volcanoes;the atmosphere was thicker and warmer;and there was water.In fact,in some ways the Mars may have been similar to the Earth,where life exists.
    Some people believe that the Mars could support life in the future if the right conditions were produced.The first step would be to warm the planet using certain gases which trap the Sun's heat in the planet's atmosphere.With warmth,water and carbon dioxide(二氧化碳),simple plants could begin to grow.These plants could slowly make the Mars more suitable for living.It is estimated that the whole process might take between 100,000 and 200,000 years.In the meantime,people could begin to live on the planet in special closed environments.They would provide a lot of useful information about conditions on the Mars and the problems connected with living there.

    Some scientists think there may have been life on the Mars in the past because__.

    A.there is no life there now
    B.there is a large amount of water at the poles
    C.the Mars may be able to support life in the future
    D.conditions may have been similar to those on the Earth

    答案:D
    解析:
    第一段大意是:人们最初对火星的印象是火星上不可能有生命。因为几乎没有氧气和水,并且夜间温度低于-50°C,同时还有每小时l00英里的风速引起的严重的沙尘暴。然而星球的表面却告诉我们,过去的某个时段水曾经从这里流过。人们相信极地有足够的冰,一旦融化便可覆盖整个星球。虽然现在火星上没有生命,但在过去很久很久以前,生命很有可能存在过。由此可看出,生命所需的条件——水和氧——在火星上和在地球上是相似的。所以选项D正确。而选项B说火星上有水是不对的。火星的极地有冰,只有当冰融化后才能使整个星球有水。

  • 第16题:

    It is hard for the young people to imagine what severe conditions their parents once lived under.

    A:sincere
    B:hard
    C:strict
    D:tight

    答案:B
    解析:
    本句意思:对于年轻人来说,想象他们的父母曾经生活在什么样的艰苦条件下是很困难 的。severe意为“严峻的”,与hard(困难的)意思相近。。sincere真诚的;strict严格的;tight牢 固的。

  • 第17题:

    Their parents once lived under very severe conditions.

    A:sound
    B:hard
    C:strict
    D:tight

    答案:B
    解析:

  • 第18题:

    Their parents once lived under very severe conditions.

    A:sound
    B:hard
    C:strict
    D:tight

    答案:B
    解析:

  • 第19题:

    Which of the following statements about American education is wrong?( )

    A.Elementary and secondary education is free and compulsory
    B.More public collges,universities than private ones
    C.Private school fnancially supported by religious,nonreligious and private organizations,individuals
    D.Credits taken at community colleges are normally applicable to requirement for a four-year bachelor’s degree

    答案:B
    解析:
    考查美国的教育情况。在美国,私立高等教育机构多于公立的。如著名的麻省理工、耶鲁大学、哈佛大学等都是私立的。故B项的描述是错误的。其他几个选项表述均正确:A项“中小学教育是免费和义务教育”,C项“私立学校由宗教、非宗教和私人组织或个人资助”,D项“在社区学院取得的学分通常适用于四年制学士学位的要求”。

  • 第20题:

    多选题
    Normally an individual thunderstorm lasts about 45 minutes, but under certain conditions the storm may ______, becoming ever more severe, for as long as four hours.
    A

    wane

    B

    moderate

    C

    persist

    D

    endure

    E

    vacillate

    F

    disperse


    正确答案: F,E
    解析:
    句中的提示信息是“becoming ever more severe”,说明有些情况下,雷暴会变得更加猛烈,由此可以排除A wane(衰落;变小;消逝),B moderate(变缓和,变弱)和F disperse(分散;使散开);根据句意,由于雷暴变得更加猛烈,相对于正常情况下持续45分钟,特定情况下的雷暴可能会持续长达4小时,因此选项中符合句意且意思相近的只有C persist(持续,坚持;存留)和D endure(持续;忍耐);E vacillate 犹豫,踌躇,与句意不符,因此选择C和D。

  • 第21题:

    单选题
    How long should the woman wait?
    A

    For about 30 minutes.

    B

    For about an hour.

    C

    Until lunch time.


    正确答案: C
    解析: 男士说管账户的人去吃午饭了,about half an hour后回来,可知女士要等大约半小时。
    【录音原文】
    W: Excuse me. I’d like to open a checking account.
    M: I’m sorry, but the person who handles the new accounts has gone for lunch. I think he’ll be back in about half an hour. Can you wait, please?
    W: No problem.

  • 第22题:

    单选题
    Normally the mariners care more about the()of tide.
    A

    speed

    B

    height

    C

    direction

    D

    course


    正确答案: C
    解析: 暂无解析

  • 第23题:

    问答题
    You are trying to fill a bath with both taps on, but have accidentally left out the plug. Normally the hot water tap takes 8 minutes to fill the bath and the cold water tap takes 10 minutes. However, the water empties out through the plug hole in 5 minutes. How long will it take for the bath to fill?

    正确答案: 40 minutes.
    解析:
    设浴缸容量为x,n为三管一起开的充满水的时间,热水充满浴缸要8分钟,所以每分钟充满x/8,同理冷水每分钟充满x/10,而放水管每分钟放水x/5,故可列方程(x/8+x/10-x/5)×n=x,解得n=40,即需40分钟。

  • 第24题:

    单选题
    The maximum distance at which a light may be seen under the existing visibility conditions is called().
    A

    nominal range

    B

    luminous range

    C

    charted range

    D

    geographic range


    正确答案: A
    解析: 暂无解析