单选题Johanna ______ that attending college only two towns away from where she grew up would result in her developing too ______ an outlook.A resented, resourcefulB feared, parochialC predicted, cosmopolitanD hoped, limitedE assumed, worldly

题目
单选题
Johanna ______ that attending college only two towns away from where she grew up would result in her developing too ______ an outlook.
A

resented, resourceful

B

feared, parochial

C

predicted, cosmopolitan

D

hoped, limited

E

assumed, worldly


相似考题

1.Anna is our only daughter. My wife and I have two sons, and Anna is the youngest in the family, but she's twenty-five now. Anna was not well when she was little. It was a very worrying time and she stayed at home a lot. She was seen first by the local doctors, and then she was sent to a specialist in Cardiff where she was diagnosed as diabetic. It was my wife who mainly took care of her then. I am not very good at looking after little children. I suppose I am a bit traditional in that way. But when she grew up a bit, we spent a lot of time together. We loved walking and talking and discussing life. We still love it today. We get on very well. Although she looks like me (tall, dark hair, dark eyes and dark skin), she takes after her mother: she is artistic and musical, and like her mother she's attractive. She loves looking after animals - she has two dogs, three cats and a goat. She lives in a little house in the country. I like animals too. I like riding and hunting, but Anna hates hunting. She thinks it's cruel. We discuss it a lot. She is quiet and a bit shy with strangers. I am more outgoing and I love meeting new people. But she's not boring - actually, she's very funny. She always has lots of stories of her life in the country. She's an art and music teacher in a little village school. She is very good-natured. Anna says we brought her up well, and she's going to bring her children up to be honest and loyal. But I think she was easy to bring up. I don't remember ever telling her off.1.According to the passage, when Anna was a child, she ().2. It can be inferred from the passage the author thinks looking after little children is ().3. What does 'take after' mean in the first sentence of Para. 2?4. My daughter and I have little in common in terms of ().5. From the passage, we can see the author's description of his daughter is ().(1).A、got an illnessB、was very queerC、didn't look like the author(2).A、his advantageB、mainly a woman's responsibilityC、really enjoyable(3).A、look afterB、be different fromC、look like(4).A、loving walking and talkingB、characterC、loving animals(5).A、affectionateB、humorousC、critical

3.The Extended FamilyMrs Sharp, a large, red-faced woman in her late sixties, has lived in Greenleas, a 'new town' in the countryside outside London, since 1958. Before that she lived in Bethnal Green, an area of inner London. She was moved to Greenleas by the local authorities when her old house was demolished.She came from a large family with six girls and two boys, and she grew up among brothers, sisters, uncles, aunts, grandparents and cousins. When she married her boyfriend from school at eighteen, they went on living with her parents, and her first child was brought up more by her mother than by herself, because she always worked.As the family grew, they moved out of their parents' house to a flat. It was in the next street, and their life was still that of the extended family. "All my family used to live around Denby Street," said Mrs Sharp, "and we were always in and out of each other's houses." When she went to the shops, she used to call in on her mother to see if she wanted anything. Every day she would visit one sister or another and see a nephew or niece at the corner shop or in the market."You always knew 90% of the people you saw in the street everyday, either they were related to you or you were at school with them," she said.When her babies were born (she had two sons and a daughter), she said, "All my sisters and neighbours would help – they used to come and make a cup of tea, or help in some other way." And every Saturday night there was a family party. It was at Mrs Sharp's mother's house. "Of course we all know each other very well. You have to learn to get on with each other. I had one neighbour who was always poking her nose into our business. She was forever asking questions and gossiping. But you had to put up with everyone, whatever they were like."1.Why did Mrs. Sharp have to move to Greenleas? ()A.Because she had to work there.B.Because she didn’t like the old place at all.C.Because her house in the downtown area was knocked down.2.When she got married, she lived ______.A.together with her parents all the timeB.together with her parents for some timeC.far away from her parents’ house3.Why did she know so many people? ()A.Because she was easy going.B.Because they were either her relatives or schoolmates.C.Because she was good at making friends with people.4.The sentence “I had one neighbour who was always poking her nose into our business.” in the last Para. means ______.A.I had one neighbour who was always warm-hearted.B.I had one neighbour who was always ready to help us.C.I had one neighbour who always showed her interests in our private affairs.5.What does this passage mainly deal with? ()A.What the extended family is like.B.The relationship between Mrs Sharp and her neighbour.C.How Mrs Sharp brings her children up.

4.阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AI suddenly heard an elephant crying as though frightened. Looking down, I immediately recognized that something was wrong, and ran down to the edge of the near bank. There I saw Ma Shwe with her three-month-old calf struggling in the fast-rising water, and it was a life-and-death struggle. Her calf was floating and screaming with fear. Ma Shwe was as near to the far bank as she could get, holding her whole body against the rushing water, and keeping the calf pressed against her huge body. Every now and then the rushing water would sweep the calf away.There was a sudden rise in the water and the calf was washed clean over the mother’s body and was gone. Ma Shwe turned quickly to reach it and pressed the calf with her head and trunk(象鼻) against the rocky bank. Then with a huge effort, she picked it up in her trunk and tried until she was able to place it on a narrow shelf of rock.Just at this moment she fell back into the river. If she were carried down, it would be certain death. I knew, as well as she did, that there was one spot(地点) where she could get up the bank, but it was on the other side from where she had put her calf.While I was wondering what I could do next, I heard the sound of a mother’s love. Ma Shwe had crossed the river and got up the bank and was making her way back as fast as she could, roaring (吼叫) all the time, but to her calf it was music.56. The moment the author got down to the river bank he saw _____,A. the calf was about to fall into the riverB. Ma Shwe was placing the calf on the rockC. the calf was washed away by the rising waterD. Ma Shwe was holding the calf against the rushing water

更多“单选题Johanna ______ that attending college only two towns away from where she grew up would result in her developing too ______ an outlook.A resented, resourcefulB feared, parochialC predicted, cosmopolitanD hoped, limitedE assumed, worldly”相关问题
  • 第1题:

    I feared that the shopkeeper would change her mind ( ).

    A、or that she would raise her price

    B、or that she will raise her price

    C、or that she raises her price

    D、and raises her price


    参考答案:D

  • 第2题:

    She is a woman too conservative to ____ the times, however, she is good-natured and treats others sincerely.

    A. come up with

    B. keep up with

    C. keep away from

    D. put up with


    正确答案:B

  • 第3题:

    It was Ann′s first experience of flying..She had always been afraid of heights and so was prepared?to be frightened.Only the fact that she was going to meet her son who she had not seen for?three years had given her the courage to make the flight.
    She sat in her seat,her hands gripping its arms,her seat belt already fastened.The air hostess?was talking,telling everyone what to do in case of emergency,showing them where their life-jackets?were.The plane was crowded,and every seat was full.From her window seat,getting out in a hurry?would be impossible,thought Ann.In any case who would want to get out of a plane in mid-air?
    The engines began to shake--the noise increased till it was like a great rushing wind.She?looked out to see the runway slip past at astonishing speed.She wanted to cry out--to stop the plane?before it left the ground,but she knew she was trapped in this great roaring machine.I must scream,she told herself,and put her hands over her eyes.
    There was a strange feeling as if she were going up in a lift.The noise died down.Carefully she?opened her eyes.Through the window she saw a great carpet of cloud above,so beautiful that she?stared in wonder,hardly turning away from the window till they touched down.


    How was Ann sitting before the plane took off?《》()

    A.With her arms folded.
    B.With her seat belt undone.
    C.Holding tight to her seat belt.
    D.Holding on to part of the seat.

    答案:D
    解析:
    【考情点拨】事实细节题。【应试指导】文章第二段第一句表明,安坐在座位上,双手紧握着扶手。故选D。

  • 第4题:

    It was Ann′s first experience of flying..She had always been afraid of heights and so was prepared?to be frightened.Only the fact that she was going to meet her son who she had not seen for?three years had given her the courage to make the flight.
    She sat in her seat,her hands gripping its arms,her seat belt already fastened.The air hostess?was talking,telling everyone what to do in case of emergency,showing them where their life-jackets?were.The plane was crowded,and every seat was full.From her window seat,getting out in a hurry?would be impossible,thought Ann.In any case who would want to get out of a plane in mid-air?
    The engines began to shake--the noise increased till it was like a great rushing wind.She?looked out to see the runway slip past at astonishing speed.She wanted to cry out--to stop the plane?before it left the ground,but she knew she was trapped in this great roaring machine.I must scream,she told herself,and put her hands over her eyes.
    There was a strange feeling as if she were going up in a lift.The noise died down.Carefully she?opened her eyes.Through the window she saw a great carpet of cloud above,so beautiful that she?stared in wonder,hardly turning away from the window till they touched down.


    How did Ann feel after she had opened her eyes?《》()

    A.Very much pleased.
    B.Very much frightened.
    C.Greatly attracted.
    D.Greatly surprised.

    答案:C
    解析:
    【考情点拨】推理判断题。【应试指导】文章最后一段讲述到,飞机起飞后,安睁开双眼,看到窗外的美景,被深深地吸引。故选C。

  • 第5题:

    共用题干
    第一篇

    Oseola McCarty

    Late one Sunday afternoon in September 1999,Oseola McCarty,an elderly cleaning lady passed away
    in the little wooden flame house where she had lived and worked most of her life.It may seem like an ordinary
    end to a humble life,but there was something quite exceptional about this woman.
    In the summer of 1995,McCarty gave $150,000,most of the money she had saved throughout her life,
    to the University of Southern Mississippi in her hometown. The money was to help other Mrican Americans
    through university.She had started her savings habit as a young child when she would return from school to
    clean and iron for money which she would then save.
    She led a simple,枷gal existence,never spending on anything but her most basic needs.Her bank
    also advised her on investing her hard-earned savings.
    When she retired,she decided that she wanted to use the money to give children of limited means the
    opportunity to go to university.She had wanted to become a nurse,but had to leave school to look after ill
    relatives and work.When asked why she had given her life savings away,she replied,"I'm giving it away
    so that children won't have to work so hard,like I did."After news of her donation hit the media,over 600
    donations were made to the scholarship fund.One was given by media executive,Ted Turner,who reputedly
    gave a billion dollars.
    She didn't want any fuss made over her gift,but the news got out and she was invited all over the United
    States to talk to people.Wherever she went,people would come up to her to say a few words or just touch
    her. She met the ordinary and the famous,President Clinton included.In the last few years of her life,
    before she died of cancer,McCarty was given over 300 awards:she was honoured by the United Nations and
    received the Presidential Citizen's Medal.Despite having no real education,she found herself with two honorary
    doctorates:one from the University of Southern Mississippi and the other from Harvard University.Her
    generosity was clearly an inspiration to many people arid proof that true selflessness does exist.

    She gave her money away because________.
    A:she wanted to help the university
    B:she wanted others to have the chance to become nurses
    C:she wanted others to have the opportunity to escape a hard life
    D:she wanted to he remembered after her death

    答案:C
    解析:
    本篇文章主要讲述的就是奥莎拉·麦卡迪把一生的积蓄全部奉献给了那些她并不认 识却需要帮助才能完成学业的年轻人。她的这一举措震惊、激励了全世界,得到了全社会的 认可。
    由文章第二段最后一句话及第三段可知,奥莎拉·麦卡迪工作很辛苦,只进行基本需 求的消费。她很努力地存钱,并且银行也给她投资的建议。
    由文章第四段第三句话“When asked why she had given her life savings away, she replied, 'I'm giving it away so that children won't have to work so hard,like I did."’可知答案为C。
    由文章第四段第四句话“After news of her donation hit the media, over 600 donations were made to the scholarship fund.”可知答案为C。
    由文章最后一段最后一句话“Her generosity was clearly an inspiration to many people and proof that true selflessness does exist.”可知答案为C。第二篇 本篇文章主要讲述的是庞兹骗局和麦道夫骗局。

  • 第6题:

    共用题干
    第一篇

    Oseola McCarty

    Late one Sunday afternoon in September 1999,Oseola McCarty,an elderly cleaning lady passed away
    in the little wooden flame house where she had lived and worked most of her life.It may seem like an ordinary
    end to a humble life,but there was something quite exceptional about this woman.
    In the summer of 1995,McCarty gave $150,000,most of the money she had saved throughout her life,
    to the University of Southern Mississippi in her hometown. The money was to help other Mrican Americans
    through university.She had started her savings habit as a young child when she would return from school to
    clean and iron for money which she would then save.
    She led a simple,枷gal existence,never spending on anything but her most basic needs.Her bank
    also advised her on investing her hard-earned savings.
    When she retired,she decided that she wanted to use the money to give children of limited means the
    opportunity to go to university.She had wanted to become a nurse,but had to leave school to look after ill
    relatives and work.When asked why she had given her life savings away,she replied,"I'm giving it away
    so that children won't have to work so hard,like I did."After news of her donation hit the media,over 600
    donations were made to the scholarship fund.One was given by media executive,Ted Turner,who reputedly
    gave a billion dollars.
    She didn't want any fuss made over her gift,but the news got out and she was invited all over the United
    States to talk to people.Wherever she went,people would come up to her to say a few words or just touch
    her. She met the ordinary and the famous,President Clinton included.In the last few years of her life,
    before she died of cancer,McCarty was given over 300 awards:she was honoured by the United Nations and
    received the Presidential Citizen's Medal.Despite having no real education,she found herself with two honorary
    doctorates:one from the University of Southern Mississippi and the other from Harvard University.Her
    generosity was clearly an inspiration to many people arid proof that true selflessness does exist.

    This woman shocked and inspired the world because__________.
    A:she had managed to save so much money
    B:she gave her money to African Americans
    C:she gave her life savings to help others through university
    D:she only spent money on cheap things

    答案:C
    解析:
    本篇文章主要讲述的就是奥莎拉·麦卡迪把一生的积蓄全部奉献给了那些她并不认 识却需要帮助才能完成学业的年轻人。她的这一举措震惊、激励了全世界,得到了全社会的 认可。
    由文章第二段最后一句话及第三段可知,奥莎拉·麦卡迪工作很辛苦,只进行基本需 求的消费。她很努力地存钱,并且银行也给她投资的建议。
    由文章第四段第三句话“When asked why she had given her life savings away, she replied, 'I'm giving it away so that children won't have to work so hard,like I did."’可知答案为C。
    由文章第四段第四句话“After news of her donation hit the media, over 600 donations were made to the scholarship fund.”可知答案为C。
    由文章最后一段最后一句话“Her generosity was clearly an inspiration to many people and proof that true selflessness does exist.”可知答案为C。第二篇 本篇文章主要讲述的是庞兹骗局和麦道夫骗局。

  • 第7题:

    共用题干
    第一篇

    Oseola McCarty

    Late one Sunday afternoon in September 1999,Oseola McCarty,an elderly cleaning lady passed away
    in the little wooden flame house where she had lived and worked most of her life.It may seem like an ordinary
    end to a humble life,but there was something quite exceptional about this woman.
    In the summer of 1995,McCarty gave $150,000,most of the money she had saved throughout her life,
    to the University of Southern Mississippi in her hometown. The money was to help other Mrican Americans
    through university.She had started her savings habit as a young child when she would return from school to
    clean and iron for money which she would then save.
    She led a simple,枷gal existence,never spending on anything but her most basic needs.Her bank
    also advised her on investing her hard-earned savings.
    When she retired,she decided that she wanted to use the money to give children of limited means the
    opportunity to go to university.She had wanted to become a nurse,but had to leave school to look after ill
    relatives and work.When asked why she had given her life savings away,she replied,"I'm giving it away
    so that children won't have to work so hard,like I did."After news of her donation hit the media,over 600
    donations were made to the scholarship fund.One was given by media executive,Ted Turner,who reputedly
    gave a billion dollars.
    She didn't want any fuss made over her gift,but the news got out and she was invited all over the United
    States to talk to people.Wherever she went,people would come up to her to say a few words or just touch
    her. She met the ordinary and the famous,President Clinton included.In the last few years of her life,
    before she died of cancer,McCarty was given over 300 awards:she was honoured by the United Nations and
    received the Presidential Citizen's Medal.Despite having no real education,she found herself with two honorary
    doctorates:one from the University of Southern Mississippi and the other from Harvard University.Her
    generosity was clearly an inspiration to many people arid proof that true selflessness does exist.

    McCarty's generosity indicates clearly that_________.
    A:scholarship funds are popular in US
    B:kind-hearted people deserves doctorates
    C:selflessness exists in human society
    D:poor people can donate as much as rich people

    答案:C
    解析:
    本篇文章主要讲述的就是奥莎拉·麦卡迪把一生的积蓄全部奉献给了那些她并不认 识却需要帮助才能完成学业的年轻人。她的这一举措震惊、激励了全世界,得到了全社会的 认可。
    由文章第二段最后一句话及第三段可知,奥莎拉·麦卡迪工作很辛苦,只进行基本需 求的消费。她很努力地存钱,并且银行也给她投资的建议。
    由文章第四段第三句话“When asked why she had given her life savings away, she replied, 'I'm giving it away so that children won't have to work so hard,like I did."’可知答案为C。
    由文章第四段第四句话“After news of her donation hit the media, over 600 donations were made to the scholarship fund.”可知答案为C。
    由文章最后一段最后一句话“Her generosity was clearly an inspiration to many people and proof that true selflessness does exist.”可知答案为C。第二篇 本篇文章主要讲述的是庞兹骗局和麦道夫骗局。

  • 第8题:

    It′s that time of the yea—graduation.The end of school year is nearly in sight,and it′s an especially big deal if?you′re finishing high school or college.
    One amazing(令人惊叹的)16-year-old Florida girl,Grace Bush,graduated from both high school and college this week!She actually got her college diploma(毕业证书)before her high school diploma.How′d she do that?
    "Hard work and dedication(专心致志),"she told a local TV news station,"have made me succeed in doing high school and college at the same time."She started taking college courses when she was just 13.She would often?get up at 5:30 a.m.and not finish until after 11 p.m.
    Doing both at once is a huge achievement,but it has also helped her family save money.She′s one of the 9?children,all home-schooled until the age of 13.Her father is a math professor while her mother is a part-time history?teacher in a high school.Grace Bush has earned her college degree in law,with a near perfect GPA of 3.8 and she?hopes to become a lawyer one day,although her parents expect her to teach at university.By the way,she also plays?basketball in her college team in her spare time.

    What do Grace′s parents want her to be in future?

    A.A news reporter.
    B.A basketball player.
    C.A university teacher.
    D.A lawyer.

    答案:C
    解析:

  • 第9题:

    It′s that time of the yea—graduation.The end of school year is nearly in sight,and it′s an especially big deal if?you′re finishing high school or college.
    One amazing(令人惊叹的)16-year-old Florida girl,Grace Bush,graduated from both high school and college this week!She actually got her college diploma(毕业证书)before her high school diploma.How′d she do that?
    "Hard work and dedication(专心致志),"she told a local TV news station,"have made me succeed in doing high school and college at the same time."She started taking college courses when she was just 13.She would often?get up at 5:30 a.m.and not finish until after 11 p.m.
    Doing both at once is a huge achievement,but it has also helped her family save money.She′s one of the 9?children,all home-schooled until the age of 13.Her father is a math professor while her mother is a part-time history?teacher in a high school.Grace Bush has earned her college degree in law,with a near perfect GPA of 3.8 and she?hopes to become a lawyer one day,although her parents expect her to teach at university.By the way,she also plays?basketball in her college team in her spare time.

    Which of the following is the key to Grace′s success?

    A.Taking college courses at 13.
    B.Doing high school and college at the same time.
    C.Being born in a professor's family.
    D.Being devoted to her studies.

    答案:D
    解析:

  • 第10题:

    单选题
    At first why didn’t the writer want to climb down the rocks?
    A

    She was afraid she would fall.

    B

    She was too far away from pool.

    C

    She thought the bees would follow her.

    D

    She didn’t want her face to be unprotected.


    正确答案: D
    解析:
    细节推理题。从第二段最后一句可得知,作者一开始并没有跳入水里是因为作者离游泳池太远了,故选B项。

  • 第11题:

    单选题
    In order to stop her wife from attending the party, he took away the key to their car ______
    A

    by mistake

    B

    on purpose

    C

    in surprise

    D

    by chance


    正确答案: B
    解析:
    句意:他为了阻止妻子参加聚会,故意拿走了他们的车钥匙。on purpose故意地,有目的地。by mistake无意地,错误地。in surprise吃惊地。by chance偶然地。根据情景可知,此处表示“故意地拿走”,故答案是B项。

  • 第12题:

    单选题
    Lisa’s parents died when she was only a small child, so she was ______ up by her grandparents.
    A

    picked

    B

    taken

    C

    brought

    D

    grown


    正确答案: B
    解析:
    句意:Lisa还是孩子的时候,她的父母过世了,因此她是由爷爷奶奶养大的。bring up养大,教育。pick up捡起,拾起。take up拿起;开始从事。grow up长大。结合句意,故答案是C项。

  • 第13题:

    If her marriage had not cut short her college education she _____ a teacher.

    A:would have been

    B:would be

    C:had been

    D:was


    正确答案:A

  • 第14题:

    根据提供的信息和语言素材设计教学方案,用英文作答。
    设计任务:请阅读下面学生信息和语言素材,设计一节英语阅读课教学方案。
    教案没有固定格式,但须包含下列要点:?
    teaching objectives
    teaching contents
    key and difficult points
    major steps and time allocation
    activities and justifications
    教学时间:45分钟?
    学生概况:某城镇普通中学高中一年级学生,班级人数40人。多数学生已经达到《普通高中英语课程标准(实验)》五级水平。学生课堂参与积极性一般。
    语言素材:?
    Journey down the Mekong
    Part 1 The Dream and the Plan
    My name is Wang Kun. Ever since middle school, my sister Wang Wei and I have dreamed about taking a great bike trip. Two years ago she bought an expensive mountain bike and then she persuaded me to buy one. Last year, she visited our cousins, Dao Wei and Yu Hang at their college in Kunming. They are Dai and grew up in western Yunnan Province near the Lancang River, the Chinese part of the river that is called the Mekong River in other countries. Wang Wei soon got them interested in cycling too. After graduating from college, we finally got the chance to take a bike trip. I asked my sister, "Where are we going?" It was my sister who first had the idea to cycle along the entire Mekong River from where it begins to where it ends. Now she is planning our schedule for the trip.
    I am fond of my sister but she has one serious shortcoming. She can be really stubborn.
    Although she didn't know the best way of getting to places, she insisted that she organize the trip properly. Now, I know that the proper way is always her way. I kept asking her,"When are we leaving and when are we coming back?" I asked her whether she had looked at a map yet. Of course, she hadn't. My sister doesn't care about details. So I told her that the source of the Mekong is in Qinghai Province. She gave me a determined look--the kind that said she would not change her mind. When I told her that our journey would begin at an altitude of more than 5,000 meters, she seemed to be excited about it. When I told her the air would be hard to breathe and it would be very cold, she said it would be an interesting experience. I know my sister well. Once she has made up her mind, nothing can change it. Finally, I had to give in.
    Several months before our trip, Wang Wei and I went to the library. We found a large atlas with good maps that showed details of world geography. From the atlas we could see that the Mekong River begins in a glacier on a Tibetan mountain. At first the river is small and the water is clear and cold. Then it begins to move quickly. It becomes rapids as it passes through deep valleys, travelling across western Yunnan Province. Sometimes the river becomes a waterfall and enters wide valleys. We were both surprised to learn that half of the river is in China. After it leaves China and the high altitude, the Mekong becomes wide, brown and warm. As it enters Southeast Asia, its pace slows. It makes wide bends or meanders through low valleys to the plains where rice grows. At last, the river delta enters the South China Sea.?


    答案:
    解析:
    Class Type: Reading class, 1 period
    Teaching Contents: This lesson is about travel dream and travel plan.
    Teaching Objectives:
    (1) Knowledge objective
    Students can learn some useful words and phrases related to travel like transport, prefer, disadvantage, fare,flow, schedule, organize, be fond of, care about, determined, change one's mind, make up one's mind, give in, etc.
    (2) Ability objectives
    ①Students can talk about something related to travel, e.g. the place, the fares and transport, etc.
    ② Students can find out the characteristics of Wang Wei.
    (3) Emotional objectives
    ① Students can learn the spirit of confidence and persistence.
    ② Students can raise their awareness to love and appreciate the beauty of nature.
    Teaching Key Points:
    (1) How to enable the students to summarize the characteristics of Wang Wei.
    (2) How to help the students have a better understanding of the text.
    Teaching Difficult Points:
    How to make the students master the text and help the students analyze Wang Wei.
    Teaching Procedures:
    Step 1 Greetings (1 minute)
    Greet the whole class as usual and present the teaching aims.
    Step 2 Lead-in (5 minutes)
    Show the photos of some beautiful places on the PowerPoint. The Great Wall, Budala Palace, Venice, Statue of Liberty in New York, America, Fujiyama.) Ask students whether they know where they are.
    T: Do you like traveling
    Ss: Yes.
    T: Why do you like traveling Any volunteer
    S1: I can enjoy beautiful scenery.
    T: Good, thank you for your sharing.
    S2: I can broaden my horizon.
    T: A very good point. Any other reasons
    S3: I can make friends during the journey.
    T: Very good. That's a very exciting thing to make friends during the journey. Today we will follow Wang Wei and Wang Kun to experience an exciting journey along Mekong.
    (Justification: To arouse students' interest in the topic of travel by asking them why they enjoy travelling.
    Students will have curiosity about things related to travel presented in this unit, which can help students get involved into this unit easily and smoothly.)
    Step 3 Pre-reading (9 minutes)
    T: Hgve you visited the Mekong River
    (Show students the map and some beautiful pictures about Mekong)
    T: Do you know something about Mekong Can you list the countries that the Mekong River flows through
    Then ask some students to share their answers, and after that the teacher gives a brief introduction about the Mekong River.
    The Mekong River is the heart of mainland Southeast Asia. The 12th longest river in the world, it runs from its headwaters on Tibetan Plateau through Yunnan Province of China, Burma, Thailand, Cambodia, Laos and Vietnam.
    Over 60 million people depend on Mekong for food, water, transport and many other aspects of their daily lives.
    (Justification: Enable students to think where the Mekong River is and how important it is for the residents along. Make predictions about the text and arouse their curiosity to know more about body language. Make students enjoy the beautiful sights along the Mekong River to arouse their interest in it.)
    Step 4 While-reading (15 minutes)
    (1) Skimming and Scanning (5 minutes)
    ①Skimming
    Ask students to go through the passage quietly and do True or False questions.
    a. Wang Kun is a high school student.(  )
    b. The source of Mekong is in Qinghai province. (  )
    c. Finally Wang Kun agreed with his sister to cycle with her.(  )
    d. They found few atlas and books about Mekong River in library.(  )
    ② Scanning
    Ask students to scan the text quickly, and then answer the following questions.
    a. Who are Wang Kun and Wang Wei
    b. What are their dreams
    c. Who are Dao Wei and Yu Hang
    d. What can you see when you travel along the Mekong River
    (Justification: Students' reading ability of getting the generaX ideas and locating the specific information can be trained and improved by skimming and scanning practice.)
    (2) Careful reading (10 minutes)
    Ask students to read the text again. And then work in groups trying to fill in the blanks and complete the form below.
    ① Fill in the blanks
    Mekong River begins _________ a glacier on a Tibetan mountain. At first, the river is small and the water begins to move_________. It becomes__ as it passes _________ deep valleys. Sometimes the River_________wide Valley and becomes a _________. We were both surprised to learn that half of the river is in China. After it leaves China and the high altitudes, the Mekong becomes _________ brown and warm. As it enters Southeast Asia, it travels slowly _________ hills and low valleys, and the __________ where rice grows. At last the river's delta enters the South China Sea.
    ②Complete the form
    Then ask students to share their answers with the whole class.
    (Justification:Give students enough time to read the passage carefully and discuss the questions with their partners can help them have a further understanding of the passage.)
    Step 5 Post-reading(10 minutes)
    Ask students to make a comparison according to the contents in the passage.
    An attitude is what a person thinks about somethin9.Write Wang Wei’S and Wang Kun’S similar and different attitudes about the trip in the chart.

    (Justification: It can cultivate students'abilities of comparison and summary by making students do a comparison according to the contents in the passage. Meanwhile, it will consolidate what they have learnt in this lesson.)
    Step 6 Summary and Homework (5 minutes)
    Summary: Ask one student to act as an assistant teacher to guide others to summarize what they have learned in this class. And then give a conclusion about this lesson.
    Enlighten students to realize the importance of having the spirit of confidence and persistence. Meanwhile, raise their awareness to love and appreciate the beauty of nature.
    Homework: Ask students to work in pairs. Imagine that they are Wang Kun and Wang Wei. Choose a paragraph from the passage and use the information to help them make a dialogue.
    E.g. Wang Wei: You know, we've always wanted to do a long bike trip. Why don't we go on one after we graduate from college
    Wang Kun: That's a good idea ...
    (Justification: Making a dialogue according to the passage they have learned can help students have a further comprehension about the passage, and at the same time students can improve their oral English as well as their communicative ability.)
    Blackboard Design:
    Part 1 The Dream and the PlanJourney down the Mekong
    Words and Phrases:
    transport, prefer, disadvantage, fare, flow, schedule, organize, be fond of, care about, determined, change one's mind, make up one's mind, give in.
    Teaching Reflection.

  • 第15题:

    It was Ann′s first experience of flying..She had always been afraid of heights and so was prepared?to be frightened.Only the fact that she was going to meet her son who she had not seen for?three years had given her the courage to make the flight.
    She sat in her seat,her hands gripping its arms,her seat belt already fastened.The air hostess?was talking,telling everyone what to do in case of emergency,showing them where their life-jackets?were.The plane was crowded,and every seat was full.From her window seat,getting out in a hurry?would be impossible,thought Ann.In any case who would want to get out of a plane in mid-air?
    The engines began to shake--the noise increased till it was like a great rushing wind.She?looked out to see the runway slip past at astonishing speed.She wanted to cry out--to stop the plane?before it left the ground,but she knew she was trapped in this great roaring machine.I must scream,she told herself,and put her hands over her eyes.
    There was a strange feeling as if she were going up in a lift.The noise died down.Carefully she?opened her eyes.Through the window she saw a great carpet of cloud above,so beautiful that she?stared in wonder,hardly turning away from the window till they touched down.

    Ann thought she would be frightened because__________《》()

    A.she had never flown before
    B.she had a fear of being in high places
    C.she hadn't made proper preparations
    D.she was naturally timid

    答案:B
    解析:
    【考情点拨】事实细节题=【应试指导】文章第一段第二句指出,安患有恐高症,所以已做好了首次坐飞机害怕的准备。

  • 第16题:

    It was Ann′s first experience of flying..She had always been afraid of heights and so was prepared?to be frightened.Only the fact that she was going to meet her son who she had not seen for?three years had given her the courage to make the flight.
    She sat in her seat,her hands gripping its arms,her seat belt already fastened.The air hostess?was talking,telling everyone what to do in case of emergency,showing them where their life-jackets?were.The plane was crowded,and every seat was full.From her window seat,getting out in a hurry?would be impossible,thought Ann.In any case who would want to get out of a plane in mid-air?
    The engines began to shake--the noise increased till it was like a great rushing wind.She?looked out to see the runway slip past at astonishing speed.She wanted to cry out--to stop the plane?before it left the ground,but she knew she was trapped in this great roaring machine.I must scream,she told herself,and put her hands over her eyes.
    There was a strange feeling as if she were going up in a lift.The noise died down.Carefully she?opened her eyes.Through the window she saw a great carpet of cloud above,so beautiful that she?stared in wonder,hardly turning away from the window till they touched down.


    Why did Ann want to scream?《》()

    A.Because the plane didn't leave the ground.
    B.Because she couldn't make the plane stop.
    C.Because she couldn't hear the wind.
    D.Because she couldn't see the runway.

    答案:B
    解析:
    【考情点拨】事实细节题。【应试指导】文章第三段第三、四句指出,在飞机起飞前安想叫喊出来让它停下来.但她又不能让飞机停下来,所以她想scream。

  • 第17题:

    共用题干
    第一篇

    Oseola McCarty

    Late one Sunday afternoon in September 1999,Oseola McCarty,an elderly cleaning lady passed away
    in the little wooden flame house where she had lived and worked most of her life.It may seem like an ordinary
    end to a humble life,but there was something quite exceptional about this woman.
    In the summer of 1995,McCarty gave $150,000,most of the money she had saved throughout her life,
    to the University of Southern Mississippi in her hometown. The money was to help other Mrican Americans
    through university.She had started her savings habit as a young child when she would return from school to
    clean and iron for money which she would then save.
    She led a simple,枷gal existence,never spending on anything but her most basic needs.Her bank
    also advised her on investing her hard-earned savings.
    When she retired,she decided that she wanted to use the money to give children of limited means the
    opportunity to go to university.She had wanted to become a nurse,but had to leave school to look after ill
    relatives and work.When asked why she had given her life savings away,she replied,"I'm giving it away
    so that children won't have to work so hard,like I did."After news of her donation hit the media,over 600
    donations were made to the scholarship fund.One was given by media executive,Ted Turner,who reputedly
    gave a billion dollars.
    She didn't want any fuss made over her gift,but the news got out and she was invited all over the United
    States to talk to people.Wherever she went,people would come up to her to say a few words or just touch
    her. She met the ordinary and the famous,President Clinton included.In the last few years of her life,
    before she died of cancer,McCarty was given over 300 awards:she was honoured by the United Nations and
    received the Presidential Citizen's Medal.Despite having no real education,she found herself with two honorary
    doctorates:one from the University of Southern Mississippi and the other from Harvard University.Her
    generosity was clearly an inspiration to many people arid proof that true selflessness does exist.

    When her generosity was made ________.
    A:people donated billions
    B:hundreds of students got scholarships
    C:hundreds of people put money into the fund
    D:she was sent to university

    答案:C
    解析:
    本篇文章主要讲述的就是奥莎拉·麦卡迪把一生的积蓄全部奉献给了那些她并不认 识却需要帮助才能完成学业的年轻人。她的这一举措震惊、激励了全世界,得到了全社会的 认可。
    由文章第二段最后一句话及第三段可知,奥莎拉·麦卡迪工作很辛苦,只进行基本需 求的消费。她很努力地存钱,并且银行也给她投资的建议。
    由文章第四段第三句话“When asked why she had given her life savings away, she replied, 'I'm giving it away so that children won't have to work so hard,like I did."’可知答案为C。
    由文章第四段第四句话“After news of her donation hit the media, over 600 donations were made to the scholarship fund.”可知答案为C。
    由文章最后一段最后一句话“Her generosity was clearly an inspiration to many people and proof that true selflessness does exist.”可知答案为C。第二篇 本篇文章主要讲述的是庞兹骗局和麦道夫骗局。

  • 第18题:

    共用题干
    第一篇

    Oseola McCarty

    Late one Sunday afternoon in September 1999,Oseola McCarty,an elderly cleaning lady passed away
    in the little wooden flame house where she had lived and worked most of her life.It may seem like an ordinary
    end to a humble life,but there was something quite exceptional about this woman.
    In the summer of 1995,McCarty gave $150,000,most of the money she had saved throughout her life,
    to the University of Southern Mississippi in her hometown. The money was to help other Mrican Americans
    through university.She had started her savings habit as a young child when she would return from school to
    clean and iron for money which she would then save.
    She led a simple,枷gal existence,never spending on anything but her most basic needs.Her bank
    also advised her on investing her hard-earned savings.
    When she retired,she decided that she wanted to use the money to give children of limited means the
    opportunity to go to university.She had wanted to become a nurse,but had to leave school to look after ill
    relatives and work.When asked why she had given her life savings away,she replied,"I'm giving it away
    so that children won't have to work so hard,like I did."After news of her donation hit the media,over 600
    donations were made to the scholarship fund.One was given by media executive,Ted Turner,who reputedly
    gave a billion dollars.
    She didn't want any fuss made over her gift,but the news got out and she was invited all over the United
    States to talk to people.Wherever she went,people would come up to her to say a few words or just touch
    her. She met the ordinary and the famous,President Clinton included.In the last few years of her life,
    before she died of cancer,McCarty was given over 300 awards:she was honoured by the United Nations and
    received the Presidential Citizen's Medal.Despite having no real education,she found herself with two honorary
    doctorates:one from the University of Southern Mississippi and the other from Harvard University.Her
    generosity was clearly an inspiration to many people arid proof that true selflessness does exist.

    She managed to save so much money because________.
    A:she had ironed and washed clothes all her life
    B:she had worked hard,saved hard and invested carefully
    C:she had opened a good bank account
    D:she knew how to make money

    答案:B
    解析:
    本篇文章主要讲述的就是奥莎拉·麦卡迪把一生的积蓄全部奉献给了那些她并不认 识却需要帮助才能完成学业的年轻人。她的这一举措震惊、激励了全世界,得到了全社会的 认可。
    由文章第二段最后一句话及第三段可知,奥莎拉·麦卡迪工作很辛苦,只进行基本需 求的消费。她很努力地存钱,并且银行也给她投资的建议。
    由文章第四段第三句话“When asked why she had given her life savings away, she replied, 'I'm giving it away so that children won't have to work so hard,like I did."’可知答案为C。
    由文章第四段第四句话“After news of her donation hit the media, over 600 donations were made to the scholarship fund.”可知答案为C。
    由文章最后一段最后一句话“Her generosity was clearly an inspiration to many people and proof that true selflessness does exist.”可知答案为C。第二篇 本篇文章主要讲述的是庞兹骗局和麦道夫骗局。

  • 第19题:

    Lisa was running late.Lisa,25,had a lot to do at work,plus visitors on the way:her parents were coming in for Thanksgiving from her hometown.But as she hurried down the subway stairs,she started to feel uncomfortably warm.By the time she got to the platform,Lisa felt weak and tired—maybe it hadn′t been a good idea to give blood the night before,she thought.She rested herself against a post close to the tracks.
    Several yards away,Frank,43,and his girlfriend,Jennifer,found a spot close to where the front of the.train would stop.They were deep in discussion about a house they were thinking of buying.
    But when he heard the scream,followed by someone yelling,"Oh,my God,she fell in!"Frank didn′t hesitate.He jumped down to the tracks and ran some 40 feet toward the body lying on the rails."No!Not you!"his girlfriend screamed after him.
    She was right to be alarmed.By the time Frank reached Lisa,he could feel the tracks shaking and see the light coming.The train was about 20 seconds from the station.
    It was hard to lift her.She was just out.But he managed to raise her the four feet to the platform so that bystanders could hold her by the arms and drag her away from the edge.That was where Lisa briefly regained consciousness,felt herself being pulled along the ground,and saw someone else holding her purse.
    Lisa thought she′d been robbed.A woman held her hand and a man gave his shirt to help stop the blood pouring from her head.And she tried to talk but she couldn′t,and that was when she realized how much pain she was in.
    Police and fire officials soon arrived,and Frank told the story to an officer.Jennifer said her boyfriend was calm on their 40-minute train ride downtown—just as he had been seconds after the rescue,which made her think about her reaction at the time."I saw the train coming and I was thinking he was going to die,"she explained.

    How did Frank save Lisa?

    A.By lifting her to the platform.
    B.By helping her rise to her feet.
    C.By pulling her along the ground.
    D.By dragging her away from the edge.

    答案:A
    解析:
    考情点拨:事实细节题。应试指导:从第五段第三句可知,Frank,把Lisa抱到了站台上。

  • 第20题:

    It′s that time of the yea—graduation.The end of school year is nearly in sight,and it′s an especially big deal if?you′re finishing high school or college.
    One amazing(令人惊叹的)16-year-old Florida girl,Grace Bush,graduated from both high school and college this week!She actually got her college diploma(毕业证书)before her high school diploma.How′d she do that?
    "Hard work and dedication(专心致志),"she told a local TV news station,"have made me succeed in doing high school and college at the same time."She started taking college courses when she was just 13.She would often?get up at 5:30 a.m.and not finish until after 11 p.m.
    Doing both at once is a huge achievement,but it has also helped her family save money.She′s one of the 9?children,all home-schooled until the age of 13.Her father is a math professor while her mother is a part-time history?teacher in a high school.Grace Bush has earned her college degree in law,with a near perfect GPA of 3.8 and she?hopes to become a lawyer one day,although her parents expect her to teach at university.By the way,she also plays?basketball in her college team in her spare time.

    Why does the author say that Grace is amazing?

    A.She finished high school earlier than others.
    B.She never went to bed before 11 p.m.
    C.She graduated from both high school and college at 16.
    D.She got two diplomas from the same school.

    答案:C
    解析:

  • 第21题:

    It′s that time of the yea—graduation.The end of school year is nearly in sight,and it′s an especially big deal if?you′re finishing high school or college.
    One amazing(令人惊叹的)16-year-old Florida girl,Grace Bush,graduated from both high school and college this week!She actually got her college diploma(毕业证书)before her high school diploma.How′d she do that?
    "Hard work and dedication(专心致志),"she told a local TV news station,"have made me succeed in doing high school and college at the same time."She started taking college courses when she was just 13.She would often?get up at 5:30 a.m.and not finish until after 11 p.m.
    Doing both at once is a huge achievement,but it has also helped her family save money.She′s one of the 9?children,all home-schooled until the age of 13.Her father is a math professor while her mother is a part-time history?teacher in a high school.Grace Bush has earned her college degree in law,with a near perfect GPA of 3.8 and she?hopes to become a lawyer one day,although her parents expect her to teach at university.By the way,she also plays?basketball in her college team in her spare time.

    What did the parents do to help Grace with her education?

    A.They shared with her college history lessons.
    B.They taught her until she was 13.
    C.They made her interested in math.
    D.They hired a part-time teacher.

    答案:B
    解析:

  • 第22题:

    单选题
    The author expresses disappointment at the end of the first paragraph (lines 9-11) primarily because she ______.
    A

    had expected to feel differently about entering Paris

    B

    did not want to carry her luggage to her destination

    C

    was fired and hungry from the long plane ride

    D

    had hoped Paris would be less dirty

    E

    realized she brought too many belongings


    正确答案: E
    解析:
    作者提到她的感受“This was not the climactic moment I had anticipated”,故选A项最合适。

  • 第23题:

    单选题
    Jane was fairly good at English, but in mathematics she could not ______ the rest of the students in her class.
    A

    put up with

    B

    do away with

    C

    keep up with

    D

    run away with


    正确答案: C
    解析:
    put up with忍受。do away with摆脱,去除,废除。keep up with赶上,跟上。run away with消耗,用掉,潜逃。